Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

HS "Rīga 2001'' atņem liepājniekiem vietu kausa astotdaļfinālā, "Lido" trīs uzvaras trijās spēlēs

HS "Rīga 2001'' atņem liepājniekiem vietu kausa astotdaļfinālā, "Lido" trīs uzvaras trijās spēlēs
"Venta 2002" hokejisti svin vārtu guvumu
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Latvijas kausā šodien tika noskaidrotas četras pirmās līgas komandas, kas turpinās cīņu par divām vietām turnīra ceturtdaļfinālā. A grupā triumfēja HS ''Rīga 2001", otrajā vietā ierindojās "Venta 2002". B grupā pirmo vietu izcīnīja "Lido", bet otro - "Zemgale/LJSS".

Pirms pēdējās kārtas trīs A grupas vienībām bija vienāds punktus skaits, taču ‘’Ventai 2002’’ jau bija nospēlētas visas spēles, kamēr ‘’Liepājas SSS’’ spēlēja šodien, bet ‘’Rīga 2001’’ pirms mača atradās pēdējā vietā. Likmes bija augstas, jo pie noteiktiem nosacījumiem ārpus labāko divnieka varēja palikt arī ventspilnieki, bet zaudējums pamatlaikā nozīmēja turnīra noslēgumu katrai no spēles dalībniecēm. ‘’Rīga 2001’’ komandu šajā mača vadīja Juris Ozols, uzbrucējs, kas savulaik pavadījis desmit sezonas ‘’Liepājas metalurgā’’.

Jau pirmajā periodā viesi parādīja, ka viņi ir atbraukuši pēc uzvaras. Trešdaļas vidū pēc Roberta Tužilkina un Patrika Marcinkēviča rezultāts bija 0:2, bet perioda pēdējā minūtē Rūdolfs Polcs panāca 0:3. Pēc pārtraukuma liepājnieku vārtos stājās Edijs Ozols, nomainot Maksimu Čmutovu, bet aizsardzībā mājinieki palika bez Kristera Alondera, kurš tika noraidīts līdz spēles beigām par uzbrukumu galvas un kakla rajonā. Rīdzinieki neizmantoja piecu minūšu sodu, bet izmantoja nākamo vairākumu – Dominiks Marcinkēvičs panāca 0:4. Trīs sekundes līdz otrā perioda beigām liepājnieki atspēlēja vienus vārtus – precīzs bija Raivo Freidenfelds – 1:4. Trešās trešdaļas sākumā rīdzinieki iemeta vēl divas ripas ‘’Liepājas SSS’’ vārtos – atzīmējās Raivis Kristiāns Ansons un Roberts Tužilkins – 1:6, bet punktu liepājnieku mocībām pielika Ansons un Aleksandrs Biškins - 1:8. ‘’Rīga 2001’’ izcīnīja pirmo vietu grupā un turpinās cīņu kausa 1/8 finālā.

B grupā pārliecinoši triumfēja ‘’Lido’’ Jēkaba Rēdliha vadībā, pēdējā spēlē pārspējot Valmieras HK/BSS/ViA ar 8:0. Pirmajās 20 minūtēs nekas neliecināja par sagrāvi, jo periods noslēdzās ar 1:0 ‘’Lido’’ labā – precīzs bija Patriks Ozols. Par vājuma brīdi valmieriešiem kļuva otrā trešdaļa, kad Jānis Zaka, Ernests Ošenieks, Rihards Mertens un Miks Tumānovs panāca 5:0. Trešajā periodā viss turpinājās – Kristaps Skrastiņš un Jānis Zaka 29 sekunžu laikā palielināja rezultātu līdz 7:0, bet pēdējos, astotos vārtus guva Alberts Ķirsons.

Jelgavas ‘’Zemgale/LJSS’’ kļuva par otro komandu no B grupas, kas kvalificējās 1/8 finālam pat neskatoties uz zaudējumu pēcspēles metienu sērijā pret ‘’Pārdaugavu/Jūrmalu’’ ar 5:6. Pirmajā periodā katra komanda guva divus vārtus – mājiniekiem atzīmējās Roberts Pētersons un Artūrs Treimanis, viesiem – Kristiāns Āriņš un Elvis Kaimiņš, līdz ar ko rezultāts bija 2:2. Otro trešdaļu ‘’Pārdaugava/Jūrmala’’ pabeidza vadībā – uz Jegora Blažko un Kārļa Tiltiņa vārtiem mājinieki spēja atbildēt vien ar Roberta Mezīša precīzo raidījumu – 3:4. Trešajā trešdaļā Tiltiņš panāca jau 3:5, taču jelgavnieki atspēlēja deficītu pateicoties Kristapa Mārtiņa Bukša un Emīla Baloža precizitātei – 5:5.

Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā uzvaru viesiem atnesa Elvis Kaimiņš, kas gan nepalīdzēja ‘’Pārdaugavai/Jūrmalai’’ turpināt cīņu par trofeju.

‘’Play-off’’ spēles par iekļūšanu kausa ceturtdaļfinālā notiks 24. septembrī – ‘’Lido’’ spēkosies ar ‘’Ventu 2002’’’, bet HS "Rīga 2001" ar ‘’Zemgale/LJSS’’.

Latvijas kauss, kvalifikācija

SpēleRezultāts
Lido – Valmieras HK/BSS/ViA8:0
Liepājas SSS – Rīga 20011:8
Zemgales/LJSS – Pārdaugava/Jūrmala5:6 PM

Latvijas kauss, A grupa

Latvijas kauss, B grupa

V.KomandaSp.UZ.VārtiP
1.Rīga 200132117:126
2.Venta 200232110:124
3.Liepājas SSS3128:154
4.Mārupe31213:94

Latvijas kausa astotdaļfināli, 24. septembris

V.KomandaSp.UZ.VārtiP
1.Lido33015:29
2.Zemgale/LJSS3128:114
3.Valmieras HK/BSS/ViA3124:103
4.Pārdaugava/Jūrmala3127:112
Spēle
Lido – Venta 2002
Rīga 2001 – Zemgale/LJSS

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums


, 2017-09-21 23:37, pirms 7 gadiem
Autor! Kļūda uzvārdā - nevis 'Roberta Miezīša', bet gan 'Roberta Mezīša'!
, 2017-09-22 00:27, pirms 7 gadiem
Pārdaugava pagājušogad pēdējā Virslīgā, šogad arī 1.līgā Lai gan jāsaka, ka kome ir vājāka šogad.
Drīz redzēsim kādi ir spēku samēri starp Prizmu un 1.līgas topu. Tiesa, tie Lido un Rīga 2001 vārdi neko daudz neizsaka, jauni vēl čaļi pa daudz

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.