Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas finālsērijas otrais cēliens: vai "Kurbads" vēlreiz apspēlēs "Zemgali"?

Latvijas finālsērijas otrais cēliens: vai "Kurbads" vēlreiz apspēlēs "Zemgali"?
Pirmās spēles uzvaras vārtu autors Mārtiņš Gipters
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

"Kurbada" ledushallē Rīgā šovakar norisināsies "Optibet" Latvijas hokeja virslīgas finālsērijas otrā spēle, kurā pašreizējais čempions "Kurbads" atkārtoti uzņems pusfināla pārsteiguma autori "Zemgali"/LLU. Spēles sākums plkst. 19:40, tās tiešraide – kanālā LTV7.

Regulārajā sezonā abas komandas ierindojās vien trešajā un ceturtajā vietā, taču pusfinālā spēja pieveikt nomināli stiprākas vienības. Ja "Kurbada" panākums pār "Liepāju"/"Optibet", vienīgo spēli zaudējot Liepājā, nebija nekas neparedzams, tad otrā duelī vairums tomēr sagaidīja regulārās sezonas čempiones "Mogo" triumfu. Nekā! Jelgavnieki sāka vareni – ar 10:2 un divām uzvarām izbraukumā – un uzvarēja sešu maču sērijā.

Izslēgšanas spēļu rezultatīvākais hokejists ir "Zemgales"/LLU līderis Ivans Ribčiks, kurš septiņos mačos izcēlies ar deviņiem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli. Vieni vārti baltkrievam arī vakar, 49. minūtē ļaujot "Zemgalei"/LLU otrreiz panākt izlīdzinājumu, tomēr "Kurbads" pēcāk uzvarēja pagarinājumā (3:2). Ribčiks bija rezultatīvākais komandā arī regulārajā sezonā, 26 spēlēs tiekot pie 23 (14+9) punktiem. Septiņus (3+4) punktus septiņās spēlēs nopelnījis Ribčika komandas biedrs Kristaps Millers.

Uzvaras vārtus vakar guva Mārtiņš Gipters, bet ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās cits aizsargs Aleksandrs Galkins, kurš arī ir rezultatīvākais "Kurbada" spēlētājs "play-off" – seši vārti un divas rezultatīvas piespēles. Astoņi punkti ir arī Gipteram (2+6), bet pie septiņiem ticis Sandis Zolmanis (3+4), kurš bija labākais punktu guvējs komandā regulārajā sezonā (29 spēles, 15+23).

Regulārajā sezonā savstarpējās cīņās dominēja "Kurbads", kas no maksimālajiem 18 punktiem zaudēja tikai divus – piecas uzvaras pamatlaikā un zaudējums bullīšos savā laukumā (1:2). "Kurbads" Latvijas čempionāta finālā spēlē jau piekto gadu pēc kārtas, zaudējot pirmajos trīs piegājienos un pagājušajā sezonā septiņās spēlēs pieveicot "Mogo". Savukārt "Zemgalei"/LLU, zaudējot pirmajos četros pusfinālos, šis ir pirmais fināls vienības vēsturē. Pirms gada "Zemgali"/LLU pusfinālā apturēja tieši "Kurbads" (3-2).

Finālsērija

Fināls1. spēle2. spēle3. spēle4. spēleSērijā
Kurbads – Zemgale/LLU3:2 P13.03.16.03.17.03.1-0

