Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Kurbads" dodas Eiropā: Sprukta padomi, vienotība un pretinieku pētīšana

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Kurbads" dodas Eiropā: Sprukta padomi, vienotība un pretinieku pētīšana
Renārs Valters un Jānis Sprukts
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas čempions hokejā "Kurbads" rīt pulksten 7:30 sēdīsies lidmašīnā, lai mērotu ceļu uz Dānijas galvasplisētu Kopenhāgenu. Pēcāk ar autobusu tiks mērots ceļš līdz Rungstedai, kur no piektdienas līdz svētdienai notiks cīņas par iekļūšanu Kontinentālā kausa finālā. Latviešiem mērķis ir tikai viens.

"Kurbads" iepriekšējo maču aizvadīja pirms pusotras nedēļas, kad savā laukumā ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Zemgalei/LLU", tomēr galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis lielajā pauzē saskaitīja vairāk plusu nekā mīnusu: "Pirmkārt, paspējām izārstēt savainojumus. [Tiesa, joprojām nevarēs palīdzēt uzbrucējs Toms Hartmanis -
aut.] Otrkārt, bija hokejisti izlasēs, un tā ir laba pieredze. Strādājām pie fiziskās sagatavotības, taktiskajām shēmām, vairākuma. Domāju, ka pārtraukums mums nāca tikai par labu."

Pēc ierašanās Dānijā "Kurbada" hokejisti aizvadīs vienu treniņu pēcpusdienā, bet vēl viena iespēja izmēģināt ledu būs spēles rītā. Komandā ir vairāki pieredzējuši hokejisti, taču netrūkst arī tādu, kuriem labākie gadi tikai priekšā. Piemēram, pirmajā maiņā blakus Jānim Spruktam spēlējošie Martins Lavrovs un Sandis Zolmanis, kurš pagājušajā nedēļā kopā ar Latvijas izlasi uzvarēja turnīrā Francijā.

"Tik augstā līmenī vēl nebiju spēlējis, tāpēc bija laba sagatavošanās Kontinentālajam kausam," teica Zolmanis, kurš ir Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. "Skaidrs, ka visspilgtāk atmiņā palicis Bobs Hārtlijs – viņa oratora spējas, motivēšana. Turklāt viņš arī paskaidro, kāpēc tā un ne citādi. Un slavenās nianses. Pirms tam nekad nebiju pievērsis tik daudz uzmanības spēlei bez ripas."

Kopā ar Latvijas izlasi trenējās arī Lavrovs, tomēr pirms izbraukšanas viņš no sastāva tika atsijāts un varēja atgriezties "Kurbada" nometnē. "Katru dienu trenējāmies – brīvdienu tikpat kā nebija. Jā, iedeva nedēļas nogali, un tās bija pirmās brīvdienas divu mēnešu laikā. Skraidījām, gājām uz zāli un strādājām uz ledus. Plus video skatījāmies, kā spēlē pretinieki."

Pirmie pretinieki dāņi esot skrienoša komanda, kas spēlē zviedru stilā, norādīja Zolmanis. Turklāt aktivitāte vērojama ne tikai vienādos sastāvos – skriešana turpinās arī vairākumā, teica Lavrovs. Angļi esot fiziski spēcīgi, jo sastāvā ir virkne leģionāru no Kanādas, taču aizsardzība izskatoties daudz sliktāk nekā spēle uzbrukumā, un "Kurbads" to centīsies izmantot. Baltkrievu vērtēšana atstāta vēlākam laikam – viņu varēšanu varēs paskatīties norises vietā.

Hokejista karjeras laikā divas reizes par Dānijas čempionu kļuva Macijevskis, kurš lego zemē pavadījis 11 sezonas. "Laiki mainās, un mainās arī hokejs. Pēdējoreiz Dānijā spēlēju 2010. gadā, un šabos, ka kopš tā laika palikuši daudzi hokejisti. Protams, būs interesanti atgriezties, turklāt kā trenerim. Varēšu paskatīties, kas tad īsti ir mainījies," norādīja Macijevskis, kurš pie "Kurbada" stūres ir pirmo sezonu. Vēl pērn viņš komandas rindās kļuva par Latvijas čempionu.

Pirms Kontinentālā kausa posma, kas notika savā laukumā, "Kurbads" piesaistīja Spruktu un Mārtiņu Cipuli, un galvenais treneris sacīja, ka uzbrucēju kondīcija kļūst arvien labāka. "Trenēties kopā ar komandu tomēr ir kas pavisam cits. Latvijas čempionāta līmenis ir cēlies, tagad ir jāskrien arī tur. Redzu, ka ar katru maču viņiem iet arvien vieglāk."

"Sprukts ir pirmais veterāns, kurš dod tik daudz padomu. Pamāca, kā vajadzēja tur, kā vajadzēja citur. Un abi ar Cipuli rūpējas par labu noskaņojumu komandā," teica Lavrovs. Arī Zolmanis piebalsoja. "Viņš nevienā situācijā neliedz padomu. Ja kaut kas ir uz mēles, tad nāk un runājas kaut pēc katras nomaiņas. Cenšamies cits citam palīdzēt. Viņš tomēr biežāk, jo Spruktam pieredze ir trīs reizes lielāka."

Turklāt Zolmanim jāiejūtas jaunā pozīcijā – visu karjeru spēlējis pa centru, viņš tagad kļuvis par malējo uzbrucēju. "Domāju, ka būs grūtāk. Taču jāņem vērā arī Sprukta faktors. Jā, pirmajās divās spēlēs bija, kā bija, bet pēc tam pieradu un sapratu, kaut iepriekš visās hokejista gaitās pa malu biju aizvadījis tikai dažas spēles."

