Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Marcinkēvičs: "Treneris teica, ka piespēles jādod arī no neērtās puses. Atdevu, sanāca"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Marcinkēvičs: "Treneris teica, ka piespēles jādod arī no neērtās puses. Atdevu, sanāca"
Patriks Marcinkēvičs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pasaules čempionāta IA divīzijā Latvijas U18 hokeja izlase vakar savā laukumā ar 3:1 pieveica vāciešus, sperot platu soli pretī iekļūšanai elites divīzijā. Par galveno varoni kļuva Patriks Marcinkēvičs, kurš panāca izlīdzinājumu un ar rezultatīvu piespēli nokārtoja uzvaras vārtus. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš atklāja, ka duelis pret Vāciju spēlētāju prātos pirms turnīra bijis pats galvenais.

Cīņā pret vienaudžiem no Vācijas laukuma saimnieki pirmoreiz turnīrā nonāca iedzinējos, bet tas netraucēja tikt pie ļoti svarīgas uzvaras. Atspēlēšanos 17. minūtē ievadīja Patriks Marcinkēvičs, kura izredzes iekļūt sastāvā treneri vēl nometnes sākumā vērtēja diezgan skeptiski, tomēr ar katru dienu un katru spēli uzbrucējs spēra soli uz priekšu, nopelnot tiesības vilkt mugurā Latvijas izlases kreklu.

"Vācieši gāja uz priekšu. Sanāca savā zonā atņemt ripu, un uzreiz aizgājām pretuzbrukumā trīs pret vienu. Uzmetu un ieliku," par gūtajiem vārtiem sacīja Marcinkēvičs. "Trāpīju tieši tur, kur gribēju – zem lavenes, 20 centimetrus virs ledus. Pats neērtākais augstums vārtsargam, viss sanāca ideāli." Tomēr tas vēl nebija viss – 32. minūtē Marcinkēvičs ar perfektu piespēli atrada Vladislavu Barkovski, kurš kritienā guva uzvaras vārtus.

Marcinkēvičs cīnījās laukuma stūrī, līdz pamanīja partneri un atdeva nevainojamu piespēli no neērtā satvēriena, ripai slīdot garām pretinieku nūjām. "Treneris treniņos uzsvēra, ka vajag dot piespēles arī no neērtās puses, citādi mēs visu laiku dodot tikai no ērtās. Atdevu, sanāca," teica Marcinkēvičs. "Pie 2:1 bija satraukums. Kad ielikām trešo, tadzināju, ka vajag turēt un spēlēt pretuzbrukumos."

Uzbrucējs norādīja, ka tieši pretuzbrukumi bija viena no panākumu atslēgām. Tāpat 16 gadus vecais Marcinkēvičs, kuram divi punkti pret Vāciju bija pirmie turnīrā, uzslavēja komandas pašatdevi un vēlmi cīnīties aizsardzības zonā. "Protams, vienmēr varam labāk, bet šodien parādījām kārtīgu cīņu un komandas spēli."

"Jā, jau pirms turnīra šī bija galvenā spēle. Tagad jāuzvar divos atlikušajos mačos, un tad viss būs kārtībā," norādīja Marcinkēvičs, kurš atzina, ka notikumiem turnīra tabulā līdzi pārāk neseko, jo mērķis tāpat ir piecas uzvaras piecos mačos. Lai nodrošinātu atgriešanos elites divīzijā, Latvijas hokejistiem nepieciešama vēl viena uzvara pamatlaikā.

     [+] [-]

, 2018-04-06 10:06, pirms 6 gadiem
Galvenais nesapriecāties pa agru. Vakar arī sapriecājos CS:GO, ka esam uzvarējuši pie 14-9 un beigās pakāsām 14-16

  +2 [+] [-]

, 2018-04-06 11:11, pirms 6 gadiem
mytila rakstīja: Galvenais nesapriecāties pa agru. Vakar arī sapriecājos CS:GO, ka esam uzvarējuši pie 14-9 un beigās pakāsām 14-16
salīdzināji kaut kādu CS:GO ar hokeju

     [+] [-]

, 2018-04-06 11:18, pirms 6 gadiem
tas ir tipa baigais atkljums 18 gados ka piespēles var dot arī ar neērto pusi?

moš tad viņiem jāpasaka ka jāmet garām vārtsargam un ne vienmēr pirdiens vārtu virzienā ir labākais risinājums...kaut gan tas arīlielajai izlasei būtu jāpaziņo pirms čempja..

     [+] [-]

, 2018-04-06 18:17, pirms 6 gadiem
mytila rakstīja: Galvenais nesapriecāties pa agru. Vakar arī sapriecājos CS:GO, ka esam uzvarējuši pie 14-9 un beigās pakāsām 14-16
Esmu uzvarējis pat no 2-13 rezultāta!