Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Macijevskis: "Čalpa visiem pierādīja, ka ir labs vārtsargs"

Agris Suveizda

Macijevskis: "Čalpa visiem pierādīja, ka ir labs vārtsargs"
Aleksandrs Macijevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem hokejā kļuva "Kurbada" spēlētāji, kuri šovakar ar 1:0 viesos pārspēja "Zemgali"/LLU un visā sērijā uzvarēja ar 4-0. Komandas galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis pēc triumfa uzteica spēlētāju pašaizliedzību.

Finālsērijas ceturtajā mačā "Kurbads" ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) viesos pārspēja "Zemgali"/LLU, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0. "Esmu gandarīts par izcīnīto titulu. Bija grūta un interesanta sezona. Prieks, ka uzvarējām un es sev ko pierādīju. Izslēgšanas turnīrā nav vieglu sēriju - ir traumas, spiediens, uztraukums un viss pārējais," stāstīja Aleksandrs Macijevskis.

Pirms sestdienas mača "Kurbads" sērijā bija vadībā ar 3-0. Pērn finālā tādā pašā situācijā bija "Mogo", bet "Kurbads" uzvarēja četrus mačus pēc kārtas un kļuva par Latvijas čempionu. "Neskatījāmies uz rezultātu, spēlējām no maiņas uz maiņu, tas arī deva rezultātu. Esmu pateicīgs spēlētājiem, ka viņi bija motivēti, gatavi strādāt un cīnīties līdz galam," skaidroja Macijevskis. "Latvijas čempionātā ir sešas komandas, ir psiholoģiski grūti visu laiku spēlēt pret vieniem un tiem pašiem pretiniekiem. Spēlēšana Kontinentālajā kausā deva lielu plusu. Tā bija ļoti laba pieredze, turklāt ieguvām pārliecību."

Par finālsērijas vērīgāko spēlētāju tika atzīts "Kurbada" vārtsargs Uldis Čalpa, kurš sērijas ceturtajā mačā nostāvēja "sausā". "Uldža pierādīja visiem, ka viņš ir labs vārtsargs. Viņš svarīgākajā brīdī izdarīja visu, lai mēs izcīnītu titulu. Visi hokejisti bija vērtīgi priekš komandas, visi spēlēja savu lomu līdz pašam galam," atzīmēja Macijevskis. Tikmēr Jelgavas komandas galvenā trenera vietas izpildītājs Valērijs Kuļibaba secināja, ka "Zemgales"/LLU hokejisti spēlēja labi, bet neizmantoja savus momentus. "Šodien bijām pelnījuši vismaz vienus divus vārtiņus, lai pagarinātu sēriju," teica Kuļibaba, nenoliedzot, ka pretī bija ļoti spēcīga komanda. ""Kurbads" nokomplektēts no gandrīz pašiem labākajiem spēlētājiem, kuri šobrīd pieejami Latvijā. Meistarības salikums bija lielāks nekā mums."

Tiesa, viņš atzīmēja savu hokejistu cīņassparu. "Nežēlīgi cīnījāmies visās spēlēs, nevienu par velti neatdevām. Mūsu komandas spēlētāji atdeva visu, nepadevās nevienu sekundi. Savācām komandā īstus vīrus, kuri tuvākajos gados ar šādu darbu to nopelnīs. Salīdzinot ar pagājušo gadu, esam gājuši uz priekšu. Turpināsim strādāt uz augstākiem mērķiem," stāstīja Kuļibaba. "Komandai ir kodols, savācām ļoti labus spēlētājus ar gribasspēku, raksturu un atdevi. Viņi mīl hokeju, viņi ir vislabākie. Domājam tikai pastiprināties. Sezona sākumā Jelgavas komandu vadīja Haralds Vasiļjevs, taču veselības problēmu dēļ šosezon nevarēja turpināt darbu pie vienības stūres. "Domās visu laiku bijām kopā ar viņu. Tas ir kopīgs darbs," uzsvēra Kuļibaba.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-03-17 23:10, pirms 6 gadiem
antons_upesdeglis_112850049538399 rakstīja: SC "eksperti" gan domā savādāk.
Ja Čalpas labuma katalizators ir sērija pret Jelgavu, kuru veido pat Latvijas līmenim viduvēji hokejisti, tad tas arī visu pasaka par Čalpu.

Saprotu, ka Macijevskis gribēja paslavēt savu vārtsargu, bet šoreiz nesanāca. Arī formulējums "komanda izdarīja tik cik nepieciešams, lai vinnētu spēli" ir galīgi garām, ja tiekas divas tik dažāda līmeņa komandas (Kurbadam par labu).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-18 08:40, pirms 6 gadiem
Nu uz Zemgales viduvējību fona varbūt arī viņš (Čalpa) var izcelties, bet pret nopietnākiem OHL klubiem būtu 3-4 vārti vidēji spēlē. Labu vārtsargu no viduvēja atšķir stabilitāte. Sērija pret Zemgali nav rādītājs, jo te acīmredzami pretinieks bija švakāks par cik pat vienu spēli nejēdza uzvarēt.

     [+] [-]

, 2018-03-18 10:10, pirms 6 gadiem
Čalpu tomēr varētu "testēt" izlases gatavošanās posmā. Kāpēc gan nē?

  +4 [+] [-]

, 2018-03-18 10:25, pirms 6 gadiem
ukačaka rakstīja: Čalpu tomēr varētu "testēt" izlases gatavošanās posmā. Kāpēc gan nē?
Mierīgi,bet tomēr daudz mums to vārtsargu,ir no kā izvēlēties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-03-18 13:26, pirms 6 gadiem
ukačaka rakstīja: Čalpu tomēr varētu "testēt" izlases gatavošanās posmā. Kāpēc gan nē?
Varētu testēt, ja viņam būtu 18-20 gadi, visu cieņu progresam, bet jau KK parādija, ka Kurbada vājākā vieta ir vārti, lai jau čalis cīnās un progresē, bet labāk, lai Hartlijs pastrādā ar jaunajiem censoņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-19 13:21, pirms 6 gadiem
Платить за электричество в 2 разa меньше не нарушая закон реально! Советую абсолютно каждому ознакомиться с этой статьей ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! электрика с более чем 20 летним стажeм. Лично я пользуюсь этим методом и очень доволен!