Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pikāns: "Mareņa lieta parāda nerēķināšanos ar pārējiem, viss pakārtots "Dinamo""

Pikāns: "Mareņa lieta parāda nerēķināšanos ar pārējiem, viss pakārtots "Dinamo""
"Kurbada" īpašnieks Andis Pikāns, LHF prezidents Aigars Kalvītis un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Foto: Mārtiņš Zilgalvis/f64

Uzbrucēja Riharda Mareņa spēlēšana "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijā parāda nerēķināšanos ar pārējām komandām un viss mūsu valstī ir pakārtots tikai Rīgas "Dinamo" interesēm, sarunā ar Sportacentrs.com viedokli pauda hokeja kluba "Kurbads" īpašnieks Andis Pikāns.

Marenis sezonu sāka "Mogo" sastāvā, bet lielāko daļu sezonas pavadīja Rīgas "Dinamo" rindās, 33 spēlēs izceļoties ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Pirms izslēgšanas turnīra viņš atgriezās "Mogo" rindās un spēlē ļoti rezultatīvi, četros pusfināla sērijas mačos izceļoties ar četriem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Visu sezonu Marenis atradās gan Rīgas "Dinamo" pieteikumā KHL turnīrā, gan arī "Mogo" sastāvā OHL, kas hokeja sabiedrībā izraisījis asas diskusijas. Līdz ar to ceturtdien Latvijas Hokeja federācijā (LHF) notika sēde, kurā klubiem tika skaidroti iemesli atļaut uzbrucējam atgriezties "Mogo" vienībā.

"Izskaidrojām LHF viedokli, kāpēc Mareņa spēlēšana ir leģitīma. Tika uzklausīts arī klubu viedoklis un vairums klubu mūsu pozīcijai redzēja pamatojumu," saka LHF sporta direktors Edgars Buncis. "No "Kurbada" puses bija ieradies arī jurists un uzklausījām arī viņu argumentus, kas vairāk ir emocionāli, bet bez juridiska pamatojuma. Marenis turpinās spēlēt."

Tomēr Buncis uzsver, ka tiks risināts, lai nākotnē šāda strīdīga situācija vairs nevarētu notikt. "Vienā dienā visu atrisināt nevaram. Rīgas "Dinamo" ir Latvijas hokeja saimniecības sastāvdaļa un nākotnē šis būs jāparedz nolikumā. Visus gadījumus nespēsim aprakstīt, bet šāda iespēja turpmāk būs jāparedz," sporta direktors nenoliedza, ka tiks izslēgta iespēja šādiem gadījumiem atkārtoties.

"Stāsts ir par interpretāciju - viena puse saprot tā, otra citādāk. Mūsu viedoklis diemžēl atšķirtas no LHF viedokļa. Vai nu gribam būt banānu līga, vai tāda, kur cilvēki rēķinās ar nolikumu. Visiem gadās kļūdīties, bet domāju, ka nav pareizi, ka Marenis pēc pāreju termiņa beigām 15. janvāra var spēlēt "Mogo" sastāvā, jo pāreja nav nokārtota korekti," uzsvēra "Mogo" galvenās konkurentes "Kurbada" īpašnieks Pikāns, kurš pauž, ka savus argumentus "Kurbads" ir aprakstījis uz divām lapām, nepiekrītot Bunča viedoklim, ka tie būtu emocionāli un bez juridiska pamatojuma. "Mūsu fakti ir uz punktiem balstīti. Tos izrunājām un federācija atzina, ka ir kļūdījusies. Mēs vēlamies, lai būtu ievēroti likumi. Ja likumi ir izdoti, tie ir jāpilda."

"Federācija atzīst, ka tā ir viņu kļūdu, vien saka, ka nevar mainīt valdes lēmumu. Tiesa, šis valdes lēmums nav publicēts un visiem pieejams. Arī LHF pārejas nolikums publisks ir vienīgi bērnu un jauniešu čempionātam, bet pieaugušajiem tas nav mainīts kopš 2014. gada, turklāt federācija mums nebija gatava to atsūtīt, bet ļāva vienīgi iepazīties uz vietas," atklāj Pikāns, kurš arī Sportacentrs.com parādīja "Kurbada" argumentus pret Mareņa spēlēšanu.

