Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

''Kurbads'' pirmajā trešdaļā iekrāj pietiekamu pārsvaru un svin otro uzvaru sērijā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Kurbads'' pirmajā trešdaļā iekrāj pietiekamu pārsvaru un svin otro uzvaru sērijā
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Noslēgusies Optibet hokeja līgas finālsērijas otrā spēle, kurā ''Kurbads'' ar 4:1 pārspēja ''Zemgali/LLU'', sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:0. Divus vārtus trešajā trešdaļā guva mājinieku uzbrucējs Toms Hartmanis, noņemot jautājumus par mača uzvarētāju.

Pirmo finālsērijas maču uzvarējušais ''Kurbads'' šodien pieturējās pie vecā likuma - uzvarētāji sastāvu nemaina. Viena būtiska izmaiņa ''Zemgales/LLU'' sastāvā - Rihardu Cimermani komandas vārtos nomainīja Reinis Petkus. Uz zemgaliešu komandtiltiņa kopā ar Valēriju Kuļibabu trenera amatā debitēja Herberts Vasiļjevs, kurš aizvietoja vienības galveno treneri - savu tēvu Haraldu, kurš nevar būt kopā ar komandu veselības problēmu dēļ.

Viesu vārtsargam jau pašā spēles sākumā nācās demonstrēt visu savu meistarību, ar plecu atvairot bīstamu Straupes metienu. ''Kurbads'' mača sākumā uzbruka bīstamāk, un mača piektajā minūtē atklāja rezultātu. Uzbrukuma zonā teicami nocīnījās Mārcis Zembergs, atbruņoja zemgaliešu kapteini Krišu Grundmani un raidīja ripu starp Petkus kājsargiem - 1:0. Nepilnas divas minūtes vēlāk mājinieki dubultoja pārsvaru, pēc cīņas vārtu priekšā ripu vārtos raidot Martinam Lavrovam - jau 2:0 ''Kurbada'' labā.

Pēc piedzīvotā nokdauna pirmo nopietno draudu Ulda Čalpas sargātajiem vārtiem izdevās radīt ''Zemgalei/LLU'', tomēr burzmā vārtu priekšā ripu neizdevās iebakstīt aiz vārtu līnijas. Perioda 14. minūtē pēc muļķīgas Lavrova kļūdas piespēlē noteikumus pārkāpt nācās Valteram, sagādājot zemgaliešiem pirmo vairākumu, ko gan viesi neizmantoja. Tomēr, ko neizdevās izdarīt vairākumā, to zemgalieši paveica vienādos sastāvos. Bernharda izgājienu apturēja Čalpa, bet Artjoma Ogorodņikova metiens izrādījās netverams - 2:1.

Otro trešdaļu krietni aktīvāk sāka Zemgale, regulāri traucējot Ulda Čalpas mieru mājinieku vārtos. Uz noteikumu pārkāpumu izdevās izprovocēt ''Kurbada'' kapteini Tomu Bluku, tomēr arī šo vairākumu viesi nerealizēja, vārtsargam glābjot savu komandu pēc Millera metiena. Perioda vidū pie pirmās iespējas spēlēt piecatā pret četriem tika arī mājinieki, bet uzdevumu augstumos bija Petkus, atvairot Bluka metienu no vārtu priekšas.

Ripu krietni vairāk kontrolēja ''Kurbads'', un brīžiem ''Zemgali/LLU'' spēlē turēja vārtsargs Petkus, kurš glāba savu komandu pēc Galkina un Lavrova metieniem. Laukumā arvien biežāk izcēlās play-off spēlēm raksturīgie asumi, saķeroties Kostjukam ar Zembergu, par ko abi karstgalvji saņēma pa divu minūšu noraidījumam.

''Kurbads'' turpināja kontrolēt spēles gaitu arī trešā perioda sākumā. Divus teicamus momentus izveidoja mājinieku ceturtā maiņa, zemgaliešus pēc Sarkaņa un Zeltiņa metieniem glābjot Reinim Petkum. Mača 45. minūtē ''Kurbads'' atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kad Gricinska mestās ripas lidojuma virzienu sekmīgi mainīja Toms Hartmanis, panākot 3:1 savas komandas labā.

2017. gada čempionāta finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Hartmanis turpināja terorizēt pretinieku aizsardzību, perioda vidū gūstot savus otros vārtus mačā. Uzbrucējs viduszonā atbruņoja Minajevu un izrēķinājās arī ar Reini Petku - 4:1. Brīdi vēlāk Tomam bija izcila iespēja gūt hattrick, tomēr ''Zemgale/LLU'' ar vārtsarga un noteikumu pārkāpuma palīdzību to neļāva paveikt. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, uzvaru ar 4:1 svinot mājiniekiem, ''Kurbada'' hokejistiem.

OHL finālsērija, 2. spēle: HK ''Kurbads'' - HK ''Zemgale/LLU'' 4:1 (2:1,0:0,2:0)

Vārti: 04:43 Zembergs (Gipters, Hartmanis) 1:0, 06:56 Lavrovs (Sprukts, Zolmanis) 2:0, 17:33 Ogorodņikovs (Bernhards) 2:1, 45:01 Hartmanis (Gricinskis) 3:1, 50:13 Hartmanis (Porejs) 4:1.
Soda minūtes: 6:8
Metieni: 23:13
Vārtsargi: Uldis Čalpa - Reinis Petkus
Sērijā: 2:0 (vadībā ''Kurbads'')

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-03-13 22:01, pirms 6 gadiem
CEMPIONI IR UN PALIEK CEMPIONI

  -2 [+] [-]

, 2018-03-13 22:15, pirms 6 gadiem
Vēl nekas nav beidzies. Pēc Mogo pietrūka spēka divām spēlēm divās dienās, lai noskrietu Kurbadu!
Pēc Jelgavas sērijā būs 3:1 vai 2:2, un tad turpinājumā visas spēles Jelgava pacels!

