Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Bez balsstiesībām palikušie LHF biedri neslēpj pārsteigumu

Bez balsstiesībām palikušie LHF biedri neslēpj pārsteigumu
Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Bez balsstiesībām palikušie Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedri nav vienaldzīgi – vieni sola vēl pacīnīties par tām, otri paver durvis uz piesmakušo hokeja virtuvi, bet vēl citi piektdien sagaida sprādzienu. Par laimi, ne jau burtiskā nozīmē.

3. oktobrī publicētajā LHF biedru sarakstā no 41 biedra bez balsstiesībām palikusi lielākā daļa (22), bet 19 balsstiesīgajiem 7. oktobrī varēs piepulcināt arī biedrības „Hokejs priekam” un „Latvijas Inline hokeja centrs”, kas pēc gadu ilgas atrašanās biedru kandidātu statusā kļūs par pilntiesīgiem federācijas biedriem. Protams, ar balsstiesībām.

Starp balsi zaudējušajiem biedriem netrūkst tādu, kuriem pēc loģikas nemaz nevajadzētu būt balsstiesīgiem. Piemēram, Baltijas Sporta centrs, „Eiro sports”, HK „Juniors” un „Concept”, kuriem ar hokeju vairs nav nekāda sakara. Vēl bez balsstiesībām palikušo vidū ir tie, kuri jau iepriekš zināja, ka balsstiesību viņiem nebūs – Neatkarīgā amatieru hokeja līga biedra naudu nav maksājusi, jo amatieru hokejam LHF nepalīdz, Ginta Bisenieka hokeja klubs jau iepriekš brīdināts, ka nokavētais maksājums liegs balsstiesības, bet SIA „Niks” bez balss atstāts bez paskaidrojumiem.

Taču netrūkst tādu, kuri par zaudētajām balsstiesībām ir pārsteigti. Viņu vidū ar pagājušās sezonas Latvijas čempionvienība HK „Liepāja”. Kluba valdes loceklis Arturs Košeļevs gan uzreiz norāda – „aizbrauksim un paskatīsimies, kā tas juridiski izskatās”. „Mēs par savu balsi pacīnīsimies. Mums ar LHF ir bijušas bārterattiecības. Kad notika savstarpējo rēķinu dzēšana, neviens par kaut kādiem parādiem neieminējās. Turklāt šie rēķini labākajā gadījumā tiek izsūtīti decembrī, bet tos jānomaksā vēl līdz gada beigām.”

Košeļevs uzskata, ka pie pašreizējā balsstiesīgo biedru sastāva, ir skaidrs, kurš piektdien saglabās savu amatu un pārsteigumi neesot gaidāmi. Līdzīgās domās ir arī Liepājas Sporta spēļu skolas direktora pienākumu izpildītāja Alise Strausa, kura apgalvo, ka rēķins noteikti ir samaksāts, taču acīmredzot nokavēts termiņš, tādēļ pārsteigums tomēr esot. „Mana intuīcija saka priekšā, ka piektdien nekādas pārmaiņas LHF vadībā nav gaidāmas. Sacelta lieka ažiotāža. Turklāt arī Viesturam Koziolam līdz šim īsti nav bijis konkrētas shēmas, ko un kā mainīt. Varbūt piektdien kaut kas parādīsies.”

„Venta 2002” valdes loceklis Uldis Kristiņš atzīst, ka palikšana bez balsstiesībām ir bijis pārsteigums. Pats personīgi skaidrojumus no LHF viņš nav saņēmis, bet no citiem iegūtā informācija liecina, ka pie vainas bijis pirms nedēļas pieminētais parāds par 2013. gadu. Tikmēr Valmieras hokeja kluba galvenais treneris Jānis Lauris norāda, ka viņu radusies situācija zināmu iemeslu dēļ nemaz nepārsteidzot. „20 gadus esmu bijis balsstiesīgs, bet tagad vairs nē. Neesmu samaksājis laikā un šobrīd tas pēkšņi kļuvis aktuāli. Dīvaini, ka aiz svītras palikušie, kas izteikušies par pārmaiņām. Tomēr uzskatu, ka šis nebūs šķērslis, lai piektdien kaut kas notiktu.”

