Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Koziols par Dārziņu un apdrošināšanu: "Neesmu melojis nevienā brīdī"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Koziols par Dārziņu un apdrošināšanu: "Neesmu melojis nevienā brīdī"
Viesturs Koziols un Bobs Hārtlijs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokeja izlase nedēļas otrajā pusē aizvadīs pārbaudes spēles un pirms tam tikusi pie ģenerālsponsora, tomēr aktuālāka tēma joprojām ir Laura Dārziņa apdrošināšana. Apkārt pusgads, bet tikai tagad lieta tuvojas beigām. Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols sacīja, ka uzbrucējs vēl nav iesniedzis visus dokumentus, tāpēc atlīdzība vēl nav izmaksāta, un neiztika arī bez Kirova Lipmana apdrošināšas polišu piesaukšanas.

"Ir vairāku veidu apdrošināšanas – medicīniskā, bez kuras nemaz nedrīkst iet laukumā, nelaimes gadījumu un dzīvības, kā arī slavenā līgumu apdrošināšana. Neesmu melojis nevienā brīdī – visiem spēlētājiem bija visas trīs. Neskaidrā lieta – tobrīd daudziem spēlētājiem nebija spēkā esošu līgumu. Ar viņiem vienojāmies burtiski piecas minūtes pirms pasaules čempionāta, ka savainojuma gadījumā tiks izmaksāta kompensācija divu tūkstošu apmērā. Summa nav liela, bet visi bija apdrošināti," teica Viesturs Koziols.

"Lauris Dārziņš saņems pilnu kompensāciju par operāciju, kaut gan tā netika veikta vietā, kuru paredzēja noslēgtais līgums ar apdrošinātājiem. Vācijā sameklēt slimnīcu palīdzēja Bobs Hārtlijs. Tāpat ļāvām Laurim dzīvot kopā ar izlasi – nesūtījām viņu mājās, kā to paredzēja polise. Tiks apmaksātas operācijas izmaksas un rehabilitācija. Vēl runājam par summu, kuru viņš saņems par laiku, kuru nevar spēlēt."

"Nevaram apdrošināt to, kā nav. Ja nav līguma... Un tas nav pārmetums mums – spēlētājiem ir jāstrādā, lai noslēgtu līgumus, kas nav uz pusgadu vai gadu. Jau tagad esam informējuši Ministru prezidentu, ka lūgsim valdībai piešķirt līdzekļus, lai varam apdrošināt hokejistu vērtību. Esam pateikuši, ka vajadzēs 140 vai 150 tūkstošus pirms pasaules čempionāta," teica Koziols. Hokejista vērtība tikšot veidota no līguma summas. Piemēram, ja spēlētājs par pagājušo sezonu saņēmis 200 tūkstošus, viņa vērtība varētu būt ap 180 tūkstošiem.

Koziols atklāja, ka no Dārziņa tiekot gaidīti visi dokumenti. Uzbrucējs tos solījis ienest šodien. Ir skaidras operācijas izmaksas, taču pārējās summas pašlaik esot neskaidras. Ģenerālsekretārs lēsa, ka kopējā summa varētu būt desmit tūkstoši eiro, un ar apdrošinātāju panākta vienošanās, ka Dārziņam samaksās federācija, kas pēc tam dosies pie apdrošinātāja, lai atgūtu iztērēto naudu. "Visi spēlētāji bija apdrošināti. Ja kāds būtu guvis traumu un beigtu karjeru, viss tiktu samaksāts. Uz visu izlasi summa bija 7,5 miljoni," norādīja Koziols.

Kamēr izlase sanāk kopā, lai aizvadītu pirmo treniņu, apkārt klīst runas, ka vismaz viens hokejists atteicis tieši Dārziņa gadījuma dēļ. Tomēr Koziols sacīja, ka par situāciju pārāk neskumst: "Ko nozīmē – kāds dumposies? Tie, kuri gribēs, spēlēs. Tie, kuri negribēs, nespēlēs. Aprunājos ar vairākiem spēlētājiem un uzdevumu jautājumu, vai viņi grib spēlēt. Nē, negribu. Neviens ar Lauri nav runājis, bet visi viņu citē. Bet es stāstu tā, kā ir – neesmu melojis nevienu sekundi."

Protams, saruna nonāca līdz pat Kirova Lipmana apdrošināšanas polišu piesaukšanai, kas pašreizējai vadībai bieži vien bijis pēdējais salmiņš. "Tas, ka Kirova polises bija tukšas, ir ok?," vaicāja Koziols. "Kad pārņēmām federāciju, no sava budžeta samaksājām astoņus tūkstošus par Oskara Bārtuļa un vēl kaut kā ārstēšanos. Visas polises ir iespējams izlasīt – tikai 40 vai 50 lappuses. Spēlēs tie, kuri to gribēs."

Koziols atklāja, ka uz Francijas turnīru tomēr nedosies vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš kļuvis par Rīgas "Dinamo" pirmo numuru. Viņa vietā no U20 izlases paņemts Niklāvs Rauza. Tāpat ir šaubas par uzbrucēju Emīlu Ģēģeri – viņš iedzīvojies muguras savainojumā. Situācija skaidrāka taps pēc šodien paredzētā treniņa.

Pasaules čempionātā Bobam Hārtlijam palīdzēs Ģirts Ankipāns un Artis Ābols, kurš arī tagad ieradies Latvijā, taču piedalīsies tikai vienā treniņā un uz Franciju nebrauks. Pārbaudes turnīrā galvenajam trenerim palīdzēs Edgars Masaļskis, kurš pats izteicis vēlmi doties līdzi un ar kuru ātri panākta vienošanās. Pasaules čempionāta kontekstā tiekot cilāts arī Žaka Klutjē vārds, bet šobrīd situācija nav pārāk skaidra.

  +9 [+] [-]

, 2017-11-06 13:33, pirms 6 gadiem
Lūk, tātad visi papīri tomēr nebija iesniegti. Labi, ka ir arī otrās puses komentārs. Vēl varētu sadabūt arī apdrošinātāja stāstu.

  +6 [+] [-]

, 2017-11-06 13:35, pirms 6 gadiem
Koziols visu labi salika pa plauktiņiem. Prieks dzirdēt arī otras puses viedokli!

  -3 [+] [-]

, 2017-11-06 13:48, pirms 6 gadiem
Vai tiešām LHF nevar beigt vienreiz to netīrās veļas mazgāšanu publiskajā telpā. It kā jau vairs nespiež uz pleciem vecās hokeja federācijas mājas sliktā aura uz pleciem.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 13:51, pirms 6 gadiem
Gribētos dzirdēt arī Laura viedokli. Un arī Dārziņa apstiprinājumu/noliegumu Matuļa muldēšanai, ka Lauris vairs izlasē nespēlēšot. Tiešām?

  +7 [+] [-]

, 2017-11-06 13:53, pirms 6 gadiem
Man ir grūti iztēloties, ka Dārziņš nebūtu pateicis par dokumentiem. Zinot Lauri, viņš džentelmeniski iepauzēja un noklusēja. Tāpat Koziols labi saprot, kādu rezonansi iegūtu Dārziņa uzmetiens.
Teiksim tā - neviens nav laimīgs šajā situācijā, tomēr šis ir pirmais "kasjaks" jaunās vadības izpildījumā. Cerams, ka nekas tāds vairs neatkārtosies. Priekā!

  +4 [+] [-]

, 2017-11-06 13:55, pirms 6 gadiem
marko_polo rakstīja: Koziols visu labi salika pa plauktiņiem. Prieks dzirdēt arī otras puses viedokli!
Tas ir tikai viedoklis. Kā ir patiesībā, kas to lai zina.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-06 13:58, pirms 6 gadiem
viss cool.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 14:06, pirms 6 gadiem
Calvin rakstīja: Gribētos dzirdēt arī Laura viedokli. Un arī Dārziņa apstiprinājumu/noliegumu Matuļa muldēšanai, ka Lauris vairs izlasē nespēlēšot. Tiešām?
Dārziņš un viņa apdrošināšana – darvas karote...

Nav komentāru

  -1 [+] [-]

, 2017-11-06 14:27, pirms 6 gadiem
Ja jau tādas kaislības, kaut ko Koziols nestāsta, bet skaidrs ka viņš neļaus arī apčakarēt sevi/federāciju. Domāju sportistiem pirmais gadījums kad arī no viņiem skaidri un gaiši paprasa visus papīrus, no kuriem kaut ko droši vien sadabūt nevar. Sportisti parasti paļaujas tikai uz vārdiem, labo gribu un ja kas nenotiek sāk bazūnēt apkārt. Nevis pasaka ka paši kaut ko arī nav izdarījuši līdz galam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-06 15:46, pirms 6 gadiem
Mani ieintriģēja, kurš ir tas hokejists, kurš atteicies spēlēt izlasē? Tas ir domāts, ka atteicies spēlēt šajā novembra turnīrā?

  +2 [+] [-]

, 2017-11-06 15:50, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Mani ieintriģēja, kurš ir tas hokejists, kurš atteicies spēlēt izlasē? Tas ir domāts, ka atteicies spēlēt šajā novembra turnīrā?
Izlasē ir jāspēlē.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-06 15:52, pirms 6 gadiem
Vai tad tiešām ticiet,ka Lauris nebūtu iesniedzis visus dokumentus tik ilgi?Kaut kā Koziolam negribas ticēt-jo izskatās,ka sāk atkārtoties Lipmana gājieni-un tad mēs brīnīsimies,ka pavasarī atkal kāds atteiks izlasei...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 16:34, pirms 6 gadiem
Bija Kira, bija kārtība

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 19:16, pirms 6 gadiem
Kā jau pirms kāda laika precīzi prognozēju, ar Lipmana aiziešanu nekas būtiski nemainīsies.