Par lielu Zemgali un LLU!

     [+] [-]

, 2018-03-13 22:35, pirms 6 gadiem
laaciits rakstīja: Vēl nekas nav beidzies. Pēc Mogo pietrūka spēka divām spēlēm divās dienās, lai noskrietu Kurbadu!
Pēc Jelgavas sērijā būs 3:1 vai 2:2, un tad turpinājumā visas spēles Jelgava pacels!

Par lielu Zemgali un LLU!
a Aizver acis kad tu sapño,Jelgavai nekas nespīd Kurbads būs čempions
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-14 00:19, pirms 6 gadiem
Nu bet es taču teicu, ka jelgavnieki jau pret ātrajiem kredītiem uzlēca augstāk par pēcpusi.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-14 00:39, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - БРОСИТЬ КУРИТЬ БЕЗ УСИЛИЙ! Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросила без физический и моральных усилий за 1 день!s

     [+] [-]

, 2018-03-14 04:34, pirms 6 gadiem
Sērijā būs 4:0 un sestdien pašreizējie čempioni pacels kausu velreiz virs savām galvām, jo statestika liecina ka 5 no 6 spēlem uzvareja pamatlaikā un vienu spēli papildlaikā
Patiesība ir prieks par Zemgali ka ir pirmo reizi tikuši finālā tas jau ir vērtējams ar + zīmi var redzēt šo gadu laikā ka treneris Vasiļejevs ir izveidojis labu atmosferu komanda
Bet tīri tehniski kurbads paņems ar pieredzi bet Zemgale var kādu spēli aizķert.... ar savu jaunības trakumu
Jo kurbads arī ir atkodis rybčika stilu un spēli
Tiekamies 5dien/6dien 19.40 jelgavas hallē
Par skaistu hokeju

     [+] [-]

, 2018-03-14 07:24, pirms 6 gadiem
Otrajā spēlē Zemgales džeki bija acīm redzami saguruši un Kurbadieši kontrolēja lielāko daļu no spēles. Vel divas spēles Jelgavā un jācer, ka Zemgale vismaz vienu spēli paņems.

     [+] [-]

, 2018-03-14 09:30, pirms 6 gadiem
Kaut kā galīgi neizskatijās, ka "vecie kurbadieši" būtu baigi saguruši uz otro spēli uz Zemgale tagad "uz svaigumu" viņus paņems ko te prognozēja daži skribenti pēc pirmās spēles! Jaunie zemgalieši kā skrēja pirmajā spēlē tā skrēja arī vakar, bet lielas jēgas no tās skriešanas nebija, jo nepietiek tikai ar skriešanu vajag arī meistarību un sastāva dziļumu kāds Kurbadam ir (kādā spēlē var iemest jebkurš) , bet Zemgalei nav ir tikai pa lielam viena maiņa, kuru veiksmīgi izslēdzot parējie to spēli vairs nevar "pavilkt". Domāju sērijā būs 4 spēles maksimums 5, ja Zemgale kādu spēli paņems savā laukumā.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-14 10:18, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Kaut kā galīgi neizskatijās, ka "vecie kurbadieši" būtu baigi saguruši uz otro spēli uz Zemgale tagad "uz svaigumu" viņus paņems ko te prognozēja daži skribenti pēc pirmās spēles! Jaunie zemgalieši kā skrēja pirmajā spēlē tā skrēja arī vakar, bet lielas jēgas no tās skriešanas nebija, jo nepietiek tikai ar skriešanu vajag arī meistarību un sastāva dziļumu kāds Kurbadam ir (kādā spēlē var iemest jebkurš) , bet Zemgalei nav ir tikai pa lielam viena maiņa, kuru veiksmīgi izslēdzot parējie to spēli vairs nevar "pavilkt". Domāju sērijā būs 4 spēles maksimums 5, ja Zemgale kādu spēli paņems savā laukumā.
Jā, kaut kā vecie bija ātrāki, droši vien Kurbads kaut ko paikā bija piebēris, Zemgale pagalam nekāda izskatījās, tak no zonas ārā netika un kad tika tika, tad bija tik nogurusi, ka jau jāmainās. Pāris golus paši sev atveda + viens mēsls iekrita.
Bet tagad spēles Jelgavā, esmu pārliecināts, ka sestdienas vakarā sērijas rezultāts būs 2:2

     [+] [-]

, 2018-03-14 10:37, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Jā, kaut kā vecie bija ātrāki, droši vien Kurbads kaut ko paikā bija piebēris, Zemgale pagalam nekāda izskatījās, tak no zonas ārā netika un kad tika tika, tad bija tik nogurusi, ka jau jāmainās. Pāris golus paši sev atveda + viens mēsls iekrita.
Bet tagad spēles Jelgavā, esmu pārliecināts, ka sestdienas vakarā sērijas rezultāts būs 2:2
Esi zinātniskās fantastikas fans? Vienu spēli varbūt izmocīs, bet tas ir maksimums uz ko šāda Zemgale ir spējīga.