Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Valsts valodas centrs nesaskata problēmas ar "Olimp" uzrakstiem kirilicā

Valsts valodas centrs nesaskata problēmas ar "Olimp" uzrakstiem kirilicā
OHL prezentācijas pasākums. Foto: Romāns Kokšarovs

"Optibet" hokeja līgas komanda "Olimp" drīkstēs savas spēles aizvadīt ar uzrakstiem uz spēļu krekliem kirilicā, lēmis Valsts valodas centrs.

Pagājušajā nedēļā sašutumu internetā izraisīja bildes no OHL sezonas prezentācijas, kur turnīra uz jaunpienācējas "Olimp" spēļu krekliem vienības nosaukums bija rakstīts krievu burtiem jeb kirilicā. Tomēr pēc tikšanās ar Valsts valodas centru noskaidrots, ka “Olimp” kluba spēļu krekliem preču zīmi drīkst atainot arī kirilicā.

Kā atzina Valsts valodas centra pārstāvis, preču zīmes “Olimp”, kas rakstīta kiriliskā alfabēta burtiem un kas konkrētajā gadījumā sakrīt arī ar komandas nosaukumu, izvietošana uz komandas formas tērpiem nav Valsts valodas likuma prasību pārkāpums. Valsts valodas likums regulē nosaukumu veidošanas kārtību, un konkrētajā gadījumā pārpratumu rada fakts, ka preču zīme “Olimp” sakrīt ar komandas nosaukuma transkripciju latīņu alfabēta burtiem.

“Liels paldies Valsts valodas centram, kuri atrada iespēju tikties ar mums un LHF vadību,” sacīja “Olimp” komandas vadītājs Nikolajs Sirotkins. “Uzvārdi uz “Olimp” spēļu krekliem tiks rakstīti ar latīņu alfabēta burtiem, kā tas noteikts OHL čempionāta nolikumā. Tāpat solām redzamā vietā uz krekliem izvietot “Olimp” komandas nosaukumu arī ar latīņu alfabēta burtiem.”

Zīmīgi, ka 56 gadus vecais Sirotkins arī pieteikts šīs sezonas OHL turnīram. Tāpat pieteikumā ir tādi spēlētāji kā Ervīns Muštukovs, Georgijs Pujacs, Maksims Širokovs, Aleksandrs Jerofejevs un Oskars Bārtulis. Sezonas pirmo maču ambiciozā komanda aizvadīs trešdien Jelgavā pret vietējo "Zemgale"/LLU.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/6375/pazi...


, 2019-09-10 13:59, pirms 5 gadiem
Sirotkins ir vecs bandīts ar azartspēļu biznesu jau kopš agrīniem 90. gadiem. Skaidrs, ka šis viss ir apzināta darbība no viņa puses un caur kaut kādiem saviem kontaktiem ir sarunājis kazahu kantori, kas viņam ļauj izmantot preču zīmi, kas teorētiski uz krekla ir reklāma, tādēļ arī nepakļaujas nekādiem Valsts valodas likuma punktiem.

Latviešu troļļošana, īsāk sakot.
, 2019-09-10 14:01, pirms 5 gadiem
LHF vietā es ieviestu reglamentā punktu par komandas nosaukuma lielumu, kur nosaukumam jāatrodas vai kaut ko tamlīdzīgu, lai šādi gājieni neietu cauri.
, 2019-09-10 14:08, pirms 5 gadiem
kas tas par sviestu??? kā var Latvijas čempionātā atļaut uz formas attēlot komandas nosaukumu krievu valodā???
, 2019-09-10 14:10, pirms 5 gadiem
Un, jā, šī raksta virsraksts ir dzelteni tendenciozs - VVC neko nevar saskatīt vai nesaskatīt, visu nosaka normatīvie akti.
, 2019-09-10 14:13, pirms 5 gadiem
Riebjas lētie vateņu triki. Nelaiž pa durvīm, ierāpsies tā sērga pa logu
, 2019-09-10 14:15, pirms 5 gadiem
Diez cik tiem korumpētajiem mūļiem šie nobleķoja, ka kaut ko tādu atļauj.. Unikums.. Bārtuļim jau tas iet pie sirds, ka kirilicā rakstīts... Vemt gribās ko tādu lasot.
, 2019-09-10 14:24, pirms 5 gadiem
markkomartins rakstīja: Diez cik tiem korumpētajiem mūļiem šie nobleķoja, ka kaut ko tādu atļauj.. Unikums.. Bārtuļim jau tas iet pie sirds, ka kirilicā rakstīts... Vemt gribās ko tādu lasot.
Kādā sakarā tu apvaino VVC korupcijā?

