Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Koziols: "Jābūt idiotiem, lai neizsauktu, ja spēlētājs rāda labu sniegumu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Koziols: "Jābūt idiotiem, lai neizsauktu, ja spēlētājs rāda labu sniegumu"
Viesturs Koziols. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas hokeja izlase no ceturtdienas līdz sestdienai Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā aizvadīs pārbaudes turnīru, kurā tiksies ar laukuma saimniekiem, kā arī Francijas un Slovēnijas izlasēm. Šodien komanda sanāca kopā uz pirmo treniņu, pēc kura Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols atbildēja uz jautājumiem par sastāva veidošanu un neizsauktajiem spēlētājiem.

Latvija un Baltkrievija 2021. gadā kopīgi rīkos pasaules čempionātu, un tieši veiksmīgā sadarbība ir galvenais iemesls, kāpēc izlase trešdien dosies uz Minsku un piedalīsies turnīrā, pauda Viesturs Koziols. "Zinot, kāds spēļu grafiks ir izlases kandidātiem, jo Kontinentālajā hokeja līgā šosezon ir daudz vairāk maču, daži paralēli saviem čempionātiem vēl spēlē Čempionu līgā, vienā brīdī apsvērām iespēju vispār nebraukt uz turnīru. Ņemot vērā labo sadarbību, aiz cieņas pret viņiem neatteicām. Braucam labi nospēlēt un cienīgi pārstāvēt valsti," norādīja Koziols.

Sastāvā iekļauti 14 hokejisti no pašmāju čempionāta (vairāki Rīgas "Dinamo" hokejisti pēdējā laikā spēlējuši fārmklubā "Liepāja"), tomēr Koziols bažas par eksperimentālo sastāvu noraidīja: "Tāpat teicāt arī pagājušajā gadā, kad braucām uz Franciju un Dāniju. Pēc turnīra paskatīsimies." Pagājušā gada novembrī Latvijas izlase Francijā ar 7:5 pieveica Baltkrieviju, ar 4:1 pārspēja Slovēniju, bet mājiniekus uzvarēja ar 3:1. Februārī Dānijā ar 6:1 izdevās sakaut austriešus, pret Franciju tika piedzīvots zaudējums ar 3:5, bet pret dāņiem bija neveiksme bullīšos – 2:3.

Tomēr jāmin vairākas atšķirības. Uz Franciju aizbraukušajā sastāvā ierindā bija vārtsargs Ivars Punnenovs, neviens no aizsargiem nespēlēja Latvijas čempionātā, bet uzbrukumā bija brāļi Bukarti, Rodrigo Ābols un vēl četri uzbrucēji, kuri ir spēlējuši pasaules čempionātā. Dānijā aizsardzības kodolu veidoja Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš un Ralfs Freibergs, bet uzbrukumā atkal bija brāļi Bukarti un Ābols, kuri pēc tam aizbrauca uz pasaules čempionātu.

"Sastāvu veidojām, pieturoties pie tiem pašiem principiem, kas bija pagājušajā gadā – dot iespēju tiem, kuri sevi labi parādījuši Optibet hokeja līgā. Edgars Homjakovs ir viens no labākajiem vārtu guvējiem, saspēlējies ar Juri Upīti, no "Kurbada" ir arī Lauris Rancevs. Jānis Auziņš ir viens no stabilākajiem un labākajiem vārtsargiem līgā. Gribam dot iespēju uzvilkt Latvijas izlases kreklu, lai arī pārējie redzētu, ka ir iespēja un ka durvis ir vaļā," teica Koziols.

"Uzrunājām arī spēlētājus no ārzemju klubiem. Dažus palaida, dažus klubi bija gatavi laist tikai ar noteikumiem, kas mums nebija izpildāmi." Koziols atklāja, ka uz izlasi aicināts Cibuļskis un Māris Bičevskis, bet Hradeckrāloves "Mountfield" ar to nebija mierā – čehu klubs paziņojis, ka latvieši uz izlasi var braukt, taču par šo laika posmu algu nesaņems. "Mums pateica: ja jūs maksāsiet, tad lai brauc. Ir globāli jārunā par dažādu līgu attieksmi pret starptautiskajiem logiem. Kā izlase var būt normālā stāvoklī, ja šodien spēle ir Bobam Hārtlijam, ja rīt spēlē Artūrs Kulda pret Jāni Kalniņu?"

"Runāju ar Ģirtu Ankipānu, viņš teica, ka Rīgas "Dinamo" novembrī ir trīs brīvdienas. Mums nav nepieciešams nokaut "Dinamo" spēlētājus šādā turnīrā. Gribam palīdzēt, nevis konkurēt ar spēlētāju iesaukšanu vēl vienā smagā posmā. Tas nav vajadzīgs. Jārunā IIHF līmenī par turnīriem – ja logi ir, tad ir."

