Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

"Pēkšņā nāve" vai "bullīši" finālā. Ko saka treneri un spēlētāji?

"Pēkšņā nāve" vai "bullīši" finālā. Ko saka treneri un spēlētāji?
Ronalds Cinks pret Mārtiņu Raitumu
Foto: HK "Mogo"

Marta vidū Norvēģijā tika labots 81 gadu vecais hokeja spēles ilguma rekords. Vietējā čempionāta ceturtdaļfināla sērijas piektā spēle sākās svētdienas vakarā, bet beidzās pirmdien no rīta. Uzvaras vārti tika gūti spēles 218. minūtē jeb astotā papildlaika 18. minūtē. Vismaz pagaidām Latvijas hokeja Virslīgā šo rekordu iespējams pārspēt tikai finālsērijas septītajā spēlē, jo pēc čempionāta nolikuma pārējos izslēgšanas mačos desmit minūšu papildlaikam seko pēcspēles metienu sērija.

Sestdien Latvijas čempionāta finālsērijas otrajā spēlē „Mogo” hokejisti „bullīšos” pārspēja „Kurbadu”, sērijā izvirzoties vadībā ar 2-0. Vai tāds pat rezultāts sērijā būtu arī tad, ja komandas spēlētu līdz pirmajiem vārtiem, tā sauktajai, „pēkšņajai nāvei”? To, protams, nekad neuzzināsim. Tomēr nolēmām aptaujāt dažus Virslīgas spēlētājus un trenerus, lai uzzinātu viņu viedokli.

Oļegs SOROKINS, "Mogo" galvenais treneris:

„Mēs taču esam Latvijā, nevis KHL vai NHL. Turklāt ne jau tikai Latvijā izslēgšanas spēlēs uzvarētājus noskaidro „bullīšos”. Protams, ir forši, ka uz finālsēriju cilvēku interese par Latvijas Virslīgu pieaug, tomēr, manuprāt, ir sacelta lieka ažiotāža, ko pamanīju arī komentāru sadaļā. Tiek pirktas noteiktas ledus stundas, nav tā, kā „Arēnā Rīga”, kur pēc spēles nekas cits nenotiek. Ja klubi vai skatītāji ir gatavi maksāt, tad nekādu problēmu – varam spēlēt kaut vai līdz rītam. Bet šobrīd nolikums ir tāds, kāds tas ir. Emocionāli foršāk būtu spēlēt līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem, taču esam Latvijā, mums ir nosacīti pusprofesionāla līga un ir citāds nolikums.”

Pēteris OSTOŠOVS, "Kurbada" galvenais treneris:

„Protams, ka pašreizējais Latvijas čempionāta nolikums mani neapmierina. Nu, kas gan tas par play-off? Turklāt vēl finālsērija! Tikpat labi varētu spēlēt līdz pirmajai kļūdai. Būtu jābūt kaut vai desmit papildlaikiem, bet uzvarētāju jānoskaidro spēlē, nevis „bullīšos”. Labi, ceturtdaļfinālā varētu būt desmit minūšu papildlaiks. OK, pusfinālā varētu būt 20 minūšu papildlaiks. Taču fināls ir fināls. Jāspēlē līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem.”

Elvis ŽELUBOVSKIS, "Mogo" uzbrucējs un menedžeris

„Kad sanāksim kopā un spriedīsim par nākamo Virslīga sezonu, tad šis jautājums tiks pacelts. Manuprāt, pareizi būtu spēlēt līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Pat nezinu, kāpēc gadu gaitā nolikums nav mainīts. Klubi tik un tā paši maksā par ledu, tad jāspēlē līdz pirmajiem vārtiem. Ceturtdaļfinālā vai pusfinālā vēl varētu būt „bullīši”, taču ne finālā. Vai spēlētājiem pietiktu spēka ilgām cīņām? Domāju, ka spēlētāji spēkus atrastu. Vismaz finālsērijā rosināsim spēles aizvadīt līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem.”

Toms BLUKS, "Kurbada" kapteinis

„Domāju, ka labāk un godīgāk būtu spēlēt līdz pirmajam vārtu guvumam. Nezinu, varbūt skatītājiem interesantāki ir „bullīši”. Ja čaļi spēlētu trīs pagarinājumus un knapi kustētos, nezinu, vai hokejs būtu pārāk skatāms. Tomēr domāju, ka godīgāk būtu līdz golam, jo „bullīši” ir viens mirklis, un viss ir beidzies. Spēlē vari kaut ko mainīt. „Bullīšos” aizej, uzmet, ir – ir, nav – nav, un no citiem spēlētājiem nekāda ieguldījuma nav. Ja zaudē pagarinājumā, reāli ielaižot golu, vari meklēt risinājumus un labot kļūdas, kamēr „bullīši”, manuprāt, vairāk ir laimes spēle.”

Toms STRAUSS, "Liepājas" treneris un menedžeris

„Mans viedoklis, ka „bullīšus” nevajadzētu mest, tas nav līdz galam pareizi. Fināls ir fināls. „Bullīši” ir laimes spēle, tas nav reālais komandas spēka rādītājs. Teorētiski visos play-off vajadzētu, lai ir pilnais pagarinājums, bet, ņemot vērā finansiālās iespējas, halles noslogojumu un tādas lietas, vajadzētu sākt ar finālu. Lai tas pasākums iet līdz pirmajiem vārtiem. Saprotu, ka tas ir grūti izdarāms, jo halles ar to pelna naudu, bet vajadzētu sakārtot, lai ir pilnais pagarinājums. Labi, ka mums pagājušajā sezonā papildlaiks trāpījās tikai septītajā spēlē, un tad tur arī spēlētu līdz pirmajiem vārtiem, līdz nāvei.”

Haralds VASIĻJEVS, "Zemgales/LLU" galvenais treneris

„Varbūt vajadzēja pagarinājumā samazināt spēlētāju skaitu? Sākt ar pieci pret pieciem, tad pāriet uz četri pret četriem un trīs pret trim. Tas ir strīdīgs jautājums. Reizēm „bullīši” ir laimes spēle, un ne vienmēr uzvar komanda, kura bijusi labāka laukumā. Tāpēc ir nepieciešami meistarīgi „bullīšu” metēji, bet, ja viņu nav… Mēs paši uzkāpām uz šāda grābekļa un šajā sezonā nevienu spēli „bullīšos” neuzvarējām. Bet zaudējums paliek zaudējums, un beigās nevienu neinteresē – pagarinājumā vai „bullīšos”.”


, 2017-03-27 15:15, pirms 7 gadiem
Pagarinājums 3:3, un ātri vien viss beigsies, tikai tad arī kāds varēs teikt, ka tas bija nelaimes gadījums vai laimes spēle!
, 2017-03-27 15:24, pirms 7 gadiem
āāāāā kā apriebies tas debīlais teksts- laimes spēle
, 2017-03-27 15:30, pirms 7 gadiem
"bullīši" ir spēlētāju un vārtsargu prasmes apliecinājums - cik labi spēlētāji...
, 2017-03-27 16:02, pirms 7 gadiem
Bullīši arī ir pagarinājums, tikai ar samazinātiem sastāviem - viens pret vienu. Un tieši bullīšos kļūdas var labot, jo katrai komandai vienmēr ir vismaz divi metieni! Pagarinājumā kļūda nav labojama.
, 2017-03-27 16:12, pirms 7 gadiem
Parasti pēcspēles metienus par loteriju sauc tie, kuri zaudēja
Bullīti ir jāmāk iemest, un arī vārtsarga meistarībai ir liela nozīme. Tam nav nekāda sakara ar loteriju.

Tomēr finālā būtu jāspēlē līdz iemestiem vārtiem, tam es piekrītu. Varbūt sastāvos 4:4 vai 3:3, bet tomēr spēles gaitā, nevis pēcspēles metienos.
, 2017-03-27 16:24, pirms 7 gadiem
Katram savas domas. Es noteikti atbalstu PO spēli līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Nekādi bullīši. Ja iebildumus sāks izteikt veselības nozares speciālisti un t9ie būs pamatoti, tad jānosaka pēc kura pagarinājuma sāk spēlēt 4 pret4. Piemēram pirmie trīs pagarinājumi 5 pret 5 un tad (tādas spēles būs ļoti maz) 4 pret 4 līdz pirmajiem vārtiem.
es arī saku ka bullīši ir laimes spēle. Vienu sezonu Magņitka bija viena no sliktākajām bullīšos, šogad bullīšos viena no labākajām bija Novokuzņecka.
Bullīši vairāk vai mazāk ir loterija , laimes spēle. Vājākai komnadai daudz lielākas procentuālās iespējas uzvarēt bullīšos. Spēle līdz pirmajiem vārtiem ir godīga attiecībā pret hokeju kā spēli, jo uzvarēt vajag spēlē.
, 2017-03-27 16:25, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Parasti pēcspēles metienus par loteriju sauc tie, kuri zaudēja
Bullīti ir jāmāk iemest, un arī vārtsarga meistarībai ir liela nozīme. Tam nav nekāda sakara ar loteriju.