Oļimp nav pārkāpuši likumu, kāpēc būtu kādam jābleķo
, 2019-09-10 14:34, pirms 5 gadiem
Būs vatņikiem savs klubs par kuru fanot...
Kurā hallē šie spēlēs?
, 2019-09-10 14:35, pirms 5 gadiem
Sirotkins tiešām arī pats domā kāpt uz slidām???.. Tad jau Pastem var iedalīt policista funkcijas.. Nebūs garlaicīgi...
, 2019-09-10 14:37, pirms 5 gadiem
Lai mazāk cepjās pa Djinamo,tagad izveidots Oļimp lai visi metās virsū šiem😄👍
, 2019-09-10 14:40, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Sirotkins ir vecs bandīts ar azartspēļu biznesu jau kopš agrīniem 90. gadiem. Skaidrs, ka šis viss ir apzināta darbība no viņa puses un caur kaut kādiem saviem kontaktiem ir sarunājis kazahu kantori, kas viņam ļauj izmantot preču zīmi, kas teorētiski uz krekla ir reklāma, tādēļ arī nepakļaujas nekādiem Valsts valodas likuma punktiem.

Latviešu troļļošana, īsāk sakot.
Azartspēles bija mazākā vienībā, viņam piederošās izklaides vietas vienmēr ir bijušas lēto narkotiku mekas.
, 2019-09-10 14:42, pirms 5 gadiem
markkomartins rakstīja: Diez cik tiem korumpētajiem mūļiem šie nobleķoja, ka kaut ko tādu atļauj.. Unikums.. Bārtuļim jau tas iet pie sirds, ka kirilicā rakstīts... Vemt gribās ko tādu lasot.
Tas ir logo tips, ja tev kādu klubu sāks sponsorēt "Oakley" tu gribēsi, lai raksta Oukli?
, 2019-09-10 14:43, pirms 5 gadiem
Bārtulim LV būs "saliņa", kur šis varēs justies mājīgāk
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs: pernambucano
, 2019-09-10 14:55, pirms 5 gadiem
Tā tas ir, reģistrētas preču zīmes drīkst būt citās valodās.
Tāpēc jau pie mums ir "Coca-cola", kafejnīca "Ленинград", alus "Carlsberg", utt.
Olimps visu sev sakārtojuši, lai nebūtu, kur piesieties.
, 2019-09-10 14:56, pirms 5 gadiem
Fuņi un s.permabuķi tagad varēs skatīties arī OHL, jo būs par ko pafanot.
, 2019-09-10 14:58, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Pastalnieki ceļ brēku, tad nu gan milzu problēma Latvijas hokejā. Vācijas čempionātā spēlēja Schalke ar Gazprom uzrakstu krievu valodā un pašpietiekamajiem vāciešiem ne prātā nenāca kunkstēt par tādiem sīkumiem.
https://www.zeit.de/sport/2014-08/f...
, 2019-09-10 14:58, pirms 5 gadiem
Toto kantories sponsorē tikko izveidotu OHL klubu....pilns sastāvs ar džekiem slideniem džekiem...

