Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

No Juglas uz Imantu: "Prizma" un "Mogo" aizvadīs trešo pusfināla spēli

No Juglas uz Imantu: "Prizma" un "Mogo" aizvadīs trešo pusfināla spēli
Pagaidām "Mogo" uzbrukums ir ļoti jaudīgs. Foto: LHF

Šodien jau plkst. 14:15 „Volvo” sporta centrā norisināsies „Optibet” hokeja līgas (OHL) pusfināla sērijas trešā spēle, kurā „Prizma” uzņems „Mogo”. Cīņas tiešraidi piedāvās Sportacentrs.com portāls.

Sērijas pirmā spēle norisinājās līdzīgā cīņā, un regulārā čempionāta uzvarētāja „Mogo” tika pie panākuma vien ar 4:3. Lielā mērā tas kļuva iespējams pateicoties lieliskajai Jāņa Auziņa spēlei „Prizmas” vārtos, jo mača laikā vārtsargs atvairīja 55 no 59 metieniem. Nākamajā mačā Auziņš tika atkodēts, un viņu nomainīja vēl līdz otrās trešdaļās beigām pēc piektajiem ielaistiem vārtiem. Arī šajā spēlē „Mogo” pacentās noslogot pretinieku vārtsargus, izdarot 57 metienus.

Trīs no septiņām ripām Igora Smirnova vadītā komanda iemeta skaitliskajā vairākumā, turklāt, divas no tām spēlējot piecatā pret trīs pretinieku hokejistiem, kas liecina par disciplīnas problēmām „Prizmai” un par to, ka Ērika Miļuna trenētās vienības spēlētāji ne vienmēr paspēj līdzi saviem sāncenšiem. Deviņas minūtes pirms sirēnas nesavaldījās uzbrucējs Artūrs Apfelbaums, saņemot 5+20 sodu par sitienu ar nūju. Taču viens gols „Prizmas” vārtos tika iemests arī mazākumā, to paveica Gatis Gricinskis.

Ja sērijas pirmajā spēlē ar 1+1 atzīmējās no Rīgas „Dinamo” atnākušais Rihards Marenis, tad otrajā mačā „Mogo” uzbrukumā neapturams bija Kaspars Saulietis, kurš guva četrus vārtus. Taču pēcspēles intervijā ar Sportacentrs.com uzbrucējs aicināja atcerēties, ka vēl nekas nav izdarīts, jo „play-off” sērijas tiek spēlētas līdz četrām uzvarām: „Šodien man bija laimīga diena, viss sakrita, taču gatavojamies nākamajai spēlei”

Savu komandas biedru Mareni Saulietis raksturoja kā smaga darba darītāju un bija priecīgs, ka viņam ir iespēja spēlēt kopā ar uzbrucēju ar KHL pieredzi: „Marenis pelnīti tika „Dinamo” sastāvā. Prieks redzēt viņu „Mogo” uz izslēgšanas mačiem. Viņš prot pieturēt ripu, kas ir liels pluss vairākumā, jo tas ļauj mierīgi nostāties zonā un izspēlēt kombinācijas”.

Šobrīd izskatās, ka vienīgais faktors, kas varētu palīdzēt „Prizmai”, ir mājas sienas. Divas nākamās spēles notiks „Volvo” ledus hallē, kurā hokejisti zina katru stūri. Arī šajā sērijā ir jārunā par to, ka trešais mačs jau ir izšķirošs, jo atspēlēties no 0:3 gandrīz nebūs iespējams. Šī cīņa arī parādīs, vai „Prizma” var piedāvāt „Mogo” vēl kaut kādu trumpi, izņemot Auziņu. Pagaidām klusē komandas rezultatīvākais spēlētājs regulārajā čempionātā Edijs Brahmanis, kurš divos mačos saņēmis 12 soda minūtes un izdarījis divus metienus.

OHL pusfinālu kalendārs

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle*6. spēle*7. spēle*Sērijā
Kurbads – Zemgale/LLU4:03:02:111/0313/0315/0317/033-0
Mogo – Prizma4:37:010/0312/0314/0316/0318/032-0

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums


, 2019-03-10 10:42, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka Prizmai nav variantu, tāpat kā Jelgavai.
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
29

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.
Kristiāns Zelts (centrā). Foto: Zemgale/LBTU
24

LHF valde mīkstina Zeltam piemēroto diskvalifikāciju un noraida licences anulēšanu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien mīkstinājusi federācijas Disciplinārās komisijas iepriekš piešķirto sodu ''Zemgale''/LBTU uzbrucējam Kristiānam Zeltam, kas paredzēja 11 spēļu diskvalifikāciju. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju ceturtdienas vēlā vakarā apstiprināja arī pats hokejists. Valdes lēmums paredz, ka laukumā hokejists varēs atgriezties jau “Optibet” Hokeja līgas (OHL) finālsērijas trešajā spēlē.