Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Liepāja/Optibet" vēlreiz pieveic "Kurbadu", "Mogo" noturas pret "Zemgali/LLU"

"Liepāja/Optibet" vēlreiz pieveic "Kurbadu", "Mogo" noturas pret "Zemgali/LLU"
Daniels Bogdzjuls

Optibet Hokeja līgas (OHL) regulārajā sezonā trešdien "Liepāja/Optibet" savā laukumā ar 3:1 apspēlēja čempioni "Kurbadu", vicečempione "Mogo" viesos ar 4:3 uzveica "Zemgali/LLU", savukārt "Rīga" mājās ar 6:1 pārliecinoši sakāva "Prizmu".

"Liepāja/Optibet" arī otro reizi sezonā pieveic "Kurbadu"

"Kurbada" un Liepājas komandu pirmajā savstarpējā mačā uzvaru svinēja liepājnieki, bet "Kurbads" pēc neveiksmīgā sezonas sākuma tagad bija uzņēmis tempu ar trim izcīnītiem panākumiem pēc kārtas. Šovakar Liepājā gan šī uzvaru sērija tika pārtraukta.

Jau pirmajās mača minūtēs abas komandas saņēma virkni divminūšu sodu un brīdī, kad komandām laukumā atradās pa četriem spēlētājiem, liepājnieki atklāja mača rezultātu. Devītajā minūtē precīzi ripu vārtos raidīja Lauris Bajaruns. Pašā otrās trešdaļas sākumā pēc Nikolaja Jeļisejeva un Kārļa Ozoliņa piespēlēm otros vārtus Liepājai guva Daniels Bogdzjuls.

Tie nebija vienīgie 23 gadus vecā hokejista vārti šajā mačā. Nepilnas divas minūtes pirms mača beigām "Kurbads" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un tas deva rezultātu - pusotru minūti pirms beigām Edgars Brancis pietuvināja viesus līdz minimumam (1:2). Pēdējās 30 sekundēs Čalpa atkal atstāja laukumu, tomēr šoreiz rezultāts bija pretējs - sekundi pirms beigām Bogdzjuls otro reizi šovakar ieraidīja ripu vārtos, pieliekot punktu Liepājas uzvarai (3:1).

"Mogo" neatstāj variantus "Zemgalei/LLU"

Čempionāta līdervienība "Mogo" viesojās pie "Zemgales", ko pirmajā savstarpējā mačā sakāva ar 4:0. Arī šodien Oļega Sorokina vadītā komanda bija pārliecinoši labāka laukumā. Divi vārti jau pirmajās piecās minūtēs ielika pamatus, bet otrās trešdaļas beigās uz vieniem "Zemgales" atgūtajiem vārtiem rīdzinieki atbildēja ar diviem un pirms pēdējām divdesmit minūtēm bija vadībā ar 4:1.

Jelgavnieki gan uzbruka vairāk, un pēdējās trešdaļas ievadā Kristaps Legzdiņš guva otros mājinieku vārtus. Rīdzinieki sasauca pusminūtes pārtraukumu, tomēr tas nelīdzēja, un pēc brīža Artjoms Ogorodņikovs jau samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (3:4). Tomēr turpmākie centieni izraut kaut neizšķirtu cieta neveiksmi, un "Mogo" noturēja uzvaru ar rezultātu 4:3.

"Rīga" izrēķinās ar "Prizmu"

"Rīgai" ar ļoti pārliecinošu panākumu izdevās pārtraukt zaudējumu sēriju, kas bija ievilkusies trīs iepriekšējo spēļu garumā. Šodien pa diviem rezultativitātes punktiem savāca Grigorijs Holodkovs, Rūdolfs Builis un Kristaps Jākobsons, sekmējot "Rīgas" uzvaru ar rezultātu 6:1. "Prizma" piedzīvoja devīto zaudējumu deviņās spēlēs un atrodas pēdējā vietā tabulā, bet "Rīga" pietuvojās ceturtajā vietā esošajai "Zemgalei/LLU".

Optibet Hokeja līga, 11. oktobris

Liepāja/Optibet - Kurbads 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Vārti: 8:35 Bajaruns (Homjakovs, Freimanis) 1:0, 21:16 Bogdzjuls (Jeļisejevs, Ozoliņš) 2:0, 58:29 Brancis (Straupe, Lavrovs) 2:1, 59:59 Bogdzjuls 3:1.
Soda minūtes: 8:8
Metieni: 30:36
Vārtsargi: Miščuks - Čalpa

Zemgale/LLU - Mogo 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Vārti: 1:06 Kurmis (Lavrenovs, Begovs) 0:1, 5:00 Siksnis (Želubovskis) 0:2, 34:32 Ļeščovs (Gelažis, Aploks, vair.) 1:2, 35:50 Lobačevs (Zantmanis) 1:3, 39:05 Lipsbergs (Prūsis, vair.) 1:4, 42:39 Legzdiņš (Indrijaitis, Āboliņš) 2:4, 46:58 Ogorodņikovs (Bernhards) 3:4.
Soda minūtes: 6:40
Metieni: 35:35
Vārtsargi: Petkus - Ančs