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums


, 2018-03-13 12:07, pirms 6 gadiem
Ļoti ceru, ka nē un uz spēlēm Jelgavā komandas ieradīsies ar sērijas rezultātu 1:1.
, 2018-03-13 12:19, pirms 6 gadiem
Jāatzīst, ka tā saucamā "skila" rumbulas hokejistos ir vairāk, bet šodien zemgaļiem šamie jānem ar pašatdevi, disciplīnu un fizisko sagatavotību.
, 2018-03-13 12:30, pirms 6 gadiem
Nu Kurbads jau arī trešo trešdaļu ar 3 maiņām spēlēja -tā kā būs interesanti-kam tad spēka vairāk palicis pēc vakardienas.Bet cīņa bija aizraujoša!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-13 12:55, pirms 6 gadiem
Tā kā strīpainie pietiesā par labu Kurbadam, tad rezultāts būs likumsakarīgs. Pareizi jau R.Princis teica tiesneši ļauj mums spēlēt. Nožēlojams ir tiesnešu darbs OHL un LHF kopumā. Šādas svarīgas spēles jau gan vajadzēja tiesāt augsta līmeņa tiesnešiem. Ceru, ka ZemgaleLLU liks izbijušajām zvaigznēm pasvīst. Nekas jau no tā Kurbada jau nav - izslēgt spruktu un Cipuli un var arī nokost un pacelt kausu virs galvas.
, 2018-03-13 13:16, pirms 6 gadiem
Vakar Rumbulā bija skatāms hokejs ar labu ātrumu un daudz asumiem, kurus klātesošie ļoti labi varēja baudīt. Katrā ziņā puišiem pašatdeve ir daudz augstāka par tiem, kuri Arēnā slidinās, tādēl aicinu līdzjutējus nākt klātienē un atbalstīt. Garlaicīgi nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-13 13:49, pirms 6 gadiem
antons_upesdeglis_112850049538399 rakstīja: Pāķu fināls, domāju ka pat ungārijas līmeni nav sasnieguši.
Es atkal esmu optimistiski noskaņots, līmenis un organizācija redzami aug, ticu, ka pēc gadiem 2-3 mums būs ļoti normāla līga, ne gramu sliktāka par Eiropas vidusmēru līgām.
, 2018-03-13 13:50, pirms 6 gadiem
Skaidrs ka sērija beigsies ar 4-0 un Latvijas hokeja flagmanis triumfēs otro gadu pēc kārtas.
, 2018-03-13 14:09, pirms 6 gadiem
Kādas pretenzijas pret tiesnešiem-neko Kurbadam par labu jau vakar nenotiesāja!
, 2018-03-13 14:19, pirms 6 gadiem
Ļoti svarīga spēle sērijai jo ja Zemgale zaudēs,tad neticu,ka atlikušajās spēlēs spēs lauzt sēriju.
, 2018-03-13 14:50, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Ļoti svarīga spēle sērijai jo ja Zemgale zaudēs,tad neticu,ka atlikušajās spēlēs spēs lauzt sēriju.
Pēc pērnās Kurbada atspēlēšanās no 0:3 , liekas, ka iespējams ir jebkāds iznākums. Un sēriju esi uzvarējis vienīgi tad, ja esi uzvarējis 4 spēles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-13 16:34, pirms 6 gadiem
Polšs rakstīja: Pēc pērnās Kurbada atspēlēšanās no 0:3 , liekas, ka iespējams ir jebkāds iznākums. Un sēriju esi uzvarējis vienīgi tad, ja esi uzvarējis 4 spēles
Pirmkārt, no 0:3 sērijā ne jau katru gadu kādi klubi atspēlējas! Cik atceros, tad bez Kurbada ko tādu hoķī ir iespējuši vēl tik pāris klubi un nebūt ne šajā simtgadē... otrkārt, klubiem ir jābūt +/- līdzvērtīgiem kā tas bija ar Mogo un Kurbadu, lai ko tādu iespētu. Zemgale tomēr ir jau tagad uzlekusi augstāk par savu d.. un par kaut kādu atspēlēšanos nonākot zaudētājos ar 0:3 var pat nesapņot. Tapēc, ja viņi grib (par varēšanu šaubos) ieķerties šai sērija, tad viņiem ir jātur Kurbads "īsos grožos" 1 vai max 2 uzvaru attālumā un vēlams jau jāuzvar šodien.
, 2018-03-13 16:40, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Pirmkārt, no 0:3 sērijā ne jau katru gadu kādi klubi atspēlējas! Cik atceros, tad bez Kurbada ko tādu hoķī ir iespējuši vēl tik pāris klubi un nebūt ne šajā simtgadē... otrkārt, klubiem ir jābūt +/- līdzvērtīgiem kā tas bija ar Mogo un Kurbadu, lai ko tādu iespētu. Zemgale tomēr ir jau tagad uzlekusi augstāk par savu d.. un par kaut kādu atspēlēšanos nonākot zaudētājos ar 0:3 var pat nesapņot. Tapēc, ja viņi grib (par varēšanu šaubos) ieķerties šai sērija, tad viņiem ir jātur Kurbads "īsos grožos" 1 vai max 2 uzvaru attālumā un vēlams jau jāuzvar šodien.
pastāsti, kāpēc uzlēkuši augstāk?
, 2018-03-13 16:50, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: pastāsti, kāpēc uzlēkuši augstāk?
Pusfinālā nāca pretī nemotivēts pretinieks(nav jau zināms vai tāds Mogo vispār vēl nākamsezon būs, ceru ka būs)! Šaubos vai Zemgale būtu tagad finālā, ja šiem pretī būtu tas Mogo, kas paņēma LV kausu un rullēja visus un visu gandrīz visu sezonu līdz zināmajiem notikumiem ar viņu šefu. Protams tās ir Mogo problēmas, ka viņiem nebija motivācijas un paši izgāza pusfinālu, bet šaubos, ka pie "adekvāta" Mogo snieguma šie nespētu uzveikt Zemgali. Citiem vārdiem sakot Zemgalei vienkārši šogad nospīdēja, ka pretī 1/2 finālā nenāca ne Liepāja, ne Kurbads, bet demotivēts Mogo un tapēc arī Zemgale tagad ir finālā nevis tapēc, ka viņi tur tagad "baigi kruta" spēlētu! Tāds puiku "skrien un sit" hokejs bez lielas meistarības izbraucot bieži vien uz 1. maiņas un belara iespēto.
, 2018-03-13 17:15, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Skaidrs ka sērija beigsies ar 4-0 un Latvijas hokeja flagmanis triumfēs otro gadu pēc kārtas.
ne tev pie ģināmo sanāca kaut kas sakarīgs ko pateikt, nedz arī šeit
, 2018-03-13 17:21, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: ne tev pie ģināmo sanāca kaut kas sakarīgs ko pateikt, nedz arī šeit
Šoreiz paldies par pļerņaka nocitēšanu - vismaz redzu, ka pat tas mēsls atzīst, ka ģinamka nav Latvijas komanda un Latvijas čempionu pelnīti sauc par Latvijas hokeja flagmani.
, 2018-03-13 17:38, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Pusfinālā nāca pretī nemotivēts pretinieks(nav jau zināms vai tāds Mogo vispār vēl nākamsezon būs, ceru ka būs)! Šaubos vai Zemgale būtu tagad finālā, ja šiem pretī būtu tas Mogo, kas paņēma LV kausu un rullēja visus un visu gandrīz visu sezonu līdz zināmajiem notikumiem ar viņu šefu. Protams tās ir Mogo problēmas, ka viņiem nebija motivācijas un paši izgāza pusfinālu, bet šaubos, ka pie "adekvāta" Mogo snieguma šie nespētu uzveikt Zemgali. Citiem vārdiem sakot Zemgalei vienkārši šogad nospīdēja, ka pretī 1/2 finālā nenāca ne Liepāja, ne Kurbads, bet demotivēts Mogo un tapēc arī Zemgale tagad ir finālā nevis tapēc, ka viņi tur tagad "baigi kruta" spēlētu! Tāds puiku "skrien un sit" hokejs bez lielas meistarības izbraucot bieži vien uz 1. maiņas un belara iespēto.
Zemgale labi spēlē visu sezonu, tajā notiek OHL apstākļiem labs treniņprocess un komanda no sezonas uz sezonu liek par kripatiņai klāt un manuprāt, fināls ir loģisks. man liekas, tu tagad pēti uzvardu "skaļumu" nevis komandas spēli, par ko secinu, kaut vai tāpēc, ka Tu J. Redlihu vakar nosauci par vienu no komandas biediem
"nemotivētie pretinieki, met tikai baltkrievs" vispār nav apspriesanas vērtas tēmas, plika domagoģija, Zemgale pelnīti ir finālā.
, 2018-03-13 18:46, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Zemgale labi spēlē visu sezonu, tajā notiek OHL apstākļiem labs treniņprocess un komanda no sezonas uz sezonu liek par kripatiņai klāt un manuprāt, fināls ir loģisks. man liekas, tu tagad pēti uzvardu "skaļumu" nevis komandas spēli, par ko secinu, kaut vai tāpēc, ka Tu J. Redlihu vakar nosauci par vienu no komandas biediem
"nemotivētie pretinieki, met tikai baltkrievs" vispār nav apspriesanas vērtas tēmas, plika domagoģija, Zemgale pelnīti ir finālā.
Nejauc demagoģiju ar statistiku! Zemgale ir haļavščiki un Kurbads viņiem finālā vietu ierādīs.
, 2018-03-13 18:56, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Nejauc demagoģiju ar statistiku! Zemgale ir haļavščiki un Kurbads viņiem finālā vietu ierādīs.
Tāpat kā to izdarīja Mogo? Vai tāpat kā to vakar izdarīja Kurbads - uzvarot tikai puspagarinājumā? Tavas kaku runas laikam būs par iemeslu vēl zemāk vērtēt visu, kas saistās ar Rīgu
, 2018-03-13 19:18, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Tāpat kā to izdarīja Mogo? Vai tāpat kā to vakar izdarīja Kurbads - uzvarot tikai puspagarinājumā? Tavas kaku runas laikam būs par iemeslu vēl zemāk vērtēt visu, kas saistās ar Rīgu
Nu tapēc jau tās ir "kaku runas", "trash talk" sauc kā gribi, kuras nevajag ņemt pārāk nopietni pie sirds! Tā teikt, ejam kopā ar laikmetu!
, 2018-03-13 19:46, pirms 6 gadiem
Tas Grundmanis laukumā ir riktīgs klauns Pa dzīvi čalis gan ir konkrēts mīzals
, 2018-03-13 19:47, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Šoreiz paldies par pļerņaka nocitēšanu - vismaz redzu, ka pat tas mēsls atzīst, ka ģinamka nav Latvijas komanda un Latvijas čempionu pelnīti sauc par Latvijas hokeja flagmani.
Mēsls ir tas, kas tev, pedarasņa, kūļājas biksēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-13 20:15, pirms 6 gadiem
Vārtsargi rāda brīnumus. tomēr manāms, ka Latvijas čempionāta līmenis nav diži nopietns. Arī Karsuma iespējamā spēlēšana pasaules čempī tiek vērtēta kā svarīgāks notikums salīdzinot ar LV fināla maču
, 2018-03-13 20:20, pirms 6 gadiem
Auziņš: Zemgale pārņēmusi iniciatīvu
Stepītis: Kurbads kontrolē spēli

