Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Zemgale/LLU" pēc karantīnas atsāk trenēties, taču vēl ir saslimušie

"Zemgale/LLU" pēc karantīnas atsāk trenēties, taču vēl ir saslimušie
"Zemgale/LLU" hokejisti. Foto: HK Zemgale

"Optibet" hokeja līgas klubs "Zemgale/LLU" pēc karantīnas izciešanas pirmdien atsāk treniņus, taču nepilnā sastāvā, jo komandā joprojām ir ar Covid-19 saslimušie, portālam Sportacentrs.com norāda vienības direktors Aivars Zeltiņš.

Karantīna Jelgavas komandai beidzās 23. augustā, bet treniņus pirmdien atsāks ap 12 hokejistiem. No tiem daļa būs uz ledus, bet pārējie – trenažieru zālē ar riteņa griešanu un nelielām slodzēm.

"Pārējie hokejisti pirmajos treniņos noteikti vēl nebūs. Katru dienu pa kādam nāks klāt," atklāj Zeltiņš, kurš gan atturējās sniegt detalizētāku informāciju, cik klubā saslima un slimo ar Covid-19. Neoficiāli izskanējusi informācija, ka skaits bijis pat ap 20, tomēr "Zemgale/LLU" direktors to noliedz. Tiesa, slimnieku bijis vairāk par diviem trim, kā iepriekš izskanējis medijos. Saslimušie bijuši ne tikai starp hokejistiem, bet arī treneriem un apkalpojošo personālu.

"Kad beidzās karantīna, veicām atkārtotus testus. Vairākiem tie joprojām bija pozitīvi," atzīst Zeltiņš. "Tiem, kuri izslimojuši, atgriešanās ir pakāpeniska, lai varētu lēnām pierast pie slodzēm."

"Zemgale/LLU” hokejistiem nākamā spēle kalendārā bija iecerēta jau trešdien pret Daugavpils "Dinaburgu", taču tā nevarēs notikt.

"Ja ilgu laiku esi bijis bez treniņiem, ir liels risks iedzīvoties traumās. Lielākais uzsvars būs nevis maksimāli ātrāk nospēlēt pirmo maču, bet tiešām domāt par sportistu veselību, lai pamazām varētu atgriezties pie normāla treniņplāna un spēlēm," Zeltiņš uzsver, ka hokejistu atgriešanās notiks pakāpeniski.

Arta Ābola vadītā "Zemgale/LLU" šosezon OHL guvusi desmit punktus sešās spēlēs, kas kopvērtējumā ļauj ieņemt ceturto vietu. Iepriekšējo maču komanda aizvadīja 30. septembrī.

     [+] [-]

, 2020-10-26 20:46, pirms 3 gadiem
Raksta autor, kā to saprast karantīna komandai beidzās 23 augustā? Kurā mēnesī Tu dzīvo?