Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Zemgale/LLU" pret "Prizmu": Latvijas izlases vārtsargu pārstāvēto komandu spēle

"Zemgale/LLU" pret "Prizmu": Latvijas izlases vārtsargu pārstāvēto komandu spēle
Rihards Cimermanis. Foto: Jekaterina Urošļeva/LHF

Šovakar “Optibet” hokeja līgā “Zemgale/LLU” Jelgavā uzņems turnīra līdervienību “Prizmu”. Spēles sākums paredzēts 19:30, un tās tiešraide būs pieejama “Sportacentrs.com TV” kanālā. Abas komandas šosezon divreiz jau tikušās, uzvaras pagaidām dalot uz pusēm.

“Prizma” Latvijas hokeja līgā uzņēmusi piecu uzvaru sēriju, kas ļāvusi pakāpties uz pirmo vietu kopvērtējuma tabulā. Šī vieta gan ir nestabila un arī nosacīta, jo aizvadīts par divām spēlēm vairāk nekā tuvākajai sekotājai “Mogo”. Visas pārējās konkurentes ar “Zemgali/LLU” priekšgalā gan atkritušas nedaudz tālāk kopvērtējumā.

“Prizmas” uzvaru sēriju gan nevar dēvēt par visu pretinieku sagraušanu pa labi un pa kreisi. Trijās no piecām spēlēm tika uzvarēts ar minimālu pārsvaru, bet iepriekšējā mačā pret “Lido” tika ielaisti četri vārti un vēl pēc otrā perioda bija neizšķirts.

Vairāki “Prizmas” hokejisti spēlēja svarīgu lomu Latvijas klubu izlases uzvarā Baltijas kausā. Rezultatīvus mačus pret Japānas, Igaunijas un Rumānijas izlasēm aizvadīja Maksims un Aleksejs Širokovi un Sandris Grīnbergs, kamēr izlases vārtsus sargāja “Zemgales” pārstāvis Reinis Petkus.

Abas komandas bija pārstāvētas arī Latvijas lielās izlases sastāvā, un jau šovakar var sanākt, ka viens pret otru spēkojas abi Latvijas izlases vārtsargi, proti, Jānis Auziņš un Rihards Cimermanis, kuri dalīja spēles laiku valstsvienības vārtos pārbaudes turnīrā Baltkrievijā. Auziņš stājās vārtos mačos pret Slovēniju un Baltkrieviju, bet Cimermanis tika pie uzvaras pret Franciju.

Abas komandas šosezon jau tikušās divas reizes. Pirmajā savstarpējā spēlē “Zemgale” uzvarēja pēcspēles metienos ar 4:3, neskatoties uz to, ka Edija Brahmaņa un Grīnberga vārti spēles beigās izglāba “Prizmu” no 1:3. Savukārt oktobra izskaņā “Prizma” pamatlaikā uzvarēja ar 3:2, kad uzvaras vārtus 52. minūtē guva Miks Komuls.

Turnīra tabula

V.KomandaSp.UUPZPZVārtiP-ti
1.Prizma151011355:3533
2.Mogo13921151:2532
3.Zemgale/LLU14711543:3424
4.Kurbads14800668:3324
5.Rīga14611639:5221
6.Liepāja152121025:5810
7.Lido131001225:693

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.