Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Latvieši spēj parādīt zobus krieviem, tomēr piedzīvo zaudējumu

Latvieši spēj parādīt zobus krieviem, tomēr piedzīvo zaudējumu
Edgars Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas hokeja izlase arī otrajā pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:2 zaudēja Krievijas olimpiskajai izlasei. Sauso sēriju Boba Hārtlija vadītajā komandā ar precīzu metienu pārtrauca Edgars Kulda.

Spēles teksta tiešraide

Spēle iesākās visai līdzīgi, tomēr neliela iniciatīva piederēja Krievijas izlasei. Arī uzbrukumā Latvijas izlases hokejisti izskatījās krietni vien pārliecinošāk nekā vakar. Tomēr pievīla disciplīna, Ralfam Freibergam piektajā minūtē nopelnot divu minūšu noraidījumu. Pirmo mazākumu izdevās izturēt, pateicoties organizētai laukuma spēlētāju spēlei un Ivara Punnenova darbībām vārtos. Tiesa, minūti vēlāk mājniekus vēlreiz četratā atstāja Roberts Lipsbergs.

Nu vairs notikumi neizvērtās tik veiksmīgi. Ja divas minūtes mazākumā latviešiem izdevās izturēt, tad līdz ko Lipsbergs devās atpakaļ laukumā, pie metiena no zilās līnijas tika Zahars Arzamascevs, atklājot rezultātu - 0:1. Diemžēl brīdi vēlāk Punnenovam nācās kapitulēt vēlreiz, kad ļoti precīzu metienu vārtu augšējā stūrī izpildīja Antons Burdasovs - 0:2.

Pēc nokdauna mājniekiem gan izdevās atgūties, pie bīstamiem momentiem tiekot Mārim Bičevskim un Lipsbergam. Pēdējā perioda minūtē arī tika izvicinātas dūres - Bičevskis devās pārmācīt Jaroslavu Dibļenko, kurš bija rupji nospēlējis pret Miku Indraši. Abiem karstgalvjiem tika piešķirti noraidījumi līdz mača beigām.

Otro periodu krietni vien agresīvāk uzsāka Latvijas izlase. Jau no pirmajām trešdaļas minūtēm mājniekiem izdevās pārņemt spēles grožus. Aktīvā spēle deva iespēju arī spēlēt skaitliskajā vairākumā. Ierastā Rīgas ''Dinamo'' vairākuma brigāde izspēlēja līdz labam metienam Indrašim, taču krievus glāba Sorokins. Perioda vidū viesi vēlreiz nonāca mazākumā - šoreiz pie iespējas tika Lauris Dārziņš, taču pieredzējušais uzbrucējs, iespējams, nedaudz vilcinājās ar metienu.

Tiesa, mājnieki nedrīkstēja aizmirst par spēli aizsardzībā, ko neļāva darīt Burdasovs, pēc kura metiena glāba Punnenovs. Mača 37. minūtē viesi kārtējo reizi nonāca mazākumā, tomēr arī šo iespēju izmantot neizdevās. Gan Indrašis, gan Artūrs Kulda tika pie labām iespējām pārspēt Sorokinu, taču krievu vārstargs kārtējo reizi glāba komandu no vārtu zaudējums. Otrais periods noslēdzās ar nemainīgu rezultātu.

Trešais periods mājnieku līdzjutējiem uzsākās ar nelabvēlīgām vēstīm, jo laukumā neatgriezās iepriekš sadursmē cietušais Dārziņš. Joprojām ripu vairāk kontrolēja Latvijas izlases spēlētāji, taču brīžiem brīnumus vārtos rādīja Iļja Sorokins, glābdams viesus. 54. spēles minūtē pēc izturēta skaitliskā mazākuma pie Punnenova vārtiem saķērās Artūrs Kulda un Andrejs Svetlakovs. Pieredzējušākais Kulda gan no kautiņa izvairījās, uzreiz nospiežot pretinieku uz lāpstiņām.

Iespējams tieši šis bija lūzuma brīdis mačā, jo nākamajā uzbrukumā latviešiem izdevās gūt vārtus - no zilās līnijas meta Aleksandrs Jerofejevs, aizsarga metienu pielaboja Edgars Kulda, gūstot izlases pirmos vārtus Boba Hārtlija vadībā - 1:2. Pēc gūtajiem vārtiem mājnieki izdarīja pamatīgu spiedienu uz pretinieku vārtiem, cenšoties panākt izlīdzinājumu. Hārtlijs arī nomainīja Punnenovu pret sesto laukuma spēlētāju. Mājnieku hokejisti uztaisīja pamatīgu viesuli pie Sorokina vārtiem, taču panākt izlīdzinājumu tomēr neizdevās.

Rezultātā piedzīvots zaudējums, taču Latvijas izlasei izdevās demonstrēt krietni vien saturīgāku sniegumu nekā iepriekšējā spēlē. Nākamo pārbaudēs spēli Boba Hārtlija vadītā komanda aizvadīs piektdien Daugavpilī, tiekoties ar Baltkrievijas izlasi.

Latvija - Krievija 1:2 (0:2;0:0;1:0)

Vārti: 10:00 Arzamascevs (Ļeščenko) 0:1, 11:20 Burdasovs (Teļegins, Andronovs) 0:2, 53:37 E. Kulda (Indrašis, Jerofejevs) 1:2
Soda minūtes: 33:33
Vārtsargi: Ivars Punnenovs - Iļja Sorokins

Latvijas hokeja izlases sastāvs

Ivars Punnenovs (Jānis Kalniņš); Guntis Galviņš - Ralfs Freibergs; Oskars Cibuļskis - Artūrs Kulda, Uvis Balinskis - Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle; Miks Indrašis - Māris Bičevskis - Lauris Dārziņš; Edgars Kulda - Vitālijs Pavlovs - Gunārs Skvorcovs; Ronalds Ķēniņš - Gatis Gricinskis - Frenks Razgals; Gints Meija - Filips Buncis - Roberts Lipsbergs, Georgs Golovkovs.


, 2017-04-02 19:26, pirms 7 gadiem
Puiši malači! Pirmā trešdaļa nebija tā labākā, bet pēc tam saņēmās un varēja pat uzvarēt, ja būtu labāka vārtu gūšanas realizācija, bet jāuzslavē arī Krievijas izlases vārtsargs.
Slēpts komentārs: yourbro
Slēpts komentārs: Podriks
, 2017-04-02 19:28, pirms 7 gadiem
Malači! Papildinot sastāvu ar labākajiem spēle tikai uzlabojas un uzlabosies
, 2017-04-02 19:29, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y., 12:37, pirms 7 stundām
Domāju, ka šodien būs sīva cīņa, un Latvija nekādu sagrāvi nepiedzīvos.