"Labu sniegumu gaidām no tiem, kas met vārtus Latvijas čempionātā. Mārtiņam [Dzierkalam] beidzot jāgūst kādi vārti. "Dinamo" viņam spēle nevedas, varbūt šis būs īstais formāts. Frenkam [Razgalam] nav daudz vārtu, varbūt trīs vai četrus iemetīs. Viss izšķirsies laukumā. Mēs varam nopirkt ūdeni, biļetes lidojumam un nūjas, bet sniegums laukumā jārāda spēlētājiem," teica Koziols.

No uzaicinātajiem spēlētājiem seši ir ar "Dinamo" pierakstu, taču četri no viņiem sestdien spēlēja "Liepājas" rindās – Roberts Mamčics, Oskars Batņa, Razgals un Roberts Lipsbergs.

Pavasarī uz Latvijas izlasi pēc sezonas Ziemeļamerikā netika aicināts Dzierkals, un hokeja sabiedrībā klejoja baumas par uzbrucēja nesaskaņām ar Koziolu, tomēr ģenerālsekretārs runas noraidīja. "Starp mums nav izskrējis melns kaķis. Viss ir tikai un vienīgi spēlētāju rokās. Ja spēlētājs rāda labu sniegumu, tad mums jābūt pilnīgiem idiotiem, lai nesauktu uz izlasi. Ja būtu melns kaķis, tad viņš šeit neatrastos."

"Mums ir parakstīts līgums," bažas par to, ka Latvijas izlase varētu uz turnīru doties bez Hārtlija, noraidīja Koziols. "Kad Hārtlijs parakstīja līgumu ar Omsku, viens no punktiem bija, ka viņu laiž uz visiem izlases turnīriem. Pat pussekundi nav apsvērta doma par to, ka viņš varētu nebūt. Tādas domas nav bijušas."

"Jā, līgums ir citāds. Tagad maksājam mazāk, protams," par to, kas mainījies pēc Hārtlija pievienošanās "Avangard", teica Koziols. "Labprāt viņu vairāk izmantotu treneru apmācībai un semināriem. Kad zināsim, cik tālu Omska tiks Gagarina kausā, tad par to domāsim, attiecīgi koriģēsim šo punktu. Nekas cits līgumā vairs nav mainījies."

"Ar Lauri Dārziņu palicis pēdējais maksājums, to arī izdarīsim. Sāga noslēgusies," situāciju ap uzbrucēja apdrošināšanu komentēja Koziols. Jāatgādina, ka Dārziņš pirms 2017. gada pasaules čempionāta smagi savainoja ceļgalu, tāpēc bija spiests izlaist pusgadu. Strīdiem par apdrošināšanu un medicīnas izmaksu segšanu sekoja Dārziņa atteikums šajā pavasarī braukt uz pasaules čempionātu. "No mūsu puses šajā situācijā nekādu negludumu nebija. Jau 15 reizes esmu teicis, ka šādā situācijā neviens nebija ieguvējs vai laimīgs. Kā vienojāmies, tā līdz galam izpildīsim."

Atgriežoties pie Latvijas izlases sastāva, Koziols norādīja, ka tas veidots sadarbībā ar klubu izlases treneru štābu un Māri Baldonieku, kā arī veikti zvani Optibet hokeja līgas treneriem, lai uzklausītu viņu domas par hokejistiem. "Tāpat neskaitāmas reizes esmu runājis ar Ģirtu [Ankipānu]. Mums vajag, lai "Dinamo" ietu labi, tad Latvijas hokejs būs ieguvējs. Gribam palīdzēt, jo tikai palīdzot varam izdarīt kopā. Tāpēc nesitam dūri galdā un nesakām, ka mums vajag Meiju, Rēdlihu vai Sotnieku."

Šajā izlases modelī iekļauti četri ārzemēs spēlējošie – Freibergs un E. Kulda no Čehijas, Artūrs Salija no Slovākijas un Eduards Hugo Jansons no Krievijas. Kā norādīja Koziols, vērā ņemti arī finansiālie apstākļi. "Labāk dodam iespēju vietējiem čaļiem, nevis pērkam biļetes. Manuprāt, tā ir prātīga ideja. Ja būtu kāds, ko nezinātu vai nebūtu redzējuši, tad varētu domāt. Ja Francijā, Vācijā vai Anglijā spēlētu kāds, kuru nebūtu redzējuši, tad cita runa. Tur neesam aizmirsuši nevienu pērli, nevienu Latvijas izlases glābēju. Ir kāds? Varat nosaukt? Lasot dažus rakstus, var saprast, ka mēs esam pilnīgi idioti, kuri nesaprot, kas jādara. Ja kāds var nosaukt spēlētāju, es labprāt viņu paņemšu. Dodiet šurp!"

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Jānis Auziņš (Prizma) un Rihards Cimermanis (Zemgale/LLU).
Aizsargi: Ralfs Freibergs (Zlin, Čehija), Artūrs Salija (Poprad, Slovākija), Hugo Jansons (Neftyanik, VHL), Roberts Mamčics (Rīgas Dinamo/Liepāja), Roberts Kaļķis, Pauls Svars (abi – HK Rīga) un Kristaps Jākobsons (Zemgale/LLU).
Uzbrucēji: Edgars Kulda (Zlin, Čehija), Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis (abi – Rīgas Dinamo), Oskars Batņa, Frenks Razgals, Roberts Lipsbergs (visi – Rīgas Dinamo/Liepāja), Vladislavs Adeļsons (Zemgale/LLU), Lauris Rancevs, Juris Upītis, Edgars Homjakovs (visi – Kurbads), Bruno Zabis, Egils Kalns (abi – Liepāja), Rūdolfs Maslovskis (Mogo).

1 2 3 95 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2018-11-05 17:32, pirms 5 gadiem
Un kā mr. Ekselis gatavojas aizpildīt 500.000 EUR apmērā caurumu LHF budžetā? skat. https://www.tvnet.lv/6445469/kas-ja... .

  +2 [+] [-]

, 2018-11-05 17:40, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: Un kā mr. Ekselis gatavojas aizpildīt 500.000 EUR apmērā caurumu LHF budžetā? skat. https://www.tvnet.lv/6445469/kas-ja... .
Biju gatavs šeit atsaukties uz šo pašu rakstu.

     [+] [-]

, 2018-11-05 17:44, pirms 5 gadiem
Pag, pag! Tūlīņ saskries vietējie "idioti" un teiks pilnīgi pretējo.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-05 17:47, pirms 5 gadiem
Oscars-Cards rakstīja: Pag, pag! Tūlīņ saskries vietējie "idioti" un teiks pilnīgi pretējo.
Matulis ir vietējais "idiots"?

  +5 [+] [-]

, 2018-11-05 17:50, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: Un kā mr. Ekselis gatavojas aizpildīt 500.000 EUR apmērā caurumu LHF budžetā? skat. https://www.tvnet.lv/6445469/kas-ja... .
Matulim nevajadzētu lasīt sportacentra komentārus hokeja rakstos ko mēs te apviļājām jau tikko nosauca sastāvu, savādāk paliks par vietējo "idiotu"

  +2 [+] [-]

, 2018-11-05 17:50, pirms 5 gadiem
M9 rakstīja: Biju gatavs šeit atsaukties uz šo pašu rakstu.
vispār jau šoreiz Matulis uzrakstījis labu rakstu - vismaz kaut kas "pa ģjēlu" nevis kā parasti visus pa spalvu glauda:
- taisnība par vārtsargiem: Eiropā ir 4 reāli konkurenti uz izlasi: Elvis stabils #1, nav vērts raustīt, bet nu vismaz vienu (vai pat divus) no trio Kalniņš, Gudļevskis & Punnenovs jau vajadzēja uz izlasi izsaukt - bet nu, kā redzam, Skanstes ielas kantorelis ir svētā govs, to jau nedrīkst tā vienkārši aiztikt, bet jāiespēlē ir tā "nelikvīdi"...
- tāpat taisnība par aizsargiem - nafig saukt aizsargus no junioru līgas, kuru komanda kāš visiem pēc kārtas...
Par Adeļsonu gan nepiekritīšu, noteikti vērtīgāks iesaukums par, piemēram, Upīti.

  -4 [+] [-]

, 2018-11-05 17:51, pirms 5 gadiem
Oscars-Cards rakstīja: Pag, pag! Tūlīņ saskries vietējie "idioti" un teiks pilnīgi pretējo.
Atkal gribi izcelties ar savu infantīlismu? Tev tas regulāri labi sanāk...

