Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ābola, Jekimova un M.Lipsberga secinājumi pēc pārbaudes spēles

Ābola, Jekimova un M.Lipsberga secinājumi pēc pārbaudes spēles
Roberts Jekimovs un Kristaps Sotnieks
Foto: Kaspars Volonts, "Dinamo Rīga"

Šodien Latvijas izlases kandidātu komanda pārbaudes mačā ar 5:2 pieveica Rīgas "Dinamo" tuvākās rezerves. Ar vārtu guvumiem izcēlās Artūrs Salija, Mārtiņš Gipters, Jānis Straupe, Miks Lipsbergs un Aleksejs Širokovs, kā arī Vitālijs Pavlovs un Juris Upītis. Pēc spēles pārdomās ar Sportacentrs.com par redzēto un piedzīvoto dalījās "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols, kurš laukumā notiekošajā noraudzījās no tribīnēm, un Latvijas izlases uzbrucēji Miks Lipsbergs (guva vārtus) un Roberts Jekimovs (rezultatīvi asistēja uzvaras vārtos).

"Skatījos uz spēlētājiem, kurus ikdienā neesmu redzējis. Domāju, arī [Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris] Normunds [Sējējs] uz viņiem skatījās. Kā jau nedēļas pirmajā pusē teicām, vērtējām spēlētājus, kuri varētu būt interesanti Rīgas "Dinamo" nākotnē. Bija hokejisti, kuri iekrita acīs, kurus atzīmējām, taču uzvārdus nesaukšu," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols, atzīstot, ka komandas plāni izjukuši un sezonai pielikts punkts. "Gandrīz visi "Dinamo" spēlētāji ir uzaicināti uz Latvijas izlases treniņnometni. Par 1994. gadu jaunākie trenēsies kopā ar hokeja klubu "Rīga". Mums paliek četri 1993. gadā dzimušie, kuri trenēsies individuāli."

Rīgas "Dinamo" rindās pārbaudes spēlē piedalījās divi Čehijas uzbrucēji, kuri kopš 2011. gada spēlē Austrijas čempionātā - 23 gadus vecais Adams Havlīks (56 punkti 53 spēlēs) un divus gadus vecākais Jans Latners (36 punkti 43 mačos). "Viņus atrada Normunds. Statuss ir vienkāršs - paldies, ka atbraucāt, paldies par darbu, bet mēs vēl domāsim. Viena spēle nav rādītājs, bet teikšu, ka neko īpašu neparādīja. Labi, četros treniņos bija redzams, ka abi ir pietiekoši tehniski. Kad būs citi piedāvājumi, tad varēsim salīdzināt," pauda Ābols.

"Slidoju vakar, vēl vienu reizi pagājušajā nedēļā, bet pirms tam laukumā nebiju gājis divas nedēļas. Tāpēc bija smagi, turklāt esmu nedaudz apslimis, taču otrajā trešdaļā jau kaut kas sanāca. Bija labi uzspēlēt, sajust hokeja garšu," teica Roberts Jekimovs, kurš Latvijas izlasi pārstāvējis 2009. un 2013. gada pasaules čempionātā. Viņa mērķis ir aizbraukt uz Minsku, jo "treniņnometnē visi ierodas ar tādu mērķi".

Pirmajā trešdaļā laukumā bija vērojams atklāts hokejs, daudz uzbrūkot abām vienībām. Jekimovam iemesls tālu nebija jāmeklē: "Vajadzēja Edžam [Edgaram Masaļskim] dot iesildīties, lai viņš nenosalst. Daudzi nebija spēlējuši, nebija vienošanās par to, kā spēlēsim. Bija saraksts, un tā arī izgājām laukumā. Mums bija pieredzējis treneris - Juris Klodāns [Rīgas "Dinamo" vārtsargu treneris]. Izgājām sajust spēles garšu, lai džeki ieslidotos un pirmdien būtu gatavi par 100 procentiem."

Latvijas izlases uzvaras vārtus iemeta Jānis Straupe, bet viņam rezultatīvu piespēli no aizvārtes izdarīja Jekimovs. "Ar viņu kopā nebiju spēlējis gadus četrus, bet redz kā, joprojām jūtam viens otru," teica uzbrucējs. Otrajā trešdaļā viņš spēlēja kopā arī ar Elviju Biezo - vēl vienu uzbrucēju, kurš sezonu pavadīja Somijā. "Katram ir savi plusi un savi mīnusi. Kopā esam spēlējuši pārbaudes spēlēs, un mums sanāk."

"Par nākamo sezonu pagaidām neesmu domājis. Tagad ir citi uzdevumi pie citiem treneriem, tagad galvenais ir koncentrēties pasaules čempionātam," atzina Jekimovs, kurš piedalījās 2014. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, bet uz Sočiem neaizbrauca. "Bija savainojums, bet varēju spēlēt. Tāds ir sports, tāds ir hokejs - vienā dienā tiec, otrā ne. Galvenais ir neapstāties, turpināt strādāt un izmantot dotās iespējas."

