Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases hokejisti aicina piedalīties sportiskā izaicinājumā

Rolands Eliņš

Latvijas izlases hokejisti aicina piedalīties sportiskā izaicinājumā
Rihards Bukarts. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts un aizsargs Ralfs Freibergs plāno aktīvi pavadīt laiku, kad bija plānots pasaules čempionāts hokejā, vienlaikus atzīstot, ka viņiem spēles laukumā gūtās emocijas šogad pietrūkst. Viņi aicina hokeja līdzjutējus piedalīties LHF sponsora „Bites” sportiskajā izaicinājumā.

“Man ir ļoti žēl, ka PČ hokejā šogad izpaliek, jo kā jau katru gadu, tam rūpīgi gatavojāmies. Īpaši ilgojos pēc faniem pilnajām ledus hallēm un viņu neatlaidīgā atbalsta spēļu laikā. Manuprāt, sports palīdz ne tikai uzturēt labu fizisko formu, bet arī atbrīvot prātu. Tas ir īpaši svarīgi ne tikai uz ledus, kad cīnāmies ar pretinieku, bet arī šobrīd, kad daudzas raizes un satraukumu rada veselības krīze. Tāpēc aicinu visus iedzīvotājus šī nenotikušā čempionāta laiku veltīt sportam, piedaloties izaicinājumā un vienlaikus uzlabojot savu veselību,” tā Rihards Bukarts.

“Hokejs ir iemīļotākais sporta veids Latvijā, kam seko līdzi liela daļa iedzīvotāju. Proti, katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs aptaujā atklājis, ka ļoti ilgojas pēc PČ hokejā, un sekošana tam līdzi ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju. Arī mēs turpinām atbalstīt Latvijas hokeja valstsvienību. Lai gan šogad hokeja svētki ir atcelti, kopā ar Latvijas hokeja valstsvienības spēlētājiem aicinām visus hokeja līdzjutējus pārvērst fanošanas enerģiju fiziskajās aktivitātēs un piedalīties sportiskā izaicinājumā, simboliski sportojot tik minūtes, cik mūsu hokejisti būtu pavadījuši uz ledus PČ hokejā Šveicē. Tajā var piedalīties jebkurā laikā no 8. līdz 23. maijam, izmantojot mobilo aplikāciju “Endomondo”, kurā jāatrod un jāpiesakās izaicinājumam “#BiteIzaicina”,” stāsta BITES sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Una Ahuna – Ozola.

Viņa papildina, ka 420 minūtes būtu Latvijas hokeja izlases kopējais spēļu laiks PČ hokejā apakšgrupā, savukārt 600 minūtes būtu kopējais spēlēs uz ledus pavadītais laiks, ja izlase tiek līdz finālam. Lai sakrātu 420 aktīvās minūtes, ik dienu jānodarbojas ar fiziskām aktivitātēm teju 30 minūtes. Ja mērķis ir sakrāt 600 aktīvās minūtes – cilvēkam ik dienu aptuveni 40 minūtes būs jāvelta sportam. Izaicinājumā var piedalīties ikviens, kurš vēlas savu ikdienu padarīt aktīvāku. Katrs izaicinājuma dalībnieks var izvēlēties sev piemērotāko aktivitāti – velobraukšanu, skriešanu, nūjošanu, vingrošanu vai kādu komandām paredzētu sporta veidu u.tml.

Savukārt aizsargs Ralfs Freibergs atzīst, ka maijs bez hokeja arī viņa ikdienā ir ieviesis izmaiņas: “Vēl februārī cītīgi gatavojāmies PČ hokejā, dodoties uz treniņnometni, kas deva dzirksteli mūsu komandas garam un sagatavoja mūs fiziski. Pēc ziņas, ka PČ hokejā šogad ir atcelts, laiku aizpildām gan individuāli trenējoties, gan analizējot iepriekšējās spēles. Es domāju, ka arī Latvijas hokeja līdzjutējiem daļa no fanošanas enerģijas ir jāiegulda sportiskās aktivitātēs – tās uzlabos pašsajūtu un palīdzēs saglabāt balansu šajā izaicinošajā laikā. Un kāpēc gan lai to nedarītu, piedaloties izaicinājumā?”

Papildus tam, hokejists atmosfēras uzturēšanai iesaka noskatīties kādu no iepriekšējo gadu Latvijas izlases spēlēm PČ laikā, piemēram, pērnā gada spēles pret Austrijas vai Zviedrijas valstsvienībām.

Pēc šogad pandēmijas dēļ atceltā Pasaules čempionāta hokejā Šveicē ilgojas aptuveni 40% Latvijas iedzīvotāju, liecina mobilo sakaru operatora BITE, kas ir arī Latvijas hokeja valstsvienību lielfans, aptaujas dati šī gada aprīlī. Vēl jo vairāk - 73% respondentu atzinuši, ka atzīmēs hokeja pavasari un skatīsies hokeja spēles. Lielākā daļa hokeja līdzjutēju jeb teju 50% cilvēku, kuriem pietrūkst PČ hokejā, dzīvo Kurzemē, īpaši tādās pilsētās kā Liepāja un Ventspils. Interesanti, ka visvairāk hokeja fanu gan vīriešu, gan sieviešu vidū ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem.

Lai gan šogad hokeja faniem pavasaris būs jāpavada bez došanās uz PČ hokejā Šveicē, sekošanas līdzi jaunāko spēļu rezultātiem, pulcēšanās fanu teltīs u.c. šim notikumam raksturīgiem pasākumiem, arī viņi plāno uzturēt fanošanas garu.Jautājot, ko cilvēki plāno darīt, 52% atbildējuši, ka skatīsies aizvadīto gadu hokeja spēles un spilgtākos Latvijas hokeja izlases spēļu momentus. Tikmēr 18% aptaujāto apņēmušies fanošanu pārvērst aktīvākā dzīvesveidā, sākot vairāk sportot. Bet 3% respondentu atzinuši, ka atceltā čempionāta laikā plāno staigāt ar kādu no hokeja atribūtiem, piemēram, kreklu vai šalli.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/6650/73-i...

     [+] [-]

, 2020-05-07 16:22, pirms 4 gadiem
Es piedalos alus dzeršanas izaicinājumā. Nav kaut kur tāds? Cik alus jāizdzer līdz finālam?

     [+] [-]

, 2020-05-07 18:50, pirms 4 gadiem
Muštukovs uz Čehijas 1. līgu: hcporuba.cz .