Latvijas Ārstu hokeja kluba pārstāvis Aivars Meisters atklāj, ka parasti biedra naudu nomaksājusi pati LHF. Tādēļ viņa secinājums ir vienkāršs – vai nu Kirovs Lipmans iet prom un balsis viņam vairs nevajag, vai arī balsu skaits ir pietiekams un var atļauties lieki netērēt naudu.


, 2016-10-05 14:43, pirms 8 gadiem
A seit nevar uztaisit citu federaciju ka boksa kad Brieza cilveki izveidoja citu boksa federaciju lai Briedis varetu bokseties?
, 2016-10-05 14:44, pirms 8 gadiem
Kira izsvītro savus lielākos ienaidniekus, lai nebalso par kādu citu variantu
, 2016-10-05 14:48, pirms 8 gadiem
Ja jau šādi - tad ir tikai viens liels jautājums - vai hokeja sabiedrībai un biedriem šāda situācija liekas normāla? Un kā tas var būt, ka nav maksātas biedru naudas? Tie barterdarījumi jau izklausās pēc visīstākās korupcijas.
Otrs lielais jautājums - vai šāda vide un uzvedība LHF hokeja biedrus apmierina un rada normālas organizācijas vidi? Es domāju, ka nē.
Un visbeidzot - cik ilgi hokeja sabiedrība samierināsies ar šādu uzvedību un bardaku LHF?

Ir tikai viena atbilde - Kirovs ir jāizbalso ārā un jāvēl vietā kaut vai tas pats Koziols. Kaut uz 2 gadiem, lai vismaz iesāk sakārtot vidi. Šādi vairs turpināties nevar.
, 2016-10-05 14:49, pirms 8 gadiem
Tač viss ir skaidrs - Kira nolika aiz svītras tos, kuri šobrīd varētu kautkādā veidā viņam traucēt. Kirovs sajutis, ka viss neiet kā vajag, un sācis darboties, tā , lai viss būtu kā viņam izdevīgāk.
, 2016-10-05 14:50, pirms 8 gadiem
Smieklīgs tas Kira! Vnk iesēņojas un rada draudzīgu atmosfēru sev apkārt, lai viss turpinās. Laikam tikai laiks, kad "tādi" kritīs, spēss, kaut ko mainīt! 😓
, 2016-10-05 14:53, pirms 8 gadiem
Līdz kamēr neies cilvēki ar protestiem, tikmēr tur būs dibens. Nerunāju par 1 dienas protestu, bet gan par ilglaicīgiem. Sākot ar Dinamo!
, 2016-10-05 14:53, pirms 8 gadiem
Katru dienu kkādi Kirova gājieni uzpeld - nosākuma biedru saraksts vispār nav zināms, tad tas parādās un ir dažādi pārsteigumi, kurš ir un kurš nav balstiesīgs, tad vēl mistiska itkā Fāzela vēstule Vējonim utt. visu laiku kkādas viltīgas Kirova darbības, jo jūt, laikam, ka kkas var notikt.
, 2016-10-05 14:56, pirms 8 gadiem
Vai Kirovam nav ko ēst?
Atnāks taču grāmatvede no atvaļinājuma un pārskaitīs.....
, 2016-10-05 14:56, pirms 8 gadiem
Kaut kā šis viss sāk atgādināt kārtējos jaunumus par Kimu Kardašjanu...
, 2016-10-05 14:58, pirms 8 gadiem
Bet, visdrīzāk, jau nekas liels nenotiks un pēc tam Kirovs teiks: ''Es jutos droši, man ir atbalsts, nekādas apzinātas rīcības neveicu, jo biju drošs, ka viss būs kārtībā, galu galā esmu hokeja federācijas prezidents jau 20 gadus un visi redz, ko esmu paveicis, darbojos Latvijas hokeja labā, ieguldu savu naudu un laiku, valsts atbalsts ir smieklīgs, bet es mīlu Latviju un hokeju , tāpēc es daru visu iespējami labāko, un ne jau sevis dēļ. ''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-05 15:03, pirms 8 gadiem
goriks rakstīja: A seit nevar uztaisit citu federaciju ka boksa kad Brieza cilveki izveidoja citu boksa federaciju lai Briedis varetu bokseties?
Koziols ar savu Hokeja biedrību tiesī to arī toreiz izdarīja. Sporta Avzīes drukas intervia viņš arī pasaka, kapēc toreiz arīneizdarīja to lietu līdz galam, tiešī valdības limenī.
Arī šobrīd vajag tikai valsts atbalstu un "svētību" , lai var iesniegt oficiāli iesniegumu IIHF. Tikai problēma tā, ka IIHF ir sirdsdraugs kurš valdībai raksta personiskas vēstules ar mīlestības izpausmēm pret Kiru...
Un kā izskatās, tiešam daudziem ir pilnīgi veinalga, vai LV ir vienota hokeja sistēma vai nev. Dzīvo šim brīdim, tas taču moderni!
, 2016-10-05 15:03, pirms 8 gadiem
pēc likuma, nevar būt biedri bez balsstiesībām
, 2016-10-05 15:08, pirms 8 gadiem
goriks rakstīja: A seit nevar uztaisit citu federaciju ka boksa kad Brieza cilveki izveidoja citu boksa federaciju lai Briedis varetu bokseties?
salidzinaja privatas intereses esoso Bokseri,ar valsts komandu
, 2016-10-05 15:23, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: salidzinaja privatas intereses esoso Bokseri,ar valsts komandu
Tā valsts komanda ir tāda pati privāta padarīšana, tikai ar piebildi, ka LHF, kas ir pati parastākā biedrība, kādu var sataisīt jebkurš, ir dabūjusi no LSFP un tālākajām iestādēm atļauju pārstāvēt valsti. Viss. Nosacīti - tā ir biedrība, kas ir saņēmusi valsts pasūtījumu izpildei.

