Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Somija nosargā uzvaru pār Slovākiju, Šveice uzvar Zviedrijā

Somija nosargā uzvaru pār Slovākiju, Šveice uzvar Zviedrijā
Tomi Sallinens
Foto: AP/Scanpix

Pārbaudes spēlēs hokejā, gatavojoties pasaules čempionātam, šovakar pie uzvarām tika Somijas un Šveices izlašu hokejisti.

Somijas valstsvienība Pori ar 3:2 pārspēja Slovākijas izlasi. Spēles rezultātu 13. minūtē atklāja 27 gadus vecais Zviedrijas kluba „Djurgardens” uzbrucējs Tomi Sallinens, bet trešā perioda sākumā ar 18 sekunžu intervālu skaitlisko pārsvaru realizēja Ēro Elo un Jonne Virtnanens, panākot jau 3:0 somu labā. Piecas minūtes līdz cīņas beigām Dominiks Graņāks vienus vārtus atspēlēja, bet 63 sekundes līdz finālsirēnai Patriks Lušņāks samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr izglābties no zaudējuma Slovākijas izlasei neizdevās.

Tikmēr Šveices valstsvienība izbraukumā Jungbī ar 4:2 pārspēja Zviedrijas hokejistus. Jau mača 4. minūtē šveiciešus vadībā izvirzīja Kriss Baltizbergers, savukārt otrā perioda vidū zviedriem izdevās ne tikai panākt izlīdzinājumu, bet arī pārņemt vadību. Trešdaļas 9. minūtē Gustavs Fošlings panāca neizšķirtu, bet 15. minūtē vairākumā Līnuss Hultstrems panāca 2:1.

Tomēr mājinieku prieki bija īsi, jo jau pēc 50 sekundēm Līno Marčīni atjaunoja neizšķirtu, bet vēl pēc 70 sekundēm vairākumā precīzs bija Luka Kunti un Šveices izlase atkal bija vadībā. Pēdējās trešdaļas vidū Janniks Ratgebs panāca jau 4:2 un atlikušajā laikā šveicieši panākumu nosargāja.

Piektdien gan Somijas un Slovākijas, gan Zviedrijas un Šveices valstsvienības aizvadīs vēl pa vienai savstarpējai spēlei.

Izmantotie resursi:
flashscores.co.uk


Foto: LHF
11

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.
Foto: LHF
14

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudē pirms čempionāta zaudē zviedriem

LETA. Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Somijā pārbaudes spēlē piekāpās Zviedrijas U-18 valstsvienībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).
Rūdolfs Kalvītis un Elvis Merzļikins. Foto: LHF
25

Merzļikins pirmdien pievienosies izlases treniņiem, atskaita Feldbergu un R. Bergmani

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pēc sezonas noslēguma Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šodien atgriezies dzimtenē un jau rīt pievienosies Latvijas valstsvienības treniņiem, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF). Savukārt treniņus ar izlasi vairs neturpinās vārtsargs Linards Feldbergs un aizsargs Ralfs Bergmanis.