Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Sorokins turpinās vadīt Latvijas U18 izlases bāzes klubu HS "Rīga"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sorokins turpinās vadīt Latvijas U18 izlases bāzes klubu HS "Rīga"
Oļegs Sorokins. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pie "Optibet" hokeja līgas kluba "Rīga" stūres paliks Latvijas U18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins. Viņam arī turpmāk palīdzēs Sergejs Teluškins.

Aizvadītajā sezonā HS "Rīga" palika turnīra tabulas pēdējā vietā, sakrājot 12 punktus – sešas uzvaras un 27 zaudējumi. Vēl viena neveiksme rīdziniekiem tika piespriesta par atteikšanos doties laukumā regulārā čempionāta pašā pēdējā mačā, jo tobrīd Latvijā bija izsludināts ārkārtējais stāvoklis. Priekšpēdējās vietas īpašniece "Prizma"/IHS savāca 16 punktus.

Sorokins ar "Rīgu" strādā kopš 2018. gada vasaras, bet par Latvijas U18 izlases galveno treneri viņš tika iecelts 2017. gadā, kad vēl strādāja ar "Mogo". Tieši Sorokina vadībā valstsvienība pirmo reizi vēsturē sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, kurā sīvā cīņā tomēr piekāpās Kanādas jaunajai maiņai.

"Komandas mērķi nav mainījušies – cīnīties katrā spēlē, cīnīties par katru ripu, mēģināt uzvarēt katru divcīņu, vienmēr saprast, ka katra spēle sākas no 0:0. Jāsaprot arī tas, ka nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara. Manā uztverē nekā nedarīšana arī ir lielākā kļūda," pauda Sorokins.

“Mani personīgie mērķi ir gatavot spēlētājus lielajam hokejam. Gatavot puišus, kuri būs hokejā, kuri dzīvē darīs darbu, kas viņiem sniedz prieku. Tajā pat laikā es mēģinu puišiem parādīt pareizo ceļu, kas dzīvē ir nemainīgs. Nav svarīgi, esi hokejists vai kādas citas profesijas pārstāvis – tā ir attieksme pret lietām un pienākumiem. Viņiem ir jāsaprot, ka dzīvē var sasniegt lietas ar profesionālu attieksmi, atbildīgu attieksmi, pieklājību un komunikablitāti. Lai man un ģimenēm nebūtu jākaunas par sevi, kad dzīve nostāda lēmuma pieņemšanas brīdī. Tas ir tas, ko es gribētu, lai saka par maniem puišiem – ka Sorokina audzēkņa attieksme pret dzīvi ir top līmenī."

Izmantotie resursi:
Sorokins arī nākamajā sezonā vadīs Latvijas...

     [+] [-]

, 2020-04-15 11:05, pirms 4 gadiem
Ļoti labi, trenēs puikas par vīriem, ieliks pareizo mentalitāti, kā arī nebūs grūti uzreiz ar izlasi, zinās vietējos kadrus. Prieks par šo ziņu.