Tomēr finālā būtu jāspēlē līdz iemestiem vārtiem, tam es piekrītu. Varbūt sastāvos 4:4 vai 3:3, bet tomēr spēles gaitā, nevis pēcspēles metienos.
DR šosezon bullīšos biežāk uzvarēja un es pēc katras DR uzvaras bullīšos to saucu par laimes spēli, loterija-mums paveicās.
, 2017-03-27 16:29, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: DR šosezon bullīšos biežāk uzvarēja un es pēc katras DR uzvaras bullīšos to saucu par laimes spēli, loterija-mums paveicās.
sevi jau nu varēji nebāzt, tu neesi hokeja cilvēks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-27 16:36, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Katram savas domas. Es noteikti atbalstu PO spēli līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Nekādi bullīši. Ja iebildumus sāks izteikt veselības nozares speciālisti un t9ie būs pamatoti, tad jānosaka pēc kura pagarinājuma sāk spēlēt 4 pret4. Piemēram pirmie trīs pagarinājumi 5 pret 5 un tad (tādas spēles būs ļoti maz) 4 pret 4 līdz pirmajiem vārtiem.
es arī saku ka bullīši ir laimes spēle. Vienu sezonu Magņitka bija viena no sliktākajām bullīšos, šogad bullīšos viena no labākajām bija Novokuzņecka.
Bullīši vairāk vai mazāk ir loterija , laimes spēle. Vājākai komnadai daudz lielākas procentuālās iespējas uzvarēt bullīšos. Spēle līdz pirmajiem vārtiem ir godīga attiecībā pret hokeju kā spēli, jo uzvarēt vajag spēlē.
heh jebkurā gadijumā koks ar div galiem.ja reiz esi spēcīgāks tad nokārto uzvaru pamatlaikā un ja to neizdari tad uzvara nav pelnīta un beigās nevajag novelt vainu uz bullīšiem...
, 2017-03-27 17:16, pirms 7 gadiem
Finālā uzvarētājs ir jānoskaidro pašā spēlē, nevis kādā no spēles elementiem, tāds ir mans uzskats. Regulārajā sezonā, lai būtu tie buļļi, bet izslēgšanas spēlēs un it īpaši finālā man personīgi viņi nav pieņemami.
, 2017-03-27 17:30, pirms 7 gadiem
Nez, meistarība tāpat ņem virsroku. Nolikums visiem vienāds.
Turklāt fiziski tāpat Mogo ir galvas tiesu pārāki, kamēr Kurbads savu tehnikas pārākumu pat bullīšos nespēja realizēt.

Nu ta neko, ātrāk uz Rīgu pārvākties, tad jau arī sāks ripot lielākie kausi un spīdīgākās medaļas!
, 2017-03-27 17:56, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Finālā uzvarētājs ir jānoskaidro pašā spēlē, nevis kādā no spēles elementiem, tāds ir mans uzskats. Regulārajā sezonā, lai būtu tie buļļi, bet izslēgšanas spēlēs un it īpaši finālā man personīgi viņi nav pieņemami.
man kā skatītājam, piemēram, jau 2. pagarinājums liekas pilnīgi absurdi...

tāpat arī regulārajā sezonā mierīgi varēja atstāt neizšķirtus, kā tas, piemēram, vēl joprojām ir NCAA līgās
, 2017-03-27 18:21, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: man kā skatītājam, piemēram, jau 2. pagarinājums liekas pilnīgi absurdi...

tāpat arī regulārajā sezonā mierīgi varēja atstāt neizšķirtus, kā tas, piemēram, vēl joprojām ir NCAA līgās
Man ar nekas nav pret neizšķirtiem, bet nu, izlsēgšanas spēlēs tas uzvarētājs jānoskaidro. Man pagarinājumu nekad nav likušies absurdi, arī otrie un trešie ne, tā, protams, gaumes lieta- vienam māte, citam varbūt vispār dēls vēl varētu runāt par sportistu mocīšanu pagarinājumu sakarā, bet profesionāls sports jau pats par sevi ir organisma mocīšana, tā ka, manuprāt, tas ar īsti nav arguments.
, 2017-03-27 21:59, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Man ar nekas nav pret neizšķirtiem, bet nu, izlsēgšanas spēlēs tas uzvarētājs jānoskaidro. Man pagarinājumu nekad nav likušies absurdi, arī otrie un trešie ne, tā, protams, gaumes lieta- vienam māte, citam varbūt vispār dēls vēl varētu runāt par sportistu mocīšanu pagarinājumu sakarā, bet profesionāls sports jau pats par sevi ir organisma mocīšana, tā ka, manuprāt, tas ar īsti nav arguments.
māte vai meita, taču spēlei turpinoties vēl vismaz 2. pagarinājumā, tas jau kļūst par marazmu, absurda teātri.
Labuma no tā nav nevienam.
, 2017-03-27 22:38, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: māte vai meita, taču spēlei turpinoties vēl vismaz 2. pagarinājumā, tas jau kļūst par marazmu, absurda teātri.
Labuma no tā nav nevienam.
Esmu skatījusies spēli, kas beidzās tik trešajā pagarinājunā, ja nemaldos, un nekādas marazma pazīmes neizjutu Tev škiet, ka vajag buļļus finālā, man tie finālā un izslēgšanas spēlēs nav pieņemami, pie tā arī paliksim.
, 2017-03-27 22:47, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Esmu skatījusies spēli, kas beidzās tik trešajā pagarinājunā, ja nemaldos, un nekādas marazma pazīmes neizjutu Tev škiet, ka vajag buļļus finālā, man tie finālā un izslēgšanas spēlēs nav pieņemami, pie tā arī paliksim.
es neteicu, ka obligāti buļļus vajag, vienkārši uzskatu, ka spēlēt vairāk par 1 pagarinājumu ir bezjēdzīgi.
Pa teļļuku lūrēt ir viens, bet klātienē - esi nonīcis skatoties jau 5. periodu, mājās doties arī stulbi, ja nu tūlīt iesit...
, 2017-03-28 08:11, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Esmu skatījusies spēli, kas beidzās tik trešajā pagarinājunā, ja nemaldos, un nekādas marazma pazīmes neizjutu Tev škiet, ka vajag buļļus finālā, man tie finālā un izslēgšanas spēlēs nav pieņemami, pie tā arī paliksim.
Gudriniece, un tu tā būsi, kura maksās par ledu?
, 2017-03-28 08:13, pirms 7 gadiem
5 minūtes 5 pret 5, tālāk vēl 5 minūtes 4 pret 4, ja ripa neiet vārtos, tad 3 pret 3 līdz baltajām pelītēm, kā Volks runā
, 2017-03-28 10:49, pirms 7 gadiem
Sportā runāt par kaut kādu taisnīgumu, labāko diezgan apšaubāmi.
Kaut cik taisnīgi ir kad spēlē katrs ar katru bez kādiem pleyoffiem un beigās turnīra tabula parāda, kurš pirmais. Tā tas notiek gandrīz visos valstu futbola čempionātos. Nu playofi ir papildus intriga, bet ne jau sportiski taisnīgākais variants.
Pagarinājums vai bullīši? Taisnīgāk pagarinājums, bet pilns, ne jau līdz pirmajam golam! Līdz pirmajam golam ir vēl lielāka laimes spēle nekā bullīši. Viena muļķiga kļuda un nav dota arī iesspēja atspēlēties!
, 2017-03-28 11:01, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Gudriniece, un tu tā būsi, kura maksās par ledu?
Es nerunāju par amatieru čempionātiem, kur paši ledum metas, tur katrs dara kā grib, bet gan par valsts čempionātu! Tev pašam tas liekas baigi forši, ka finālsērijā uzvarētājs tiek noteikts buļļos? Tad kvai to 3 pret 3 formātu, kas ir gana skatāms līdzjūtējam (pats vēl atceries, cik skaļi bļavi pret šo formātu, ka tas nekam nederot un būšot absolūti nebaudāms, pirms viņš tika ieviests? ), bet ne buļļus. Neuzskatu viņus par loteriju, bet tas tomēr ir tikai viens spēles elements un neuzskatu, ka tam būtu jānosaka čempionāta uzvarētājs.
, 2017-03-28 11:55, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Es nerunāju par amatieru čempionātiem, kur paši ledum metas, tur katrs dara kā grib, bet gan par valsts čempionātu! Tev pašam tas liekas baigi forši, ka finālsērijā uzvarētājs tiek noteikts buļļos? Tad kvai to 3 pret 3 formātu, kas ir gana skatāms līdzjūtējam (pats vēl atceries, cik skaļi bļavi pret šo formātu, ka tas nekam nederot un būšot absolūti nebaudāms, pirms viņš tika ieviests? ), bet ne buļļus. Neuzskatu viņus par loteriju, bet tas tomēr ir tikai viens spēles elements un neuzskatu, ka tam būtu jānosaka čempionāta uzvarētājs.
Palasi labāk Sorokina vārdus, par ledu ir jāmaksā, pat ja tas ir Latvijas valsts čempionāta fināls, tāda nu diemžēl ir tā realitāte
, 2017-03-28 12:26, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Palasi labāk Sorokina vārdus, par ledu ir jāmaksā, pat ja tas ir Latvijas valsts čempionāta fināls, tāda nu diemžēl ir tā realitāte
Tad varbūt spēlejam divus periodus, trīs vietā? Būs vēl lētāk! Ja klubam finansiālas grūtības, tad varbūt var spēlēt trīs periodus pa 10min, pārtraukumus pāris minūtes starp periodiem un visu varēs nokārtot stundas laikā - pavisam lēti! Skaidrs, ka pa ledu ir jāmaksā, bet ne jau tās papildus maksimums dažas stundas uz visu finālsēriju ir nopietns finansiāls arguments konkrētajā situācijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.