     [+] [-]

, 2017-11-06 19:42, pirms 6 gadiem
Lai būtu tā, Viestur, kā saki! Kārtībai jābūt! Šoreiz gribas ticēt, ka viss būs kārtībā, un, lai varētu pilnībā par to būt pārliecināts, gribētos paša Laura viedokli uzzināt. Tikai, ja tiešām viss ir/būs kārtībā, kas tad būtu ieinteresēts nemiera celšanā un baumu izplatīšanā? Parasti jau nav dūmu bez uguns, acīmredzot kaut kas kaut kur vismaz ir pagruzdējis...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 23:22, pirms 6 gadiem
Visi tikai gudri kautko muld, bet kā ir ar paša Laura pienākumu pildīšanu? Skaidri un gaiši ir teikts, ka Lauris gribēja ārstēties Vācijā nevis paredzētajā vietā pie paredzētajiem ārstiem. Esmu dikti pārliecināts, ka Vācijā šis pasākums izmaksā krietni dārgāk un LHF nevajadzētu būt atbildīgai par Laura iegribām. Un tad palīgā nāk glābējs Jānis, kam galvenais ir uzrakstīt miskasti un izraisīt pilnīgi nelietderīgu intrigu.
Jāni Matuli aizveries lūdzu

     [+] [-]

, 2017-11-07 00:04, pirms 6 gadiem
Tik reti iesaistos SC diskusijās, bet..
Atgādinu, ka bija reiz gads, kad Lauri gribēja Ak Bars. Līguma summa - ne daudz, ne maz, bet 1 mio dolāru. Toreiz Lauri gribēja arī izlase, un Kirovs bija spiests atrast līdzekļus, lai apdrošinātu 1 mio līgumu, kas nemaz nebija noslēgts...

Tagad, par Lauri un kopējo RD kārtību. Mazākā summa, ko saņem RD spēlētāji ir 10k eur mēnesī (nerunāju par tiem čaļiem, kas līdz pat 70% no algas atnes skaidrā naudā atpakaļ šobrīd..) jeb 100k gadā. Laurim pirms 2 gadiem bija 450k, pagājušajā gadā "standarta leģionāra līgums" 200k + bonusi.

Tas, ko šobrīd saka Koziols - ja Tu spēlē Latvijas izlasē un dabu traumu (kā Lauris), kuras dēļ esi ārā uz 6 mēnešiem, tad Tu max vari saņemf ārstēšanās izdevumus atpakaļ jeb 10k (ko standarta prof. apdr. polise sedz jebkurā gadījumā). Bet kā paliek ar algu par 6 mēn (120k eur)? Tur Koziols saka, sorry, Lauri - nebija Tev līguma..

P.S. RD naudu vāc pēdējā brīďi līdz ar to spēlētājiem līgumu nav, tikai Ankipāna/Sējēja/Svētā solījumi. Tie, kas tagad piekritīs braukt sisties par karogu, šobrīd saprot, ka traumas gadījumā būs Dārziņa liktenis. Labi, ka DR slikta sezona un PČ ir iespēja parādīt sevi starptautiskajā arēnā. Pretējā gadījumā situācija, kad izlases kodols ir virslīga + DR 3-4 maiņa + KHL leģionāri, kuriem ir līgums uz nākošo sezonu būtu ļoooti reāls scenārijs..

  +1 [+] [-]

, 2017-11-07 07:38, pirms 6 gadiem
Tāds bardaks un spēlētāju normālu nau kādas medaļas

  +2 [+] [-]

, 2017-11-07 09:32, pirms 6 gadiem
nevar apdrošināt kā nav!
pamēginiet kāds apdrošināt savu darba līgumu kurš neeksistē tagad pie apdrošinātajiem, ne jau LHF apdrošina, bet speciālas firmas to dara un viņām vajag dokumentus.

ja Laurim līguma nav tad apdrošināt nav ko, LHF var izmaksāt kaut ko bet tas ir tikai viņu ziņā cik daudz, nevar maksāt algu federācija spēlētājam kuram nebija līguma traumas brīdī, absurds, ja nav līguma tad mierīgi var atteikties no spēļēšanas izlasē un dabūt bietē no faniem, bet ja spēlē izlasē bez līguma tad apzinies iespējamās sekas, citādi LHF ir vainīga ka nav līguma..sviests
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja