Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Sieviešu izlase uz pasaules čempionātu dodas bez trenera Macijevska

Sieviešu izlase uz pasaules čempionātu dodas bez trenera Macijevska
Latvijas sieviešu izlase

Nākamās nedēļas sākumā startēs pasaules čempionāts hokejā sievietēm, kur 1. divīzijas B grupā piedalīsies arī Latvijas izlase. Latvija uz Itāliju dosies bez galvenā trenera Aleksandra Macijevska, taču izlasē atgriezusies Inese Geca-Miljone.

Latvijas sieviešu hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, no 25. marta līdz 2. aprīlim hokeja hallē „Rīga” aizvadīja nedēļu gara treniņnometni, kur tika pieslīpētas komandas sadarbības. Treniņnometnes laikā tika aizvadīta pārbaudes spēle ar HS Rīga 2002 puišu komandu, kurā ar 5:2 tika izcīnīta uzvara.

Pēc gada pārtraukuma Latvijas izlases sastāvā atgriezusies ilggadējā valstsvienības līdere Inese Geca Miljone. Pirms diviem gadiem pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē vienā komandā spēlēja divas mātes un divas meitas: Inese Geca-Miljone un Līga Miljone, kā arī Aija Apsīte un Agnese Apsīte. Šogad izlasē debitē jaunākā no Apsītēm - Kristiāna.

Sakarā ar to, ka izlases galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis „Kurbada” sastāvā turpina cīņu par Latvijas čempionāta zelta medaļām, viņa prombūtnes laikā komandu vadīs Lolita Andriševska, bet par konsultantu piesaistīts Andrejs Zaķis. Macijevskim un „Kurbadam” finālsērijā pagaidām neizšķirts 1-1 pret „Liepāju” un palikušas vēl vismaz trīs spēles, no kurām viena jau šodien, taču teorētiski fināls var ievilkties arī līdz septiņām spēlēm.

Pirms gada Latvijas izlase spēlēja 1. divīzijas A grupā, taču nespēja nosargāt savu vietu un šogad spiesta piedalīties B grupas turnīrā. Tur būs jāsacenšas ar Kazahstānas, Ungārijas, Itālijas, Ķīnas un Nīderlandes hokejistēm, un šajā turnīrā tiks izcīnītas PČ vietas no 15. līdz 22. pozīcijai. Lai atgrieztos A grupā, derēs tikai pirmā vieta grupā, savukārt pēdējā vietā palikusī komanda atkritīs uz otro divīziju.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs PČ

Vārtsardzes: Evija Tētiņa, Kristiāna Apsīte;
Aizsardzes: Anna Kubliņa, Sarma Ozmena, Aija Apsīte, Ilze Kronberga, Sindija Agare, Ilva Ivaškina;
Uzbrucējas: Iveta Koka, Ieva Pētersone, Julija Mihejenko, Ilze Bičevska, Līga Miljone, Agnese Apsīte, Anna Katrīna Lagzdiņa, Ivita Krūmiņa, Ilona Ābola, Zane Apse, Katrīna Aņisimova, Inese Geca-MIljone.

Pasaules čempionāts 1. divīzija B grupa

datumslaiksspēle
04.04.2016.14:30Kazahstāna - Latvija
05.04.2016.14:30Latvija - Ungārija
07.04.2016.21:30Latvija - Itālija
08.04.2016.18:00Ķīna - Latvija
10.04.2016.18:00Latvija - Nīderlande

Izmantotie resursi:
Latvijas sieviešu izlase dodas uz pasaules...


, 2016-04-02 11:57, pirms 8 gadiem
Kārtējais Latvijas hokeja sviests!
Foto: LHF
11

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.
Foto: LHF
14

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudē pirms čempionāta zaudē zviedriem

LETA. Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Somijā pārbaudes spēlē piekāpās Zviedrijas U-18 valstsvienībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).
Rūdolfs Kalvītis un Elvis Merzļikins. Foto: LHF
25

Merzļikins pirmdien pievienosies izlases treniņiem, atskaita Feldbergu un R. Bergmani

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pēc sezonas noslēguma Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šodien atgriezies dzimtenē un jau rīt pievienosies Latvijas valstsvienības treniņiem, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF). Savukārt treniņus ar izlasi vairs neturpinās vārtsargs Linards Feldbergs un aizsargs Ralfs Bergmanis.