Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ābols: "OHL komandā darbam jābūt nedaudz mierīgākam nekā KHL"

Ābols: "OHL komandā darbam jābūt nedaudz mierīgākam nekā KHL"
Artis Ābols. Foto: TASS/Scanpix

Latvijas čempionāts jeb “Optibet” hokeja līgas sezona sākas. Komandās ir lielas izmaiņas, treneru sastāvi un komandās tiek piesaistīti arī jauni spēlētāji. HK "Zemgale/LLU" komandu vada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas “Dinamo” bijušais treneris Artis Ābols un pauž gandarījumu, ka sāksies jaunā sezona.

Plkst. 19.30 šovakar spēlēs "Zemgale/LLU" un "Dinaburga". Kādas ir jūsu sajūtas pirms pirmās sezonas spēles?
- Sajūtas ir labas. Hokejs sen nav bijis, būs pirmā spēle.

Kā jūs vērtējat “Optibet” hokeja līgu? Kas atšķirsies trenējot OHL komandu no KHL komandas?
- Atšķirības trenējot gandrīz nebūs, vienīgi atšķirsies spēlētāju līmenis. Teiksim, KHL līmenis ir augstāks, bet viss principā jau būs tas pats. Un šobrīd man patīk tas, ko es daru.

Kā tiek aizvadīts treniņu process? Vai sastāvs jau ir nokomplektēts? Pie kā tiek strādāts vairāk?
- Neskatoties uz to, ka es sāku strādāt Jelgavā tikai 13. augustā, sastāvs tagad ir tuvu tam, ka jau nokomplektēts. Strādājam pie visa uzreiz - gan pie fiziskās sagatavotības, gan pie tā, kā vēlamies spēlēt.

Kā jūs jūtaties esot treneris OHL komandai, vai darbs būs mierīgāks nekā KHL?
- Grūti pateikt, vai tas būs mierīgāks. Liepājas turnīra laikā emocijas bija tādas pašas kā trenējot KHL klubu, gan zaudējot, gan kad uzvarot. Bet, teorētiski domājot, ir jābūt nedaudz mierīgāk.

Vai tiks piesaistīti spēlētāji arī no JAHL komandas?
- Tāds ir mūsu mērķis - iesaistīt savus jaunos spēlētājus komandā. Ir mums gados jaunāki spēlētāji: Artjoms Leščenko, Ričards Briņecs un Daniels Goršānovs, kuri ir 17-18 gadus veci, šobrīd viņi ar mums trenējas un arī spēlēs. Skatīsimies, ko rādīs laiks, vai vēl kāds būs spējīgs, bet mērķis, protams, ir sākotnēji vismaz piesaistīt treniņu procesam jaunākos spēlētājus, lai tuvākā vai tālākā nākotnē varētu no JAHL vietējās komandas paņemt hokejistus, kuri var spēlēt virslīgā.

Kādi ir nākotnes plāni Jelgavā, cik ilgi tur paliksiet? Vai plānots piedalīties citu vecuma grupu trenēšanā?
- Par konkrētu datumu mēs neesam vienojušies. Par to šobrīd es nedomāju, man patīk tas, ko es daru. Tas var būt gads vai desmit gadi. Patlaban primāri ir tikt galā ar virslīgas komandu - jānokomplektē sastāvs, jāiegulda darbs un jāsagatavojas sezonai. Un laika gaitā jāpievēršas pārējām Jelgavas sistēmas vecuma grupām, kas ir JAHL, U17, U15 un uz leju.

Kādi galvenie uzdevumi ir izvirzīti "Zemgale/LLU" komandai?
- Iesim soli pa solim. Primārais, protams, ir jātiek četriniekā un tad jāmēģina uzvarēt.

Ko jūs sagaidiet no pretinieku komandas "Dinaburga"?
- Cik es zinu, Atvars Tribuncovs ir galvenais treneris, komandai būs arī jauni spēlētāji. Principā sagaidu to pašu, ko no mūsu komandas - lielu azartu un vēlmi spēlēt. Pusgadu tomēr hokejs nav spēlēts, būs pirmā oficiāla spēle, neskaitot pāris treniņspēles.

Izmantotie resursi:
optibethokejaliga.com


, 2020-09-09 16:16, pirms 4 gadiem
Beidzot sava līmeņa čempis!
Parādi, ko vari šajā līmenī...
, 2020-09-09 17:04, pirms 4 gadiem
te būs vispār pilnīga laffa.. kūrorts, varēs atpūtināt galvu, nervus
, 2020-09-09 18:33, pirms 4 gadiem
Veiksmi Artim. Šovakar Jelgavā uz halli jāaiziet paskatīties.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.