Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Masaļskis: "Esmu sagaidījis brīdi, kad aiz manis ir citi vārtsargi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Masaļskis: "Esmu sagaidījis brīdi, kad aiz manis ir citi vārtsargi"
Edgars Masaļskis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Piedalījies visos pasaules čempionātos un visās olimpiskajās spēlēs kopš 2002. gada, vakar punktu karjerai Latvijas izlasē pielika vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš intervijā raidījumam "Sporta Studija" norādīja, ka par šādu lēmumu jau domājis kādu laiku un ka žēl par pasaules čempionātos nesasniegto, tomēr paliek cerība, ka tas izdosies bez viņa palīdzības.

"Kam bēdīgi, kam priecīgi," par lēmumu beigt karjeru Latvijas izlasē sacīja Edgars Masaļskis. "Vienkārši pienācis laiks. Esmu sagaidījis brīdi, kad bez manis ir, kam stāvēt vārtos, un es domāju, ka savu laiku, kas man bija veltīts, esmu izdzīvojis. Pienācis laiks dot to darīt citiem."

"Īstenībā man vairāk ir priecīgs noskaņojums, jo domas par aiziešanu no izlases bija jau sen. Sieva arī bija priecīga, ļoti. Bērni gan ne pārāk, grib, lai tētis vēl uzspēlē," turpināja Masaļskis, kurš norādīja, ka par karjeras beigšanu vēl nedomā. "Vēl kādu laiku gribētu paspēlēt. Izlase ir viens. 15 maijus pēc kārtas manis mājās nebija. Gribas pabūt mājās. Tagad būšu, hokeju skatīšos pa televizoru un baudīšu citādi."

"Žēl, ka nesasniedzām vairāk kopā ar izlasi. Ceru, ka bez manis sanāks labāk. Žēl, ka uz nevienu pasaules čempionātu neaizbraucām labākajā sastāvā. Neizdevās parādīt, uz ko Latvijas izlase ir spējīga, jo katru gadu sastāvs palika arvien šķidrāks un šķidrāks," sacīja 36 gadus vecais vārtsargs. "Ņemot vakardienas sastāvu un nākamo pasaules čempionātu, bilde būtu pavisam citāda,nekā šogad Maskavā."

"Mums ir ļoti labi hokejisti, ļoti daudz, bet pēdējā laikā viņi atsakās no spēlēšanas izlasē. Visi zina, ka izlasē ir problēmas. Cits tā arī pasaka un nebrauc. Viss sākas no Latvijas Hokeja federācijas lēmumiem," skaidroja Masaļskis. "Lēmumi, kas tiek pieņemti pēdējā laikā, nav normāli un tiem nav nekāda sakara ar hokeju. Trenerus maina šurp un turp, Kirovs saka tā un tā. Tas ir liels bardaks. Jo ilgāk tas turpināsies, jo lielāka būs lejupslīde. Jo mēs slīdam lejā."

"Nebūtu Kirova, grūti pateikt, kas vispār būtu," par Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana lomu prātoja Masaļskis. "Man personīgi nav saprotams, ka hokeju tik ļoti mīl un tas ir tik ļoti populārs, bet Latvijā nav atrodams neviens ietekmīgs cilvēks, kurš gribētu pārņemt un veikt pārmaiņas. Ja kāds gribētu, to sen varētu izdarīt, jo Kirovs nav savai vietai pienaglots."

Vai Latvijas izlase bija pelnījusi doties uz piektajām olimpiskajām spēlēm pēc kārtas? "Viens hokejists vakar pēc zaudējuma teica: "Teorētiski mēs nemaz nebijām pelnījuši. Katru gadu lienam caur adatas aci, 20 gadus turamies elitē, visu laiku braucam uz olimpiskajām spēlēm. Tas nemaz nav godīgi pret, piemēram, vāciešiem." Gribējām, centāmies, bet nesanāca," noslēdza Masaļskis.

