Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

HS "Rīga" sagādā "Prizmai" desmito zaudējumu pēc kārtas

HS "Rīga" sagādā "Prizmai" desmito zaudējumu pēc kārtas
Foto: HS Rīga

Šodien pirmajā no trim paredzētajām Optibet Hokeja līgas (OHL) spēlēm tikās HS "Rīga" un "Prizma"” komandas. Lai gan pirmie vadībā izvirzījās šosezon pagaidām bez uzvarām spēlējošie "Prizma" hokejisti, uzvaru ar 3:1 galarezultātā izcīnīja HS "Rīga", tiekot pie ceturtās uzvaras turnīrā. Savukārt "Prizma" desmit mačos piedzīvoja desmito neveiksmi.

HS „Rīga” komandai mačs pret „Prizmu”, kas deviņās šosezon aizvadītajās spēlēs vēl nebija uzvarējusi, bija laba iespēja turpināt cīņu par iekļūšanu „play off” zonā, turklāt arī Igora Smirnova trenētajai „Rīgai” pēdējos divos mačos nebija izdevies tikt pie punktiem, ar 2:9 zaudējot „Kurbadam” un ar 0:2 atzīstot „Zemgales”/LLU pārākumu.

Spēle sākusies līdzīgā cīņā, augstā tempā, bet ar pretinieku vārtu apdraudēšanu abas komandas nesteidzās. Pirmie aktīvām darbībām klāt ķērās HS „Rīga” hokejisti, dažas reizes liekot spēlē iesaistīties „Prizmas” vārtsargam Edgaram Lūsiņam, kurš ar metieniem pārliecinoši tika galā. Nedaudz vēlāk sekoja izgājiens divatā pret vienu aizsargu „Prizmas” izpildījumā, taču „Rīgas” vārti palika neieņemti. Spēles pirmajā trešdaļā abu komandu sastāvos bija daudz noraidījumu, kā rezultātā līdz pirmajam pārtraukumam pretinieka pilnos sastāvos cīnījās maz. Neliels pārsvars piederēja HS „Rīga” vienībai, taču vārti pirmajās divdesmit minūtēs tā arī netika gūti.

Otrās trešdaļas sākumā turpinājās neliels „Rīgas” spiediens, taču rezultātu tas nenesa. Mirkli vēlāk laukuma saimnieki neizmantoja izgājienu divatā pret vārtsargu, savukārt trešdaļas piektajā minūtē „Prizma”, spēlējot skaitliskajā vairākumā, atklāja rezultātu, kad partneru iesākto kombināciju ar metienu no vārtu priekšas noslēdza Miķelis Freimanis, panākot 0:1. Spēles turpinājumā „Prizmas” hokejisti arvien biežāk uzturējās „Rīgas” vārtu tuvumā, izlīdzinot spēli. Tuvāk „Prizmas” vārtiem spēle pārvirzījās otrās trešdaļas vidū, kad tās sastāvā sekoja divi noraidījumi ar 17 sekunžu intervālu, tomēr viesiem mājinieku spiedienu izdevās izturēt. Taču otrā perioda galotnē „Rīgai” izdevās izlīdzināt rezultātu, kad pēc partnera caurgājiena gar kreiso malu ripu vārtu priekšā saņēma Rūdolfs Builis, raidot to vārtos un panākot izlīdzinājumu (1:1). Trešdaļas galotnē komandas atkal apmainījās noraidījumiem, turklāt „Prizmas” rindās 5+20 minūšu sodu par grūšanu uz apmali izpelnījās Rihards Krastiņš.

Trešās trešdaļas sākums aizritēja HS „Rīga” vienības zīmē. Cenšoties realizēt skaitlisko vairākumu, Igora Smirnova audzēkņi sarīkoja pamatīgu vētru pie „Prizmas” vārtiem, turklāt, izturot piecas minūtes mazākumā, „Prizma” atkal nonāca mazākumā. Arī šīs divas minūtes „Prizma” izturēja, taču jau cīnoties vienādos sastāvos, „Rīga” izspēlēja kombināciju, vārtu priekšā izvirzot Sergeju Piskunovu, kurš izvirzīja HS „Rīga” vadībā (2:1).

Savukārt piecas minūtes pirms pamatlaika beigām HS „Rīga” spēlētāji, atkal cīnoties vairākumā, izvirzīja „Prizmas” vārtu priekšā Artjomu Pankeviču, kurš izrēķinājās ar Lūsiņu, panākot 3:1. Tūlīt pat uzvirmoja asumi, kuru rezultātā mājinieki palika skaitliskajā mazākumā. Šo pēdējo iespēju mēģināt lauzt cīņas gaitu „Prizma” neizmantoja un ieta desmito zaudējumu desmit aizvadītajās spēlēs. Savukārt HS „Rīga” tika pie ceturtā panākuma čempionātā, no kuriem trīs izcīnīti tieši mačos pret „Prizmu”.

Optibet hokeja līga, 28. oktobris

HS Rīga – Prizma 3:1 (0:0; 1:1; 2:0)
Vārti 24:39 Freimanis (Grīnbergs, Riekstiņš, vair.) 0:1, 37:39 Builis (Opelts, Bakanovs) 1:1, 46:13 Piskunovs (Koniševs, Builis) 2:1, 54:54 Pankevičs (Visockis, Galoha, vair.) 3:1.
Soda minūtes: 20:57.
Metieni: 30:18.
Vārtsargi: Romanovskis (30:33 Norvaišs) – Lūsiņš.

OHL turnīra tabula

VKomandaSp.UZ.VārtiP
1.Liepaja/Optibet109157:2726
2.Mogo107348:3222
3.Kurbads95432:2215
4.Zemgale/LLU105526:3513
5.Rīga114734:4912
6.Prizma1001014:462

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv


, 2017-10-28 15:49, pirms 6 gadiem
Prizma varētu no HK Liepāja pārņemt ģinamkas fermas statusu - vieta tabulā identiska, līdz ar to spēlētājiem būtu viegli iekļauties otrā komandā.
, 2017-10-28 15:56, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Prizma varētu no HK Liepāja pārņemt ģinamkas fermas statusu - vieta tabulā identiska, līdz ar to spēlētājiem būtu viegli iekļauties otrā komandā.
Neabižo ģinamkas tak. Viņi tak LATVIJAS gods un lepnums. :*
, 2017-10-28 16:46, pirms 6 gadiem
Kas i lielais eksperts Lūsiņš nespēj komandu pavilkt no mēsliem ārā ar saviem redzējumiem un padomiem?!

Smiekli nāk kad tie zaļie tur pārtraukumos komentē kas, ko, kā un kapēc Lūsiņš, Ronalds nekur augstāk par LV čempi netiek bet eksperti jebanie
, 2017-10-28 17:21, pirms 6 gadiem
Bumbvedeejs rakstīja: Kas i lielais eksperts Lūsiņš nespēj komandu pavilkt no mēsliem ārā ar saviem redzējumiem un padomiem?!

Smiekli nāk kad tie zaļie tur pārtraukumos komentē kas, ko, kā un kapēc Lūsiņš, Ronalds nekur augstāk par LV čempi netiek bet eksperti jebanie
Nu katrā ziņā labāki nekā tu un līdzīgie troļļveidīgie.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.