  +4 [+] [-]

, 2018-11-05 18:15, pirms 5 gadiem
jāatzīst, ka ar visiem daudzajiem pārbaudāmajiem jēdziens "izlase" kļūst stipri izplūdis, maigi sakot
varbūt iedzīvināt kādu "otro izlasi" vai olimpisko
citādi drīz vairs nebūs hokejistu, kas nav piemērījuši valstsvienības!!! kreklu
nu un par homjakovu ir atsevišķs stāsts, man jau bija apnicis klabināt taustiņus

  +2 [+] [-]

, 2018-11-05 18:28, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: vispār jau šoreiz Matulis uzrakstījis labu rakstu - vismaz kaut kas "pa ģjēlu" nevis kā parasti visus pa spalvu glauda:
Argumentēts.
No tā visa šeit varbūt izskaidrots, kādēļ braukt - labā sadarbība utml.

  +9 [+] [-]

, 2018-11-05 18:31, pirms 5 gadiem
2 gadis pagajusi un profesors abragels joprojaam savaa miizalu izskalotajaa paurii domaa ka joks par Mr.Exeli ir smiekliigs

  +2 [+] [-]

, 2018-11-05 18:31, pirms 5 gadiem
Labaak ir kaa funim, visu pierakstit spekainaa kladee, tikai var saakties panika ja shii spekaina klade tiek nodzerta vai netishi nosvilinata

ko tad profesor???

  +1 [+] [-]

, 2018-11-05 18:33, pirms 5 gadiem
veel jau mr.ruksim var aptruukties speka piiradzini un kladi atdot melnaja tirguu

  +1 [+] [-]

, 2018-11-05 18:34, pirms 5 gadiem
Njaa, shitie profesori un milichi vienmer raisa smieklus, gadi iet bet gudraaki nekluust, seezh un pirzh savos diivanos baigos hokeja spechukus, ahuunos funkcionaarusu un ko tik veel ne vismaz treshais pamulkis namgejs ir pieklusis, lkm vilkaabeli bauda

  +2 [+] [-]

, 2018-11-05 18:36, pirms 5 gadiem
Izlases sastāvs nešķiet kaut kas ļoti jocīgs. Nedomāju ka vajag raustīt tos,kuri ir reāli izlases kandidāti. Varbūt noderētu daži, lai vienu tādu solīdu maiņu uztaisītu. Patīkami ka iespējas dod OHL labākajiem. Protams ka ir medaļas otra puse-naudas taupīšana. Vietējiem nav jāpērk biļetes no kluba un atpakaļ. No šīs izlases varbūt kādi 2-4 arī pavasarī spēlēs PČ.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-05 18:45, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: vispār jau šoreiz Matulis uzrakstījis labu rakstu - vismaz kaut kas "pa ģjēlu" nevis kā parasti visus pa spalvu glauda:
- taisnība par vārtsargiem: Eiropā ir 4 reāli konkurenti uz izlasi: Elvis stabils #1, nav vērts raustīt, bet nu vismaz vienu (vai pat divus) no trio Kalniņš, Gudļevskis & Punnenovs jau vajadzēja uz izlasi izsaukt - bet nu, kā redzam, Skanstes ielas kantorelis ir svētā govs, to jau nedrīkst tā vienkārši aiztikt, bet jāiespēlē ir tā "nelikvīdi"...
- tāpat taisnība par aizsargiem - nafig saukt aizsargus no junioru līgas, kuru komanda kāš visiem pēc kārtas...
Par Adeļsonu gan nepiekritīšu, noteikti vērtīgāks iesaukums par, piemēram, Upīti.
Pēc tavas loģikas kādēļ izsaukt Girgensonu , ja Bufalo ir tabulas pašā apakšā.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-05 18:45, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Izlases sastāvs nešķiet kaut kas ļoti jocīgs. Nedomāju ka vajag raustīt tos,kuri ir reāli izlases kandidāti. Varbūt noderētu daži, lai vienu tādu solīdu maiņu uztaisītu. Patīkami ka iespējas dod OHL labākajiem. Protams ka ir medaļas otra puse-naudas taupīšana. Vietējiem nav jāpērk biļetes no kluba un atpakaļ. No šīs izlases varbūt kādi 2-4 arī pavasarī spēlēs PČ.
paldies, kaa vienmer teicama analiize tev

  +5 [+] [-]

, 2018-11-05 18:45, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Pēc tavas loģikas kādēļ izsaukt Girgensonu , ja Bufalo ir tabulas pašā apakšā.
ja buffalo ir tabulas apakshaa, tad arii Dinamo shobriid tur ir

  +3 [+] [-]

, 2018-11-05 18:46, pirms 5 gadiem
funi, kur vareetu palasit to tavu intelektuaalo dzeju???

  +1 [+] [-]

, 2018-11-05 18:51, pirms 5 gadiem
Funi, esi pazudis.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-05 18:59, pirms 5 gadiem
Kaut kā federācijā vadība nomainījās, bet bardaks palika. Vai man vienam tikai tā šķiet?

