Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā atkal nebūs tiesnešu no Latvijas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules čempionātā atkal nebūs tiesnešu no Latvijas
Eduards Odiņš un Andris Ansons. Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Starptautiskā hokeja federācija izvēlējusies 32 tiesnešus, kuri strādās 2019. gada pasaules čempionātā Slovākijā. Latvijas arbitru starp viņiem nav.

2017. gada pasaules čempionātā, kas notika Ķelnē un Parīzē, Latviju pārstāvēja galvenais tiesnesis Eduards Odiņš, bet pērn turnīrs noritēja bez Latvijas soģu līdzdalības. Odiņam šī sezona lauztas kājas dēļ beidzās priekšlaikus, un viņš ierindā atgriezīsies tikai gada beigās.

Bratislavas un Košices čempionātam izvēlēti 16 galvenie un 16 līnijtiesneši. Pārstāvetas 14 dažādas valstis, un līderes ar četriem arbitriem ir Kanāda, Čehija, Somija, Krievija un ASV. Tiesneši izvēlēti ne tikai no valstīm, kuras piedalīsies pasaules čempionātā, jo ir līnijtiesneši no Baltkrievijas un Nīderlandes.

Pieredzējušākais ir soms Aleksi Rantala, kurš tiesājis piecus pasaules čempionātus un vienas olimpiskās spēles. Pieci pasaules čempionāti ir arī krieva Romana Gofmana kontā, bet četros turnīros piedalījušies Martins Fraņo, Gļebs Lazarevs un Miroslavs Lhotskis.

2019. gada pasaules čempionāts iezīmē jauna olimpiskā cikla sākumu, tādējādi apritē tiek iesaistīti vairāki arbitri, kuriem ir mazāka pieredze – četri galvenie tiesneši un pieci līnijtiesneši pasaules čempionāta augstākajā divīzijā strādās pirmo reizi. Viens no viņiem būs krievs Jevgeņijs Romaško, kurš pirms pusgada atgriezās dzimtenē, bet pirms tam viņš strādāja Ziemeļamerikā, apkalpojot 66 NHL mačus un strādājot AHL.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2019...

     [+] [-]

, 2019-03-01 13:18, pirms 5 gadiem
Ansons kolhozu šogad tiesāja?

  +2 [+] [-]

, 2019-03-01 13:23, pirms 5 gadiem
Galvenais lai Antonin Jerabek tiesā mūsu spēles,pārējais tad ir mazsvarīgi.uzpērkamais kuņas dēls!

     [+] [-]

, 2019-03-01 13:26, pirms 5 gadiem
Bet laikam nebūs šogad,tad jau ir kžda cerība mūsējiem šogad tikt tālāk!!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-01 14:39, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Galvenais lai Antonin Jerabek tiesā mūsu spēles,pārējais tad ir mazsvarīgi.uzpērkamais kuņas dēls!
Tādi jerabeki Fāzelam ir vairāki, jācer, ka mūsējiem nesanāks situācija, kurā izšķiras zobārsta finansiālās intereses.

     [+] [-]

, 2019-03-01 21:03, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Ansons kolhozu šogad tiesāja?
Šķiet, ka jā.