"Šķita, ka spēlei vajadzēja būt labākai. Jā, trenējāmies trīs dienas, taču bija grūti - izlaistās divas nedēļas ir pārāk ilgs laiks. Visu spēli pietrūka fiziskā spēka, īpaši no otrās trešdaļas otrās puses, tāpat piespēles varēja būt akurātākas," atzina Latvijas izlases uzbrucējs Miks Lipsbergs. "Kopā spēlējām pirmo dienu, tāpēc nebija nekādu baigo izspēļu, lai gan mēģinājām atrast variantus, vairāk metām pa vārtiem vai zonā."

54. minūtē Lipsbergs panāca 4:1, Latvijas izlasei atjaunojot trīs vārtu handikapu. "Stūrī paņēmu ripu, [Māris] Bičevskis aizlidoja garām, sāku līst uz vārtiem un gaidīju, līdz varēšu izdarīt metienu. Beigās visi bija nogūlušies uz ledus, un iemetu tukšos vārtos," par rezultatīvo metienu stāstīja Lipsbergs, kurš doto izdevību - uzaicinājumu uz Latvijas izlases treniņiem - novērtēja. "Varēšu sevi parādīt. Vismaz zinās, kas es tāds esmu."

"Manuprāt, spēlēt pret savējiem ir vieglāk, jo zini, ko kurš darīs, cik kurš ātri slido, tādas lietas. Lai gan patiesībā tam nav nekādas lielās nozīmes. Tiesa, motivācija papildus nebija jāmeklē. Tāpat gribēju Rīgas "Dinamo" parādīt, ko esmu iemācījies Somijā. Nezinu, kā sanāca, vai ievēroja," 22 gadus vecais uzbrucējs nebija drošs. Lipsbergs Somijas otrajā līgā 46 regulārā čempionāta spēlēs sakrāja 20 punktus.

"Noteikti jūtu progresu. Domāju, īpaši tas izpaužas fiziskajā spēlē. Bija citāds hokejs - vairāk jāmet zonā, jāskrien stūros un jācīnās, nav tādu izspēļu kā Kontinentālajā hokeja līgā vai Jaunatnes hokeja līgā. Jāskrien. Bija interesanti pielāgoties citam hokejam, pabortēties, jo pirms tam neko tādu daudz nedarīju. Tāpat katrā treniņā bija jāslīpē metieni," uz pirmo sezonu leģionāra rindās atskatījās Lipsbergs.


, 2014-04-03 18:34, pirms 10 gadiem
Normis atkal mēģina par maksimāli mazu cenu uzrakt kādu perspektīvu kadru.
Bet varbūt pietiks žīdot naudu un uzreiz paņemt kaut ko nopietnāku?
, 2014-04-03 18:43, pirms 10 gadiem
Gūža rakstīja: Normis atkal mēģina par maksimāli mazu cenu uzrakt kādu perspektīvu kadru.
Bet varbūt pietiks žīdot naudu un uzreiz paņemt kaut ko nopietnāku?
Lai tik gudras pamācības dotu, pasaki cik pa šiem gadiem esi noziedojis Dinamo budžetam?
, 2014-04-03 19:40, pirms 10 gadiem
Prieks, ka tagad tiek taisītas šāda veida atlases, var atrast jaunus censoņus un aizmirst nsvajadzīgos.
, 2014-04-03 19:42, pirms 10 gadiem
Gūža rakstīja: Normis atkal mēģina par maksimāli mazu cenu uzrakt kādu perspektīvu kadru.
Bet varbūt pietiks žīdot naudu un uzreiz paņemt kaut ko nopietnāku?
Nauda ir tik, cik viņa ir. Varbūt vari iedot pāris miljonus, lai labākus sēlētājus nopērkam.
, 2014-04-03 19:57, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Nauda ir tik, cik viņa ir. Varbūt vari iedot pāris miljonus, lai labākus sēlētājus nopērkam.
Ai gudrītis
, 2014-04-03 21:23, pirms 10 gadiem
Gūža rakstīja: Normis atkal mēģina par maksimāli mazu cenu uzrakt kādu perspektīvu kadru.
Bet varbūt pietiks žīdot naudu un uzreiz paņemt kaut ko nopietnāku?
Tev vien līdzīgi domājošais arī nopirka ja tādu atceries Žirū! Labs viņš bija. Uzsvēršu BIJA!
, 2014-04-07 11:48, pirms 10 gadiem
Jekimovam jābēg prom no tās Somijas , kaut kā neveicās viņam tur.
Harri Saintula. Foto: LHF
1

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
5

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Foto: LHF

Latvijas dāmas mājās gaidāmajam PČ gatavojas ar pagājušā gada līderēm ierindā

LETA. Latvijas sieviešu hokeja izlase Rīgā gaidāmajam pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīram sākusi gatavoties ar iepriekšējo meistarsacīkšu rezultatīvākajām spēlētājām ierindā, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).