Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Zirnis: "Pēc ielaistiem vārtiem nākamajai maiņai jānospēlē ļoti stabili"

Zirnis: "Pēc ielaistiem vārtiem nākamajai maiņai jānospēlē ļoti stabili"
Kārlis Zirnis
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas hokeja izlases treneris Kārlis Zirnis pēc uzvaras pār Dāniju (6:4) pirmajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta intervijā "Radio SWH" ēterā pastāstīja, ka vārtsargu maiņa otrajā periodā izskaidrojama ar ar vēlmi sapurināt komandu pēc diviem ātri ielaistiem vārtiem.

"Protams, ir patīkami uzvarēt, bet svarīgākais šobrīd ir nospēlēt, pieturoties pie savas taktikas. Kļūdas bija, bet bija arī daudz pozitīvā, tādēļ esam apmierināti," norādīja Kārlis Zirnis. "Pašlaik viss ir procesā. Pārbaudām spēlētāju, kuri tika daudz nav redzēti sezonas laikā. Taktiskajā zīmējumā diezgan labi izdevās ieceres aizsardzībā, pie kurām esam pēdējā laikā strādājuši."

"Domāju, ka Gintam Meijam bija liels gods būt par izlases kapteini un viņš sevi labi apliecināji," uzskata treneris. "Vārtsargu maiņa otrajā trešdaļā nav Ervīna Muštukova vaina. Komanda zaudēja koncentrēšanos, tādēļ vajadzēja to sapurināt. Ielaidām vārtus un jau nākamajā maiņā ielaidām vēl vienus. Taču tā nedrīkst būt. Nākamajai maiņai ir jāsakoncentrējas un jānospēlē ļoti stabili. Būs jāpievērš uzmanība, lai šādi kritumi spēles gaitā vairs neatgadītos."

"Esam diezgan piestrādājuši pie presinga jeb tā sauktā forechecking, centāmies visu spēli darboties agresīvi. Otrajā periodā pretinieki izdarīja vairāk metienu, jo mēs biežāk noraidījāmies un spēlējām mazākumā. Spēlētājiem ir jāpielāgojas, kā tiesneši strādā. Visi tiesneši nav vienādi."

Zirnis uzreiz pēc spēles nevarēja pateikt, vai otro maču Latvijas izlases vārtos sāks Jānis Kalniņš vai tomēr Muštukovs. "Jāpaskatās zaudēto vārtu video un tad izlemsim. To pašu varu teikt par spēlētājiem. Bet, ja reiz esam atveduši kādu spēlētāju uz Dāniju, tad dosim viņam iespēju spēlēt. Dažiem spēlētājiem ir zilumi. Ja būs kāda mikrotrauma, tad varbūt sestdien iedosim kādam hokejistam brīvdienu."

