Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

''Kurbads'' iemet sešas ripas Cimermaņa vārtos un nonāk soļa attālumā no titula

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Kurbads'' iemet sešas ripas Cimermaņa vārtos un nonāk soļa attālumā no titula
Sandis Zolmanis un Deivids Sarkanis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Trešo uzvaru Optibet hokeja līgas finālsērijā izcīnījis hokeja klubs ''Kurbads'', kas viesos ar 6:1 apspēlēja ''Zemgali/LLU''. Pirmos divus vārtus finālsērijā guva regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Sandis Zolmanis, savukārt 30 metienus uzvarētāju vārtos atvairīja Uldis Čalpa.

''Zemgale/LLU'' komandai atgriežoties savā mājas arēnā, galvenā trenera pienākumu izpildītājs Valērijs Kuļibaba bija veicis vienu vienīgu izmaiņu savu padoto rindās, vārtos atkal stājoties Rihardam Cimermanim. Aleksandrs Macijevskis turpināja uzticēties tiem pašiem ''Kurbada'' spēlētājiem, kuri spēlēja abos iepriekšējos mačos.

Spēli pārpildītajā Jelgavas ledus hallē ļoti veiksmīgi uzsāka viesi, kuriem jau otrajā minūtē izdevās atklāt mača rezultātu. Pēc Sprukta metiena Cimermaņa atsisto ripu vārtos ieraidīja Latvijas čempionāta regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Sandis Zolmanis, gūdams savus pirmos vārtus finālsērijā - 0:1. Ātri nonākuši iedzinējos, zemgalieši kļuva aktīvāki, un tika pie iespējas spēlēt lielajā vairākumā. Tiesa, iespēju mājinieki neizmantoja. ''Kurbads'' acīmredzami centās slāpēt pretinieku piedāvāto straujo spēles tempu.

Pretuzbrukumā teicama iespēja pēc Aploka piespēles bija Zemgales bombardierim Ribčikam, taču baltkrievs meta garām. 14. minūtē ''Kurbads'' dubultoja pārsvaru. Ilgi ripu kontrolēja Sarkanis, meta pa vārtiem, Cimermanis ripu atsita, taču pie tās pirmais bija Jēkabs Rēdlihs, kurš netraucēts ieraidīja ripu teju tukšos vārtos un panāca 2:0 viesu labā.

''Zemgales/LLU'' cerības uz labu iznākumu turpināja rukt, jo trešdaļas izskaņā pēc teicamas Gricinska piespēles Mārcis Zembergs, pretinieku aizsargu nenovaktēts, no vārtu priekšas panāca jau graujošo 0:3, no mājinieku pozīcijām raugoties. Pēc teicama Ogorodņikova reida savu komandu nācās glābt Čalpam, ko vārtsargs arī izdarīja.

Jau otrā perioda pirmajā uzbrukumā mājiniekiem bija teicama iespēja sadeldēt deficītu, taču pēc Aploka metiena viesus glāba Čalpa. Lai arī cik ātri un aktīvi spēlētu zemgalieši, mača gaitu joprojām pārliecinoši kontrolēja ''Kurbads''. Trešdaļas sestajā minūtē otros vārtus mačā guva Zolmanis, izmantojot Sprukta piespēli no aizvārtes - 0:4. Brīdi vēlāk lieliska iespēja gūt piektos vārtus bija Cipulim, tomēr pieredzējušais uzbrucējs meta pāri vārtiem.

Tomēr priekšā bija vēl vairāk nekā puse spēles laika, un ''Zemgale/LLU'' negrasījās padoties. Astotajā minūtē savas komandas rēķinu atklāja Lauris Rancevs, kurš izcēlās pēc cīņas vārtu priekšā - 1:4. Rancevs turpināja būt ļoti aktīvs un izkārtoja teicamu momentu arī partnerim, taču vietā bija Čalpa. Noraidījumu līdz spēles beigām par grūšanu apmalē nopelnīja Aploks, taču pie piecu minūšu vairākuma ''Kurbads'' netika, jo 2+2 sodu par rupjību saņēma Zembergs.

Mājinieki trešajā periodā centās darīt visu iespējamo, lai izglābtu šo spēli un nenonāktu soļa attālumā no zaudējuma finālsērijā. Ļoti pārliecinošu sniegumu ''Kurbada'' vārtos demonstrēja Uldis Čalpa, kurš neļāva izcelties zemgaliešu kapteinim Krišam Grundmanim. ''Zemgale/LLU'' komandai visas sērijas garumā bijušas gana daudz iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr izdevies izmantot tikai vienu, kad pirmajā sērijas mačā izcēlās Jākobsons. Arī šajā mačā spēle vairākumā zemgaliešiem nevedās.

Mājinieku treneri ķērās pie pēdējā salmiņa, pēc Zolmaņa pārkāpuma sešas minūtes līdz pamatlaika beigām nomainot Cimermani pret sesto laukuma spēlētāju. ''Kurbads'' uzvarēja iemetienu savā zonā, un Aleksandrs Galkins no otra laukuma gala precīzi raidīja ripu tukšajos vārtos un guva savus septītos vārtus izslēgšanas turnīrā - 1:5. Viesi gan neapstājās pie sasniegtā, brīdi vēlāk pretuzbrukumā Tomam Zeltiņam apspēlējot Cimermani un panākot graujošo 1:6. Izcīnītā uzvara ļāva ''Kurbadam'' sērijā izvirzīties vadībā ar 3:0. Tas nozīmē to, ka jau nākamā spēle rītdien var izrādīties pēdējā abām komandām šosezon.