Izmantotie resursi:
"Sporta Studija"

 +12 [+] [-]

, 2016-09-05 22:35, pirms 8 gadiem
Ošeniekam par savu nezināšanu nav kauns??? Uzdodot vienu no jautājumiem, viņš pieminēja, ka Masala piedalījies 12 PČ. Ošenieks ir staigājoša katastrofa, ne sporta žurnālists.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-05 22:36, pirms 8 gadiem
Virsraksts nav īsti pareiz kā Masaļskis ir teicis, tad jau drīzāk: "Esmu sagaidījis brīdi, kad pirms manis ir citi vārtsargi"

 +11 [+] [-]

, 2016-09-05 22:41, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ošeniekam par savu nezināšanu nav kauns??? Uzdodot vienu no jautājumiem, viņš pieminēja, ka Masala piedalījies 12 PČ. Ošenieks ir staigājoša katastrofa, ne sporta žurnālists.
Ošenieks arī teica, ka Masaļskis piedalījies 3 OS, lai gan patiesībā četrās (2002., 2006., 2010., 2014.).
OK, Soltleiksitijā viņš bija rezervists, bet tomēr viņš tur bija kā izlases spēlētājs.

     [+] [-]

, 2016-09-05 22:43, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Ošenieks arī teica, ka Masaļskis piedalījies 3 OS, lai gan patiesībā četrās (2002., 2006., 2010., 2014.).
OK, Soltleiksitijā viņš bija rezervists, bet tomēr viņš tur bija kā izlases spēlētājs.
Vakar Ošenieks intervēja hokejistus starp periodiem un pēc spēles, bija vēl trakāk nekā ar Auziņu

  -2 [+] [-]

, 2016-09-05 22:44, pirms 8 gadiem
Vajadzētu vispār spēcīgu komandu LHF ievēlēt nevis ar bijušajiem hokejistiem, bet gan ar uzņēmējiem, vizionāriem un arī ex.sportistiem. Jo piem basis tagad hoķi sit pušu pamatīgi. Lipmana kļūda, ka viņš bez hoķa vēl pa biznesiem rokās, vajag vienu kurš vairāk iesaistās ar visu LV

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 22:52, pirms 8 gadiem
mums ar vātsargiem gadus 10 nebūs problēmu - Gudļevskis , Merzjikins , Punnenovs , Kalniņš. Man liekas ka pēc top vārtsargu vidējā līmeņa mēs esam 8 pasaulē , ja kas palabojat , ja kļūdos
Slēpts komentārs: Karseejs

  +3 [+] [-]

, 2016-09-05 23:08, pirms 8 gadiem
Karseejs rakstīja: Gribētu redzēt kā Jūs paši kameras priekšā runātu
Viņš ir izmācījies par sporta žurnālistu, mēs - nē. Jūti atšķirību?

  +2 [+] [-]

, 2016-09-05 23:10, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: mums ar vātsargiem gadus 10 nebūs problēmu - Gudļevskis , Merzjikins , Punnenovs , Kalniņš. Man liekas ka pēc top vārtsargu vidējā līmeņa mēs esam 8 pasaulē , ja kas palabojat , ja kļūdos
Laikā, kad Masaļskis ienāca izlasē, tika stāstīts līdzīgi, jo bija Irbe, Naumovs, kaut kur ik pa laikam Skudras vārds parādījās un vēl, protams, jaunie un perspektīvie arī bija.

Šobrīd situācija ir tāda, ka kamēr Gudļevskis pa štatiem, tikmēr viņš izlasē ir opcija, ne stabils kandidāts, Merzļikinam arī pēc pāris gadiem ceļš uz NHL/AHL, paliek diezgan traumatiskais Punenovs un Kalniņš. Nav slikti, no vienas puses, taču nav arī tā, ka tas ir kaut kas ŪBER-VAU!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 23:11, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Viņš ir izmācījies par sporta žurnālistu, mēs - nē. Jūti atšķirību?
Kur Latvijā māca par sporta žurnālistiem?

     [+] [-]

, 2016-09-05 23:14, pirms 8 gadiem
Paldies Edgaram. Pašlaik tiešām ir sakritis veiksmīgi, ka ir 4 labi vārtsargi, pieejami uz čempionātu varbūt būtu tikai trīs (ja Gudļevskis turpina iekarot Ameriku) un vēlāk pat divi, ja Elvis pēc sava līguma beigām dosies izmēģināt spēkus NHL/AHL. Jāskatās, kā attīstīsies Kalniņš un Punnenovs... Gan jau, ka junioros arī pa kādam konkurētspējīgam vārtsargam būtu, kurš vēlētos radīt veselīgu konkurenci

     [+] [-]

, 2016-09-05 23:17, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kur Latvijā māca par sporta žurnālistiem?
Pie Tollija 4BK
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-05 23:28, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG4 rakstīja: ,asala nizcag
hehe. ko tu?

  +4 [+] [-]

, 2016-09-05 23:57, pirms 8 gadiem
Kirov atkaapies

     [+] [-]

, 2016-09-05 23:58, pirms 8 gadiem
Kāda bij hokeja komentēšana????? Kauns klausīties, Toļiks var komentēt spīdveju,ne nu hokeju, un Auziņš ar saviem izcilajām intervijām......

  +4 [+] [-]

, 2016-09-06 00:03, pirms 8 gadiem
PS paldies Edzum par visu
par to ka nekad neateica
par to ka bija paraugs muusu jaunajiem
un par to ka notureeja muus elitee
veiksmi turpmaak un cerams atradiisi kaa aizpidiit pavasarus

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 00:54, pirms 8 gadiem
"Žēl, ka uz nevienu pasaules čempionātu neaizbraucām labākajā sastāvā. Neizdevās parādīt, uz ko Latvijas izlase ir spējīga, jo katru gadu sastāvs palika arvien šķidrāks un šķidrāks"

Tjipa, mūsējiem vajadzēja spēcīgāko sastāvu, bet citiem ne? Pasaules čempjos tak visiem pārējiem arī šķidri sastāvi.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 01:39, pirms 8 gadiem
Es vispār nesaprotu,kā valsts nacionālā televīzija vairākus gadus tur štatā tādus žurnālistus kā Tripānu, Ošenieku un Auziņu. Viņi ir ļoti vāji žurnālisti. Rīmenis arī nav labāks. Bet 20 gadus skatoties bobsleju esmu jau samierinājies,ka viņš tur būs. Ja vēl pieliek klāt pesimistu Dukuru vai Ķipuru, tad bieži vnk skaņu izslēdzu tv.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 01:39, pirms 8 gadiem
Swordsman rakstīja: "Žēl, ka uz nevienu pasaules čempionātu neaizbraucām labākajā sastāvā. Neizdevās parādīt, uz ko Latvijas izlase ir spējīga, jo katru gadu sastāvs palika arvien šķidrāks un šķidrāks"

Tjipa, mūsējiem vajadzēja spēcīgāko sastāvu, bet citiem ne? Pasaules čempjos tak visiem pārējiem arī šķidri sastāvi.
ķipa citiem šķidrs sastāvs skaitās tikai puse komandas no NHL. bet mums tas ir tad, kad vienīgais ņem un uzmet, kā arī 3-4 khl viduvējības pasaka "šoreiz laikam tomēr nē" . ir mazliet starpība

     [+] [-]

, 2016-09-06 03:11, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: ķipa citiem šķidrs sastāvs skaitās tikai puse komandas no NHL. bet mums tas ir tad, kad vienīgais ņem un uzmet, kā arī 3-4 khl viduvējības pasaka "šoreiz laikam tomēr nē" . ir mazliet starpība
nu un. salīdzinot ar savu optimālo tāpat jebkurai izlasei ir šķidrs sastāvs. A Masala grib, lai mums ir optimālais, kamēr citiem tāds vienalga nebūs.
Otrkārt, mūsu līmeņa izlasēm nemēdz būt puse no NHL.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-06 07:26, pirms 8 gadiem
Swordsman rakstīja: nu un. salīdzinot ar savu optimālo tāpat jebkurai izlasei ir šķidrs sastāvs. A Masala grib, lai mums ir optimālais, kamēr citiem tāds vienalga nebūs.
Otrkārt, mūsu līmeņa izlasēm nemēdz būt puse no NHL.
Kāpēc viņš nevarētu gribēt savai komandai optimālo sastāvu? Interesanti zināt, kāda viņam daļa gar pārējām izlasēm.

  +6 [+] [-]

, 2016-09-06 08:03, pirms 8 gadiem
Visu cieņu 15 gadus pēc kārtas nospēlēt izlasē. Par to vien viņam medaļa jādod!

     [+] [-]

, 2016-09-06 09:21, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šobrīd situācija ir tāda, ka kamēr Gudļevskis pa štatiem, tikmēr viņš izlasē ir opcija, ne stabils kandidāts, Merzļikinam arī pēc pāris gadiem ceļš uz NHL/AHL, paliek diezgan traumatiskais Punenovs un Kalniņš. Nav slikti, no vienas puses, taču nav arī tā, ka tas ir kaut kas ŪBER-VAU!
Mazliet tālāk arī Kivlenieks (1996.), kurš junioros sevi ir labi parādījis. Redzēs, kā viņam veiksies NCAA.
Izlases kontekstā gan arī viņš ir tikai opcija, jo spēlēs Ziemeļamerikā.

Žēl, ka Auziņš (1991.) laikam tā arī paliks Anglijā, principā viņš savulaik nebija sliktāks par savu viengadnieku Kalniņu.

     [+] [-]

, 2016-09-06 10:53, pirms 8 gadiem
Katrā rindkopā pa kādai spilgtai problēmai. Principā šeit viss ir pateikts, kas notiek ar Latviajs hokeju un cik lielā dir*ā esam. Un to saka 16 gadus izlasi pārstāvējis hokejists, tātad procesā esošs cilvēks, kurš to visu redz gan no iekšpuses, gan no malas. Šo tekstu der iegaumēt un izdarīt secinājumus.

""Mums ir ļoti labi hokejisti, ļoti daudz, bet pēdējā laikā viņi atsakās no spēlēšanas izlasē. Visi zina, ka izlasē ir problēmas. Cits tā arī pasaka un nebrauc. Viss sākas no Latvijas Hokeja federācijas lēmumiem," skaidroja Masaļskis. "Lēmumi, kas tiek pieņemti pēdējā laikā, nav normāli un tiem nav nekāda sakara ar hokeju. Trenerus maina šurp un turp, Kirovs saka tā un tā. Tas ir liels bardaks. Jo ilgāk tas turpināsies, jo lielāka būs lejupslīde. Jo mēs slīdam lejā."

"Nebūtu Kirova, grūti pateikt, kas vispār būtu," par Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana lomu prātoja Masaļskis. "Man personīgi nav saprotams, ka hokeju tik ļoti mīl un tas ir tik ļoti populārs, bet Latvijā nav atrodams neviens ietekmīgs cilvēks, kurš gribētu pārņemt un veikt pārmaiņas. Ja kāds gribētu, to sen varētu izdarīt, jo Kirovs nav savai vietai pienaglots."

Vai Latvijas izlase bija pelnījusi doties uz piektajām olimpiskajām spēlēm pēc kārtas? "Viens hokejists vakar pēc zaudējuma teica: "Teorētiski mēs nemaz nebijām pelnījuši. Katru gadu lienam caur adatas aci, 20 gadus turamies elitē, visu laiku braucam uz olimpiskajām spēlēm. Tas nemaz nav godīgi pret, piemēram, vāciešiem." Gribējām, centāmies, bet nesanāca," noslēdza Masaļskis."

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 12:12, pirms 8 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Es vispār nesaprotu,kā valsts nacionālā televīzija vairākus gadus tur štatā tādus žurnālistus kā Tripānu, Ošenieku un Auziņu. Viņi ir ļoti vāji žurnālisti. Rīmenis arī nav labāks. Bet 20 gadus skatoties bobsleju esmu jau samierinājies,ka viņš tur būs. Ja vēl pieliek klāt pesimistu Dukuru vai Ķipuru, tad bieži vnk skaņu izslēdzu tv.
LV pietrūkst spēcīgu raidījumu vadītāju. Vienīgais tāds ir - A.Puče.
Par rakstošajiem žurnālistiem neko nesaku.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 12:14, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ošeniekam par savu nezināšanu nav kauns??? Uzdodot vienu no jautājumiem, viņš pieminēja, ka Masala piedalījies 12 PČ. Ošenieks ir staigājoša katastrofa, ne sporta žurnālists.
Emm, kurš gan var atcerēties to PČ skait, ja tas turnīrs ir ikgadējs.

     [+] [-]

, 2016-09-06 14:14, pirms 8 gadiem
Esmu sagaidījis brīdi, kad bez manis ir, kam stāvēt vārtos
VS
Esmu sagaidījis brīdi, kad aiz manis ir citi vārtsargi

Autor, tu neesi mudaks?! Vispār nejūti atšķirību starp šiem 2 apgalvojumiem?!