Izmantotie resursi:
Radio SWH


, 2016-04-08 12:19, pirms 8 gadiem
Pārbaudām spēlētāju, kuri tik daudz nav redzēti sezonas laikā - Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Miks Indrašis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs!!! Visi spēlē DR,kas tur ko baudīt no gada uz gadu! Nez mošh neko nesaprotu un kļūdos!!!
, 2016-04-08 12:43, pirms 8 gadiem
dzonis98 rakstīja: Pārbaudām spēlētāju, kuri tik daudz nav redzēti sezonas laikā - Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Miks Indrašis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs!!! Visi spēlē DR,kas tur ko baudīt no gada uz gadu! Nez mošh neko nesaprotu un kļūdos!!!
Lūk dzīvs piemērs , - ja ņem jaunos un visiem zaudē tad atkal , sāktu čikstēt!
Bet ja paņem sauju pamatsastāvu un jaunos , atkal kkas nav labi! Kad tad ir labi? Nav mums tik daudz iespēju , ko varetu reali ,paņēmt uz čempionatu - bet spēļu praksi visiem vaig!
, 2016-04-08 12:51, pirms 8 gadiem
Nav jau tā, ka mums ir tik daudz spēlētāju, kurus neviens nav redzējis. Loģiski, ka sastāvā būs arī zināmi spēlētāji. Pārbauda spēlētājus un tai pašā laikā sāk jau arī kaut ko iespēlēt.
, 2016-04-08 12:53, pirms 8 gadiem
Kur var redzeeit vartu guvumus vakardienas speelei???
, 2016-04-08 12:58, pirms 8 gadiem
Gudrīši, kas te spriež par pārbaudīšanu, labāk atbildiet vai visi šie čaļi ir regulāri spēlējuši kopā pie Beresņeva? Katram trenerim savs skatījums uz spēli un spēlētāji dažādās taktikās var parādīt krasi atšķirīgu sniegumu. Tas, ka visi dīvāna hokeja eksperti DR spēlētājus regulāri pārbauda savā tālrādī, nenozīmē, ka viss ir skaidrs par to kā spēlētāji iederēsies konkrētā trenera spēles zīmējumā..
Slēpts komentārs: henrijz
, 2016-04-08 13:07, pirms 8 gadiem
Kura tad ir musu 1 izlase?
, 2016-04-08 13:11, pirms 8 gadiem
Kenins41 rakstīja: Kura tad ir musu 1 izlase?
gan jau tā, kurā Ķēniņš spēlē.
, 2016-04-08 13:15, pirms 8 gadiem
Ilmarse rakstīja: Kur var redzeeit vartu guvumus vakardienas speelei???
Nekur.
, 2016-04-08 13:15, pirms 8 gadiem
Kenins41 rakstīja: Kura tad ir musu 1 izlase?
Drošvien tā, kurā ir Daugava, Girgensons, Ķēniņš( viena maiņa), Miķelis, Lauris, Karsums( otra maiņa), Masaļskis, Gudļevskis, Bārtulis, Kulda - var uzskatīt, ka šī izlase spēlē ar pirmās izlases čekeru maiņām un mēģina taisīt rezultātu. Par Spruktu nekomentēšu, jo kad labā formā, viņš ir monstrs, komandā kas spēlē ar otro numuru. Protams, tādi frukti kā Bukarts un Indrašis( ja tiešām spēlē nevis slidinās) ir laba lieta - bet pagaidām neko diži daudz viņi nav pierādījuši - PO neviens no viņiem nav vilcis komandas un tas jau ir tas svarīgākais, nevis iemest sestos vārtus pie rezultāta 5-1.
Cerams jau ka no jaunatnes kautkas būs - ceru, ka Ābols turpinās trenēties pastiprināti. Vairāk interesē tie ka vēl ir štatos - Dzierkals, Bukarts jaunākais..
, 2016-04-08 13:32, pirms 8 gadiem
henrijz rakstīja: Drošvien tā, kurā ir Daugava, Girgensons, Ķēniņš( viena maiņa), Miķelis, Lauris, Karsums( otra maiņa), Masaļskis, Gudļevskis, Bārtulis, Kulda - var uzskatīt, ka šī izlase spēlē ar pirmās izlases čekeru maiņām un mēģina taisīt rezultātu. Par Spruktu nekomentēšu, jo kad labā formā, viņš ir monstrs, komandā kas spēlē ar otro numuru. Protams, tādi frukti kā Bukarts un Indrašis( ja tiešām spēlē nevis slidinās) ir laba lieta - bet pagaidām neko diži daudz viņi nav pierādījuši - PO neviens no viņiem nav vilcis komandas un tas jau ir tas svarīgākais, nevis iemest sestos vārtus pie rezultāta 5-1.
