Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" Kontinentālo kausu sāks pret Turcijas čempioni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Liepāja" Kontinentālo kausu sāks pret Turcijas čempioni
Liepājnieki gatavi aizstāvēt Latvijas godu
Foto: HK Liepāja

IIHF Kontinentālā kausa otrajā posmā, kas norisināsies Spānijā, šodien startēs Latvijas čempione "Liepāja", kas pulksten 17:30 tiksies ar Turcijas pēdējo divu gadu labāko komandu Stambulas "Zeytinburnu".

Pagājušās sezonas kulminācijā septītās spēles pagarinājumā pieveicot "Kurbadu" un pirmo reizi vēsturē izcīnot čempionu titulu, "Liepāja" jauno regulāro sezonu sākusi ar sešiem panākumiem un trim neveiksmēm, kopvērtējumā ieņemot trešo vietu. Abi zaudējumi piedzīvoti pret komandām, kas turnīra tabulā atrodas priekšā – 1:2 un 1:3 pret "Kurbadu" un 2:4 pret "Zemgali/LLU".

Sešās uzvarās tikai divas reizes ielaists vairāk par vienu ripu. Jaunpienācējs Toms Konrāds ar 1,71 vidēji mačā ielaistajiem vārtiem ir Latvijas čempionāta līderis, bet Vadimam Miščukam ar 1,95 ripām ik maču tikusi ceturtā vieta. Pateicoties aizsardzībai, sestdien izdevās revanšēties "Zemgalei/LLU", savā laukumā ņemot virsroku ar 4:2.

Ar diviem vārtiem izcēlās Māris Diļevka, bet divus punktus sakrāja arī Valters Freijs un Martins Lavrovs, kurš ir "Liepājas" rezultatīvākais spēlētājs – 17 punkti deviņos mačos. Viņš uzplauka pēc Laura Bajaruna ierašanās, bet turpina ziedēt arī pēc partnera aizbraukšanas uz Franciju. Aizsardzībā deviņi punkti deviņās spēlēs Imantam Ļeščovam, ar septiņiem punktiem tālu neatpaliek arī Vjačeslavs Minajevs.

Latvijas čempionu pirmais pretinieks šodien būs Stambulas "Zeytinburnu", kas ieguvis Turcijas čempionu titulu divus gadus pēc kārtas, tomēr Kontinentālā kausa otro posmu sasniedzis pirmo reizi. Turklāt tas prasīja tikai divas dienas, pieveicot Bulgārijas un Serbijas čempionvienības, bet trešais mačs vairs neizšķīra neko.

Pirms gada turki bija vadībā ar 5:3 pret Sofijas CSKA, tomēr pēdējā trešdaļā ielaida piecus vārtus pēc kārtas un zaudēja izšķirošajā duelī. Šogad Stambulas "Zeytinburnu" demonstrēja saturīgāku sniegumu – 1:1 pēc divām trešdaļām, beigās 5:1 pret bulgāriem, un 3:3 pēc divām trešdaļām, beigās 8:3 pret Belgradas "Partizan".

"Ieradāmies uzvarēt turnīru, taču, godīgi sakot, negaidījām, ka to paveiksim tik ātri – divu dienu laikā," sacīja Stambulas komandas galvenais treneris Denizs Inss, kurš komandu vada kopš 2014. gada un ir arī Turcijas valstsvienības galvenais treneris. Bijušajam aizsargam, kurš ilgus gadus bija Turcijas izlases kapteinis, ir arī ASV pilsonība.

"Esam daudz spēcīgāki nekā pagājušajā gadā, kad mums bija tikai viena laba maiņa, kurai vajadzēja spēlēt 35 minūtes mačā. Tagad mums ir trīs labas maiņas, un pretiniekiem bijām pārāk ātri," pēc uzvaras pirmajā posmā teica 23 gadus vecais somu uzbrucējs Antons Peronmā, kurš ir komandas kapteinis. "Turcijā ierados 2014. gada decembrī, un tobrīd līgā nebija daudz leģionāru, jo nebija naudas. Bija pārāk daudz vieglu uzvaru. Taču hokejs aug, un pagājušajā sezonā jau četrām komandām sastāvā bija ārzemnieki. Tāpat attīstās junioru hokejs."

Kontinentālā kausa pirmā posma rezultatīvākais spēlētājs bija ukrainis Oleksejs Vojcehovskis, kurš trīs spēlēs guva piecus vārtus un sakrāja 15 punktus. Viņš Turcijā spēlē otro gadu, pērn 11 mačos savācot 92 punktus un pozitīvu lietderības koeficientu +105. Iepriekš Vojcehovskis pārstāvējis Ukrainas, Baltkrievijas un Kazahstānas komandas, kā arī Ukrainas U18 un U20 izlasēs, taču nekur nebija līderis.

