Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Sējējs: "Vēlamies iet pēc Latvijas čempionu titula"

Sējējs: "Vēlamies iet pēc Latvijas čempionu titula"
Normunds Sējējs. Foto: hkliepaja.lv

Šodien vienīgajā "Optibet" hokeja līgas (OHL) jeb Latvijas čempionāta spēlē plkst. 19.15 ''Mogo/LSPA'' savā laukumā uzņems HK ''Liepāja''. Liepājnieku galvenā trenera pienākumu izpildītāja statusā debitēs Normunds Sējējs, kurš atklāj, ka līdz sestdienai trīs gadus nebija redzējis nevienu Latvijas čempionāta spēli.

Kā jūs nonācāt līdz HK “Liepāja”? Kad tika izteikts pirmais piedāvājums un kāds tas bija?
- Ar kājām. Zvanīja kluba vadība un gribēja tikties. Man, godīgi sakot, nebija ne jausmas, par ko viņi grib runāt, es joprojām biju Šveicē. Tad atgriezos Latvijā, izsēdēju karantīnu divas nedēļas un mēs satikāmies. Tad arī izrunājām un man izteica piedāvājumu, tas bija pagājušonedēļ.

Kādas izmaiņas jūs plānojat ieviest?
- Ziniet, esmu otro dienu Liepājā un esam aizvadījuši tikai divus treniņus kopā, tāpēc šobrīd nekādas kardinālas izmaiņas neplānoju ieviest. Ļoti labi, ka mums tagad ir trīs spēles pret spēcīgiem pretiniekiem. Spēlēsim pret HK “Mogo/LSPA” un tad divas spēles ar HK “Olimp/Venta 2002”, kur es varēšu redzēt klātienē hokejistu spējas, tāpēc ir labi, ka pretī nāk spēcīgas komandas. Tad arī varēs izdarīt secinājumus un domāt par kaut kādām izmaiņām – spēlētāju rotācijām vai ko citu. Šobrīd aizvadīti divi samērā labi divi treniņi. Esmu apmierināts ar treniņu procesu un kvalitāti, kas bija šajās divās dienās, bet šobrīd mazliet pāragri veikt kādas izmaiņas vai kaut ko spriest, jo man ir nedaudz jāiepazīstas ar spēlētāju spējām tieši spēļu laikā. Treniņš ir viena lieta, bet spēle - otra. Šobrīd nekādas kardinālas izmaiņas nav plānotas.

Kādas pārmaiņas tas nozīmē jums?
- Tas, ka vienu vietu pie Baltijas jūras līča nomainīja vieta pie Baltijas jūras - Liepāja. Tās ir vienīgās izmaiņas dzīvē pagaidām.

Kādus mērķus esat uzstādījis sezonai?
- Protams, ka mērķi ir visaugstākie. Protams, gan vadība grib, gan mēs gribam iet pēc čempiona titula. Hokejs ir hokejs, un, redzot kas notiek visa pasaulē, tas ievieš savas izmaiņas un korekcijas tajā visā. Mērķi visaugstākie. Domāju, ka bez tādiem mērķiem nav nemaz jēgas sākt kaut ko darīt.

Kādas sajūtas pirms debijas pie HK “Liepāja” stūres?
- Pagaidām viss ir labi. Ja domājat par sava veida uztraukumu, tad man vairs nav tas vecums, lai uztrauktos.

Kā jūs vērtējat “Optibet” hokeja līgas līmeni?
- Patiesībā neesmu redzējis, godīgi teikšu, nevienu spēli pēdējo gadu laikā, tāpēc man grūti spriest. Vienīgais, ko varu teikt: četras komandas ir ļoti spēcīgas - “Zemgale/LLU”, “Olimp/Venta 2002”, “Liepāja” un “Mogo/LSPA”. Komandās ir pietiekami kvalitatīvi un meistarīgi hokejisti, kuri paspēlējuši gan ārzemēs, gan Latvijā. Daudzi no viņiem ir izgājuši cauri hokeja skolai "Rīga", paspēlējuši arī Rīgas “Dinamo” Kontinentālajā Hokeja Līgā (KHL) - kurš mazāk, kurš vairāk, bet tomēr tur bijuši. Daudzi spēlējuši ārzemēs, tāpēc ir ļoti daudz kvalitatīvu spēlētāju, līdz ar to tās komandas ir pietiekami kvalitatīvas un tāpat arī spēlētāji. Domāju, ka nebūs nekāda pastaiga rožu dārzā, jo komandas tiešām ir diezgan nopietnas. Bet nevaru spriest par to kopējo līmeni, jo pēdējos trīs gados tik tiešām neesmu redzējis nevienu spēli. Labi, mazliet mānos, redzēju sestdienas spēli starp HK "Liepāja" un HK "Prizma/HIS" - tur tā atšķirība ir liela gan spēles organizācijā, gan meistarībā. Lai gan "Prizmas" puiši cenšas, atšķirība ir liela. Domāju, ka pirmo četru komandu atšķirība nav tik liela, tās četras komandas ir labas.

Kas jums ir sakāms par Covid-19 ierobežojumiem attiecībā pret sportu?
- Man mazliet nesaprotams tāds formulējums, ka privātajos pasākumos 30 cilvēki drīkst vākties, bet sporta pasākumos 30 cilvēki nevar vākties. Kā tas ir izprotams? Iedomājies, es privātu “tusiņu” varu taisīt ar 30 cilvēkiem, bet nodarboties ar sportu 30 cilvēki nevar. Tas, man liekas, mūsu ministriem un valdībai ir nedaudz jāapdomā, jo visvienkāršākais ir visu aizliegt, nevis censties visu salabot.

Kādu hokeju šodien sagaidiet laukumā?
- Sagaidu labu hokeju. Domāju, ka būs diezgan sīva cīņa. Mēs gatavojamies. Domāju, ka arī HK “Mogo/LSPA” gatavojas. Sastāvs viņiem ļoti labs, ir ļoti sabalansēti četri piecinieki. Mums ir, teiksim tā, trīs piecinieki un viens piecinieks no Junioru attīstības hokeja līgas (JAHL). No vadības ir uzdevums, ka jāpiesaista jaunie hokejisti. Skatīsimies, gatavojamies. Domāju, ka būs laba spēle.

Kādi spēles aspekti, pēc jūsu domām, izšķirs mača likteni?
- Domāju, ka noteikti spēle nevienādos skaitliskajos sastāvos.

Izmantotie resursi:
optibethokejaliga.com


, 2020-10-14 18:09, pirms 3 gadiem
Nu, Normund, liepājnieki Tevi centīsies turēt pie vārda par to cīnīšanos par čempionu titulu!
Lai izdodas!
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
30

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.
Kristiāns Zelts (centrā). Foto: Zemgale/LBTU
24

LHF valde mīkstina Zeltam piemēroto diskvalifikāciju un noraida licences anulēšanu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien mīkstinājusi federācijas Disciplinārās komisijas iepriekš piešķirto sodu ''Zemgale''/LBTU uzbrucējam Kristiānam Zeltam, kas paredzēja 11 spēļu diskvalifikāciju. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju ceturtdienas vēlā vakarā apstiprināja arī pats hokejists. Valdes lēmums paredz, ka laukumā hokejists varēs atgriezties jau “Optibet” Hokeja līgas (OHL) finālsērijas trešajā spēlē.