Rīga - Prizma 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Vārti: 4:18 Holodkovs (Opelts, Builis) 1:0, 5:56 Šaburovs (Zelts, Bērziņš) 1:1, 27:43 Pankevičs (Mintautiškis, Trasūns) 2:1, 39:45 Visockis (Balakuns) 3:1, 43:31 Jākobsons (Kalnbērziņš, Fursa) 4:1, 45:25 Holodkovs (Jākobsons, Builis) 5:1, 58:06 Barkāns (Pankevičs, Builis) 6:1.
Soda minūtes: 12:12
Metieni: 40:30
Vārtsargi: Lūsiņš - Norvaišs

OHL turnīra tabula

VKomandaSp.UZ.VārtiP.
1.Mogo86237:2619
2.Liepaja/Optibet76138:1817
3.Kurbads84423:2012
4.Zemgale/LLU74318:2010
5.Rīga83529:379
6.Prizma80811:352

, 2017-10-11 22:06, pirms 7 gadiem
Ķēves dēliem ar šādu spēli Kontinentālajā kausā nav ko meklēt. Ļoti,ļoti knapi šobrīd šī komanda izskatās.
, 2017-10-11 22:10, pirms 7 gadiem
Tiesnesis Nr 10 laikam Juris Laicans ari pelna algu Kurbada loti nesaprotami lemumi - lai gan ja laba alga tad viss kartiba !!!!!
, 2017-10-11 22:12, pirms 7 gadiem
Kurbadam vienmēr vājā vieta ir bijis treneris un šis gads nav izņēmums.
, 2017-10-11 22:15, pirms 7 gadiem
1edriks1 rakstīja: Kurbadam vienmēr vājā vieta ir bijis treneris un šis gads nav izņēmums.
Kurbadam laikam patīk ņemt par treneriem zaļknābjus
, 2017-10-11 22:21, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kurbadam laikam patīk ņemt par treneriem zaļknābjus
Visu naudu laikam iztērē spēlētājos.
, 2017-10-11 22:27, pirms 7 gadiem
Latvijas hokeja virslīga, jeb šogad: OHL. Līmenis aug, bet ir ļoti daudz sīkumi, kurus nedaudz izlabojot viss šis pasākums izskatītos daudz nopietnāks. Sāksim ar nosaukumu, vai tiešām kādam no LHF šķiet normāli, ka līgas nosaukums sakrīt ar tajā spēlējošas komandas Optibet/Liepāja nosaukumu? Šis ir diezgan liels interešu konflikts un šķiet noteikti nerāda labu reputāciju par līgu kā tādu.
Uz doto brīdi komandas ir kaut nedaudz sākušas izmantot gan mārketingu, gan mūsdienās vispopulārāko veidu: internetu. HK Kurbads, protams, ir visiem priekšā pilnīgi visos lauciņos. Ļoti atdzīstami darbojas HK Zemgale, bet, zinot to, ka šī komanda bāzējas studentu pilsētā, liekas, ka netiek viss darīts, lai hallē uz spēlēm trūktu sēdvietu.
Tālāk HK Liepāja, pirms apmēram gadiem diviem šī komanda bija ļoti spilgta sociālajos medījos, nav zināms īsti kas mainījās, bet aktivitāte šķiet sarukusi.
HS Rīga, skaidrs, ka lielpilsētā ne pirmo vietu komandai tribīnes būs piepildīt grūtāk, kā arī S.Žoltoka halle īpaši neuzrunā, lai brauktu komfortabli skatīties hokeju. Bet izskatās, ka puiši paši ir sākuši daudz aktiviātes sociālajos medījos, kā arī uzlabojuši sniegumu, kas atspoguļojas arī ar cilvēku skaitu spēlēs.
Jāsaka, ka diemžēl šim mazajam atskatam ir pienākušas divu pēdejo komandu kārtas, varbūt ne pašā hokejā, bet profesionālitātē un jebkādu darbību, lai šīs divas komandas būtu kaut nedaudz patīkamas ar savu nosaukumu, darbību un vizuālo tēlu kā tādu.
HK MOGO, tiešām šķiet, ka šis ir visprastākais "biznesa" projekts, bez jebkādas intereses pašā hokejā, vai tēla izaugsmē priekš līgas. Šī komanda ir neredzama internetā, nav redzama arī īsti nekur citur. Jā, dažas intervijas sezonā, bet tas arī viss. Tieši tādēļ arī šai komandai vienīgie fani ir draugi vai draudzenes,sievas. Pie tam atjaunotā halle ir briesmīga un laikam jau vairāk jautājums LHF, kā vispār varēja atļaut pagājušajā gada finālsērijā aizvadīt spēles MOGO hokeja hallē?! Tā bija parodija, cilvēki gribot nevarēja neko redzēt un tas izskatijās gaužām bēdīgi..
Un pēdējā komanda - HK Prizma, diemžēl šādas komandas darbība grauj visas līgas reputāciju. Jau domāju, ka sen zināma E.Miļūna nostāja: nekādu uztraukumu, gan jau būs kas spēlē un varbūt nepaliksim pēdējie. Ar šādiem tekstiem jau vien nekas labs nevar būt gaidāms tieši tādēļ līgai attīstoties HK Prizma pagājušo sezonu bija tur kur bija. Halle ir nolaista, mūzika neskan, nekādas aktivitātes, lai kaut daži cilvēki vairāk atnāktu skatīties hokeju. Šī komanda ir kā spoku komanda, nezināma. Bet ierodoties uz spēli, saproti, ka nav pat pieminēšanas vērta.
