Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Hokeja komandai "Kurbads" būs pašai sava alus šķirne

Rolands Eliņš

Hokeja komandai "Kurbads" būs pašai sava alus šķirne
Foto: HK Kurbads

Latvijas hokeja komanda "Kurbads" vienojusies par sadarbību ar alus darītavu "Labietis", un šīs sadarbības rezultātā paredzēts sezonas gaitā hokeja līdzjutējiem piedāvāt īpašu "Kurbada" alus šķirni. Par panākto vienošanos un tās niansēm intervijā "Kurbada" mājaslapā stāsta "Labieša" vadītājs Reinis Pļaviņš.

Kā izveidojās alus darītavas “Labietis” sadarbība ar hokeja klubu “Kurbads”?
“2013. gadā mums jau bija alus ar nosaukumu “Kurbads”, tas bija rudzu alus ar ķimenēm, tomēr izrādījās, ka tā ir aizsargāta preču zīme. Vienojāmies, ka esošo partiju iztirgojam un tad tam piešķiram citu nosaukumu – pārkristījām to par “Rūsiņš”. Vasarā ar HK “Kurbads” vadību sapratām, ka ir ideāls laiks, lai rīkotos – izveidotu pilnvērtīgu “Kurbads” alu.”

Kā tu raksturotu gaidāmo “Kurbads” alu?
“Alus, pirmkārt, būs barojošs. Tāds, lai halles +8C temperatūrā tas būtu garšīgs. Lai saprastu, ir jāiedomājas, kādu alu mēs vēlētos dzert garāka pārgājiena laikā marta vai oktobra mēnesī. Tas nevar būt pārāk salds, un, visticamāk, bez miežiem tam klāt būs arī citi graudi, šobrīd eksperimentējam ar auzām. Mērķis ir panākt kompromisu, lai alus būtu pietiekami blīvs un reizē slāpes veldzējošs. Angliski tas sauktos "silky mouth feel", varētu teikt tumīgs un zīdains. “Kurbads” alum būs 18-20 EBC, iesala krāsojuma standarts. Pirmo eksperimentu esam veikuši, ir virziens un sapratne, kādam jābūt alum. Katrs eksperiments ilgst aptuveni mēnesi, izejot cauri visiem alus brūvēšanas etapiem. Precīzi nevaram pateikt, bet domāju, sezonas vidū līdzjutēji varēs nobaudīt “Kurbads” alu.”

Vai pats esi hokeja fans?
“Man sevi saukt par hokeja fanu būtu nepareizi. Sekoju līdzi Latvijas izlasei lielajos turnīros. Tagad būs komanda, kurai jutīšu līdzi un cerēšu uz tās panākumiem!”

Kā vērtē Eiropā ierasto principu, ka katrai alus darītavai ir sava hokeja komanda?
“Es domāju, ka tas ir tikai pozitīvi. Es zinu, ko vīriem gribas pēc kārtīgas slodzes, un tas nav piena kokteilis. Pudele alus ir tieši kas vajadzīgs. Šāda sadarbība ir diezgan loģiska, jo hokejs un alus ir vīrišķas lietas. Īstu vīru ceļā ir jābūt vietai alum un sportam.”

Vai HK “Kurbads” aizsargs Mārtiņš Gipters bija “Labietis” logo prototips?
“Līdzība ir neapšaubāma, tomēr te ir cits stāsts! Pašreizējo logo iedvesmoja 80-to gadu beigu komiksi par visdažādākajām teikām. Komiksā “Teika par Lāčplēsi” pāris lappusēs ir redzams Laimdotas tēvs. To attēlu arī nesu pie mākslinieces kā iedvesmu alus darītavas logo.”

Izmantotie resursi:
hkkurbads.lv

  -1 [+] [-]

, 2017-09-08 10:31, pirms 7 gadiem
Intereses pēc jaunos alutiņus nodegustēju, bet tik un tā Tērvetes alutiņam pagaidām konkurentu nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-09 14:41, pirms 7 gadiem
Kā Labietis, tā Kurbads atstāj labu iespaidu kā savā jomā būt labākajiem. Jāgaida jaunais alus!

     [+] [-]

, 2017-09-09 23:28, pirms 7 gadiem
Piebalga nogāja no skatuves ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja