Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

100 dienas pēc revolūcijas: kas mainījies hokeja saimniecībā?

100 dienas pēc revolūcijas: kas mainījies hokeja saimniecībā?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Svētdien, 15. janvārī apritēja tieši simts dienas kopš Latvijas Hokeja federācijas ikgadējā kongresā Kirovu Lipmanu sporta veida saimniecības vadītāja amatā nomainīja Aigars Kalvītis. Ja reiz politikā simts dienas tiek dotas, lai izvērtētu jaunās Saeimas darbības pirmos soļus, tad, kāpēc gan, lai to pašu nedarītu, lai izvērtētu LHF jaunās vadības starta posmu. Lai gan simts dienās paveikt lielus darbus ir grūti, tomēr pirms kongresa un tā laikā netrūka skaļu paziņojumu un solījumu, tādēļ lūkojām vaicāt LHF biedriem, vai ledus vismaz ir sakustējies?

Gints BISENIEKS (Ginta Bisenieka hokeja klubs):

„Protams, ka viss ir sakustējies. Kā reiz pašlaik esam treneru seminārā, uz kuru atbraucis vārtsargu treneris no Zviedrijas. Ir nodibināta Bērnu un jaunatnes attīstības komisija, darbu ir atsākusi Treneru padome, kas tagad strādā, nevis ir tikai formalitāte. Lielajai izlasei ir sameklēts treneris, bet U16 un U17 izlases ir aizbraukušas uz turnīriem. Tik īsā laika posmā nevar gaidīt milzīgas pārmaiņas, taču darbs notiek. Par negatīvo šobrīd spriest ir grūti.”

Evija ŠULCE (Brocēnu novada bērnu un jaunatnes sporta skola):

„Jaunatnes hokejā ir izveidotas U16 un U17 izlases. Varbūt tas tika darīts arī iepriekš, bet tagad tam ir publicitāte. Arī Latvijas čempionāts tiek atspoguļots presē un televīzijā. Tāpat tiekam informēti par ikdienas darbu. Darbojas Bērnu un jaunatnes attīstības komisija, notiek federācijas valdes sēdes. Ir caurspīdīgums, atklātība. Mums vaicā un uzklausa, nevis tikai pieņem lēmumus. Arī mazajiem ir iespēja izteikt savu viedokli. Sportacentrs.com bija iespēja skatīties U18 izlases spēles. Iepriekš tas viss notika kaut kā pa kluso. Katrā ziņā sliktāk nekā bija jau vairs nevarēja būt. Agrāk valdē tikai apstiprināja jau pieņemtus lēmumus. Gribētos cerēt, ka tagad par jautājumiem tiek diskutēts. Ļoti globāli neko negatīvu pagaidām nesaskatu. Tik īsā laika posmā arī ne uz ko lielu necerēju.”

Raitis BIKŠE („Dinamo bērni”):

„Vai tad simts dienās kaut ko var izdarīt? Kaut kas jau kustās, bet es ieteiktu pagaidīt pusgadu, vismaz līdz pasaules čempionātam. Ir jūtamas visādas vēsmas, tomēr nevar neko uzreiz prasīt pēc padsmit gadu ilga sastinguma. Fiziski nav iespējams tik ātri veikt izmaiņas. Ir izveidotas komitejas, darbs vismaz ir iekustināts. Pirmkārt, pašiem ir jāapzinās, kādā stāvoklī šobrīd reāli esam.”

Ralfs BUKARTS („Sāgas fonds”):

„Neapšaubāmi, ka pārmaiņas ir. Biju valdē pie Kirova [Lipmana] un esmu tagad. LHF koncepcija šobrīd tiek virzīta uz attīstību. Jaunas federācijas telpas ir mazākais. Lielākais ieguvums ir apzināšanās, ko katrs dara un kāpēc. Trīs mēnešu laikā vairāk uzmanības gribējās pievērst bērnu un jaunatnes čempionātam un tā formātam. Taču šodien (pirmdien) notiek seminārs, kurā uzstājas vārtsargu treneris no Somijas. Arī Latvijas izlasei jau laikus ir jauns galvenais treneris. Turklāt trenerim ir vēlme palīdzēt ar jaunākajām tendencēm attīstīt federācijas darba shēmu. ”

Arturs KOŠEĻEVS (Hokeja klubs „Liepāja”):

„Pa vecam nav, aktivitātes notiek, lai gan klubu līmenī to tik daudz neizjūtam. Notiek darbs ar izlasēm, parādās kaut kāda sakārtotība. Galvenais, lai jaunajai vadībai pieteiktu spēka un vēlmes turpināt. Ir sakustējušies ūdeņi par jaunatnes lietām. Taču trīs mēnešos nav tik vienkārši veikt būtiskas pārmaiņas. Vadība ir nomainījusies, taču vēl ir jāizstrādā stratēģija un jārealizē tā dzīvē. Jābūt pacietīgiem, viss vēl priekšā.”

