Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 izlase uzvar turnīrā Austrijā, U16 izlase paliek pēdējā Šveicē

Rolands Eliņš

Latvijas U18 izlase uzvar turnīrā Austrijā, U16 izlase paliek pēdējā Šveicē
Latvijas U18 izlase. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Ar zaudējumu Četru nāciju turnīru Romānshornā (Šveicē) sestdien noslēdza Latvijas U-16 hokeja valstsvienība. Aizvadītajā spēlē Latvijas U-16 jauniešu komanda ar rezultātu 3:8 (0:3, 2:1, 1:4) kapitulēja Slovākijas vienaudžiem. Bet Latvijas U18 izlase Austrijā notikušajā spēlē ar 6:3 pārspēja austriešus.

Latvijas U16 komandas labā ar precīziem metieniem izcēlās Mārcis Bikše, Emīls Veckaktiņš un Roberts Vītols, kura kontā arī rezultatīva piespēle.

Turnīra pirmajā mačā Latvijas jaunieši ar rezultātu 2:6 piekāpās Baltkrievijai, bet piektdien ar rezultātu 1:5 cieta neveiksmi pret Šveices valstsvienību. Līdz ar to Latvijas U-16 komanda ieņēma pēdējo ceturto vietu šajā Četru nāciju turnīrā.

Latvijas U-16 komandas vadības groži šajā turnīrā tika uzticēti Herbertam Vasiļjevam. Ģimenes pieauguma dēļ uz Šveici līdzi nedevās treneris Igors Ļebedevs, kurš Latvijas U-16 izlasi vadīja novembra un decembra posmos.

Latvijas U-16 izlase decembrī startēja Četru nāciju turnīrā Valmierā. Ļebedeva vadītā komanda izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras un ieguva pirmo vietu.

Savukārt Latvijas U18 izlase Austrijā pārspēja mājinieku izlasi ar 6:3, četrus vārtus iemetot jau pirmajā periodā. Otrā perioda sākumā Austrija pietuvojās līdz 2:4, un šāds rezultāts saglabājās līdz 43. minūtei, kad latvieši atkal palielināja pārsvaru un pretiniekiem cerības nedeva.

Latvijas izlasē ar trim punktiem izcēlās Ralfs Bergmanis (1+2), bet 1+1 sakrāja arī Artjoms Tretjakovs un Bogdans Hodass. Vēl vārtus guva Ģirts Silkalns, Roberts Tuzilkins un Niks Zīle, savukārt divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Deniss Vilmans un Roberts Zalāns. Latvijas izlases vārtos Ričards Puče atvairīja 24 no 27 pretinieku metieniem.

Jāpiemin, ka spēle izvērtās asumiem bagāta, un mača izskaņā katrā komandā divi spēlētāji tika noraidīti līdz mača beigām, proti, Ralfs Litaunieks un Edijs Grigorjevs Latvijas izlasē. Kopumā Latvija nopelnīja 70 soda minūtes, kamēr Austrijai 62 soda minūtes.

U18 izlase pārbaudes turnīrā Austrijā iepriekš sagrāva dāņus un pārspēja norvēģus, attiecīgi šodienas uzvara nodrošināja pirmo vietu šajā turnīrā, kas Latvijai ir pēdējais pirms dalības PČ elites divīzijā.

Elites divīzijas finālturnīrs sāksies aprīļa vidū, un Latvija spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Zviedriju, Šveici un Baltkrieviju, cenšoties otro gadu pēc kārtas iekļūt ceturtdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums
Livescores - Eishockey.at

     [+] [-]

, 2020-02-08 16:56, pirms 4 gadiem
Malači u16,darīja ko varēja!