Malači, ibio
, 2018-03-13 20:27, pirms 6 gadiem
safitho rakstīja: Auziņš: Zemgale pārņēmusi iniciatīvu
Stepītis: Kurbads kontrolē spēli

Malači, ibio
Stepītis vismaz saprot ko runāt.
, 2018-03-13 20:27, pirms 6 gadiem
safitho rakstīja: Auziņš: Zemgale pārņēmusi iniciatīvu
Stepītis: Kurbads kontrolē spēli

Malači, ibio
Auziņš vel neko, bet klausīties Stepītī ir grūti! Ausis sāp jau!!
, 2018-03-13 20:35, pirms 6 gadiem
labi izskatās Jelgava šobrīd uzbrukumā un ātrumā, bet nu piespēles ievadot ripu zonā gan katastrofālas
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
29

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.
Kristiāns Zelts (centrā). Foto: Zemgale/LBTU
24

LHF valde mīkstina Zeltam piemēroto diskvalifikāciju un noraida licences anulēšanu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien mīkstinājusi federācijas Disciplinārās komisijas iepriekš piešķirto sodu ''Zemgale''/LBTU uzbrucējam Kristiānam Zeltam, kas paredzēja 11 spēļu diskvalifikāciju. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju ceturtdienas vēlā vakarā apstiprināja arī pats hokejists. Valdes lēmums paredz, ka laukumā hokejists varēs atgriezties jau “Optibet” Hokeja līgas (OHL) finālsērijas trešajā spēlē.