Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Liepāja" un "Mogo"/LSPA spēkosies ar OHL pastarītēm

"Liepāja" un "Mogo"/LSPA spēkosies ar OHL pastarītēm
"Liepājas" hokejisti. Foto: HK "Liepāja"

"Optibet" hokeja līgā (OHL) šodien Daugavpils "Dinaburga" uzņems spēcīgu sastāvu nokomplektējušo "Liepāju", bet "Mogo"/LSPA mājās centīsies apspēlēt "Prizma"/IHS.

Plkst. 19:00 Daugavpilī sāksies cīņa starp komandām, kas ģeogrāfiski ir vistālāk viena no otras. Atvara Tribuncova trenētā "Dinaburga" šo sezonu iesākusi vāji, turklāt izcēlusies arī ar nespēju uz mačiem nokomplektēt pilnu pieteikumu. Latgales vienība vispirms ar 1:8 kapitulēja Artim Ābolam un "Zemgale"/LLU, kam sekoja 2:4 pret hokeja skolas "Rīga" vienību. Progress novērojams arī daugavpiliešu pieteikumā - ja pirmajā mačā tajā bija tikai 18 spēlētāji, nākamajā jau 19.

Tikmēr "Liepāja" ar četriem punktiem divās spēlēs ir turnīra līdere, pieveicot HS "Rīga" un "Prizma"/IHS. Pašlaik bez zaudētiem punktiem ir arī "Olimp"/"Venta 2002" komanda, kas aizvadījusi tikai vienu maču. Pirmajās divās spēlēs vismaz trīs rezultativitātes punktus guvuši trīs liepājnieki - Egils Kalns, Raivo Freidenfelds, Kārlis Ozoliņš un Bruno Zabis.

Tikmēr plkst. 19:15 "Mogo" ledus hallē sāksies duelis starp divām Rīgas komandām, kas ieies vēsturē, jo pirmoreiz OHL vēsturē viena no turnīra tiesnesēm būs sieviete - savu debiju šādā līmenī piedzīvos Sintija Čamane. Joprojām aktuālajai valsts čempionei "Mogo"/LSPA sezonas sākumā bija visnopietnākais kalendārs, bet tai tāpat izdevās tikt pie diviem punktiem - vispirms sezonas atklāšanas mačā ar 3:6 tika zaudēts pērnās sezonas regulārā turnīra čempionei "Olimp"/"Venta 2002", bet pagājušajā nedēļas nogalē ar 4:3 tika apspēlēta "Zemgale"/LLU, kaut tai cīņas laikā bija arī nopietnāks pārsvars. Kā zināms, "Mogo"/LSPA šosezon piesaistījusi vairākus labi zināmus hokejistus, par līdz šim pēdējo papildinājumu kļūstot Kārlim Čukstem, kurš OHL turnīrā sagaidīs Amerikas Hokeja līgas (AHL) sezonas sākumu.

Savukārt "Prizma"/IHS kopvērtējumā atrodas blakus "Dinaburgai", jo ir bez punktiem, līdz šim vienīgajā mačā ar 4:7 piekāpjoties "Liepājai". Rezultātu toreiz atklāja rīdzinieki, bet viņi vadībā bija vien 28 sekundes. Visus četrus vārtus "Prizma"/IHS iemeta vairākumā, līdz ar to var teikt, ka šo spēles elementu komanda ir atstrādājusi labi.

Šīs nedēļas OHL spēles

DatumsSpēleVietaLaiks
16.09.Dinaburga - LiepājaDaugavpils ledus halle19:00
Mogo/LSPA - Prizma/IHSMogo ledus halle19:15
17.09.Rīga - Olimp/Venta 2002Hokeja halle Rīga19:00
19.09.Prizma/IHS - Olimp/Venta 2002Volvo SC ledus halle13:00
Rīga - HK Zemgale/LLUHokeja halle Rīga13:30
Liepāja - Mogo/LSPALOC ledus halle17:00

Turnīra tabula

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Liepāja2220012:54
2.Olimp/Venta 2002110006:32
3.Mogo/LSPA210017:92
4.Zemgale/LLU2100111:52
5.Rīga210015:72
6.Prizma/IHS100014:70
7.Dinaburga200023:120

, 2020-09-16 11:33, pirms 4 gadiem
Visi kam nepatīk Dinamo cerams skatīsies OHL un atbalstīs Latvijas hokeju. Es personīgi skatīšos Dinamo un vakarā ieslēgšu arī OHL.
, 2020-09-16 12:26, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Visi kam nepatīk Dinamo cerams skatīsies OHL un atbalstīs Latvijas hokeju. Es personīgi skatīšos Dinamo un vakarā ieslēgšu arī OHL.
OHL klubi kopā ar LHF dara visu iespējamo, lai neviens viņiem nesekotu un neatbalstītu. fani un līdzjutēji viņiem nav vajadzīgi. cik jau to ir fanu palicis no pirmsākumiem, tik seko inerces pēc! jaunus nez vai vajag vispār viņiem!
ja jau kazjols saka, kam viņam tā Purčika līga nafig nav vajadzīga...normāla reklāma no LHF amatpersonas.
tas arī redzams dzīvē!
, 2020-09-16 21:01, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: OHL klubi kopā ar LHF dara visu iespējamo, lai neviens viņiem nesekotu un neatbalstītu. fani un līdzjutēji viņiem nav vajadzīgi. cik jau to ir fanu palicis no pirmsākumiem, tik seko inerces pēc! jaunus nez vai vajag vispār viņiem!
ja jau kazjols saka, kam viņam tā Purčika līga nafig nav vajadzīga...normāla reklāma no LHF amatpersonas.
tas arī redzams dzīvē!
Tur nu var tikai piekrist, kā vispār LHF ģenerālsekretārs tā var pateikt??? Kā tāds var palikt amatā?

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.