Trīs mačos ar astoņiem vārtiem izcēlās cits ukrainis Oļegs Zadojenko, kuram Turcijas čempionātā deviņās spēlēs sāncenšu vārtsargus izdevies sarūgtināt 31 reizi. Arī viņam pagājušajā sezonā 92 punkti. Laika posmā no 2010. līdz 2012. gadam Zadojenko cīnījās Krievijas Jaunatnes hokeja līgā, labākajā sezonā 54 spēlēs savācot 14 punktus, ar ko pietika 353. vietai līgā.

Skaidrs, ka "Liepājas" galvenais duelis notiks svētdien, kad pretī stāsies Anglijas čempione Notingemas "Panthers", kurai pievienojies vairāk nekā 300 mačus Nacionālajā hokeja līgā aizvadījušais kauslis Braiens Makgratans.

"Anglijas komanda ir komplektēta kā pasaules izlase – spēlētāji no ASV, Kanādas, Čehijas, Zviedrijas. Vecumā ap 30 gadiem. Mums tas būs izaicinājums," pirms turnīra teica "Liepājas" galvenais treneris Igors Ļebedevs. "Mūsu mērķis ir iet soli pa solim – no vienas spēles uz nākamo. Mēs praktizējam uzbrūkoša stila hokeju, spējam gūt vārtus. Jāatceras par disciplīnu, spēles plānu, jākontrolē emocijas – esam jauni, neesam spēlējuši šāda mēroga sacensībās."

1 2 66 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 12:29, pirms 8 gadiem
Viegli nebūs.
Latvijas līmenis nedaudz uz leju, turku uz augšu ... un tiekamies Eiropas kausos.
DR pēdējie KHL.
Izlases spēlētāji sāk uzturēt bērnu komandas (paldies viņiem par to!).
Kas vēl sekos ?

  +3 [+] [-]

, 2016-10-21 12:55, pirms 8 gadiem
11 mačos savācot 92 punktus un pozitīvu lietderības koeficientu +105
Un kāpēc šito nevarēja uz DR pasaukt kaut uz pārbaudes laiku?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 12:55, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Viegli nebūs.
Latvijas līmenis nedaudz uz leju, turku uz augšu ... un tiekamies Eiropas kausos.
DR pēdējie KHL.
Izlases spēlētāji sāk uzturēt bērnu komandas (paldies viņiem par to!).
Kas vēl sekos ?
Turki šajā kārtā iekļuva pateicoties leģionāriem.

Bet nu arī tie nav nekādi lietaskoki (salīdzinot ar Liepāju) - bijušais stipri viduvējs MHL vārtsargs Eliteprospects.com - Nikita Sandyrev .
amerikānu aizsargs, kas spēlējis Zviedrijas 5. līgā un Jaunzēlandē Eliteprospects.com - Brian Dunford , Vācijas aizsargs no Oberlīgas Eliteprospects.com - Maximilian Dimitrovici . Uzbrucēji: krievs Eliteprospects.com - Konstantin Kuchkin , kuram MHLā rekords ir 5 goli sezonā, soms no Somijas 4. līgas Eliteprospects.com - Anton Peronmaa un 2 ukraiņi no Ukrainas līgas Eliteprospects.com - Olexei Voytsekhovsky un Eliteprospects.com - Oleg Zadoenko .

Liepājai šos ir vienkārši jāgrauj.

p.s. turku sastāvs: Teams - CCB - International Ice Hockey... .

     [+] [-]

, 2016-10-21 12:59, pirms 8 gadiem
Skarbāk būs pret angļiem - šiem sastāvā Eliteprospects.com - Brian McGrattan - džeks, kuram ir n-tie kautiņi NHL karjerā...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 13:01, pirms 8 gadiem
lai arī cik stipri nebūtu pretinieki, mēs pret viņiem pagaidām vēl esam favorīta statusā. rd jau varēja nosūtīt kaut vai Ševčenko un vēl šo to palīgā savai fermai...tāpat no viņiem jēgas khl maz.

     [+] [-]

, 2016-10-21 13:04, pirms 8 gadiem
spēli itkā rādīšot onhokejā. redzēsim, vai translācijai būs reālas saites, kontents esot par maksu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 13:21, pirms 8 gadiem
purva_velns rakstīja: lai arī cik stipri nebūtu pretinieki, mēs pret viņiem pagaidām vēl esam favorīta statusā. rd jau varēja nosūtīt kaut vai Ševčenko un vēl šo to palīgā savai fermai...tāpat no viņiem jēgas khl maz.
Labāk,lai iztiek bez RD spēlētājiem, jo reālā dzīve rāda, ka liepājniekiem labākie panākumi bija tad, kas šie RD spēlētāji nebija sastāvā.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-21 14:22, pirms 8 gadiem
Volx rakstīja: Tā brīvi uzreiz nevar nosūtīt jebkuru. Nepateiksu precīži cik, bet pirms KK jābūt 3-4 spēlem aizvadītām komandas sastāvā. Ševčenko neesmu redzejis LAČā.
man šķiet, pietika pat ar 2 spēlēm, bet 100% pārliecināts par to neesmu. Šobrīd, man šķiet, no RD nevienu nedrīkstēja pieteikt, jo neviens no viņiem uz šo brīdi vairs nav Liepājas sastāvā.

