Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Ābols šaubās, vai olimpiskās atlases turnīrs Rīgā notiks augustā

Ābols šaubās, vai olimpiskās atlases turnīrs Rīgā notiks augustā
Artis Ābols. Foto: TASS/Scanpix

Pazīstamais latviešu hokeja treneris Artis Ābols Krievijas medijam "RIA Novosti" izteicies, ka šauboties, ka Rīgā paredzētais 2022. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs hokejā norisināsies kā ieplānots - augustā.

Paredzēts, ka 27.-30. augustā Rīgā Latvijas hokejisti kopā ar Francijas, Itālijas un Ungārijas izlasēm sadalīs vienu no trim atlikušajām ceļazīmēm uz Pekinas ziemas olimpisko spēļu vīru hokeja turnīru.

"Protams, ka es vēlētos, lai viss sāktos vasarās beigās, bet ļoti šaubos vai tas tā notiks. Ir ļoti daudz dažādu prognožu par situācijas turpmāko attīstību, ir arī optimistiskas prognozes, bet ir daudz pesimistisku prognožu, ka paliek nedaudz skumji. To visu lasot, var uzsprāgt galva. Ļoti vēlētos, lai viss notiktu pēc termiņa, taču nezinu... Pašā Latvijā varbūt arī atsāksies kādi pasākumi, taču attiecībā uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL) un Olimpiādes atlasi mani māc bažas."

"Latvijā situācija nav tik slikta - tauta, kā rādās, paklausīgi sēž mājās un kopumā ievēro noteikumus. Klīst runas, ka var atsākt treniņus svaigā gaisā, taču uz hokeju tas neattiecas - mēs tomēr darbojamies, galvenokārt, slēgtās telpās. Mums ir cerība, ka vīruss tiks apkarots un vairs neatgriezīsies - ka atgriezīsimies ierastajā ikdienas ritmā. Tomēr risinājums netiks atrasts tik drīz," izteicās Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlases trenera asistents.

Ābols komentēja arī sava dēla Rodrigo aktivitātes koronavīrusa izplatības laikā: "Rodrigo Latvijā no ASV ieradās 25. martā - šobrīd viņš atrodas Latvijā. Es pats dzīvoju Pierīgā - mazā mājiņā netālu no jūras."

Latvijā notiekošā kvalifikācijas turnīra uzvarētāja 2022. gada olimpisko spēļu hokeja turnīrā spēkosies vienā grupā ar Somiju un Zviedriju, kā arī Norvēģijas kvalifikācijas turnīra (Norvēģija, Dānija, Dienvidkoreja, Slovēnija). Savukārt Slovākijā rīkotā turnīra (Slovākija, Baltkrievija, Austrija, Polija) labākā komanda Olimpiādes grupu turnīrā cīnīsies ar Krieviju, Čehiju un Šveici.

Izmantotie avoti:
https://rsport.ria.ru/20200503/1570...


, 2020-05-04 00:39, pirms 4 gadiem
...Izmantotie avoti:
https://rsport.ria.ru/20200503/1570...


Kārli Justovič, Tu takš esi nožēlojams! Tiešām, Ābols šobrīd ir tik nesazvanāms, ka jākopē no citu valstu mediejiem?
, 2020-05-04 01:23, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: ...Izmantotie avoti:
https://rsport.ria.ru/20200503/1570...


Kārli Justovič, Tu takš esi nožēlojams! Tiešām, Ābols šobrīd ir tik nesazvanāms, ka jākopē no citu valstu mediejiem?
neprasi pārāk sarežģītas lietas no skribenta!
lai vispirms izstudē nolikumu un beidz spirtacentrā izplatīt dezu par os
grupām!
, 2020-05-04 07:31, pirms 4 gadiem
Žurnālisti,kuri raksta par hokeju varētu pamācīties no Edmunda,kā jātaisa intervijas.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
3

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
9

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.
Andris Džeriņš. Foto: IIHF
38

Izlasei pievienojas bronzas veterāni Džeriņš un Cibuļskis, trīs spēlētājus atskaita

Latvijas vīriešu izlases rindas šodien papildināja 36 gadus vecie Herningas "Blue Fox" spēlētāji Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, bet treniņnometni neturpinās aizsargs Patriks Ozols un uzbrucēji Rihards Melnalksnis un Jānis Vizbelis, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.