Precīzi prognozēju
, 2017-04-02 19:29, pirms 7 gadiem
Teicami! Spējam tomēr kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēt pret komandu, kura nokomplektēta pilnībā no KHL spēlētājiem! Jāturpina strādāt un čempionātā viss būs kārtībā!
, 2017-04-02 19:30, pirms 7 gadiem
Kkas jau sakusteejaas izlases sastaavaa..
, 2017-04-02 19:31, pirms 7 gadiem
Vēl jau sabrauks ārzemēs spēlējošie Meldere, Balodis, Gavrilovs un būs oke.
, 2017-04-02 19:33, pirms 7 gadiem
Podriks rakstīja: Vēl jau sabrauks ārzemēs spēlējošie Meldere, Balodis, Gavrilovs un būs oke.
neaizmirsti par Eugene Beier. viņš arī solās noderēt šim izlases modelim.
, 2017-04-02 19:35, pirms 7 gadiem
Pavlovam tik daudz iespejas ir dotas.. vienkarsi bez vardiem.
, 2017-04-02 19:36, pirms 7 gadiem
Pussargi vareja labak nospeleet
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-02 19:39, pirms 7 gadiem
Paldies Rīgas Dinamo sistēmai. Nebūtu Dinamo, zaudētu šādai Krievijas izlasei 0:10.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2017-04-02 19:46, pirms 7 gadiem
Prieks par Balinski !
Kopumā ļoti laba spēles otrā daļa , progress ir - un tas ir labi !
, 2017-04-02 19:50, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nevar uzvarēt ja tik daudz vairākumus iznieko. Arī Hartlijam nav izdevies uzlabot mūsējo spējas normāli spēlēt vairākumā.
P isies taisni ar saviem pesimistiskajiem komentāriem , cik var?Tiešām nav ko darīt kā nīdēt te?Stulbais l ohs , kā kaut kas labs notiek tā slavē , kā slikts - tā notiek komandas/spēlētāja nodi ršana pēc pilnas programmas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-02 19:55, pirms 7 gadiem
šodien bija kat kas no hokeja, vakar gan tāda glupa nēsāšanās.
, 2017-04-02 19:56, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: H.E.N.R.Y., 12:37, pirms 7 stundām
Domāju, ka šodien būs sīva cīņa, un Latvija nekādu sagrāvi nepiedzī
Precīzi prognozēju
Vanga
Slēpts komentārs: NHL THE BEST
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-02 20:04, pirms 7 gadiem
yourbro rakstīja: Jau labāk, bet izlasē vietu galīgi neredzu pēc šīm 2 dienām Golovkovam ,Gricinskim, Jerofējevam, Buncim un Kalniņam..
par Bunci nepiekrītu! Šodien labi nospēlēja, katru epizodi pabeidz ar spēka paņēmienu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-02 20:08, pirms 7 gadiem
Šodien 2. un 3. periodā jau bija pavisam cita komanda un cita spēle salīdzinājumā ar to, ko redzējām vakar un lielā mērā arī 1. periodā šodien. Likās, ka no otrā perioda čaļiem galvās cits ātrums ieslēdzies, vairs nav bezjēdzīga skraidīšana šurpu turpu, bet tiek veidoti gudri un pārdomāti uzbrukumi, arī darbības aizsardzībā kļuvušas daudz saturīgākas. Jā, uzvarēt vēl neizdevās, bet, atšķirībā no vakardienas, šodien arī uzvara nebija tālu, katrā ziņā tā nebija nereāla. Pēdējās divās minūtēs krievu zonā tika sakurts labs ugunskurs, taču iemest niča ripu neļāva Sorokins.
Tā kā pēc šī mača vairs nav šaubu, ka visi darbi rit pareizajā virzienā, drīz būs arī uzvaru laiks. Un visi heiteri un nihilisti var laicīgi skriet tupēt uz saviem podiem.
, 2017-04-02 20:08, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Gricinskis priekš debijas bija labs, ja ne lielisks. Gaidam vēl citus LAČ top špīlerus. Vakar Mora sērija ar 4:2 uzvarēja, liekas, ka rīt var būt tāds pats rezultats arī Ogrē.
nevelk Gricinskis šo līmeni. Sākumā, kad viņu ielika Bičevska vietā, vairāk traucēja partneriem, kā palīdzēja, nespēja atrast savu vietu laukumā. Pēc tam vismaz centīgi mēģināja spēlēt vārtu priekšā, traucējot pretinieku vērtsargam. Arī ķermeņa masa priekš centra prasītos lielāka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-02 20:13, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Šodien 2. un 3. periodā jau bija pavisam cita komanda un cita spēle salīdzinājumā ar to, ko redzējām vakar un lielā mērā arī 1. periodā šodien. Likās, ka no otrā perioda čaļiem galvās cits ātrums ieslēdzies, vairs nav bezjēdzīga skraidīšana šurpu turpu, bet tiek veidoti gudri un pārdomāti uzbrukumi, arī darbības aizsardzībā kļuvušas daudz saturīgākas. Jā, uzvarēt vēl neizdevās, bet, atšķirībā no vakardienas, šodien arī uzvara nebija tālu, katrā ziņā tā nebija nereāla. Pēdējās divās minūtēs krievu zonā tika sakurts labs ugunskurs, taču iemest niča ripu neļāva Sorokins.
Tā kā pēc šī mača vairs nav šaubu, ka visi darbi rit pareizajā virzienā, drīz būs arī uzvaru laiks. Un visi heiteri un nihilisti var laicīgi skriet tupēt uz saviem podiem.
vakardienas spēli neredzēju, nav viedokļa.
Šodien izskatījās, ka krievi 1. periodu spēlēja ar pilnu jaudu, kamēr nākamos jau tikai epizodiski. Pārāk daudz iespēju tika izniekots.
Bet nu, šīs bij pirmās spēles - pagaidām vēl pāragri tālejošus secinājumus izdarīt. Katrā ziņā ir iepriekšajos treniņciklos redzētas labākas pārbaudes spēles kaut vai pret to pašu Krieviju.
, 2017-04-02 20:15, pirms 7 gadiem
es saprotu, pārbaudes spēles ir paredzētas, lai eksperimentētu ar sastāvu, taču šodien nesapratu vienu, kāda mārrutka pēc pēcspēļu metienu sērijā bullīti gāja mest Jerofejevs???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-02 20:19, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Viņs ar savu ķermeņa masu atbruņoja aiz saviem vārtiem vienu krievu, Abrag! Vienīgais bišķi krīt acīs, ka ilgi pēta kam atdot piespēli, bet tā var būt arī tas slavenais Kerča pauzes sindroms, kad uz dullo ar ripu nemētājas.
beidz Volx, dzejot!
Es biju Arēnā un laiku pa laikam pasekoju arī Gricinskim.
, 2017-04-02 20:21, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Bičevskis lkm baigais gigants
gigants nav, bet viņš māk nospēlēt gudrāk, uz viņu skatoties tā nejūt, ka masas pietrūktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.