"Kurbads" savā argumentācijā norāda uz OHL nolikuma punktu, ka, ja spēlētājs startē citas valsts čempionātā, paralēli OHL viņš drīkst spēlēt vien gadījumā, ja dzimis laikā starp 1998. un 2001. gadu, tomēr Marenis ir vecāks. Vienība uzsver, ka KHL vienlaicīgi ir Krievijas čempionāts un izslēgšanas turnīra uzvarētāja kļūst par Krievijas čempioni, pie nosacījuma, ja tā ir Krievijas komanda. "Kurbads" pauž, ka OHL pāreju nolikums ļauj veikt "ierobežotās pārejas" jeb īri, bet šādā gadījumā spēlētājs tiek svītrots no iepriekšējā kluba sastāva.

"Nolikumā ir īpaši uzsvērts, ka tas attiecas uz klubiem un spēlētājiem, kas ir LHF jurisdikcijā, bet uz klubiem IIHF jurisdikcijā attiecas IIHF noteikumi," vēsta "Kurbads", paužot, ka Rīgas "Dinamo" ir Latvijas jurisdikcijā. "Zināms, ka "Mogo" vadība Riharda Mareņa pāreju pirms tam skaņoja ar LHF. Jau tas apstāklis vien, ka šāda saskaņošana bija nepieciešama, liecina, ka šis jautājums ir pakļauts dažādām interpretācijām. Diemžēl, pieņemot lēmumu par atbalstu šai pārejai, netika ievēroti tie principi uz kuru ievērošanu tik ļoti cerējām pēc LHF valdes nomaiņas - atklātība, demokrātija, korektums."

"Viņi atzina vainu un piekrita, ka kļūda ir," sarunā ar Sportacentrs.com saka Pikāns. "Šobrīd situācija ir kāda ir. Lai sabiedrība vērtē, bet godīgi tas nav. Šī ir nerēķināšanās ar citiem - "Dinamo" komandai tiek pakārtots viss pārējais."

Latvijas čempionāta finālsērija starp "Mogo" un "Kurbada" komandām ilgs līdz četrām uzvarām. Tā sāksies nākamajā ceturtdienā "Mogo" ledus hallē un spēles ritēs ik pēc dienas pauzes. "Ļoti ceru, ka puišiem tas iedos papildus motivāciju. Mūs mēģina izsist visiem veidiem, arī šādiem - negodīgiem," pauž "Kurbada" īpašnieks.


, 2019-03-14 20:27, pirms 5 gadiem
Beidzot kāds no hokeja sabiedrības arī skaidri un gaiši pasaka kā tas ir, nevis tikai lokās kā niedre vējā uz katru st.Jura elpas pūtienu...
, 2019-03-14 20:33, pirms 5 gadiem
Vētra ūdens glāzē
, 2019-03-14 20:34, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Vētra ūdens glāzē
pirdiens Visumā (tas par Tavu komentu)
Slēpts komentārs: viedoklis
, 2019-03-14 20:41, pirms 5 gadiem
Tad jau Kurbadam jāpiesaka K.Rēdlihs.
, 2019-03-14 20:43, pirms 5 gadiem
Lsm.lv bija arī Prizmas Miļuna viedoklis, ka tas nav godīgi.

Tik nesaprotu vienu - kāpēc nebija oficiāla protesta jau pēc pirmās pusfināla spēles? Kāda vairs tagad jēga no visas šīs ņemšanās? Ja tagad aizliegtu Marenim spēlēt, tad būtu jāatceļ pusfināla rezultāti, un skaidrs, ka neviens to nedarīs.
Slēpts komentārs: janis_vaivods_5482736
Slēpts komentārs: janis_vaivods_5482736
, 2019-03-14 20:47, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: Beidzot kāds no hokeja sabiedrības arī skaidri un gaiši pasaka kā tas ir, nevis tikai lokās kā niedre vējā uz katru st.Jura elpas pūtienu...
Šajā konkrētajā gadījumā Jurim un RD jau īsti nav nekāda labuma no tā.
Kāda viņiem starpība, ko tas viens spēlētājs tagad dara?
, 2019-03-14 20:47, pirms 5 gadiem
Šī ir nerēķināšanās ar citiem - "Dinamo" komandai tiek pakārtots viss pārējais."

savādi gan
izskatās, ka ši situācija ir pakārtota mogo nevis rd.
pieļauju, ka rd ir pilnīgi pie kājas, ko tagad dara marenis
savā laikā marenis izgāja sagatavošanos ar rd, tika atskaitīts
kad radās kadru trūkums, tika piesaistīts rd
kāpēc viņš paralēli palika mogo sastāvā - tas ir jautājums kazjola kantorim
nu un viņa spēlēšana tagad mogo pēc 15. janvāra dedlaina vispār ir totāls murgs, par ko atbildīgi tikai un vienīgi mogo un lhf
, 2019-03-14 20:51, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Šajā konkrētajā gadījumā Jurim un RD jau īsti nav nekāda labuma no tā.
Kāda viņiem starpība, ko tas viens spēlētājs tagad dara?
bez dinamkas svētības jau tādu nevar izveidot un noorganizēt! jo viņš juridiski ir dinamkas spēlētājs nevis Mogo! kā tas izdarīts tik LHF. šaubos vai kāda oficāla pāreja noformēta, jo tad jau dinamkai būtu jālauž līgums. V
, 2019-03-14 20:57, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: bez dinamkas svētības jau tādu nevar izveidot un noorganizēt! jo viņš juridiski ir dinamkas spēlētājs nevis Mogo! kā tas izdarīts tik LHF. šaubos vai kāda oficāla pāreja noformēta, jo tad jau dinamkai būtu jālauž līgums. V
Tas jā, bet apgalvot, ka tās ir RD intereses vai labums... nu nezin, kaut kā grūti to saskatīt.

Tas ir akmens LHF lauciņā. Ja gribēja šādu jautājumu risināt (ko varbūt tiešām vajag RD un OHL sakarā), tad tas jādara starpsezonā un korektā veidā, nevis šādi.
, 2019-03-14 21:01, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Tas jā, bet apgalvot, ka tās ir RD intereses vai labums... nu nezin, kaut kā grūti to saskatīt.

Tas ir akmens LHF lauciņā. Ja gribēja šādu jautājumu risināt (ko varbūt tiešām vajag RD un OHL sakarā), tad tas jādara starpsezonā un korektā veidā, nevis šādi.
mēs to jau vairākas reizes izrunājām pēc pirmās Mareņa spēles...kaut kā piegriezies, malt pa jaunam atkal
izskatās , ka ne Prizma, ne Kurbads netiek ņemti vērā vispār...bezpridels turpinās arī šajā LHF režīmā, ne ko labāks par Lipmana. Ko grib to dara! Dārziņa apdrošināšāna, 1.līgas likvidācija, kausa likvidācija, tagad Mareņa gadījums! gan vēl kaut kas ir...
p.s. to Bunča taisnošanos ko lasīju, vispār pusis man liekas nesaprot ko runā, tādus batonus tik lohiem var spraust
Slēpts komentārs: janis_2484318871
Slēpts komentārs: ripulis
, 2019-03-14 21:05, pirms 5 gadiem
janis_2484318871 rakstīja: nabagi trako uzcēla škuni rumbulā ar 500 beņķiem baigie latvijas grandi sajutās
atšķirībā no Tevis, puisīt, viņi kaut ko reālu dara nevis tikai ar muti brauc...
Slēpts komentārs: balkons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-14 21:11, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: ohl tomer ir totala miskastes liga, kuram latvija interese tikai totaalam anus paurim, 0,01% interesejas par sho ligu, pec reitinga kada 200 vieta pasaule
Un ko tad Tu atvilki te savu ānusa pauri?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-14 21:13, pirms 5 gadiem
ripulis rakstīja: Ko var cepties! Ja Marenis nebūtu derējis kādā posmā DR, tad viņš tiktu nosūtīts uz Mogo, nevis Liepāju. Tieši tā kā pa laikam tika nosūtīti spēlētāji uz Liepāju. Pietiek ņemties! Un Pikāna k-gs labāk, lai savus aizreibušos fanus vaktē.
tieši tā 10 puspliki sadzērušies tipi baigās ultras mētā un iedomājušies kautko no sevis
, 2019-03-14 21:17, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: iepirst komentaru, par sho nozhelojamo ligu un tiem kas skatas vinju!
skaidrs, tātad Tu kloākas funkciju iekš SC.com aizpildi. Tev sanāk.

grūti tādiem kā Tu - par hokeju neko nejēdz, bet kaut ko uzrakstīt gnagi niez. Tad nu tādi neveikli iesmirdieni vien sanāk...
, 2019-03-14 21:19, pirms 5 gadiem
Abrags šovakar cītīgi troļļus baro
, 2019-03-14 21:20, pirms 5 gadiem
biskaps rakstīja: Abrags šovakar cītīgi troļļus baro
nu, viņiem tās ir pēdējās vakariņās - man IGNORE lists šovakar jau labi papildinājies
, 2019-03-14 21:23, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: Beidzot kāds no hokeja sabiedrības arī skaidri un gaiši pasaka kā tas ir, nevis tikai lokās kā niedre vējā uz katru st.Jura elpas pūtienu...
Ja Pikāns būtu Mogo īpašnieks , tad tev nebūtu iemesls tā teikt. Katrs cīnās kā māk.
, 2019-03-14 21:26, pirms 5 gadiem
Tikai kāds ir DR ieguvums no Mareņa spēlēšanas. Drīzāk no tā iegūst izlase.Varbūt būs labi patrenējeis izlases kandidāts. Nebūtu slikti ja daudzi mūsu jaunie DR spēlētāji varētu spēlēt tagad DR. Bērziņš, Lipsbergs un tml. Saprotu ka vecākie atpūšas vairāk, bet jaunam beigt sezonu februārī...
, 2019-03-14 21:26, pirms 5 gadiem
fuņāks ar atnāca pēc porcijas pie abraga
, 2019-03-14 21:27, pirms 5 gadiem
Skatos ka Abrags Nameja skolu izgājis. Sācis sulīgi apsaukāt savus oponentus.
, 2019-03-14 21:27, pirms 5 gadiem
ripulis rakstīja: Ko var cepties! Ja Marenis nebūtu derējis kādā posmā DR, tad viņš tiktu nosūtīts uz Mogo, nevis Liepāju. Tieši tā kā pa laikam tika nosūtīti spēlētāji uz Liepāju. Pietiek ņemties! Un Pikāna k-gs labāk, lai savus aizreibušos fanus vaktē.
DR 'fārms` ir Liepāja, nevis Mogo. Vienlaikus atrasties divos dažādu sistēmu klubos ir visu normu un noteikumu pārkāpums. Piemēram, ja no Penguins Malkins aizietu palīgā Capitals fārmklubam, tāds pat sviests ir Mareņa palīdzība Mogo, ja viņa DR fārmklubs ir Liepāja. Latvijas gadījumā kam spēcīgāks jurists, tas vinnē pat ierindas cilvēkam saprotamā situācijā.Ņirgāšanās par noteikumiem.
Slēpts komentārs: FUNS
, 2019-03-14 21:31, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: fuņāks ar atnāca pēc porcijas pie abraga
to jūdu es arī šovakar noignorēju
, 2019-03-14 21:33, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Skatos ka Abrags Nameja skolu izgājis. Sācis sulīgi apsaukāt savus oponentus.
Nevis oponentus,bet tinteniekus.
, 2019-03-14 21:33, pirms 5 gadiem
Patīkami ja mani noignorē visādi rupekļi un pseidolatvieši. Varbūt ar laiku īsti Latvijas patrioti te varēs savā starpā diskutēt.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.