Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Kurbads" izlaiž uzvaru pret "Liepāju", "Zemgale/LLU" nespēj iemest "Mogo"

"Kurbads" izlaiž uzvaru pret "Liepāju", "Zemgale/LLU" nespēj iemest "Mogo"
Hokeja klubs "Mogo"
Foto: Guntis Lazdāns

Uzvaras Optibet hokeja līgas (OHL) spēlēs izcīnīja "Liepāja", kas viesos pārspēja "Kurbadu" ar 3:2 un "Mogo", kas svinēja sauso uzvaru savās mājās pret "Zemgali/LLU" - 4:0.

Liepāja turpina uzvarēt, ‘’Kurbads’’ atkal zaudē jaunajā ledus hallē

Spēli ‘’Kurbads’’ ledus hallē aktīvāk uzsāka viesi, kas vainagojās ar nopelnīto vairākumu. Skaitlisko pārsvaru liepājnieki neizmantoja, un drīz jau ‘’Kurbads’’ spēlēja vairākumā – arī ne pārāk veiksmīgi. Perioda vidū labs moments bija Romanam Nekļudovam, kurš saņēma ripu viduszonā, aizbrauca līdz vārtiem un netraucēti meta – Uldis Čalpa skaisti noķēra. Trešdaļas otrajā pusē mājinieki novirzīja spēli no saviem vārtiem un pārsvarā uzbruka. Divas minūtes līdz pārtraukumam ‘’Liepāja’’ palika trijatā pret pieciem pretiniekiem, izturēja lielo mazākumu, bet kad laukumā bija četri liepājnieki, Edgars Homjakovs pārtvēra ripu viduszonā un kopā ar Lauri Bajarunu aizskrēja pretuzbrukumā, kas beidzās ar Homjakova metienu tukšos vārtos pēc Bajaruna piespēles – 0:1.

Otrā perioda sākumā liepājnieki varēja dubultot pārsvaru – jau pirmajā minūtē Valters Freijs vienatnē aizskrēja pret vārtsargu, taču Čalpa izrādījās pārāks šajā duelī. ‘’Kurbads’’ uzbruka arvien aktīvāk un trešdaļas vidū mājinieki panāca izlīdzinājumu – Juris Štāls vārtu priekšā pielaboja Renāra Valtera metienu – 1:1. Pēc četrām minūtēm Sandis Zolmanis izlauzās pie vārtiem no laukuma stūra un pārspēja Nauri Maži – 2:1.

Trešajā trešdaļā ‘’Kurbads’’ izlaida pārsvaru, zaudējot divus vārtus divu minūšu laikā – Bajaruns izrādījās pirmais pie Čalpas atsistas ripas – 2:2, bet nedaudz vēlāk Mārtiņš Oskars Freimanis negaidīti mājinieku aizsardzībai pieslēdzas uzbrukumam un izmantoja partnera atstāto ripu, iemetot to tuvajā stūrī – 2:3. Lai gan atlika spēlēt vēl 13 minūtes, mājiniekiem pietrūka laika, lai atspēlētos un ‘’Kurbads’’ pagaidām nespēj uzvarēt jaunuzceltajā hallē. ‘’Liepāja’’ ar astoņiem punktiem kļuva par čempionāta līderi, bet ‘’Kurbads’’ pēc trīs kārtām atrodas piektajā vietā.

’’Mogo’’ atstāj sausā ‘’Zemgales/LLU’’ uzbrukumu

Viens no nedaudziem bīstamiem momentiem pirmajā periodā spēlē starp ‘’Mogo’’ un ‘’Zemgali/LLU’’ notika pie Riharda Cimermaņa vārtiem, kad viņa atsista ripa trāpīja pa vārtu stabu. Spēle norisinājās ar mājinieku pārsvaru, kas pirmā perioda beigās vainagojās ar vārtiem – Andris Siksnis piespēlēja no aizvārtes, Ronalds Cinks meta no zilās līnijas, atklājot rezultātu – 1:0.

