Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas pretiniece Slovākija čempionātā bez Gāborīka, Norvēģija sagrauj Vāciju

Latvijas pretiniece Slovākija čempionātā bez Gāborīka, Norvēģija sagrauj Vāciju
Mariāns Gāborīks
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionātam gatavošanos uzsākušas arī vairākas Latvijas izlases topošās pretinieces. Vācija izbraukumā ar 1:5 kapitulēja Norvēģijai, bet Odensē tikās pat divas gaidāmās sāncenses – Dānija un Slovākija (0:2).

Slovākijas Hokeja federācija šodien paziņoja, ka uz pasaules čempionātu Ķelnē nedosies viens no komandas potenciālajiem līderiem Mariāns Gāborīks. Kaut arī Losandželosas "Kings" Nacionālās hokeja līgas Rietumu konferencē ir pirmā aiz strīpas un zaudējusi jebkādas cerības uz iekļūšanu Stenlija kausā, 35 gadus vecais veterāns informēja izlases menedžeri, ka nevarēs palīdzēt ceļgala problēmu dēļ. Gāborīks sezonas sākumā bija viens no sešiem slovāku spēlētājiem Eiropas izlasē Pasaules kausā un ir piedalījies sešos pasaules čempionātos – pēdējoreiz 2015. gadā. NHL sezonā Gāborīks 54 spēlēs tika pie 21 (10+11) punkta.

Pārbaudes spēlē Odensē uzvaru svinēja Slovākija, kas ar 2:0 pārspēja mājinieci Dāniju. 34. minūtē rezultātu atklāja Zviedrijas "Orebro" uzbrucējs Libors Hudāčeks, bet 59. minūtē pārsvaru dubultoja Lukāšs Cingels no Prāgas "Sparta". Slovākijas izlases rindās uz Dāniju devās 22 spēlētāji – desmit no Čehijas līgas, pieci no Slovākijas, trīs no Zviedrijas, divi no Kontinentālās hokeja līgas un pa vienam no Somijas un Vācijas. Tikmēr dāņiem uz nometni izsaukti 15 pašmāju klubu spēlētāji, pieci hokejisti no Zviedrijas, trīs no Helsinku "Jokerit" un viens no Austrijas. Parīt abas komandas vēlreiz tiksies Olborgā. Pēc tam Dānija 20. un 22. aprīlī uzņems Norvēģiju, savukārt slovāki spēlēs pret Šveici (13. un 15. aprīlī mājās), Somiju (19. un 21. aprīlī mājās) un arī Norvēģiju (28. un 29. aprīlī viesos).

Ar zaudējumu gatavošanos pasaules čempionātam sāka Vācija, kas Lillehammerē ar 1:5 kapitulēja Norvēģijai. Vāciešiem vienīgos vārtus guva U20 izlases uzbrucējs Jākobs Majenšains, 26. minūtē panākot 1:2. Norvēģiem ar diviem vārtiem izcēlās "Linkoping" uzbrucējs Matiss Ūlimbs, bet vārti un rezultatīva piespēle Patrikam Tūresenam (Cīrihes "Lions"). Kamēr vācu sastāvs pilnībā veidots no Vācijas klubu spēlētājiem, Norvēģijas nometnē pa 12 hokejistiem ir no vietējā čempionāta un Zviedrijas, bet vēl pa vienam – no Čehijas un Šveices. Parīt abas komandas tiksies vēlreiz, bet līdz pasaules čempionātam Vācija vēl tiksies arī ar Baltkrieviju (14. un 15. aprīlī izbraukumā), Čehiju (22. un 23. aprīlī mājās) un Latviju (30. aprīlī un 1. maijā mājās), ar kuru spēlēs arī vienā grupā čempionātā.

SpēleRez
Austrija - Zviedrija3:4
Norvēģija - Vācija5:1
Dānija - Slovākija0:2

Izmantotie resursi:
Nationalmannschaft: Auftakt in die heiße Phase...
https://www.hockey.no/nyheter/aktue...
Nationalmannschaft: Couragiertes Neuling-Debüt...
HOKEJ: Gáborík na MS nepríde, nad Pjongčangom...
PM: VM-forberedelser går for alvor i gang på...
Slovensko si poradilo s Dánskom, hrdinami boli...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-07 00:01, pirms 7 gadiem
Vai Slovākija atkal kārtējo reizi pēdējos gados paliks bez 1/4 fināla PČ?
, 2017-04-07 00:05, pirms 7 gadiem
Pierādījums tam ka Vācija bez NHL špīleriem ir nekas
, 2017-04-07 00:51, pirms 7 gadiem
izredzētais rakstīja: Pierādījums tam ka Vācija bez NHL špīleriem ir nekas
Tupai kartupeli!
Viņiem vismaz tādi ir!
Salīdzinot ar kaut kādu Latviju kuriem tur kaut kāds Girgensons čekero!
, 2017-04-07 02:08, pirms 7 gadiem
izredzētais rakstīja: Pierādījums tam ka Vācija bez NHL špīleriem ir nekas
stulbeni, viniem playofs vel nav beidzies.................
, 2017-04-07 04:17, pirms 7 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Tupai kartupeli!
Viņiem vismaz tādi ir!
Salīdzinot ar kaut kādu Latviju kuriem tur kaut kāds Girgensons čekero!
Kāpēc uzreiz Latvijai brūc virsū?
, 2017-04-07 07:27, pirms 7 gadiem
Obligāti uz visiem patskaņiem garumzīmes jāliek?
Dmitrijs Diļevka pie Polijas vārtiem. Foto: LHF
7

Latvijas U18 izlase pret mājinieci Somiju sāks pasaules čempionātu

Somijas pilsētās Espo un Vantā sāksies pasaules U18 čempionāts hokejā. Pirmajā spēlē plkst. 14.00 tiksies amerikāņi un slovāki, bet Oļega Sorokina vadītā Latvijas U18 izlase plkst. 18.00 izaicinās mājinieci Somiju.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.
Agnese Kārkliņa (pirmā no kreisās). Foto: LHF
4

Sieviešu hokeja tiesnese Kārkliņa: ''Vēlos, lai sieviešu hokeja komandas ir katrā Latvijas pilsētā''

Par to, kā tas ir – būt sievietei hokejā, ar kādiem izaicinājumiem un stereotipiem jāsaskaras, kā nepadoties un sasniegt savus mērķus, stāsta Agnese Kārkliņa. Viņa ir hokeja tiesnese un sieviešu hokeja attīstības projektu vadītāja.