Lai iekļūtu Kontinentālā kausa finālā, "Kurbadam" jāiekļūst starp divām labākajām komandām, un tieši ar tādu mērķi Latvijas čempioni dodas uz Dāniju. "Ceram, ka izdosies. Būs interesanti atkal izmēģināt savus spēkus pret citvalstu komandām," teica Macijevskis. "Pirmajā posmā turējāmies kopā, tāpēc uzvarējām. Kā vienota komanda varam izdarīt daudz," norādīja Zolmanis.

"Kurbada" kalendārs

DienaLaiksPretinieksSasniegums
Piektdiena20:45RungstedDānijas kausa ieguvēja
Sestdiena17:00Minskas YunostBaltkrievijas vicečempione
Svētdiena15:00Šefīldas SteelersLielbritānijas play-off uzvarētāja

  +6 [+] [-]

, 2017-11-15 21:51, pirms 6 gadiem
Esmu pārliecināts, ka Kurbads kaunā nekritīs. Lai veicas čaļiem!

  -4 [+] [-]

, 2017-11-15 22:13, pirms 6 gadiem
reklāmu apmaksāja : vienotība

  -3 [+] [-]

, 2017-11-15 22:20, pirms 6 gadiem
Junosķ paņemt būs grūti, bet ne neiespējami, Tichy pirms pāris gadiem uzveica Soļigorsku. Pārējie jāģērē.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-15 22:42, pirms 6 gadiem
Cerēsim uz kādām labām translācijām.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-15 22:45, pirms 6 gadiem
Pa spirtacentru translēs?

  +1 [+] [-]

, 2017-11-15 23:00, pirms 6 gadiem
no visa šitā interesē tikai tas, kur varēs redzēt.

  +5 [+] [-]

, 2017-11-15 23:20, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Esmu pārliecināts, ka Kurbads kaunā nekritīs. Lai veicas čaļiem!
nez. kuri šai grupā jāuzskata par galvenajiem favorītiem? Tādu izteiktu jau nav... uz papīra jau angļi izskatās visdusmīgākie - 3 džeki ar NHL pieredz, vēl 5 ar zviedru SHL pieredzi (3 no tiem >100 spēles SHL), vēl 6 ar AHL pieredzi (no kuriem 4 ir vairāki simti spēļu AHL) u.t.t. Taču, kā jau Lavrovs teica, angļiem problēmas ar aizsardzību, lai gan Muštukovam šosezon ir 92,3% atsisto ripu.
Dāņiem tādu skaļu vārdu sastāvā nav, diviem spēlētājiem NHL pieredze (vienam 22 spēles, otram tik 2 spēles), taču abiem un vēl vienam liela AHL pieredze. Pasaiules čempionātos no komandas ir spēlējis tikai 1 spēlētājs - kluba ikona 36 gadus vecai Mortens Grīns (96 spēles DEN izlasē Psaules čempionātos), ja var ticēt Eliteprospects.com, dāņiem šobrīd traumēti 4 uzbrucēji, tai skaitā Mortens Grīns, kurš aizvadījis šosezon vien 6 spēles.
Lielākie favorīti šajā grupā laikam ir Minskas Junostj, kuri šosezon BLR Ekstralīgā 19 spēleēs ir izcīnujuši 18 uzvaras. Junostj sastāvā ar NHL pieredzi (77 spēles) ir 39 gadus vecais kanādietis Korso (šosezon 10 spēlēs 7+8=15). 6 spēlētāji piedalījušies Pasaules čempionātos, 11 spēl'tājiem KHL pieredze (3 no tiem >100 spēles)
Acīmredzot, lai tiktu finālā, ir jāuzvar dāņi un angļi - uzdevums ļoti grūts, taču, ja paveicas, izpildāms.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-15 23:22, pirms 6 gadiem
harjax rakstīja: Pa spirtacentru translēs?
nea.

     [+] [-]

, 2017-11-16 08:05, pirms 6 gadiem
Kāds sakars bijušai NHL pieredzei atsevišķiem spēlētājiem ar šābrīža komandas sniegumu? Atbilde-nekāds! Stabils favorīts-Junostj.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-16 08:05, pirms 6 gadiem
Te vismaz tiek 2 komandas tālāk. Izredzes lielas

     [+] [-]

, 2017-11-16 12:12, pirms 6 gadiem
edgars_ausainis_5455946 rakstīja: Te vismaz tiek 2 komandas tālāk. Izredzes lielas
lai tiktu tālāk, visticamāk, ir vajadzīgas 2 uzvaras. Jautājums, cik motivēta būs katra no komandām...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-11-16 21:59, pirms 6 gadiem
Sportacentra programmā ir viena spēle ar Junostj.

     [+] [-]

, 2017-11-17 16:06, pirms 6 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tiko kā ierados mājās Francijā Man droši vien ir īpaša karma, Rīgas lidostā katru reizi satikt Latvijas Hokeja cilvēkus 9. novembrī ceļā trāpījās Baldonieks ar Sorokinu, kuri lidoja uz Oslo, šorīt Kurbada blice Aprunājos ar Mārtiņu Gipteru, Mārci Zembergu, Jāni Straupi, novēlēju tiem veiksmi, apsolījos vērot spēles internetā un ierāvu veselu alus kausu uz viņu veselību! Prozīt, lai veicas un lai uzvar!
šie lasa tavus komentārus te?

     [+] [-]

, 2017-11-17 17:30, pirms 6 gadiem
zibrasport.dk