Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" nepilnā minūtē gūst divus vārtus un pieveic "Mogo"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Liepāja" nepilnā minūtē gūst divus vārtus un pieveic "Mogo"
Marks Kaleinikovs
Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas hokeja Virslīgas pusfināla sērijā vadībā izdevies izvirzīties "Liepājai". Liepājnieki sērijas trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:3 pieveica "Mogo", nonākot vienas uzvaras attālumā no fināla.

Regulārā čempionāta rezultatīvākās komandas (vidēji vairāk par sešiem vārtiem spēlē) pusfināla sērijas divās tikšanās guvušas divus vārtus, ar ko pietika, lai izcīnītu pa vienai uzvarai (2:1 "Mogo" labā un 1:0 papildlaikā "Liepājas" labā), līdz ar ko arī šajā sērijā rezultāts ir 1:1. Nu sērija pārcēlusies uz Liepāju, kur komandas centās izvirzīties vadībā sērijā līdz trīs uzvarām un atgūt vārtu gūšanas garšu.

Spēli principā ar vairākumu sāka "Mogo", divu minūšu laikā bīstamāko metienu veicot Elvim Želubovskim, bet ripa lidoja nedaudz vārtiem secen. Piektajā minūtē liepājnieki tika pie savas iespējas spēlēt vairākumā, bet vēl minūti vēlāk "Mogo" hokejisti palika trijatā, kad četru minūšu noraidījumu saņēma Edgars Kurmis. Nākamo četru minūšu laikā "Liepāja" tā īsti nespēja apdraudēt pretinieku vārtus, izniekojot lielisko iespēju. Labākā iespēja bija Valteram Frejam, kurš divreiz uzmeta virsū Henrijam Ančam.

Nerealizēto vairākumu tradīcijas pirmā perioda otrajā pusē turpināja "Mogo", īsā laikā izniekojot divas šādas iespējas. Piecas minūtes pirms perioda beigām "Mogo" centās izdarīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, spēlējot vienādos sastāvos. Vadims Miščuks briesmas novērsa, stabili darbojoties vārtos. Varēja teikt, ka abām komandām svarīgāka bija aizsardzība nekā uzbrukums. Līdz ar to pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Otrā perioda ievadā abas komandas apmainījās ar labām vārtu gūšanas iespējām, bet atkal pārāki bija vārtsargi. Liepājnieki centās uzbrukt vairāk, bet "Mogo" bieži atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem. Septītās minūtes izskaņā beidzot tika atklāts spēles rezultāts. "Liepāja" spēlēja vairākumā, kad pāragri uz ledus nogūlās Ančs, kas vārtus ļāva gūt iepriekšējās spēles varonis Egils Kalns. Perioda vidū "Mogo" lieliski izspēlēja savu uzbrukumu, kā rezultātā Ronaldam Cinkam atlika raidīt ripu jau pustukšos vārtos, kas tika izdarīts (1:1).
Mājinieki metās uzreiz atgūt vadību, un to arī panāca, vārtus gūstot Martinam Lavrovam. Īsi pēc tam ātrajā pretuzbrukumā izrāvās Māris Miezis, bet pret viņu pārkāpa noteikumus. Sekoja soda metiens, kas netika realizēts. Turpinājumā "Mogo" tika pie diviem vairākumiem, uzspēlējot 12 sekundes arī piecatā pret trijiem. "Liepājai" izdevās izturēt pretinieku spiedienu un noturēt vadību pēc 40 spēlētām minūtēm, kaut "Mogo" hokejisti pēdējās sekundēs bija ļoti tuvu tam, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo - 2:1.

Trešo periodu "Mogo" vārtos sāka Konstantīns Šipunovs, nomainot Henriju Anču. Viņa debja pusfināla sērijā bija briesmīga. Ko otrajā periodā Miezim neizdevās izdarīt ar soda metienu, to izdevās trešā perioda ievadā, izvirzot mājiniekus vadībā ar 3:1. Rezultāts palika nemainīgs mazāk nekā minūti, kad ceturtos vārtus guva Marks Kaleinikovs, principā izšķirot mača likteni. "Mogo" hokejisti nenokāra rokas un, sākoties devītajai minūtei, sadeldēja deficītu līdz diviem vārtiem, ko paveica Rūdolfs Prūsis (4:2). Rīdzinieku situācija bija sarežģīta, bet ne bezcerīga. Ik pa laikam izdevās izveidot labus momentus, bet Miščuks bija savā vietā. Tuvojoties mača izskaņai, "Liepāja" pat vairākumā vairāk domāja par piespēļu kvalitāti, nekā raušanos uz priekšu. Retā iespēja gan tika izmantota. Vispirms neveiksmīgi pa ripu netrāpīja Valters Freijs, bet pēc tam tā nonāca pie Martina Lavrova, kurš to raidīja vārtos. Ātri vārtus atspēlēja arī "Mogo", bet mačs tāpat noslēdzās ar "Liepājas" uzvaru - 5:3.

Līdz ar to "Liepāja" nu nonākusi vienas uzvaras attālumā līdz lielajam finālam un čempiontitula aizstāvēšanai. Šo uzvaru būs iespēja izcīnīt jau svētdien, kad plkst. 17:00 abas komandas aizvadīs sērijas ceturto spēli.

