Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ankipāns: "Pārbaudīsim 50 pret 50 spēlētājus un aizsardzības pārus"

Ankipāns: "Pārbaudīsim 50 pret 50 spēlētājus un aizsardzības pārus"
Ģirts Ankipāns
Foto: Jeļena Ļevšina, LHF

Latvijas valstsvienībai priekšā pirmās pārbaudes spēles - izbraukumā divas reizes jātiekas ar Dāniju. Izlases treneris Ģirts Ankipāns norādīja, ka galvenais būs pārbaudīt uz robežas esošos hokejistus un treniņos izveidotās sistēmas.

Latvijas izlase trešdien uz Dāniju devās divu vārtsargu, astoņu aizsargu un 14 uzbrucēju sastāvā. Iepriekšējā naktī saslima un mājās palika centra uzbrucējs Artūrs Ozoliņš, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka pamazām kļūst labāk un pirmdienas treniņam viņš būs gatavs. Izbraukumā nedevās arī 18 gadus vecie aizsargi Kristaps Zīle un Kristiāns Rubīns. "Mums ir maz aizsargu, jo jāizvērtē labākās saiknes," norādīja valstsvienības treneris Ģirts Ankipāns. Viņš piebilda, ka uzbrucēju virknējumi ir īslaicīgi, jo vēl pievienosies vairāki hokejisti.

"Pirmkārt, pārbaudīsim spēlētājus, kuri ir 50 pret 50 situācijā," galvenos mērķus pirmajām divām pārbaudes spēlēm iezīmēja Ankipāns. "Otrkārt, skatīsimies uz treniņu iestrādnēm, jo gribam redzēt precīzu izpildījumu arī mača laikā. Pagaidām viss notiek ar lielu azartu un pašatdevi. Gribam panākt, lai visi laukumā nepārtraukti strādātu. Vairāk uzmanības veltām aizsardzības zonai, pozicionālajai aizsardzībai, un no tā virzīsimies tālāk."

"Darbojamies kopā, citādi nemaz nevar. Ja notiek dalīšana, tad tikai tāpēc, lai atbildību uzkrāmētu uz cita pleciem," Ankipāns norādīja, ka starp treneriem nav sadalītas atbildības sfēras. Ar Dāniju būs jātiekas arī pasaules čempionātā, laukumā dodoties 13. maijā, tomēr pārbaudes mačos treneri negrasās izspēlēt viltības. "Vienīgās paslēpes ir spēlētāji, jo prasības paliks tādas pašas. Gan tagad, gan arī turnīrā skatīsimies, ko dara dāņi. Pagaidām uzvara nav galvenais. Protams, būtu patīkami, bet jāpārbauda visi iespējamie varianti."

"Nevaram izstrādāt vienu modeli, kas nesīs panākumus no pirmās līdz pēdējai čempionāta spēlei. Viena komanda ir aktīvāka, kāda cita ir pasīvāka. Pašiem jāskatās, ko darīt. Jāizvērtē mūsu stiprās un pretinieku vājās vietas, vismaz es tā domāju," norādīja Ankipāns, kurš sezonu aizvadīja pie Pētera Skudras sāniem Kontinentālās hokeja līgas klubā Ņižņijnovgorodas "Torpedo". "Ir labi, ja daudzos jautājumos atšķiras viedoklis. Strīdu nebija, jo mūsu vīzijas ir diezgan līdzīgas, bet sīkajās niansēs vienmēr rodas domstarpības."

Ankipāns arī atklāja savu lielo vīziju: aktīvs un fizisks hokejs, nepārtraukts presings jebkurā laukuma metrā. Tomēr Latvijas izlases izpildījumā to neredzēsim. "Jāiziet no tā, kas ir pieejams. Aizsardzības zonā centīsimies spēlēt mazliet aktīvāk, tas arī viss," pauda treneris.

Šobrīd Latvijas izlasei nav fiziskās sagatavotības trenera, jo Vilnis Klucis neplānoti aizkavējies Kontinentālās hokeja līgas klubā Toljati "Lada". Valstsvienības menedžeris Juris Štāls portālam Sportacentrs.com norādīja, ka darbs notiek pēc viņa sastādītās programmas un ka Klucim vajadzētu ierasties aprīļa otrajā pusē. Ankipāns paniku necēla, norādot, ka treneri hokejā nav pirmo dienu: "Visi hokejisti ir strādājuši sezonas laikā, bet mūsu uzdevums ir uzturēt līmeni. Varbūt kādam pievilkt klāt. Kas ir darīts sezonas garumā, tas ir."

"Viņi trenējas, viņi slido. Loģiski, ka slodze ir lielāka nekā pasaules čempionāta laikā," par smago kāju efektu runāja Ankipāns, tomēr aicināja piebremzēt - nevajag gaidīt, ka Latvijas izlase nevarēs pakustēties. "Treneri, kuri grib piedzīt kājas, lai dara pa savam. Tās ir muļķības. Nedēļas laikā uztrenēt smagas kājas - tas nav jautājums. Nedēļas laikā varu uztrenēt tā, ka vispār nestaigāju. Tas nav intelekta rādītājs. Viegli nav, bet mēs netaisāmies audzināt kosmonautus."


, 2016-04-07 16:34, pirms 8 gadiem
Nu Brože, priekš kam virsrakstā jāliek sākotnēji mulsinošs citāts? :/
, 2016-04-07 16:41, pirms 8 gadiem
Vilis15 rakstīja: Nu Brože, priekš kam virsrakstā jāliek sākotnēji mulsinošs citāts? :/
pilnīgi piekrītu , pēc virsraksta nemaz nesapratu, kas domāts
, 2016-04-07 16:44, pirms 8 gadiem
Vilis15 rakstīja: Nu Brože, priekš kam virsrakstā jāliek sākotnēji mulsinošs citāts? :/
Tie tač sportacentra žurnālisti, ko no tiem var gaidīt? Neko labu!
, 2016-04-07 16:59, pirms 8 gadiem
Ko var čikstēt? Kas neskaidrs? Aizsargi pa pāriem - tā tak hokejā lielākoties ar spēlē. Formāts 50 pret 50 varētu būt interesants, spēles tad visticamāk bez maiņām, jeb max kā futbolā, kad pāris kadrus nomaina, jāprot sadalīt pareizi spēki. Grūtāk būs tienešiem tai burzmā noorientēties.
, 2016-04-07 17:16, pirms 8 gadiem
Banss rakstīja: Ko var čikstēt? Kas neskaidrs? Aizsargi pa pāriem - tā tak hokejā lielākoties ar spēlē. Formāts 50 pret 50 varētu būt interesants, spēles tad visticamāk bez maiņām, jeb max kā futbolā, kad pāris kadrus nomaina, jāprot sadalīt pareizi spēki. Grūtāk būs tienešiem tai burzmā noorientēties.
Jau pec 2min speletajs knapi pa laukumu velkas kur nu vel noslidot visu speli bez atputas!
, 2016-04-07 17:20, pirms 8 gadiem
goriks rakstīja: Jau pec 2min speletajs knapi pa laukumu velkas kur nu vel noslidot visu speli bez atputas!
Tāpe'saku ka jāprot sadalīt spēki, kā arī tīri taktiski vairāk jākustina ripa, ne pašiem jānēsājas! Spēlētājam ar ripu ir jāprot atrast labākais risinājums un jāizvēlas viens no 49 uz laukuma esošajiem partneriem, kuram piespēlēt! te drīzāk galva, ne kājas nogurs
, 2016-04-07 17:26, pirms 8 gadiem
Nesaprato vienu ko treneris saka: kādus mēs un cik vēl uzbrucējus gaidām????
, 2016-04-07 17:33, pirms 8 gadiem
blaser rakstīja: Nesaprato vienu ko treneris saka: kādus mēs un cik vēl uzbrucējus gaidām????
labākie tiek gaidīti, kuriem vēl klubu sezona notiek...
, 2016-04-07 17:43, pirms 8 gadiem
kas atbildīgs par lēnāko jebkad redzēto LV izlasi '2015- Klucis vai Zirnis vai abi? Apgaismotājiem- paldies
, 2016-04-07 17:48, pirms 8 gadiem
jau otrajā rakstā pēc kārtas Ulvis sapinies meistarībā, rakstot virsrakstu...
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.