Pēc pārtraukuma ‘’Mogo’’ spēlēja aktīvi, bet Cimermanis tika galā ar momentiem pie viņa vārtiem, ķerot ripas ne tikai efektīvi, bet arī skaisti. Taču arī viņš bija bezspēcīgs, kad ‘’Zemgale/LLU’’ spēlēja mazākumā – Elviss Želubovskis meta vārtu virzienā, Cimermanis atvairīja, burzmā pie ripas tika Kurmis un ieraidīja to tukšos vārtos – 2:0. Mājinieku spiedienu neapturēja pat mazākums – tiklīdz laukumā parādījās piektais spēlētājs, ‘’Mogo’’ gavilēja trešo reizi – Rustams Begovs piespēlēja no aizvārtes, aizsargs Jānis Bullītis pieslēdzās uzbrukumam un meta bez ripas apstādināšanas – 3:0. Haralds Vasiļjevs pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, kas nepalīdzēja, jo mājinieki bija tuvu, lai iemestu arī ceturtos vārtus – pēc Želubovska metiena ripa trāpīja pa pārliktni.

Noslēdzošajās 20 minūtēs scenārijs nemainījās – visi jelgavnieku mēģinājumi tika veiksmīgi atkodēti, bet ‘’Mogo’’ guva arī ceturtos vārtus – Cimermanis atvairīja Lipsberga metienu, bet Sandis Prūsis izrādījās pārāks cīņā par ripu vārtu priekšā – 4:0. Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās un ‘’Mogo’’ svinēja otro uzvaru čempionātā, sagādājot jelgavniekiem pirmo zaudējumu šosezon.

Mājinieki pacēlās uz otro vietu turnīra tabulā ar sešiem punktiem, kamēr ‘’Zemgale/LLU’’ noslīdēja uz trešo.

Optibet hokeja līga, 20. septembris

Kurbads – Liepāja 2:3 (0:1; 2:0; 0:2)
Vārti: 19:31 Homjakovs (Bajaruns, maz.) 0:1, 31:15 Štāls (Valters, Pečura) 1:1, 35:37 Zolmanis (Gipters, Sarkanis) 2:1, 45:34 Bajaruns (Freimanis, Homjakovs) 2:2, 47:27 Freimanis (Štelmahers, Diļevka) 2:3
Vārtsargi: Čalpa (līdz 59:15) - Mažis

Mogo – Zemgale/LLU 4:0 (1:0; 2:0; 1:0)
Vārti: 19:19 Cinks (Siksnis) 1:0, 27:47 Kurmis (vair.) 2:0, 32:21 Bullītis (M. Lipsbergs) 3:0, 53:55 Prūsis (M. Lipsbergs, vair.) 4:0
Vārtsargi: Kazanovs - Cimermanis

OHL turnīra tabula

VKomandaSp.UZ.VārtiP.
1.Liepaja/Optibet33018:128
2.Mogo32114:126
3.Zemgale/LLU3218:95
4.Rīga31212:134
5.Kurbads3129:93
6.Prizma3034:101

Nākamās OHL spēles notiks sestdien, 23. septembrī – ‘’Prizma’’ spēlēs pret ‘’Mogo’’, ‘’Rīga’’ pret ‘’Kurbadu’’, bet ‘’Zemgale/LLU’’ pret ‘’Liepāju/Optibet’’

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums

  +3 [+] [-]

, 2017-09-20 21:55, pirms 7 gadiem
Malači liepājnieki!
Ļoti labs sezonas sākums.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-20 21:56, pirms 7 gadiem
Mociks kā treneris acīmredzami nevelk.... sastāvs Kurbadam jau ir pat ļoti ok (varbūt izņemot kīperus) + vēl Ješka, Pečura nākuši klāt šogad, bet rezultāti pagaidām ir maigi izsasakoties pašvaki.... ok, protams Mogo un Liepāja arī nav nekādi švakuļi, bet divi notirsti trešie periodi spēlēs ar šiem pretiniekiem parāda to, ka vai nu ar "fizuku" Kurbada treneri ir nolaiduši lažu vai arī Mociks lāga neprot motivēt komandu nospēlēt spēli līdz galam nevis tikai 2 periodus....

  +1 [+] [-]

, 2017-09-20 22:09, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Mociks kā treneris acīmredzami nevelk.... sastāvs Kurbadam jau ir pat ļoti ok (varbūt izņemot kīperus) + vēl Ješka, Pečura nākuši klāt šogad, bet rezultāti pagaidām ir maigi izsasakoties pašvaki.... ok, protams Mogo un Liepāja arī nav nekādi švakuļi, bet divi notirsti trešie periodi spēlēs ar šiem pretiniekiem parāda to, ka vai nu ar "fizuku" Kurbada treneri ir nolaiduši lažu vai arī Mociks lāga neprot motivēt komandu nospēlēt spēli līdz galam nevis tikai 2 periodus....
Redz dinamiešiem un visādu līgu zvaigznītēm Latvijas čempī iet pasmagi.Un par Mociku domāju par ātru spriest jo uz soliņa aktīvi un emocionāli vada spēli.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-20 22:12, pirms 7 gadiem
"Neapturamā" Zemgale

