Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Birziņš pamet "Mogo" un arī dodas uz Franciju

Birziņš pamet "Mogo" un arī dodas uz Franciju
Ričards Birziņš
Foto: Mogo

Latvijas čempionāta trešajā vietā esošo "Mogo" pametis aizsargs Ričards Birziņš, kurš papildinājis leģionāru pulku Francijā, pievienojoties "Nice" komandai, kuru pārstāv arī uzbrucējs Lauris Bajaruns.

2015. gada Latvijas čempione "Mogo" pašlaik ieņem trešo vietu ar 15 mačos sakrātajiem 33 punktiem. Par vienu vairāk ir "Kurbadam", kam pērn tika zaudēts pusfinālā un ar kuru jātiekas rīt, bet pirmajā vietā ar 40 punktiem 17 cīņās atrodas "Zemgale/LLU".

Pirms trim dienām "Mogo" ar 9:1 izbraukumā sakāva pastarīti "Pārdaugavu", bet pirms desmit dienām mājās ar 4:1 pieveikta cita Rīgas komanda – "Prizma". "Mogo" rindās tas bija pēdējais mačs aizsargam Ričardam Birziņam, kurš pārcēlies uz Franciju.

27 gadus vecais aizsargs pievienojies "Nice", kas uzvarējusi sešās no 22 spēlēm un 14 komandu konkurencē ieņem priekšpēdējo pozīciju. "Nice" zaudējusi septiņas no pēdējām astoņām spēlēm Francijas čempionātā, un tikai trijās no neveiksmēm izdevies iemest vairāk par diviem vārtiem.

Birziņš Latvijas čempionātā piedalījās 13 mačos, izceļoties ar piecām rezultatīvām piespēlēm. Latvijā viņš sāka arī pagājušo sezonu, "Prizmas" rindās sešās cīņās savācot piecus punktus. Pēcāk aizsargs pācēlās uz Angliju.

Pirms tam Birziņš spēlējis Amerikas Savienotajās Valstīs, Itālijā, Norvēģijā un Kazahstānā, kā arī piedalījies Latvijas izlases treniņnometnē pirms pasaules čempionāta un cīnījies par iekļūšanu Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo", tomēr iecere beidzās pēc savainojuma gūšanas.

"Nice" pārstāv arī uzbrucējs Lauris Bajaruns, kurš 11 spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles. Iepriekš viņš pārstāvēja Latvijas čempioni "Liepāju". Francijas spēcīgākajā līgā šosezon spēlējuši arī Māris Jass, Aleksandrs Galkins, Armands Bērziņš, Edgars Homjakovs, Artūrs Mickevičs, Miks Lipsbergs un Rolands Vīgners, kurš gan pārcēlies uz Francijas otro līgu.

Izmantotie resursi:
Nice Hockey Côte d'Azur – Site...


, 2016-11-29 17:39, pirms 7 gadiem
pirms gadiem 3-4 LV hokejistu "laimes zeme" bija Kazahstāna, pagājušajā sezonā Slovākija, tagad Francija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-29 17:54, pirms 7 gadiem
Izrādās no Latvijas čempionāta var pa taisno "ielekt" Francijas, kur man vismaz liekas, ka pārsvarā spēlē profi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-29 18:13, pirms 7 gadiem
backstab rakstīja: Izrādās no Latvijas čempionāta var pa taisno "ielekt" Francijas, kur man vismaz liekas, ka pārsvarā spēlē profi?
ne tikai. Arī Slovākijā. Un pat EIHL Eliteprospects.com - Rihards Grigors .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-29 19:34, pirms 7 gadiem
backstab rakstīja: Izrādās no Latvijas čempionāta var pa taisno "ielekt" Francijas, kur man vismaz liekas, ka pārsvarā spēlē profi?
Nedomāju, ka ir baigā līmeņa atšķirība, ja tā pati Liepāja, kam tagad LČ grūti klājas ar 1:3 zaudēja britiem, kuri ir tagad KK finālā vinnējot dāņus un frančus nākamajā kārtā... un pēc metieniem Liepāja tajā spēlē bija labaka. Cita lieta, ka Francijā labāk maksā, bet tajā pašā Mogo arī neticu, ka kāds zem 1500 eiro mēnesī spēlē...
Nav jau tik slikts tas čempis, salīdzinot ar Samsunglīgas līmeni nez vai tur būs atšķirība- tik tas, ka 5. šķiras čehu vairs nav Latvijas čempī, pie tam tagad ir vairāk normālu vidusmēra hoķu Latvijā kā bija pirms gadiem 8-10, tāpēc vieglāk sakomplektēt komes kaut arī liela daļa čaļu ir ārzemēs... kaut vai tas pats Millers Jelgavā, kas viņš ir? Nekad tuvumā nav bijis Latvijas U18 un U20 komēm, uzaudzis Jelgavā, bet priekš LČ līmeņa normāli spēlē un ok tehnika
, 2016-11-30 10:24, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: ne tikai. Arī Slovākijā. Un pat EIHL Eliteprospects.com - Rihards Grigors .
Tie līmeņi jau šajās līgās aptuveni līdzīgi. Ja kāds ielēktu NLA vai SHL, tad būtu cita runa.
Foto: Zemgale/LBTU

OHL fināls: ''Zemgale'' pēc izlīdzinājuma sērijā, ''Mogo'' - 2-0 vadības

Šodien plkst. 13:00 Jelgavā tiks aizvadīta Optibet hokeja līgas finālsērijas otrā spēle starp ''Zemgale''/LBTU un ''Mogo''/LSPA komandām. Pirmajā ar 3:2 uzvarēja ''Mogo'', sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0. Tiešraide kanālā TV6.
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
30

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.