Līgas kopskats nav tik slikts un katra komanda piestrādājot pie mārketinga, sociālajiem tīkliem un profesionālitātes attīstības dotu ļoti nozīmīgu ieguldījumu OHL.
Bet, protams, ka lielāko lomu spēlē arī LHF, nav gan redzēta metienu statistika, pluss, mīnuss koeficents un citas lietas. Tā pat arī ir grūti kļūt par nopietnu līgu ar pašmāju 6 komandām un 30 spēlēm, tas ir smieklīgi. Tiek uzskatīts, ka šai līgai ir milzīgs potenciāls, bet ar to ir tiešām nopietni jāstrādā ik dienu, lai tā būtu atpazīstama ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā. Protams, arī ir jākļūst populārai un apmeklētai, lai tas viss notiktu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-11 22:50, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Prizmu pārāk traki sakritizēji, jo halle ir pati labākā šajā pusē. Varētu pat teikt, ka paraugs citām LV organizācijām. Savukārt lielas izmaiņas manāmas HK Rīga nometnē, jo tā nav vairs vienkārši viena gadagājumu labāko jauniešu komanda, bet viņi šogad mēģina arī piesaitīt citus konkurētspējīgus spēlētājus. Arī ar soc. tīkliem viņiem viss ir OK.
Cerams, ka Prizma šosezon nesadomās atkal aizvadīt spēli hallē bez skatītāju vietām
, 2017-10-11 23:00, pirms 7 gadiem
Šovakar Liepājas - Kurbads spēlē tiesneši svilpa sodus,kurus neviens nesaprata, bet acīmredzamus pārkāpumus ignorēja. Plecus neizpratnē raustīja abu komandu spēlētāji. Varbūt LHF būtu, beidzot jāsāk vērtēt tiesnešu darbs?? Bet priecē tas,ko redzu Liepājas komandā -raksturs un komandas gars. Malači!! Šovakar Liepājas komanda izskatījās pārliecinoši visas spēles garumā un bija skaidrs, ka uzvarēs. Paldies, puiši!!! Bet tiesnešiem - Andrejs Kudrjašovs un Juris Laicāns -jums vēl mācīties un mācīties savu darbu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-11 23:19, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Prizmu pārāk traki sakritizēji, jo halle ir pati labākā šajā pusē. Varētu pat teikt, ka paraugs citām LV organizācijām. Savukārt lielas izmaiņas manāmas HK Rīga nometnē, jo tā nav vairs vienkārši viena gadagājumu labāko jauniešu komanda, bet viņi šogad mēģina arī piesaitīt citus konkurētspējīgus spēlētājus. Arī ar soc. tīkliem viņiem viss ir OK.
ar ko Volvo halle (domājot A laukumu, kur notiek OHL spēles) būtu kaut bišķiti labāka par Piņķiem, ja jau reiz aizrunājies par to pusi...
, 2017-10-11 23:30, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Vai tad sosezon aizvadija kadu speli B halle? Viniem ir vairakas komandas, kas starte 2.liga, U18 utt. Tas biezi aizvada speles B halle(ja nav pieejama a halle).
Par šo sezonu nezinu, bet zzk rakstīja komentāros, ka pagājušosezon bija tāds gadījums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-12 10:13, pirms 7 gadiem
Kāds zin, kur Optibet Zabis un Zemgales Paškausks ir palikuši?
Traumas, devušies uz ārzemēm vai vienkārši nolēmuši mest mieru hoķim?
, 2017-10-12 12:05, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Nav tads gadijums piefiksets. Ja tas butu sosezon, tad vel ticami, jo jadala halle ar Kun lun. Es tev saku - ta bij noteikti Prizma/pardaugava, kas piedalijas ari virsliga, bet butiba ir 2.ligas komanda, farms.

Pats biju klāt tajā spēlē B laukumā pag. sezonā.
Tā bija Prizmas Virslīgas spēle pret HS Rīga (jeb domā, ka klātienē esot es neprotu atšķirt 1.līgu no Virslīgas?)
A laukumā notika daiļslidošanas sacensības.
, 2017-10-12 23:09, pirms 7 gadiem
Lido rakstīja: Kāds zin, kur Optibet Zabis un Zemgales Paškausks ir palikuši?
Traumas, devušies uz ārzemēm vai vienkārši nolēmuši mest mieru hoķim?
Zabim un Kalnam traumas

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.