Aivars ZELTIŅŠ (Jelgavas ledus sporta skola):

„Laikam jau politikā ar simts dienām pietiek, lai izteiktu vērtējumus, bet tik aktīvā vidē, kā hokejā, šādā laika posmā ir grūti kaut ko paveikt. Manuprāt, būtiskākā pārmaiņa ir vēlme komunicēt ar klubu vadībām. Gribētos izcelt komunikācijas kā tādas parādīšanos. Redzēsim, vai tas atainosies arī darbos un tiešām redzēsim reālas pārmaiņas. Pagaidām bijis daudz izmaiņu, kas saistītas ar administratīvām lietām, tādēļ domāju, ka reālie darbi vēl ir tikai priekšā. Kā saka – par pārmaiņām šobrīd vēl runāt pāragri.”

Tāpat aicinājām izvērtēt līdz šim paveikto arī vienam no apvērsums autoriem, pašreizējam LHF ģenerālsekretāram Viesturam Koziolam.

Viesturs KOZIOLS (LHF ģenerālsekretārs):

„Simts dienas sportā – tas nav nopietni. Šajā laika posmā tikai pieņem cilvēkus darbā un sāk strādāt noteiktā virzienā. Esam mainījuši federācijas virzienu, rūpes par atbildībā esošajām lietām. Pirmais apliecinājums tam bija pasaules U20 čempionāts – izlases nodrošinājums bija perfekts. Šīs lietas jau neredz, bet, lai redzētu izmaiņas uz rezultāta tablo, ir nepieciešami gadi. Ar neredzamajām lietām nav ko lepoties, tām vienkārši ir jābūt. Esam mainījuši federācijas attieksmi. Protams, tas ir tikai sīkums, bet uztaisījām LHF 2017. gada kalendāru, kurā ir hokeja sabiedrība – bērni, veterāni, žurnālisti. Vēlamies parādīt, ka hokeja dzīve nav federācija, bet gan tie cilvēki, kas strādā šajā vidē. Šādu sīkumu ir daudz. Ar lielākām pārmaiņām leposimies vēlāk. Veiksmīgi ir tas, ka esam vienojušies ar Bobu Hārtliju. Jau tagad ir zināms plāns, ko izlase darīs 8. martā un 12. aprīlī, ko darīs līdz pat pasaules čempionātam Ķelnē. Šodien risināsies seminārs, tiek aizvadītas tiesnešu, treneru un veterānu komisijas sēdes.”


, 2017-01-17 10:08, pirms 7 gadiem
OvertimeTV interesanti pastāstīja par U-20 trenera atskaitīšanos pēc čempionāta, kā bija pie Kirova un kā ir tagad. Tagad trenerim paprasa, kuri spēlētāji no šī sastāva varētu būt lielajā izlasē. Treneris nevar atbildēt!! Kirova laikā pat nebūtu bijis šāds jautājums trenerim, cūcene bija Kira laikā, tāpēc treneris nevarēja atbildēt, jo nav pieradis, ka šādi jautājumi tiek uzdoti atskaitoties par čempionātu.
, 2017-01-17 10:09, pirms 7 gadiem
Nu ko? Par spīti skeptiķiem,šobrīd viss uz pozitīvās nots,bet protams laika posms pārāk īss,lai kaut ko vērtētu.
Slēpts komentārs: dakots
Slēpts komentārs: vilnis_stana_106649
, 2017-01-17 10:50, pirms 7 gadiem
Tad tas vārtsargu treneris, kas seminārā piedalās, ir no Somijas vai Zviedrijas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-01-17 11:03, pirms 7 gadiem
Gaazi griidaa..ko vel gaidam?
, 2017-01-17 11:04, pirms 7 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Tad tas vārtsargu treneris, kas seminārā piedalās, ir no Somijas vai Zviedrijas?
Zviedrijas, Bukarts sajaucis.
, 2017-01-17 11:05, pirms 7 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Tad tas vārtsargu treneris, kas seminārā piedalās, ir no Somijas vai Zviedrijas?
Man liekas ka tie ir divi dažādi semināri,nodarbības
, 2017-01-17 11:07, pirms 7 gadiem
Katrā ziņā ir jūtams, ka ir aktivitāte.100 dienas par maz tam visam,bet sākums cerīgs
, 2017-01-17 11:09, pirms 7 gadiem
Kas mainījies?Nekas.Aidzītis ar āzīti raujās melnu muti,bez brīvdienām.
Āzītis-līdzskrējējs ticis pie siles!
, 2017-01-17 11:10, pirms 7 gadiem
HMB-HMB7 rakstīja: Birojs saka - NEKAS!!!
Kur Birojs vakar bija?
, 2017-01-17 11:12, pirms 7 gadiem
AMBALS rakstīja: Kas mainījies?Nekas.Aidzītis ar āzīti raujās melnu muti,bez brīvdienām.
Āzītis-līdzskrējējs ticis pie siles!
Ambals ar taurentiņu profilā ir kaut kas jauns, viennozīmīgi labāks par nēģeri, kā šeit ļoti daudziem basketa un repa pretekļiem ir ierasts
, 2017-01-17 11:25, pirms 7 gadiem
Vajadzētu uzjautāt arī Kiram, kādus seminārus šis rīko, ko vispār sadara... Tā teikt - otdadim dolzhnoe stariku Nr. 1.
, 2017-01-17 11:32, pirms 7 gadiem
Izlidoja no a grupas u20
, 2017-01-17 11:38, pirms 7 gadiem
protams neesmu Lipmana darbības atbalstītājs,bet man škiet ,ka visas neveiksmes varēs norakstīt uz Kiru,gluži kā mainās valdības un katra aizbildinās ,ka iepriekšējā salaidusi visu grīste..gribas ticēt ,ka šis nav tas gadijums,bet man kā hokeja fanam būs žēl ,ja hokejs turpinās iet uz grunti pie jebkuras vadības,ja netiks piesaistīti līdzekļi,tad uz neko dižu var necerēt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-01-17 12:20, pirms 7 gadiem
Man patika, ka U-20 čempi varēja vērot LV kanālā.
Cik sapratu, tad tas bija arī LHF nopelns, jo esot pirkuši tiesības.
Kirova laikā , cik atceros, U-20 neviens LV kanāls nerādija.

Cerams, ka līdz 5. februārim Hārtlijs nekur nepazudīs.
, 2017-01-17 12:31, pirms 7 gadiem
Pagaidām daždažādu padomju un komisiju veidošana,tas ir teoorētiskā darbība .
, 2017-01-17 12:45, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Man patika, ka U-20 čempi varēja vērot LV kanālā.
Cik sapratu, tad tas bija arī LHF nopelns, jo esot pirkuši tiesības.
Kirova laikā , cik atceros, U-20 neviens LV kanāls nerādija.

Cerams, ka līdz 5. februārim Hārtlijs nekur nepazudīs.
ja, par valsts ( LHF) naudu pirka tiesības, bet publiski pieejamā kanālā ltv7 parādīt nevarēja?
, 2017-01-17 12:49, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: ja, par valsts ( LHF) naudu pirka tiesības, bet publiski pieejamā kanālā ltv7 parādīt nevarēja?
Kad vispār LTV7 ir rādijis kādu pasaules vai eiropas čempionātu? (Domāju, gan basketbolā, gan hokejā).
Viņi rāda tikai pārbaudes spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-01-17 12:59, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: ja, par valsts ( LHF) naudu pirka tiesības, bet publiski pieejamā kanālā ltv7 parādīt nevarēja?
man domāt, VIASATs pats arī par to maksāja, par to LHF puisis būs piefantazējis.
, 2017-01-17 13:00, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: man domāt, VIASATs pats arī par to maksāja, par to LHF puisis būs piefantazējis.
LHF prezidents Aigars Kalvītis: „Viens no Latvijas Hokeja federācijas uzdevumiem ir hokeja popularizēšana valstī, tādēļ mūsu pienākums bija iegādāties no starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) TV pārraidīšanas licenci. "
, 2017-01-17 13:01, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Kad vispār LTV7 ir rādijis kādu pasaules vai eiropas čempionātu? (Domāju, gan basketbolā, gan hokejā).
Viņi rāda tikai pārbaudes spēles.
kamēr VIASATs nebija nopircis tiesības sev, rādīja LTV 7 (tais laikos nosaukums bija LTV 2).
, 2017-01-17 13:02, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: LHF prezidents Aigars Kalvītis: „Viens no Latvijas Hokeja federācijas uzdevumiem ir hokeja popularizēšana valstī, tādēļ mūsu pienākums bija iegādāties no starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) TV pārraidīšanas licenci. "
kas ir "mums"? Viņš jau nesaka, ka tieši LHF par to maksāja...
, 2017-01-17 13:04, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: kamēr VIASATs nebija nopircis tiesības sev, rādīja LTV 7 (tais laikos nosaukums bija LTV 2).
Par to, ka agrāk viņi rādija - to zinu.
Bet labs laiks jau ir pagājis.
Tāpēc jau es tā izteicos.
, 2017-01-17 13:06, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: kas ir "mums"? Viņš jau nesaka, ka tieši LHF par to maksāja...
Kaut ko jau arī LHF "piemeta".
, 2017-01-17 13:07, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Par to, ka agrāk viņi rādija - to zinu.
Bet labs laiks jau ir pagājis.
Tāpēc jau es tā izteicos.
ja viņi nevar nopirkt, tad arī nerāda - loģiski, vai ne?
, 2017-01-17 13:09, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Kaut ko jau arī LHF "piemeta".
ticamāk, ka tā nebija nauda, ko "piemeta"
, 2017-01-17 13:09, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: kamēr VIASATs nebija nopircis tiesības sev, rādīja LTV 7 (tais laikos nosaukums bija LTV 2).
Pāris gadus vēl dublējās, jo šrots nevarēja nodrošināt pietiekamu % pārklājuma
, 2017-01-17 13:10, pirms 7 gadiem
bezjēdzīga diskusija. ja federācija iegādājās licenci rādīšanai, lai popularizētu hokeju, kā tika uzsvērts, tad tas jārāda sabiedriskajos brīvajos medijos. ne jau bārdainiem večīem , kas pietiekami turīgi, lai abonētu maksas kontentu, tas jārāda, bet gan jaunajiem hokeja censoņiem. punkts.
, 2017-01-17 13:37, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: bezjēdzīga diskusija. ja federācija iegādājās licenci rādīšanai, lai popularizētu hokeju, kā tika uzsvērts, tad tas jārāda sabiedriskajos brīvajos medijos. ne jau bārdainiem večīem , kas pietiekami turīgi, lai abonētu maksas kontentu, tas jārāda, bet gan jaunajiem hokeja censoņiem. punkts.
Redzot kā LTV7 ar katru gadu paliek ar vien švakāks sporta pārraižu translētājs, nebrīnītos ja viņiem piedāvātu un šie nevis priecātos par iespēju rādīt, bet mēģinātu vēl noslaukt no LHF.
, 2017-01-17 13:45, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: bezjēdzīga diskusija. ja federācija iegādājās licenci rādīšanai, lai popularizētu hokeju, kā tika uzsvērts, tad tas jārāda sabiedriskajos brīvajos medijos. ne jau bārdainiem večīem , kas pietiekami turīgi, lai abonētu maksas kontentu, tas jārāda, bet gan jaunajiem hokeja censoņiem. punkts.
Varbūt sāksim ar to, ka pavasarī, kad izlasei ir pārbaudes spēlēs otrajam stāvam vajadzētu būt pilnam ar jaunajiem hokejistiem. Diemžēl iepriekšējam federācijas sastāvam bija pilnīgs po*ujs par to.
, 2017-01-17 13:50, pirms 7 gadiem
Agris 77 rakstīja: Redzot kā LTV7 ar katru gadu paliek ar vien švakāks sporta pārraižu translētājs, nebrīnītos ja viņiem piedāvātu un šie nevis priecātos par iespēju rādīt, bet mēģinātu vēl noslaukt no LHF.
ej nu ej..

reku daiļslidošanu atsāks rādīt

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.