"Liepāja" - "Mogo" 5:3 (0:0, 2:1, 3:2)

Vārti: 26:59 Kalns (Kondrats, Freijs) 1:0, 30:14 Cinks (Ozoliņš) 1:1, 31:37 Lavrovs (Kaleinikovs) 2:1, 41:35 Miezis (Freijs, Freibergs) 3:1, 42:16 Kaleinikovs (Lavrovs, Ozoliņš) 4:1, 48:01 Prūsis (Kurmis, Begovs) 4:2, 57:09 Lavrovs (Ozoliņš, Freijs) 5:2, 58:05 Saviels (Freimanis) 5:3.
Metieni: 29-41
Soda minūtes: 14-12
Vārtsargi: Henrijs Ančs (40:00 Konstantīns Šipunovs) - Vadims Miščuks
Sērijā: 2-1 (līdz trim uzvarām vadībā "Liepāja")

  +5 [+] [-]

, 2017-03-18 19:24, pirms 7 gadiem
Malač,i puiki, ka iepriecinājāt liepājniekus pilsētas jubilejā.
Slēpts komentārs: Banss

  +3 [+] [-]

, 2017-03-18 19:34, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: haļava

Tavs segvārds?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-18 20:14, pirms 7 gadiem
Mogo aizsardzība galīgi caura un vēl uzbrukums ar nevelk.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-18 20:17, pirms 7 gadiem
bēdīgi slavenais mērglis100 rakstīja: Haļava var būt bija otrā spēle. Šodien Liepājai bija ātrums un laba saspēle. Neviens gols nebija haļava un vēl vismaz 3 varēja iemest. Viennozīmīgi uzvarēja stiprākais. Vai nu tu neredzēji spēli un vnk atstāj random komentu, vai arī ļoti vāja izpratne par hokeju
Vāja izpratne par hokeju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-18 20:24, pirms 7 gadiem
Lieliski, varētu pag. gada fināla atkārtojumu Kurbads vs Liepāja

  +3 [+] [-]

, 2017-03-18 20:32, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Labi ka vismaz atzīsties citādi te visādi nejēgas sevi dēvē par ekspertiem...
Atzīties? Cilvēks pajautāja, es atbildēju, nekad neesmu teicis ka daudz saprotu. Man nav kā tev, jāceļ pašvērtējums, katrā rakstā nosaucot cilvēku vai to grupas par "kepkām" vai citā tavuprāt nicinošā vārdā, ko nu tava mazā smadzenīte spēj izdoma't.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-18 20:47, pirms 7 gadiem
Kur ziņa par to, ka pastarīte Lokomatīve izslēdza 1/2 play-off KHL grandu CSKA?

     [+] [-]

, 2017-03-18 20:48, pirms 7 gadiem
šis var būt Liepājas hokeja klubam skarbs iznākums....
Futbola klubs no Liepājas tak nes šo vareno augļotāju sponsornosaukumu vai kā to sauc.....
Vai nu futbols vai nu hockejs...

     [+] [-]

, 2017-03-18 21:15, pirms 7 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Kur ziņa par to, ka pastarīte Lokomatīve izslēdza 1/2 play-off KHL grandu CSKA?
Pastarīte Loko? Viss skaidrs ar Jums....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-18 21:43, pirms 7 gadiem
Man šķiet, ka šoreiz ne tik daudz Liepāja spēlēja labi, cik Mogo s*dīgi.
Tomēr jāatzīst, ka Liepājas sniegums ir uzlabojies salīdzinot ar sēriju pret HS Rīga.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-18 22:28, pirms 7 gadiem
Priekš HKL Mogo ir pavisam cits kairinājums, nekā tas bija ar HS Rīga. Tāpēc jau ar;i HKL tagad daudz labāk spēlē. Plus liepājnieki spēlēs ar HS Rīga jau iegāja Play Off spēļu ritmā, kamēr Mogo tikai trenējās.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-18 22:38, pirms 7 gadiem
Lavrova atgriešanas ļoti nozīmīga Liepājas komandai.

     [+] [-]

, 2017-03-18 22:47, pirms 7 gadiem
Liepāja šodien pat trešajā periodā neizskatījās tik nogurusi kā Mogo. Tāpēc varbūt jāpiekrīt, ka labāk ir sākt no ceturtdaļfināla. Kaut gan Mogo ir pietiekoši ambiciozi un nekaunīgi (labā nozīmē) un rītdien var parādīt diametrāli pretēju spēli. Es no sirds rīt jutīšu klātienē par Liepāju un priecāšos redzēt skaistu hokeju abu komandu izpildījumā.

     [+] [-]

, 2017-03-18 22:54, pirms 7 gadiem
tepat rakstīja: Liepāja šodien pat trešajā periodā neizskatījās tik nogurusi kā Mogo. Tāpēc varbūt jāpiekrīt, ka labāk ir sākt no ceturtdaļfināla. Kaut gan Mogo ir pietiekoši ambiciozi un nekaunīgi (labā nozīmē) un rītdien var parādīt diametrāli pretēju spēli. Es no sirds rīt jutīšu klātienē par Liepāju un priecāšos redzēt skaistu hokeju abu komandu izpildījumā.
Būtu pārsteigums ja fiziski Liepāja būtu vājāka jo Liepājas klubs trenējās un sezonai gatavojas profesionālāk.

     [+] [-]

, 2017-03-19 11:59, pirms 7 gadiem
Sarokins tikai gudri māk runāt, vajag strādāt un beidzot sākt trenēties.

Vilkoits knapi vilkās pa ledu , izskatījās pēc pensionāra.

     [+] [-]

, 2017-03-19 14:35, pirms 7 gadiem
Sorokins laikam tomēr nemāk gudri runāt jo uz preses konferenci ar žurnālistiem pēc zaudētās spēles Liepājā neieradās. Ja man būtu tāds treneris, diez ko motivēts kā spēlētājs nejustos, drīzāk jau saprastu kā žestu, ka pat treneris padevies.