Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

OHL: "Kurbads" un "Liepāja/Optibet" turpinās neklātienes cīņu par otro vietu

OHL: "Kurbads" un "Liepāja/Optibet" turpinās neklātienes cīņu par otro vietu
"Kurbada" soliņš
Foto: Jekaterina Urošļeva

Šodien „Optibet” hokeja līgā (OHL) notiks trīs spēles. Rīgā „Prizma” cīnīsies pret „Liepāju/Optibet”, bet „Mogo” – pret „Rīgu”, savukārt Jelgava „Zemgale/LLU” uzņems „Kurbadu”. Visu maču tiešraides piedāvās Sportacentrs.com portāls.

Spēļu diena tiks uzsākta „Volvo” sporta centrā, kur OHL pastarīte „Prizma” cīnīsies pret „Liepāju/Optibet”. Ērika Miļuna trenētā komanda vairs nav pārliecinoši vājākā komanda turnīrā, un no priekšpēdējā vietā esošās „Rīgas” atpaliek tika par pieciem punktiem. Ja atlikušajās trijās spēlēs izdosies izcīnīt uzvaras, tad būs reālās iespējas pakāpties uz piekto vietu turnīra, kas gan tāpat neļaut piedalīties „play-off”. Liepājniekiem ir sava intriga – jau tagad ir skaidrs, ka panākt pirmajā vietā esošo „Mogo” nav iespējams, ka arī nav iespējams nokļūt zemāk par trešo vietu. Respektīvi, „Liepāja/Optibet” un „Kurbads” veidos vienu no diviem pusfināla pāriem, bet no ieņemtas vietas regulārajā čempionātā ir atkarīgs, kurai no komandām piederēs mājas spēļu priekšrocība.

Savas pēdējās spēles komandas aizvadījušas tieši nedēļu atpakaļ – „Prizma” piekapās „Mogo” ar 2:4, bet „Liepaja/Optibet” pārliecinoši pārspēja „Zemgali/LLU” ar 7:3. Šī būs piektā savstarpējā cīņa komandām, iepriekšējos četros liepājnieki izcīnījuši četras uzvaras ar vārtu bilanci 21:3. No malas varētu šķist, ka viss šajā spēlē ir skaidrs, taču „Prizma” jau spējusi divreiz pieveikt „Kurbadu”, līdz ar ko brīnumi ir iespējami arī šodien. Mačs sāksies plkst. 13:00, un kā jau ierasts, tiešraidi piedāvās Sportacentrs.com portāls.

Pusstundu vēlāk citā Rīgas hallē sāksies mačs starp „Mogo” un „Rīgu”. Trīskārtēja Latvijas kausa ieguvēju šobrīd dzīvo NHL režīmā un aizvadīs trešo spēli piecu dienu laikā. Ceturtdien OHL līdervienībai jau sanāca pamocīties ar lauvām - „Mogo” izlaida pārsvaru priekšpēdējā sekundē, taču spēja uzvarēt papildlaikā. Pēc spēles komandas kapteinis Elviss Želubovskis atzina, ka pēc kausa fināla visi bijuši eiforijā un nav spējuši savākties uz maču. Šodien šādas problēmas noteikti nebūs, taču būs cita – spēle tādā grafikā prasa lielu spēkus, bet ņemot vērā, ka hokejisti ne tikai spēlē, bet arī strādā, tad šodien „Mogo” nebūs labākajās kondīcijās.

No turnīra viedokļa šī spēle ir nozīmīga tikai „Rīgai”, turklāt, nozīmīga vien nosacīti, jo komanda negrib nokrist uz pēdējo vietu turnīra tabulā, un lai no tas nenotiktu, komandai noderētu uzvara, vai vismaz daži punkti divās atlikušajās cīņās. Arī šo spēli būs iespējams vērot Sportacentrs.com portālā, tiešraide sāksies plkst. 13:30.

Diena noslēgsies Jelgava, kur „Zemgale/LLU” uzņems „Kurbadu”. Jelgavnieki jūtas droši par vietu „play-off”, un ir skaidrs, ka pusfinālā pretī stāsies „Mogo”. Lai vai kā, bet atlikušajās trīs spēlēs komanda var mierīgi gatavoties izslēgšanas mačiem, eksperimentēt un modelēt dažādas spēles situācijas. „Kurbadam” ir nopietnāks uzdevums, jo ja izdosies apsteigt liepājniekus turnīra tabulā, tad pirmās divas pusfināla spēles notiks Rumbulā. Latvijas čempionei palikušas trīs spēles regulārajā čempionātā – divas pret jelgavniekiem un viena pret „Mogo”. Pēdējos septiņos čempionāta mačos „Kurbadam” ir piecas uzvaras, un viena no tām – pār „Zemgali/LLU” ar 6:2.

Spēlējot mājās, jelgavnieki zaudēja abus mačus pret „Kurbadu”, katrā no tām spējot gūt tikai divus vārtus – 2:5 un 2:6. Vai šodien tradīcija tiks lauzta, un vai „Zemgale/LLU” spēs pārtraukt divu zaudējumu sēriju ar vārtu bilanci 4:15? Atbildi uz šo jautājumu dos Sportacentrs.com piedāvāta tiešraide no Jelgavas, kas sāksies plkst. 16:00.

OHL kalendārs, 10. februāris

LaiksVietaSpēle
13:00„Volvo” LHPrizma – Liepaja/Optibet
13:30„Mogo” LHMogo – Rīga
16:00Zemgales LHZemgale/LLU - Kurbads

OHL turnīra tabula

VKomandaSp.UZVārtiPunkti
1.Mogo28235136:7067
2.Liepāja/Optibet271710129:8752
3.Kurbads271710122:6752
4.Zemgale/LLU27151280:8842
5.Rīga2862279:15819
6.Prizma2742350:12614

OHL rezultatīvākie spēlētaji

V.SpēlētājsKomandaSp.V.Piesp.Punkti
1.Sandis ZolmanisKurbads26152136
2.Martins LavrovsKurbads26102333
3.Elviss ŽelubovskisMogo28131932
4.Edgars HomjakovsLiepāja/Optibet2762531
5.Mārtiņš Oskars FreimanisLiepāja/Optibet27101929

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums