Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Rihards Freimanis

"Mogo" uzbrucējs Marenis: "Šo uzvaru bijām pelnījuši mēs, bet ieguva viņi"

"Mogo" uzbrucējs Marenis: "Šo uzvaru bijām pelnījuši mēs, bet ieguva viņi"
Rihards Marenis. Foto: HK "Mogo"

"Optibet" hokeja līgā turpinās cīņa par čempiona titulu. Vakar “Kurbada” hokejisti sava laukumā ar rezultātu 1:0 pārspēja “Mogo” hokejistus. Pēc spēles komentāros ar Sportacentrs.com dalījās viesu komandas uzbrukuma līderis Rihards Marenis, kurš “play-off” turnīrā ir izcēlies ar desmit (5+5) punktiem astoņās spēlēs, esot otrais rezultatīvākais hokejists izslēgšanas spēlēs.

Šovakar pret “Kurbadu” jums pirmajā trešdaļā bija pārsvars, guvāt pat vārtus, kurus vēlāk neieskaitīja. Kādi bija galvenie iemesli, kāpēc spēles turpinājumā nesanāca pārspēt pretinieku vārtsargu Uldi Čalpu?
Mēs ne tikai iesākām labāk nekā viņi, bet visu spēli nospēlējām labāk nekā viņi. Vairākas reizes negājām uz vārtu priekšu tad, kad to vajadzēja. Sākumā to nedarījām pietiekami daudz, bet pēc tam, kad to vajadzēja un sākām to darīt, bija nedaudz par vēlu un ripa mūsu virzienā neatleca tā, kā vajadzēja, lai iedzītu atlēkušo ripu. Mēs šodien bijām pārāki nekā viņi. Cepuri nost Čalpam, ļoti labi nostāvēja. Mums bija pāris štangu, kā arī vārti, kurus neieskaitīja.

Kāds bija galvenā trenera uzdevums pirms spēles?
Spēlēt savu spēli, mums uzdevums ir skaidrs, tas ir viens un tas pats katru spēli. Ja mēs pie tā pieturamies, mēs spēlējam tāpat kā šodien, lielāko daļu esam pretinieku zonā. Šovakar viena kļūda maksāja uzvaru. Ja pieļauj kļūdu, tad jāliek viņiem kļūdīties.

Tā kā šodien tika gūti tikai vieni vārti, vai var teikt, ka abas komandas spēlē nedaudz piesardzīgāku hokeju, zinot katras uzvaras nozīmīgumu finālsērijā?
Piesardzīgāk spēlē tie, kuri ir iemetuši un ir vadībā. Tie spēlē vairāk no aizsardzības un neriskē tik ļoti. Tiem, kuriem vajag vārtus, arī skrien nedaudz vairāk. Tā komanda, kas it kā spēlē nedaudz piesardzīgāk, beigās varbūt iegūst vairāk momentu. Šodien, manuprāt, tā nebija. Iepriekšējā spēlē viņiem cepuri nost, tiešām ļoti labi nospēlēja. Šodien mēs viņus apspēlējām, bet tajā pašā laikā atdevām uzvaru.

Līdz šim uzvaras izcīna komandas, kas spēlē savā laukumā. Cik lielu nozīme ir spēlei sava laukumā, un vai to var uzskatīt par jūsu priekšrocību?
Acīmredzot tas spēlē diezgan lielu nozīmi, tā vismaz izskatās. Mājas laukums ir mājas laukums, visu gadu tur trenējies. Tad, kad ir jāspēlē, halle piepildās vairāk ar saviem faniem. Varbūt mums ir kaut kādas priekšrocības, ka var nonākt līdz tam, ka vairāk spēļu var tikt aizvadītas savā laukumā.

Finālsērijā bijāt vadībā ar 2-0. Tagad “Kurbads” ir panācis līdzsvaru. Kam, tavuprāt, tagad pieder psiholoģiskais un emocionālais pārsvars?
Tas ir atkarīgs katrai komandai no sevis. Nedomāju, ka kāda no komandām tagad nejūtas pārāka par otru. Es uzskatu, ka mēs esam spēlējuši un, varbūt, izcīnījuši uzvaru, ko viņi bija pelnījuši uzvarēt, tāpat esam izcīnījuši uzvaru, ko paši nopelnījām. Tas pats arī šeit, atdevām uzvaru, ko viņi iepriekšējā reizē nopelnīja. Savukārt šo uzvaru mēs bijām pelnījuši, bet viņi to ieguva.

Kas ir jāmācās no šīs spēles un jāuzlabo savā sniegumā, lai izcīnītu uzvaru nākamajā spēlē un atgūtu vadību sērijā?
Vairāk jāiet uz vārtiem, vienkārši jau no paša sākuma ir jālien uz vārtiem. Mēs ar ripu spēlējam ļoti labi, spēlējam viņu zonā, nogurdinām viņus, bet, izdarot metienus, nesavācam atlēkušās ripas viņu vārtu priekšā. Mums ir jābūt nekaunīgiem, šis ir “play-off”, uzvarēs nekaunīgākā komanda, kas ies uz vārtu priekšu un stāvēs tur, kur sāp, kur pretinieku aizsargi sitīs ar nūju, kas tiek atļauts vairāk “play-off” arī no tiesnešu puses. Tāds tas hokejs ir, ja mēs gribam uzvarēt, mums ir jāiet uz vārtu priekšu un jābūt nekaunīgiem, un jāmet tie goli iekšā.

Rakstu sagatavoja “Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas” dalībnieks


, 2019-03-28 13:55, pirms 5 gadiem
kļūda pēc kļūdas, labākajās SC tulkmaņu tradīcijās!
, 2019-03-28 13:59, pirms 5 gadiem
Lai kā tur viss būtu ar formālajām lietām par viņa pāriešanu no KHL uz OHL, bet kā hokejists šis čalis ir pelnījis cieņu. Agrākajos gados, kad RD mēdza nosūtīt uz fārmu savējos, lai cīnās LČ play-off, liela daļa no viņiem pret to attiecās "ne līdz galam nopietni" (maigi sakot). Savukārt Marenis tagad savā pašreizējā komandā tiešām spēlē no sirds un ar pilnu atdevi. To nevar nepamanīt.
, 2019-03-28 14:00, pirms 5 gadiem
2-2.
, 2019-03-28 15:17, pirms 5 gadiem
Kas pelnījis, tas arī izcīna, ja vien ''kāds'' jau nav sadalījis uzvarētājos un zaudētājos.
, 2019-03-28 15:56, pirms 5 gadiem
Hokejā uzvaru ir pelnījusi komanda, kura spēj gūt vairāk vārtu. Šoreiz tas bija Kurbads. Viss pārējais ir tikai ņuņņāšana.
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
29

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.
Kristiāns Zelts (centrā). Foto: Zemgale/LBTU
24

LHF valde mīkstina Zeltam piemēroto diskvalifikāciju un noraida licences anulēšanu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien mīkstinājusi federācijas Disciplinārās komisijas iepriekš piešķirto sodu ''Zemgale''/LBTU uzbrucējam Kristiānam Zeltam, kas paredzēja 11 spēļu diskvalifikāciju. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju ceturtdienas vēlā vakarā apstiprināja arī pats hokejists. Valdes lēmums paredz, ka laukumā hokejists varēs atgriezties jau “Optibet” Hokeja līgas (OHL) finālsērijas trešajā spēlē.