  +7 [+] [-]

, 2018-11-05 19:14, pirms 5 gadiem
Kad nedeva iespēlu Latvijas čempja spēlētājiem, tad bija slikti, tagad to ir daudz, bet atkal nav labi. Ka izdabāt video trenerim Abragam? Viņam visu laiku viss ir slikti un nepareizi.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-05 19:17, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kad nedeva iespēlu Latvijas čempja spēlētājiem, tad bija slikti, tagad to ir daudz, bet atkal nav labi. Ka izdabāt video trenerim Abragam? Viņam visu laiku viss ir slikti un nepareizi.
Kkads debiilikis, no namgeja sektas

  -1 [+] [-]

, 2018-11-05 19:23, pirms 5 gadiem
markuss_riva_106320067041700 rakstīja: ja buffalo ir tabulas apakshaa, tad arii Dinamo shobriid tur ir
Aptuveni 16.vietā no 25 komandām.

     [+] [-]

, 2018-11-05 19:25, pirms 5 gadiem
Dažiem latviešiem vienmēr būs slikti. Izsauktu labākos - slikti, izsauc pamatā no OHL -slikti. Gribētos dzirdēt no aktīvākajiem komentētājiem savu veidoto izlasi. Piemēram Abrags varētu nosaukt 22 spēlētājus pēc viņa ieskatiem turnīram Minskā.

  -3 [+] [-]

, 2018-11-05 19:25, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kad nedeva iespēlu Latvijas čempja spēlētājiem, tad bija slikti, tagad to ir daudz, bet atkal nav labi. Ka izdabāt video trenerim Abragam? Viņam visu laiku viss ir slikti un nepareizi.
Es teicu, ka ir slikti saukt Latvijas čempja spēlētājus??? Puis, Tu pa daudz pie kompja sēdi, ja Tev jau brilles vajag.
Un šajā gadījumā es neesmu vienīgais, kam šāds sastāvs šķiet diezgan dīvains.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2018-11-05 19:29, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: Es teicu, ka ir slikti saukt Latvijas čempja spēlētājus??? Puis, Tu pa daudz pie kompja sēdi, ja Tev jau brilles vajag.
Un šajā gadījumā es neesmu vienīgais, kam šāds sastāvs šķiet diezgan dīvains.
Vismaz 5 gadus Tev katrs izlases sasaukums ir dīvains.

     [+] [-]

, 2018-11-05 19:29, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Aptuveni 16.vietā no 25 komandām.
FUNS ir tas čalis, kas uzrakstīs 100 palagus, lai attaisnotu vienu savu nepareizo lēmumu!
Slēpts komentārs: Abrags

  +1 [+] [-]

, 2018-11-05 19:30, pirms 5 gadiem
intp rakstīja: FUNS ir tas čalis, kas uzrakstīs 100 palagus, lai attaisnotu vienu savu nepareizo lēmumu!
Aptveni taa, sabres ir 6/16 savaa konferencee - funim tabulas pasha apaksha!!!
Pelava 8/12 - viss stabili PO zona

  +5 [+] [-]

, 2018-11-05 19:32, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: nepārspīlē.
tev tak visi saka tu esi lohs, nestriidies BET samierinies

     [+] [-]

, 2018-11-05 19:32, pirms 5 gadiem
markuss_riva_106320067041700 rakstīja: Aptveni taa, sabres ir 6/16 savaa konferencee - funim tabulas pasha apaksha!!!
Pelava 8/12 - viss stabili PO zona
Es gribu dzīvē satikt FUNI!

  +5 [+] [-]

, 2018-11-05 19:32, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: nepārspīlē.
It nemaz, tā ir norma pēdējos jau vairākus gadus lasīt Tavu neapmierinātību ar izlases sastāvu. Vienalga, vai tas būtu pārbaudes turnīrs novembrī, vai arī sastāvs pārbaudes spēlēs pirms PČ. Protams, ka to neatzīsi. Varbūt neesi pamanījis? Klau, varbūt pašam vajag stiprākas brilles uz vecumu?

  +1 [+] [-]

, 2018-11-05 19:35, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: It nemaz, tā ir norma pēdējos jau vairākus gadus lasīt Tavu neapmierinātību ar izlases sastāvu. Vienalga, vai tas būtu pārbaudes turnīrs novembrī, vai arī sastāvs pārbaudes spēlēs pirms PČ. Protams, ka to neatzīsi. Varbūt neesi pamanījis? Klau, varbūt pašam vajag stiprākas brilles uz vecumu?
Joks par Exeli joprojaam cienaa
1 2 3 95 komentāri