Cerams jau ka no jaunatnes kautkas būs - ceru, ka Ābols turpinās trenēties pastiprināti. Vairāk interesē tie ka vēl ir štatos - Dzierkals, Bukarts jaunākais..
ko darīsim ar Bluģeri?!
, 2016-04-08 13:34, pirms 8 gadiem
henrijz rakstīja: Patiesībā tas ir mīts, ka nav mums tik daudz spēlētāju - ir mums pietiekoši daudz spēlētāju un šo izlasi var diezgan mierīgi uzskatīt par otro.
nu ne gluži. Ir teiciens, ka komanda ir tik stipra cik stipra ir tās 4. maiņa. Un, ja paskatās no šāda rakursa, tad ne par kādu 2. izlasi vairs nevar būt runas.
, 2016-04-08 13:37, pirms 8 gadiem
phKRIIII rakstīja: ko darīsim ar Bluģeri?!
Par Bļugeru noskaidrosies daudz kas nākamajā sezonā. Kautgan nebūtu bijis par skādi viņu kautvai uz pārbaudēm atvilkt - lai pakomunicē ar "lielajiem"izlases večiem, tīri pieredzei un pierod pie līmeņa. Balcers arī cerams nākošgad ieleks nākamajā līmenī, jo Norvēģijā, protams gan jau ka nav slikti, bet nu derētu viņam iet tālāk. Savādāk būs kā ar ( sorry neatceros uz sitiena uzvārdu, no Vilkoita junioru bijušās maiņas), to kas Francijā aizspēlējās un principā pazuda.
, 2016-04-08 13:39, pirms 8 gadiem
phKRIIII rakstīja: ko darīsim ar Bluģeri?!
starp citu, nezini kāds ir iemesls, kāpēc regulārajā sezonā AHL komandā kalendārā ir dažāds spēļu skaits? Piemēram, Jevpalova Barrakudai ir tikai 68 spēles, kamēr tās pašas divīzijas komandai Texas Stars regulārajā sezonā ir 76 spēles?
, 2016-04-08 13:40, pirms 8 gadiem
henrijz rakstīja: Par Bļugeru noskaidrosies daudz kas nākamajā sezonā. Kautgan nebūtu bijis par skādi viņu kautvai uz pārbaudēm atvilkt - lai pakomunicē ar "lielajiem"izlases večiem, tīri pieredzei un pierod pie līmeņa. Balcers arī cerams nākošgad ieleks nākamajā līmenī, jo Norvēģijā, protams gan jau ka nav slikti, bet nu derētu viņam iet tālāk. Savādāk būs kā ar ( sorry neatceros uz sitiena uzvārdu, no Vilkoita junioru bijušās maiņas), to kas Francijā aizspēlējās un principā pazuda.
Vīgners. Toreiz aizgāja uz Francijas 2. divīziju un nu jau kuro gadu dzīvojas pa Francijas 1. divīziju.
, 2016-04-08 13:40, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: nu ne gluži. Ir teiciens, ka komanda ir tik stipra cik stipra ir tās 4. maiņa. Un, ja paskatās no šāda rakursa, tad ne par kādu 2. izlasi vairs nevar būt runas.
Runa var būt un ir. Tā kā Tev patīk teoretizēt, tad pie ideāliem apstākļiem mums trešajā un ceturtajā maiņā spēlētu Pavlovi, Ķēniņi utt. Vankuverai pagājušajā sezonā nebija slikta ceturtā maiņa, diezko tas viņiem nepalīdzēja. Šīs sezonas CSKA arī diezvai turās uz ceturtās maiņas. Wašingtona, Pitsburga arī ne. Jā, teiciens nav slikts, bet teicieni ir dažādi un tā jau ir folklora!
, 2016-04-08 13:42, pirms 8 gadiem
henrijz rakstīja: Runa var būt un ir. Tā kā Tev patīk teoretizēt, tad pie ideāliem apstākļiem mums trešajā un ceturtajā maiņā spēlētu Pavlovi, Ķēniņi utt. Vankuverai pagājušajā sezonā nebija slikta ceturtā maiņa, diezko tas viņiem nepalīdzēja. Šīs sezonas CSKA arī diezvai turās uz ceturtās maiņas. Wašingtona, Pitsburga arī ne. Jā, teiciens nav slikts, bet teicieni ir dažādi un tā jau ir folklora!
