Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Mogo" sāk ar uzvaru, Siksnim un Korņilovam noraidījumi līdz spēles beigām

Agris Suveizda

"Mogo" sāk ar uzvaru, Siksnim un Korņilovam noraidījumi līdz spēles beigām
Rustams Begovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ar uzvaru Latvijas hokeja čempionāta pusfinālsēriju sāka regulārās sezonas uzvarētāja un 2015. gada čempione "Mogo", kas savā laukumā ar 2:1 nosargāja panākumu pār pašreizējo čempioni "Liepāju". Andris Siksnis un Dmitrijs Korņilovs saņēma noraidījumus līdz spēles beigām.

Pēc Agra Saviela noraidījuma liepājnieki jau trešajā minūtē nopelnīja pirmo vairākumu, tomēr tā izskaņā divas soda minūtes dabūja arī Kristers Freibergs un iniciatīvu pārņēma "Mogo". Arī mājinieki vairākumu nerealizēja, taču astotajā minūtē gan atklāja rezultātu. Rūdolfs Prūsis ar labu spēka paņēmienu pretinieku aizsardzības zonā atguva ripu savai komandai, Edgars Kurmis lauzās uz vārtiem, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Rustams Begovs (1:0).

Otro trešdaļu krietni labāk iesāka "Liepāja", kas tika pie vairākuma un aktīvi apdraudēja mājinieku vārtus, taču perioda vidū "Mogo" pretuzbrukumā dubultoja pārsvaru. Pēc piespēles vārtu priekšā no tuvas distances precīzi meta Raimonds Vilkoits, raidot ripu starp Vadima Miščuka kājsargiem (2:0).

Piecarpus minūtes līdz pamatlaika beigām abas komandas nopelnīja pa noraidījumam līdz spēles beigām. 5+20 soda minūtes saņēma Andris Siksnis, kurš ar nūju pārsita degunu Mārim Miezim, bet pie 25 soda minūtēm tika viesu spēlētājs Dmitrijs Korņilovs. Pēc 18 sekundēm mājiniekus mazākumā atstāja Vilkoits, dodot labu cerību "Liepājai," bet četrarpus minūtes līdz pamatlaika beigām punkts spēlei bija jāpieliek Ronaldam Cinkam, kurš mazākumā lepnā vientulībā izslidoja pret Miščuku, tomēr trāpīja pa pārliktni.

Cinks savu iespēju palaida vējā, un pēc pusminūtes intrigu palielināja Kārlis Ozoliņš, kurš atlēkušo ripu viegli raidīja tukšos vārtos un vairākumā starpību samazināja līdz minimumam (1:2). Disciplīna gan kliboja arī čempioniem – Miezis trīs minūtes līdz beigām atstāja liepājniekus mazākumā, atņemot komandai vērtīgu spēles laiku. Pēdējā minūtē viesi vēl paguva noņemt vārtsargu, taču cīņu glābt nespēja.

"Mogo" regulārajā sezonā ar 70 punktiem 30 spēlēs izcīnīja pirmo vietu un automātiski iekļuva pusfinālā, kamēr "Liepāja" ar 54 punktiem bija ceturtā un tikai smagā ceturtdaļfināla sērijā tika galā ar "Rīgu" – 5:2, 1:2 (pagarinājumā), 6:4, 2:3 un 4:1. Regulārajā sezonā savstarpējos mačos trīs uzvaras "Mogo" (7:4, 5:4, 5:3) un divas "Liepājai" (5:1, 7:6).

Rīt plkst. 19:15 abas komandas "Mogo" hallē tiksies vēlreiz. Arī šīs spēles tiešraide portālā Sportacentrs.com.

"Mogo" – "Liepāja" 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Vārti: 7:50 Begovs (Kurmis) 1:0, 28:55 Vilkoits (Ziemiņš, Siksnis) 2:0, 56:00 Ozoliņš (Grīnbergs, vair.) 2:1
Soda minūtes: 33:35
Vārtsargi: Henrijs Ančs – Vadims Miščuks
Sērijā: 1:0 "Mogo" labā (līdz trim uzvarām)

Izmantotie resursi:
LHF | HK MOGO - HK Liepāja

     [+] [-]

, 2017-03-14 21:36, pirms 7 gadiem
Spēle nebija slikta.
Liepājniekiem mazliet pietrūkst veiksmes, kā arī vēlams mazāk kļūdīties parastās situācijās, un tad jau arī rezultāts priekš liepājniekiem būs pozitīvāks.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-14 21:37, pirms 7 gadiem
Mēs visi zinām,ka viena spēle vēl neko neizšķir un pat divi panākumi var neko neizteikt. Atcerēsimies kaut vai cīņu par zeltu pagājušajā gadā. Par godīgu, skaistu un tīru hokeju! Arī no tiesnešu puses, ne tikai spēlētāju!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja