Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Kurbads" galotnē gūst trīs vārtus un OHL sezonas ievadspēlē salauž "Mogo"

Agris Suveizda

"Kurbads" galotnē gūst trīs vārtus un OHL sezonas ievadspēlē salauž "Mogo"
"Kurbads" atzīmē vārtu guvumu. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Optibet" Latvijas hokeja līgas sezona sākusies ar vicečempiona "Kurbada" uzvaru pār čempionu "Mogo", Piņķos sāncenšus pārspējot ar rezultātu 5:3.

"Mogo" sezona bija jāsāk ne savā ierastajā ledus hallē Šmerlī, jo tur vēl nav uzliets ledus. Tāpēc mājas maču pret “Kurbadu” nācās aizvadīt “Inbox.lv” ledus hallē Piņķos. Komandu sastāvos lielu izmaiņu nebija (par tām vairāk ŠEIT) un arī ambīcijās tādu nav - kā vieni, tā otri arī šosezon mērķē tikai uz zeltu. Lai gan bija ierasts “Kurbada” vārtos visās svarīgākajās spēlēs redzēt Uldi Čalpu, starpsezonā sevi labi apliecināja Denijs Romanovskis, un 22 gadus vecajam vārtsargam tika uzticēta viesu vārtu drošība arī sezonas pirmajā oficiālajā spēlē. Tikmēr “Mogo” vārtos, kā ierasts, bija Henrijs Ančs.

Desmitajā minūtē pirmos vārtus guva viesi, kuri pēc teicamas izspēles izvirzīja Lauri Rancevu vārtu gūšanas pozīcijā, un 25 gadus vecais uzbrucējs savu iespēju izmantoja - 1:0 “Kurbada” labā. Ielaiduši vārtus, mājinieki pamazām pārņēma iniciatīvu, un Artūrs Homjakovs savā pirmajā oficiālajā spēlē “Mogo” rindās (pagājušajā sezonā spēlēja "Zemgalē"/LLU) 15. minūtē no vārtu priekšas panāca izlīdzinājumu - 1:1.

Otrās trešdaļas sākumā “Mogo” bija apņēmīga pārņemt vadību - vispirms Jānis Ozoliņš meta tikai nedaudz pāri vārtiem, bet brīdi vēlāk arī Gatim Gricinskim līdz vārtu guvumam pietrūka pavisam maz. Spraigo sākumu apslāpēja Kārļa Logina noraidījums. Kvalitātes sezonas sakumposmā vairākuma rezultatīvai noslēgšanai “Kurbadam” pietrūka, taču iniciatīvu atgūt izdevās tik un tā.

Pēc nospēlētām nepilnām septiņām minūtēm “Kurbads” savu panāca - Mārcis Zembergs aizkavējās pie pretinieku vārtiem, taču tas izrādījās labi - ripa tika pārtverta, nogādāta Zembergam, un “Kurbada” ceturtā maiņa atguva vadību savai komandai (2:1). Pēc īsa brīža Rancevs bija tuvu vēl vienam vārtu guvumam, taču no lieliskas pozīcijas paša vārtu priekšā meta virsū vārtsargam. Trīsarpus minūtes pirms trešdaļas beigām “Mogo” spēlējošais menedžeris Elviss Želubovskis vēlreiz panāca izlīdzinājumu - 2:2.

Trešā perioda ievadā pirmoreiz vadībā beidzot izvirzījās arī "Mogo". Vispirms "Kurbads" neizmantoja labu iespēju mājinieku vārtu priekšā, bet uzreiz sekoja "Mogo" pretuzbrukums un Vladimira Mamonova metiens no tuvas distances (3:2). Drīzumā čempioni tika arī pie vairākuma, vēl vēlāk – arī pie Jāņa Ozoliņa izgājiena viens pret vienu, taču "Mogo" savas iespējas neizmantoja un par to samaksāja ļoti, ļoti dārgi. Septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Želubovskis atstāja komandu mazākumā, un Mārtiņš Gipters jau pēc 37 sekundēm realizēja vairākumu (3:3).

Pavisam drīz "Kurbads" atkal ieguva vairākumu, ko gan sagandēja ar pašu noraidījumu, bet arī četratā pret četriem "Mogo" tika iespiests savā zonā un pēc Jāņa Sprukta piespēles vārtu priekšā izšķirošais vārtu guvums tika ieskaitīts Krišjānim Rēdliham (4:3). Priekšpēdējā minūtē "Mogo" pieprasīja pārtraukumu un noņēma vārtsargu, bet 15 sekundes līdz beigām ar metienu tukšos vārtos punktu cīņai pielika Juris Upītis (5:3).

OHL regulārā sezona, 7. septembris

Mogo - Kurbads 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Vārti: 9:10 Rancevs (Zolmanis, Bajaruns) 0:1, 14:11 Homjakovs 1:1, 27:00 Zembergs (Logunovs) 1:2, 36:21 Želubovskis (Gricinskis) 2:2, 43:28 Mamonovs (Opelts) 3:2, 53:49 Gipters (Birziņš, vair.) 3:3, 55:17 Rēdlihs (Sprukts) 3:4, 59:45 Upītis (t.v.) 3:5
Soda minūtes:
Metieni:
Vārtsargi: Henrijs Ančs – Denijs Romanovskis

  +2 [+] [-]

, 2019-09-07 16:54, pirms 5 gadiem
Hokeja sezona ir sākusies.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-07 17:51, pirms 5 gadiem
Kurbads - labais!

autoblēži - kabači,
ķēvesdēli - malači!

     [+] [-]

, 2019-09-07 19:45, pirms 5 gadiem
Argonauts rakstīja: Kurbads - labais!

autoblēži - kabači,
ķēvesdēli - malači!
Ar ko viņi ir blēžī? Želubovskis ar stobru tev pie deniņiem stāvēja un lika parakstīt papīru?

     [+] [-]

, 2019-09-07 20:11, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Hokeja sezona ir sākusies.
Олимпос

Vai runā par turnīru kurā piedalīsies arī Krievijas sponsorētais Олимп?

     [+] [-]

, 2019-09-07 20:36, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Олимпос

Vai runā par turnīru kurā piedalīsies arī Krievijas sponsorētais Олимп?
Kazahu.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-07 21:31, pirms 5 gadiem
biskaps rakstīja: Ar ko viņi ir blēžī? Želubovskis ar stobru tev pie deniņiem stāvēja un lika parakstīt papīru?
MOGO ir tādi paši Latvijas tautas aplaupītāji, apkrāpēji, piečakarētāji kā visi ātro kredītu slaucējfermas- smscredit, vivus utml, kuri par tautai izkrāpto naudu tēlo baigos mecenātus un labvēļus, sponsorējot sportistus un komandas.

un tas nav nekas personīgs, man ar mogo nav bijušas darīšanas, bet es runāju par būtību.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-07 22:13, pirms 5 gadiem
Argonauts rakstīja: MOGO ir tādi paši Latvijas tautas aplaupītāji, apkrāpēji, piečakarētāji kā visi ātro kredītu slaucējfermas- smscredit, vivus utml, kuri par tautai izkrāpto naudu tēlo baigos mecenātus un labvēļus, sponsorējot sportistus un komandas.
Ja tu vēl nezini, tad tas ir viens un tas pats kantoris, TIE PAŠI īpašnieki, nevis tādi paši
Bet te jau jefińu pietiek, kas grib parādu jūgā līst

un tas nav nekas personīgs, man ar mogo nav bijušas darīšanas, bet es runāju par būtību.