Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

HS "Rīga" atspēlējas un svin pirmo uzvaru

HS "Rīga" atspēlējas un svin pirmo uzvaru
Foto: Jekaterina Urošļeva/LHF

Optibet Hokeja līgas čempionāta spēlē otrdien savā starpā tikās komandas, kuras šosezon vēl nebija uzvarējušas, „Prizma” savā laukumā "Volvo" ledus hallē uzņēma Hokeja skolu "Rīga". Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pagarinājumā uzvaru izcīnīja „Rīga”, kas mača gaitā bija nonākusi iedzinējos ar 0:2, bet beigās uzvarēja 3:2. Igora Smirnova vadītajai "Rīga"” šīs bija pirmā uzvara sezonā.

Abas komandas čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem, taču kopvērtējumā priekšā ar divupunktu pārsvaru atradās hokeja skola „Rīga”, kas mačos pret „Liepāju/Optibet” un „Zemgali”/LLU prāta izcīnīt pa vienam punktam, piekāpjoties attiecīgi pagarinājumā un pēcspēles metienu sērijā. Savukārt „Prizma” spēlēs pret „Zemgali”/LLU un „Kurbadu” piekāpās pamatlaikā, katrā no mačiem gūstot pa vieniem vārtiem un pirms spēles izcīnīto punktu ailē saglabāja nulli.

Spēles pirmā trešdaļa izritēja ar aktīvajiem uzbrukumiem abu komandu izpildījumā, tču haotiskas darbības ilgu laiku liedza uzbrukumus noslēgt rezultatīvi. Trešdaļas galotnē „Rīgas” hokejisti izcēlušies ar diviem noraidījumiem, kas ļāva „Prizmai” izvirzīties vadībā ar divu vārtu pārsvaru. Trešdaļas 18. minūtē pērn Rīgas „Dinamo” rindās uzspēlējušais Kirils Galoha jau paguva atgriezties laukumā no rezervistu soliņa, bet Valters Apfelbaums, saņēmis izcilu piespēli no aizsardzības zonas, izrāvās uzbrukuma smailē un precīzi meta vārtutālajā stūrī, izvirot „Prizmu” vadībā (1:0). Pagājušas tikai 78 sekundes un „Prizma” tika pie otrā vārtu guvuma – skaitlisko vairākumu realizēja Kristiāns Zelts, turklāt sodu atkal izcieta Galoha – 2:0 „Prizmas” labā pēc pirmās trešdaļas.

Otrās trešdaļas pirmā daļa aizritēja hokeja skolas „Rīga”vienības zīmē. Igora Smirnova padotie aktīvi uzbruka un divas reizes tika pie lieliskām vārtu gūšanas izdevībām, uzbrukuma smailē nonākot Vladislavam Koniševam un Galoham, taču momenti palika neizmantoti. „Rīgas” centieni ar panākumu vainagojās otrās trešdaļas vidū, kad Artjoms Pankevičs ar metienu no distances pārspēja „Prizmas” vārtsargu Edgaru Lūsiņu, realizējot skaitlisko pārsvaru un vienus vārtus atgūstot (2:1). Trešdaļas turpinājumā iniciatīva joprojām piederēja hokeja skolai „Rīga”, kas izveidoja visai daudz vārtu gūšanas iespēju, taču viesiem neveicās uzbrukumu noslēdzošajā fāzē, kā arī vairākkārt laukuma saimniekus glāba Lūsiņš.

Trešā trešdaļa iesākusies ar virkni noraidījumu un „Prizma” uz īsu brīdi palika trijatā pret četriem sāncenšiem un vienā no epizodēm mājiniekus glāba vārtu pārliktnis. „Prizma” atbildēja ar retiem, bet bīstamiem pretuzbrukumiem. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām „Rīga” beidzot panāca izlīdzinājumu – atlēkušo ripu vārtos raidīja Jānis Bērziņš (2:2). Līdz pamatlaika beigām rezultāts nemainījās, kas nozīmēja, ka hokeja skola „Rīga” tika vismaz pie viena punkta trešajā mačā pēc kārtas, savukārt „Prizma”atklāja izcīnīto punktu kontu jaunajā sezonā.

Pagarinājums aizritēja „Rīgas” zīmē. Paliekot skaitliskajā vairākumā, viesi šturmēja mājinieku vārtus, kurus brīnumainā kārtā glāba Lūsiņš, kā arī vārtu konstrukcija. Taču102 sekundes pirms pagarinājuma beigām mērķi sasniedza Elvja Dina Kalnbērziņa metiens, kas ļāva HS „Rīga” svinēt pirmo uzvaru sezonā (3:2).

Optibet hokeja līga, 19. septembris

Prizma – HS Rīga 2:3 (2:0; 0:1; 0:1; 0:1)
Vārti: 17:17 Apfelbaums (Lāns, Apelis) 1:0, 18:35 Zelts (Popens, Bērziņš, vair.) 2:0, 31:16 Pankevičs (Žuļevs, vair.) 2:1, 55:01 J.Bērziņš (2:2), 63:18 Kalnbērziņš (Galoha) 2:3.
Soda minūtes: 20-12.
Vārtsargi: Lūsiņš – Norvaišs.

OHL turnīra tabula

VKomandaSp.UZ.VārtiP.
1.Liepaja/Optibet22015:105
2.Zemgale/LLU2208:55
3.Rīga31212:134
4.Kurbads2117:63
5.Mogo21110:123
6.Prizma3034:101

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv


, 2017-09-19 22:51, pirms 7 gadiem
Metieni: 45:28 HS Rīga labā... Lūsiņš vilka cik varēja pa spēli, beigās gan pie 3 uz 3 ielaida ņemamu.
, 2017-09-19 23:39, pirms 7 gadiem
6 komandas!
So ligu, vienkārši nav iespējams uztvert nopietni

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.