es jau tikai par rakursiem uz ko un kā skatīties
, 2016-04-08 13:42, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: Vīgners. Toreiz aizgāja uz Francijas 2. divīziju un nu jau kuro gadu dzīvojas pa Francijas 1. divīziju.
Jā nu žēl, ka viņš tur aizsēdējās. Cik atceros, gāja dēļ trenera. Junioros ļoti labs iespaids par viņu bija.
, 2016-04-08 13:43, pirms 8 gadiem
Mums šitā mūžīgi - liela daļa ar labiem augumiem kautkur pazūd - ar Grundmani sākot, tas pats Vilkoits.
, 2016-04-08 14:14, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: starp citu, nezini kāds ir iemesls, kāpēc regulārajā sezonā AHL komandā kalendārā ir dažāds spēļu skaits? Piemēram, Jevpalova Barrakudai ir tikai 68 spēles, kamēr tās pašas divīzijas komandai Texas Stars regulārajā sezonā ir 76 spēles?
Kalifornijas 5 komandas spēlē 68 spēles. Divīziju vietu sadalījumu nosaka procentuāli nopelnītos punktus dalot ar max pieejamajiem-laikam. Nez sīkāk var pameklēt google.
, 2016-04-08 14:44, pirms 8 gadiem
Ceru, ka Muštukovs toch nespēlēs, jo pilnīgi neredzu jēgu, kāpēc viņam vēlreiz būtu jādod iespēja uzsākt spēli. Savu jau nospēlēja - brīvs! Nometne beigusies un var gatavoties nākamajai sezonai!
, 2016-04-08 15:08, pirms 8 gadiem
dzonis98 rakstīja: Pārbaudām spēlētāju, kuri tik daudz nav redzēti sezonas laikā - Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Miks Indrašis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs!!! Visi spēlē DR,kas tur ko baudīt no gada uz gadu! Nez mošh neko nesaprotu un kļūdos!!!
Vai tad Zirnis viņus šajā sezonā bieži redzējis.
, 2016-04-08 16:24, pirms 8 gadiem
coffijs rakstīja: Vai tad Zirnis viņus šajā sezonā bieži redzējis.
Tad kurus viņš vispār ir redzējis? ko? ar tiem kadriem viņš strādā jau ne pirmo gadu!!! Kas tad mainijies - Rižais Jerofeška sācis mest iekšā,Cibuļskis ar Sotnieku beiguši taisīt sūdus uz laukuma?Utt... Viss tas pats...
, 2016-04-08 19:31, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: starp citu, nezini kāds ir iemesls, kāpēc regulārajā sezonā AHL komandā kalendārā ir dažāds spēļu skaits? Piemēram, Jevpalova Barrakudai ir tikai 68 spēles, kamēr tās pašas divīzijas komandai Texas Stars regulārajā sezonā ir 76 spēles?
hm, nav ne jausmas.
, 2016-04-08 20:02, pirms 8 gadiem
Deeg rakstīja: Lūk dzīvs piemērs , - ja ņem jaunos un visiem zaudē tad atkal , sāktu čikstēt!
Bet ja paņem sauju pamatsastāvu un jaunos , atkal kkas nav labi! Kad tad ir labi? Nav mums tik daudz iespēju , ko varetu reali ,paņēmt uz čempionatu - bet spēļu praksi visiem vaig!
Normāli, letiņiem vienmēr ir slikti sapurinamies!!!! Mūsējie, vienalga , labākie! Esam tik, cik esam un vairāk nevaram būt.....
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
11

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.
Andris Džeriņš. Foto: IIHF
39

Izlasei pievienojas bronzas veterāni Džeriņš un Cibuļskis, trīs spēlētājus atskaita

Latvijas vīriešu izlases rindas šodien papildināja 36 gadus vecie Herningas "Blue Fox" spēlētāji Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, bet treniņnometni neturpinās aizsargs Patriks Ozols un uzbrucēji Rihards Melnalksnis un Jānis Vizbelis, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.