OHL finālsērija, 3. spēle, Jelgavas ledus halle: HK ''Zemgale/LLU'' - HK ''Kurbads'' 1:6 (0:3,1:1,0:2)

Vārti: 01:28 Zolmanis (Sprukts, Lavrovs) 0:1, 13:05 Rēdlihs (Sarkanis) 0:2, 17:56 Zembergs (Gricinskis) 0:3, 25:17 Zolmanis (Sprukts, Lavrovs) 0:4, 27:52 Rancevs (Mežulis, Ogorodņikovs) 1:4, 54:06 Galkins (Gricinskis, maz.) 1:5, 56:45 Zeltiņš (Lavrovs, Gipters) 1:6.
Soda minūtes: 35:22
Metieni: 31:38
Vārtsargi: Rihards Cimermanis - Uldis Čalpa
Sērijā: 0:3 (vadībā ''Kurbads'')

Finālsērija

Fināls1. spēle2. spēle3. spēle4. spēleSērijā
Kurbads – Zemgale/LLU3:2 P4:16:117.03.3:0

  -2 [+] [-]

, 2018-03-16 22:05, pirms 6 gadiem
Kāda iespēja Zolmanim aizbraukt uz Dāniju šogad? Manuprāt daudz labāks par Vitāliju

  -1 [+] [-]

, 2018-03-16 22:18, pirms 6 gadiem
Zolmanim un Pavlovam pilnīgi atškirīgs spēles stils un arī uzdevumi katram savā komandā savi. Zolmanim iespēja tikt uz PČ ir ļoti niecīga, praktiski nekāda. Jācer uz brīnumu, bet tie kādreiz arī notiek.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-16 22:24, pirms 6 gadiem
Zolmanis ir łoti labs spēlētājs, bet ir pirmo divu maiņu spēlētājs, tikt lļoti grūti, tur pretīm Pavlovs ir tups zābaks, kur drīzāk tiesnesis iemetīs vairāk golus nekā viņš, bet ceturtajā maiņā tādi noder, lieli kuri prot tik ripu zonā iemest.

     [+] [-]

, 2018-03-16 22:26, pirms 6 gadiem
Macaron* rakstīja: Kāda iespēja Zolmanim aizbraukt uz Dāniju šogad? Manuprāt daudz labāks par Vitāliju
Te būs mans personīgais, bezvērtīgais viedoklis: nesaku ka slikts spēlētājs, bet Zolmaņa spēle kausa finālā man personīgi neatstāja to labāko iespaidu. Kaut kā ļoti spilgti palika atmiņā epizode, kur krietni pārturot ripu ne no kā izkārtoja Mogo izgājienu un pēc tam vel dabūja 2 min par turēšanu.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-16 22:35, pirms 6 gadiem
*5 ripas iemeta cimermaņa vārtos, vieni bija tukšos.

     [+] [-]

, 2018-03-17 02:26, pirms 6 gadiem
Viss jau bija skaidrs pirms sērijas
Kurbada saimnieks labā noskaņojumā
Nauda lietderīgi ieguldīta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-03-17 03:25, pirms 6 gadiem
Skatoties šo sēriju nav skaidrs, kā Zemgale varēja vinnēt Mogo!
Labi, ok, vienā spēlē- paveicās, nu divās- sakrita, bet četrās 🙉
Šim finālam pietrūkst tās rozīnītes, Kura ir Mogo- Kurbada savstarpējās spēlēs

     [+] [-]

, 2018-03-17 07:57, pirms 6 gadiem
Kurbads, diemžēl, acīmredzami pārāks meistarībā, un tāpēc intriga par uzvarētāju izpaliek.

     [+] [-]

, 2018-03-17 08:23, pirms 6 gadiem
Spēle garlaicīga , tāpat kā visa sērija!!

     [+] [-]

, 2018-03-17 08:38, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Spēle garlaicīga , tāpat kā visa sērija!!
Baidos, ka pēc gada tas viss pasākums var būt vēl garlaicīgāks. Kā nekā nav īstas skaidrības par Mogo un Liepāju

  +1 [+] [-]

, 2018-03-17 09:32, pirms 6 gadiem
Tumanovs rakstīja: Skatoties šo sēriju nav skaidrs, kā Zemgale varēja vinnēt Mogo!
Labi, ok, vienā spēlē- paveicās, nu divās- sakrita, bet četrās 🙉
Šim finālam pietrūkst tās rozīnītes, Kura ir Mogo- Kurbada savstarpējās spēlēs
Tak nav zināms vai tāds Mogo vēl nākamsezon būs tapēc iespējams Mogo tā arī spēlēja... nekā, nemotivēti! Es jau reiz te teicu, ka Zemgalei baigi nospīdēja ka pusfinālā nenāca pretī ne Liepāja ne Kurbads, bet nemotivēts Mogo, jo tad Zemgale pusfinālā arī būtu apstājusies.... nav nekāda iemesla arī tagad salīdzināt vai cerēt uz pāgājušā gada atspēlēšanos no 0:3, jo tur tomēr spēlēja divas līdzvērtīgas komandas kamēr te šogad bez pirmās spēles, kur bija vismaz kaut kāda cīņa, abas pēdējās Kurbads paņēma ļoti pārliecinoši bez varinatiem Zemgalei. Tagad intriga ir tikai tajā vai Zemgale kādu spēli var paņemt vai arī sērija beigsies jau nakamajā spēlē.

     [+] [-]

, 2018-03-17 10:47, pirms 6 gadiem
Hokejā arī vajag Novika virsrakstus. Piemēram "Kurbads arestēts par Zemgales slepkavību".