p.s. nevis LAČ, bet LHV - laiks bija to iegaumēt

     [+] [-]

, 2016-10-21 14:32, pirms 8 gadiem
purva_velns rakstīja: lai arī cik stipri nebūtu pretinieki, mēs pret viņiem pagaidām vēl esam favorīta statusā. rd jau varēja nosūtīt kaut vai Ševčenko un vēl šo to palīgā savai fermai...tāpat no viņiem jēgas khl maz.
pret turkiem un spāņiem pilnīgi noteikti - pret angļiem noteikti nē.
Notingemai sastāvā ir kādi 4-5, kas pat varētu pastiprināt šī brīža Skanstes ielas brigādi.

     [+] [-]

, 2016-10-21 14:54, pirms 8 gadiem
Manuprāt, 2.kārtas otrās grupas dalībnieku sastāvs ir interesantāks.

     [+] [-]

, 2016-10-21 15:22, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Manuprāt, 2.kārtas otrās grupas dalībnieku sastāvs ir interesantāks.
interesantāks noteikti - tur vismaz nevajadzētu būt 2ciparu sagrāvēm, taču stabilu favorītu lomā tur ir poļi. Tychy pagājušajā sezonā tomēr spēlēja KK Superfinālā un tikai ar 5:6 pakāsa kausa ieguvējiem Ruānai.
Bez tam, tas turnīrs notiek Polijā

     [+] [-]

, 2016-10-21 15:23, pirms 8 gadiem
Pret angļiem būs grūti.

     [+] [-]

, 2016-10-21 16:25, pirms 8 gadiem
braucam spēlēt ledus hokeju uz Spāniju pret turkiem WTF

futbols, basketbols, volejbols, bet ledus hokejs? Pzd.

     [+] [-]

, 2016-10-21 16:27, pirms 8 gadiem
Ja Liepāja iekļūs 3.kārtā, tad būs jāspēlē Odensē pret vietējo "Bulldogs", franču "Ducks" un ukraiņu "Donbass". 3.kārta norisināsies 18.-20. novembrī. Jāpiebilst, ka dalību 3.kārtā nodrošinājusi Brahmaņa pārstāvētā "Shakhtyor".

     [+] [-]

, 2016-10-21 16:27, pirms 8 gadiem
Juri$$$ rakstīja: braucam spēlēt ledus hokeju uz Spāniju pret turkiem WTF

futbols, basketbols, volejbols, bet ledus hokejs? Pzd.
un klāt vēl bailes no britiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 16:29, pirms 8 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: un klāt vēl bailes no britiem.
Mūsu klubiem jau ir bēdīga pieredze ar kāsieniem britu klubiem KK. Ja atmiņa neviļ, arī liepājnieki (LM laikos) ir zaudējuši britu klubam.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-21 16:52, pirms 8 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: un klāt vēl bailes no britiem.
paskaties vispirms uz Notingemas sastāvu - viens bariņš džeku ar NHL, AHL, SHL, KHL, NLA pieredzi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-21 17:26, pirms 8 gadiem
sotaks uz Liepāju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-21 17:43, pirms 8 gadiem
ir kāds links? onhoķī translāciju noņēma.

     [+] [-]

, 2016-10-21 17:45, pirms 8 gadiem
pagaidām 1:0. Beizaks.
Second Round - Group B - CCB - International...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-21 17:46, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Pagaidām tikai :
http://continental-cup2017-groupb.iihf.hockey/LiveTicker_ccb.html?url=widget_en_2017_ccb_live_ticker_game_1
nu ja, to es arī atradu.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-21 17:51, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Tie bija Dinamo Juniors.
http://www.tvnet.lv/sports/hokejs/483281-dinamo_juniors_neizdodas_parvaret_kontinentala_kausa_otro_kartu
Nemuldi, LM 2010.g. zaudēja ar 1:6 Koventrī "Blaze".

Par D/Juniors zāģi es zinu.

     [+] [-]

, 2016-10-21 17:56, pirms 8 gadiem
Cipulis izsaukts uz LV izlasi

  -1 [+] [-]

, 2016-10-21 18:02, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cipulis izsaukts uz LV izlasi
?

     [+] [-]

, 2016-10-21 18:04, pirms 8 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-10-21 18:07, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Tirliņ,pasaki,kurā vietā es muldu?
Tirliņš Tu esi, kurš saka LM nav kāsis britiem.

Še, ierij linku, nejēga:

https://en.wikipedia.org/wiki/2010%...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-21 18:10, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Tirliņ,ieknāb fekālijā,apskaties šito un pasaki,kur es muldu:
http://www.tvnet.lv/sports/hokejs/483281-dinamo_juniors_neizdodas_parvaret_kontinentala_kausa_otro_kartu
Tu teici, ka LM nav kāsis britiem, bet tagad neatzīsti, ka dabūji ablomu. Nesanāca notēlot ekspertu!
1 2 66 komentāri