Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hokeja skolas "Rīga" treneru kolektīvam pievienojas Saviels

Hokeja skolas "Rīga" treneru kolektīvam pievienojas Saviels
Agris Saviels
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Bijušais Latvijas hokeja izlases spēlētājs Agris Saviels kļuvis par vienu no hokeja skolas “Rīga” treneriem un asistēs HS “Rīga 2003” galvenajam trenerim Andrejam Ignatovičam. Saviels, tāpat kā viņa priekšgājējs Atvars Tribuncovs, kurš devies uz VHL palīgā Kari Heikilem, komandā atbildēs par aizsardzību.

Profesionāļa karjeru aizsargs uzsāka 1995./96. gada sezonā, kad pievienojās Latvijas hokeja līgas klubam “Lido Nafta”, tās sastāvā aizvadot nākamās trīs sezonas. 1998. gada vasarā Saviels pārcēlās uz Ziemeļameriku, no 1999. līdz 2002. gadam spēlējot Ontārio hokeja līgas klubā Ovensaundas “Attack”, tad trīs sezonas aizvadot Amerikas Hokeja līgas klubā Hēršijas “Bears”.

2005. gada vasarā Saviels atgriezās Eiropā, pievienojoties Baltkrievijas Ekstralīgā spēlējošajai HK “Rīga 2000”, taču sezonas otro pusi aizvadot Krievijas augstākās līgas klubā Ņižņijnovgorodas “Torpedo”. Karjeras turpinājumā pārstāvējis Slovākijas, Dānijas, Baltkrievijas, Itālijas, Ukrainas un Čehijas vienības. Pēdējās četras sezonas aizvadījis HK “Mogo” sastāvā Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā, kļūdams par Latvijas čempionu un trīs reizes par Latvijas kausa ieguvēju.

Saviels Latvijas hokeja izlases sastāvā piedalījies sešos pasaules čempionātos un 2006. gada Turīnas ziemas olimpiskajās spēlēs, kopumā aizvadot 104 spēles, nopelnot deviņus (4+5) rezultativitātes punktus.

Šosezon HS „Rīga 2003” komanda startēs Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionātā (LBJČH) U17 grupā un piedalīsies Pēterburgas atklātajā čempionātā.

Izmantotie resursi:
Hokeja skola “Rīga” treneru kolektīvam...


, 2018-08-16 14:25, pirms 6 gadiem
autors varēja jau arī pieminēt, ka HS Rīga šodien uzsāk dalību turnīrā Čehijā - pretiniekos Vitkovices U20 komanda, Polijas U20 izlase un 2 slovāku 20 komandas: HS “RĪGA” aizvadīs pārbaudes turnīru Čehijā... .
, 2018-08-17 08:05, pirms 6 gadiem
Neatminu, kā raidījumu sauca, bet tajā Pučem sen, sen atpakaļ bija "nākotne jāparedz", ja atmiņa neviļ-2005-2008 gads kkur bija jāprognozē, kurā... Savielam viņš pat prognozēja labākā aizsarga balvu... NHL!!!
Jo aizbraucot uz ASV-viņam bija teju viss, lai sasniegto ko neticamu Būs jāpameklē raidījuma ieraksti kkur!

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.