Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Koppass: "Pārtraukumā par metieniem un vārtiem vispār nerunājām"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Koppass: "Pārtraukumā par metieniem un vārtiem vispār nerunājām"
Artjoms Koppass
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas U18 hokeja izlase vakar grūtā cīņā salauza Dānijas pretestību (4:1), nodrošinot pirmo vietu pasaules čempionāta pirmajā divīzijā un nopelnot atgriešanos elitē. Uzvaras vārtus vairākumā guva Artjoms Koppass, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com vairāk izcēla komandas sniegumu, nevis kādu individuālu spēlētāju.

"Protams, emocijas bija fantastiskas. Negaidījām, ka viss beigsies tik ātri – tomēr palikusi vēl viena spēle. Tagad jāgatavojas mačam pret Kazahstānu. Neskatoties uz to, ka esam elitē, jāparāda labākais sniegums, lai pēc tam nebūtu kauns skatīties," pēc uzvaras teica Artjoms Koppass. "Tiešām nevaru aprakstīt, kas galvā notika brīdī, kad beidzās spēle, kad esi kopā ar komandu godam nopelnījis tiesības spēlēt elitē. Nākamgad tur jānokapā godam."

Latvijas hokejisti otro dienu pēc kārtas nonāca iedzinējos, taču rezultāta izlīdzināšana neprasīja ilgu laiku. Tomēr turpinājumā nevienai komandai neizdevās izmantot iespējas. Līdz īstajā vietā un laikā atradās Koppass, kurš realizēja vairākumu. Laukuma saimniekiem nekas nesanāca, tāpēc kapteinis Deniss Fjodorovs ņēma lietas savās rokās un meta pa vārtiem. Metiens tika bloķēts, taču ripa atlēca pie partnera, un Koppasam bija jātrāpa tukšos vārtos.

"Nevaru teikt, ka viss sanāca tieši tā, kā bijām izdomājuši. Ripa atlēca, divi dāņu spēlētāji aizgāja pakaļ, bet skatījās kaut kur kājās. TIkmēr es redzēju, ka tā ripa ir pie manis. Pasitu un trāpīju tukšos," teica Koppass. "Nevaru teikt, ka iemetu golden goal. Jā, es iemetu otrais, Polcs iemeta izšķirošos vārtus tukšos, bet galvenais, ka komanda uzvarēja, nevis kāds individuāli."

"Protams, kad iemetu, sapratu, ka esmu izvirzījis komandu vadībā un ka palikušas tikai desmit minūtes. Bija pozicionāli jāspēlē pareizi pie saviem vārtiem, jāparāda komandas gars, lai uzvarētu," pauda uzbrucējs, kuram vārti pret Dāniju bija pirmie turnīrā. "Zīmējums uzreiz mainījās. Mums vairs nevajadzēja iemest – pietika ar to, kas tobrīd bija. Tad paveicās, ka dāņi kļūdījās, un Vladislavs Barkovskis izcili iemeta devītniekā. Tur spēle beidzās."

Koppass atzina, ka pēc uzvaras pret Vāciju noskaņošanās nākamajai spēlei bijusi krietni grūtāka, un tas bijis redzams arī laukumā. "Zinājām, ka esam pirmajā vietā tabulā. Manuprāt, pirmās divas trešdaļas nebija tās labākās. Trešajā beidzot savācāmies un parādījām raksturu." Viņš norādīja, ka pirms trešdaļas ģērbtuvēs treneri un spēlētāji runājuši tikai par aizsardzību, nemaz nepieminot metienus vai vārtus. "Ja aizsardzībā spēlēsi pareizi, tad būs momenti arī uzbrukumā."

Uzbrucējs atzina, ka viņš pats labāk nospēlējis pret vāciešiem, jo duelim bijusi cita likme, un pretinieku līmenis licis arī viņam spert soli augstāk un censties vēl vairāk.

Koppass pagājušo sezonu pavadīja Amerikas Savienotajās Valstīs, un turp viņš devies ar mērķi nopelnīt vietu kādā universitātes komandā. "Esmu runājis ar vairākām koledžām, un katrai patīku, pateicoties citiem iemesliem. Gribu spēlēt koledžā. Ja nesanāks hokejs, iešu ar izglītību strādāt. Protams, ja sanāks profesionāļa karjera hokejā, tad ideāli."