Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Daugavpils bērnu komandu trīs nesenākie pretinieki nonākuši karantīnā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daugavpils bērnu komandu trīs nesenākie pretinieki nonākuši karantīnā
Atvars Tribuncovs. Foto: Daugavpils Dinaburga

Tiek vēstīts, ka saistībā ar Daugavpils Ledus sporta skolā notikušo uzliesmojumu saslimšana ar Covid-19 konstatēta 40 cilvēkiem. Visas hokeja komandas atrodas karantīnā, tāpat kā trīs nesanākās pretinieces divās vecuma grupās.

Piektdien tika paziņots par “Optibet” hokeja līgas spēles starp Daugavpils “Dinaburgu” un “Mogo/LSPA” pārcelšanu, jo bija aizdomas par saslimšanu ar Covid-19 - vairākiem “Dinaburgas” komandas dalībniekiem bija paaugstināta ķermeņa temperatūru. Sestdien tika veiktas analīzes, kas apstiprināja četrus saslimšanas gadījumus, tādējādi “Dinaburga” atrodas karantīnā.

Vairāki “Dinaburgas” treneri un spēlētāji strādā Daugavpils Ledus sporta skolā par treneriem, un Daugavpils portāls Gorod.lv šodien paziņoja, ka saistībā ar sporta skolu saslimušo skaits pieaudzis vismaz līdz 50 cilvēkiem. Oficiālā informācija gan liecina, ka saslimuši 40 cilvēki.

Pagājušajā sestdienā - kad bija aizdomas par Covid-19, taču vēl nebija saņemti analīžu rezultāti - Daugavpils Ledus sporta skolas komandas aizvadīja trīs spēles bērnu čempionātā. U17 vecuma grupā notika izbraukuma spēle pret “Prizmu 05”, U13 A grupā izbraukumā spēlēja pret “BHC 37”, bet B grupā - izbraukumā pret “Liepāju”.

Daugavpils skolas vadība vērsusies pie Latvijas Hokeja federācijas ar jautājumu, vai šiem mačiem vajadzētu notikt, un saņemta zaļā gaisma. Svētdien paredzētie mači tika pārcelti, jo bija saņemtas pozitīvas analīzes.

“Piektdien tika paziņots, ka vairākiem Virslīgas komandas spēlētājiem ir slikta pašsajūta, taču nebija pamata panikai. Sestdien paredzētās spēles notika pēc grafika,” skaidroja Hokeja federācijas sacensību direktors Toms Broks. “Nekādu domu par pārcelšanu nebija. Pēkšņi pārcelt visas ieplānotās spēles - tam nebija pamata, balstoties uz saņemto informāciju no Daugavpils, ka trim cilvēkiem ir temperatūra.”

“Tagad visa Daugavpils Ledus sporta skola atrodas karantīnā, tāpat kā trīs komandas, pret kurām tika aizvadītas spēles sestdien. Visām šīm komandām mači ir pārcelti. Turpinām sekot Slimību profilakses un kontroles centra oficiālajiem norādījumiem,“ pauda Broks.

     [+] [-]

, 2020-09-30 20:20, pirms 4 gadiem
BHC nesēž nekādā karantīnā! Viss turpinās