sajūta, ka likmes būs jāliek pret Olimpu
, 2019-09-10 15:05, pirms 5 gadiem
Tā arī Rīga pārvērtās par Riga, kāpēc steigties ar kaut kādu tur divvalodības oficiālu ieviešanu, ja mīkstie latvieši tā palēnām tapat tiks pārkrievoti. Interesanti cik VVC paņēma ķepā par piekrišanu?
, 2019-09-10 15:09, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Tā arī Rīga pārvērtās par Riga, kāpēc steigties ar kaut kādu tur divvalodības oficiālu ieviešanu, ja mīkstie latvieši tā palēnām tapat tiks pārkrievoti. Interesanti cik VVC paņēma ķepā par piekrišanu?
Redzi, Int, kā tu ar saviem virsrakstiem noskaņo cilvēkus Vajag dažreiz ieslēgt smadzeni pirms publicēšanas
, 2019-09-10 15:50, pirms 5 gadiem
Latvijā parādās lietas kas ir ļoti nepatīkamas man kā latvietim. Alfā veikals kurā tirgo dažādu atribūtiku ar Putina cildinošiem attēliem. Ļoti nepatīkami. Tagad Olimp spēlēs ar uzrakstiem kirilicā. Uzskatu ka to nevajadzētu pieļaut. Arī ļoti nepatīkami.
, 2019-09-10 16:09, pirms 5 gadiem
Vecais petuhs lobē krievus - tas ir tipiski ...
, 2019-09-10 16:15, pirms 5 gadiem
LHF vajadzētu reglamentēt, kādā valodā uz formu krekliem ir rakstāmi komandu nosaukumi. Ja komanda spēlē OHL, tikai loģiski šķistu, ka tās nosaukums tiktu rakstīts latīņu burtiem, lai cilvēki, kas nāk uz hokeju, saprot, kas tur rakstīts. Nevajag pieņemt par pašsaprotamu, ka visi letiņi saprot to, kas ir rakstīts krieviski. Skatīsimies, ko teikts LHF
Slēpts komentārs: EsIrLetinsh
, 2019-09-10 18:32, pirms 5 gadiem
krievu firmu nosaukumiem parasti ir arī latīniski transkribējamais variants - visi gazpromi, rosņeft utt. tiek rakstīti latīniski ārvalstu lietvedībā un uz blankām
te ir vienkārši ponti dorože deneg
, 2019-09-10 19:49, pirms 5 gadiem
Gaidam Lavrenovu sastāvā ... tad muļķīšu aplis būs noslēdzies Oļimpam ...
, 2019-09-10 19:52, pirms 5 gadiem
Kaus par tādiem. Vajadzētu izsvilpt, boikotēt to klubu un parādīt attieksmi.
, 2019-09-10 21:49, pirms 5 gadiem
Problēma īstenībā ir citur.
Vai esat redzējuši, ka kāds NHL klubs spēlētu ar Coca-Cola vai Microsoft uz formām logotipu vietā? Pat tādās Eiropas līgās kā SHL vai somu Liiga, kas dažreiz pārbāž kreklus ar sponsoru reklāmas logo, tomēr atstāj vietu komandas logo, kas nedublē Nokia, IKEA vai Volvo.. Pat nevaru iedomāties. Jo tur pats komandas nosaukums ir brends. Arī pie mums Rīgas Dinamo ir labi iegājies un iespiedies sporta kultūrā, ka diez vai kāds uzdrošinātos pie nosaukuma pielikt slešu ar Dinamo/Maxima.. diemžēl OHL neviena komanda nav ar tādu vēsturi, ka spētu kļūt par brendu, turklāt vienīgo (gandrīz vienīgo) sponsoru komandas Kurbads un Mogo faktiski tiek šo uzņēmumu uzturētas. Tam vajadzīgs laiks un tradīcijas izveidošanās, lai no komandu nosaukumiem pazustu "sleši" ar sponsoru vārdiem vai pat ģenerālsponsors =coppy /paste komandas nosaukums+logo.
Drīzāk LHF vajadzētu izdot likumu par komandas unikāla nosaukuma un logo izveidi katrai komandai, tajā neiekļaujot sponsora detaļas, bet sponsoram atļaujot izmantot labāko vietu uz krekla, ja tam ir sava halle - pats var to likt zem ledus, uz boriem, var slēgt līgumu ar video tiešraidēm, ziņu portāliem par sponsoru reklāmas izvietošanu spēļu video un apskatos... LHF to var noteikt, jo arī viņi piedāvā produktu, kas ir turīrs. Ir simtiem variantu, kur var likt reklāmu, bet nosaukumā un logotipā - tasneveicina fanošanas kultūru un hokeja ilgtermiņa tradīcijas komandas ietvaros.
, 2019-09-10 23:07, pirms 5 gadiem
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
30

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.
Kristiāns Zelts (centrā). Foto: Zemgale/LBTU
24

LHF valde mīkstina Zeltam piemēroto diskvalifikāciju un noraida licences anulēšanu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien mīkstinājusi federācijas Disciplinārās komisijas iepriekš piešķirto sodu ''Zemgale''/LBTU uzbrucējam Kristiānam Zeltam, kas paredzēja 11 spēļu diskvalifikāciju. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju ceturtdienas vēlā vakarā apstiprināja arī pats hokejists. Valdes lēmums paredz, ka laukumā hokejists varēs atgriezties jau “Optibet” Hokeja līgas (OHL) finālsērijas trešajā spēlē.