     [+] [-]

, 2017-09-20 22:15, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Mociks kā treneris acīmredzami nevelk.... sastāvs Kurbadam jau ir pat ļoti ok (varbūt izņemot kīperus) + vēl Ješka, Pečura nākuši klāt šogad, bet rezultāti pagaidām ir maigi izsasakoties pašvaki.... ok, protams Mogo un Liepāja arī nav nekādi švakuļi, bet divi notirsti trešie periodi spēlēs ar šiem pretiniekiem parāda to, ka vai nu ar "fizuku" Kurbada treneri ir nolaiduši lažu vai arī Mociks lāga neprot motivēt komandu nospēlēt spēli līdz galam nevis tikai 2 periodus....
Mocikam,atšķirībā no Laviņa, ir vismaz kaut kāda trenera pieredze. Kaut arī tikai LV sieviešu izlasi trenējot.
Nu, bet ķēves dēliem vienmēr ir varianti-Ostašovs.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-20 22:24, pirms 7 gadiem
Ostosovs netrenes kurbadu vairs jo viņš trenē bērnus Ogrē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2017-09-20 22:44, pirms 7 gadiem
‘’Mogo’’ guva arī ceturtos vārtus – Cimermanis atvairīja Lipsberga metienu, bet Sandis Prūsis izrādījās pārāks cīņā par ripu vārtu priekšā – 4:0.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-20 22:50, pirms 7 gadiem
Vislielākā škrobe,ka Liepājai satraumējās otrais līderis Zabis,Kalns jau bija traumēts,tagad vēl Zabis,pirmā maiņa galīgi izārdīta.

     [+] [-]

, 2017-09-20 22:59, pirms 7 gadiem
Vairākums Kurbadam nekāds-tak noliekiet pie vārtiem Štālu kā pagājušogad un būs vismaz ,kas pielabo aizsargu metienus...Un ļoti slikti iemetienos Kurbadam veicās-kā tas tiek zaudēts uzreiz liepājnieki izveido bīstamu momentu.Citādi jau interesanta spēle bija.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-20 23:09, pirms 7 gadiem
Kurbada problēma ir tieši šis sastāvs - spēlētāji visi ir meistari un spēlējot LČ viņiem ir problēmas ar motivāciju sekot stingriem treneru norādījumiem, tāpēc arī tiek zaudēti mači. Kas pret Mogo, tas pats pret Liepāju. Šīs komandas, tomēr, "uz klasi" nevar apspēlēt. Pat ne ar NHL draftētajiem sastāvā.

Un vārtsargi. Čempionu pēdējā līnija šobrīd, ja tā objektīvi skatās noteikti nav čempionu cienīga. Vai citām komandām ir labāk? Laikam jau, ka nē, varbūt tikai Mogo vārtsargu rotācija ir labāka, taču izslēgšanas mačiem ar Anču vai Grīnfogelu būs par īsu, tas noteikti.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-20 23:15, pirms 7 gadiem
uz Ostošovu neceriet! trenē mūsu mazos Ogrē, un šie tikko novinnēja mazos kurbadus, prom nelaidīsim😉

  +1 [+] [-]

, 2017-09-20 23:45, pirms 7 gadiem
pirmo reizi mūžā biju uz hokeja maču- MOGO vs Zemgale/LLU
no tribīnēm tīri skatāms un interesants, manuprāt, ir Latvijas čempis, patika, apmeklēšu vēl

     [+] [-]

, 2017-09-20 23:45, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Redz dinamiešiem un visādu līgu zvaigznītēm Latvijas čempī iet pasmagi.Un par Mociku domāju par ātru spriest jo uz soliņa aktīvi un emocionāli vada spēli.
Čempiņiem pēc 3 spēlēm ir trīs punkti... tas nav čempionu grafiks! Viņi pēc trim spēlēm pat joprojām vēl plovu "zonā" nav! Protams līdz sezonas beigām ir patālu un netikt tiešām plovos tas būtu riktīgs "meistardarbs" Kurbada izpildijumā un gan jau, ka gluži tā nebūs, bet komandas pašreizējais sniegums ne par ko labu neliecina. Ar šādu spēli KK nebūs ko darīt un šaubos vai viņi tur pat to pirmo kārtu pārvarēs.

     [+] [-]

, 2017-09-20 23:53, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Mocikam,atšķirībā no Laviņa, ir vismaz kaut kāda trenera pieredze. Kaut arī tikai LV sieviešu izlasi trenējot.
Nu, bet ķēves dēliem vienmēr ir varianti-Ostašovs.
Ostošovs ir noiets etaps, lai trenē bērnus Ogrē! Vot Cicuru gan jums noņemt varētu, ņefig viņam kā palīgam tur pie Liepājas darīt, lai labāk kā galvenais trenē čempionus! Vismaz es Pikāna vietā tā darītu!

     [+] [-]

, 2017-09-21 00:00, pirms 7 gadiem
p.s. Mocika problēma patreiz lielākā ir tā, ka, acīmredzami, spēlētāji (it sevišķi, kas ar viņu ir kopā spēlējuši) viņu ne visai "aubē" ņem. Domāju, ka līdzīgas problēmas ir arī mīkstjura TRTD, kur Ozo ir tādā pat "stadijā".... tapēc izskatās, ka tādi bijušie spēlētāji-čomi un tagad treneri drīzāk var sačakarēt komandas spēli nevis viņu uzlabot.

     [+] [-]

, 2017-09-21 00:01, pirms 7 gadiem
als rakstīja: p.s. Mocika problēma patreiz lielākā ir tā, ka, acīmredzami, spēlētāji (it sevišķi, kas ar viņu ir kopā spēlējuši) viņu ne visai "aubē" ņem. Domāju, ka līdzīgas problēmas ir arī mīkstjura TRTD, kur Ozo ir tādā pat "stadijā"....
Vai esi bijis jaunajā Kurbada hallē? Ja esi, tad kādi iespaidi?

     [+] [-]

, 2017-09-21 01:17, pirms 7 gadiem
als rakstīja: p.s. Mocika problēma patreiz lielākā ir tā, ka, acīmredzami, spēlētāji (it sevišķi, kas ar viņu ir kopā spēlējuši) viņu ne visai "aubē" ņem. Domāju, ka līdzīgas problēmas ir arī mīkstjura TRTD, kur Ozo ir tādā pat "stadijā".... tapēc izskatās, ka tādi bijušie spēlētāji-čomi un tagad treneri drīzāk var sačakarēt komandas spēli nevis viņu uzlabot.
Ozoliņa situācija ir kardināli atšķirīga. Macijevskis strādā ar LČ līmenim ļoti labiem spēlētājiem un tas, ka kādreiz ar viņiem dalīja ģērbtuves Kurbadā vai izlasē ir sekundārs faktors.
Ozoliņam vienkārši ir ārkārtīgi vājš un nekonkurētspējīgs sastāvs salasīts. Precīzāk - nevis salasīts, bet saskablīts no pārpalikumiem, t.i., ja agrāk Dinamo tiešām bija komanda, kas veidoja izlasi + sakarīga līmeņa leģionāri, pašlaik no uzbrucējiem par vietu izlasē var būt droši tikai kādi divi vai trīs hokejisti - Miķelis, Indulis un Meija. Par aizsardzību un vārtsargiem nemaz nerunājot. Tur tādu reāli betona kadru nav vispār.

Nokomplektējot komandu ar otrās šķiras Krievijas hokejistiem, kā tas tika darīts padomju laikos un pieliekot labākos no uz vietas palikušajiem komanda, varbūt, par PO cīnītos, bet ne joberlīgeri ar treneri, kurš vispār nemaz nav treneris (un tā ir Ozoliņa galvenā problēma).

     [+] [-]

, 2017-09-21 08:32, pirms 7 gadiem
M9 rakstīja: ‘’Mogo’’ guva arī ceturtos vārtus – Cimermanis atvairīja Lipsberga metienu, bet Sandis Prūsis izrādījās pārāks cīņā par ripu vārtu priekšā – 4:0.
Šis autoram labi sanāca

  +1 [+] [-]

, 2017-09-21 10:29, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai esi bijis jaunajā Kurbada hallē? Ja esi, tad kādi iespaidi?
Vēl neesmu! SC mani ir galīgi izlaiduši! Ja katru spēli faktiski var te netā dīvānā sēžot noskatīties, tad ir slinkums kaut kur braukt...

     [+] [-]

, 2017-09-21 16:00, pirms 7 gadiem
Kad beidzot , kaut ko parādīs Liepājā spēlējošie dinamovieši lipsbergs un Resgalis. patreiz pa 0 trijās spēlēs.