Tajā pat laikā, juridiski, jebkurā brīdī to no LHF var atņemt un viņi kļūst par tādu svētdienas koristu pulciņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-05 15:29, pirms 8 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: SC žurnaļugas apmetuši kažoku.
Čaļi sajutuši, ka var papurināt kiras krēslu.. Bet nožēlojamām metodēm !

Par Lipmanu es esmu gatavs stāvēt un krist ! Un tādu cilvēku ir daudz !

Par Kirovu!

Suņiem nav vietas LHF ! Tāpat kā šadiem kapeikpisēju rakstiem sporta portālā !
Do kontaktus!
, 2016-10-05 15:47, pirms 8 gadiem
Kardināls rakstīja: Tā valsts komanda ir tāda pati privāta padarīšana, tikai ar piebildi, ka LHF, kas ir pati parastākā biedrība, kādu var sataisīt jebkurš, ir dabūjusi no LSFP un tālākajām iestādēm atļauju pārstāvēt valsti. Viss. Nosacīti - tā ir biedrība, kas ir saņēmusi valsts pasūtījumu izpildei.

Tajā pat laikā, juridiski, jebkurā brīdī to no LHF var atņemt un viņi kļūst par tādu svētdienas koristu pulciņu.
Nestāsti brīnumus.
Valsti var pārstāvēt tikai tas, kas ir dabūjis starptautiskās federācijas akceptu, un valstij tajā ir salīdzinoši maza loma..
Ja tāds nav, tad šāds veidojums var pārstāvēt tikai sevi kādā komerclīgā (NHL), vai amatieru pasākumā, kurai nav vajadzīgs starptautiskās federācijas aspekts.
, 2016-10-05 15:51, pirms 8 gadiem
Parējie biedri nav gatavi atbalstīt Lipmanu tādēļ viņiem balss tiesības ir atņemtas.
, 2016-10-05 15:54, pirms 8 gadiem
Varētu pienākt tāds brīdis,kad spēlētāji atteiktos spēlēt izlasē ja LHF vadītu Kira.Diez ko tad Kira darītu.Vajadzētu kaut kam tādam vienreiz beidzot notikt
Fani droši ar lāpām ietu pie Kiras uz mājām
, 2016-10-05 16:00, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nestāsti brīnumus.
Valsti var pārstāvēt tikai tas, kas ir dabūjis starptautiskās federācijas akceptu, un valstij tajā ir salīdzinoši maza loma..
Ja tāds nav, tad šāds veidojums var pārstāvēt tikai sevi kādā komerclīgā (NHL), vai amatieru pasākumā, kurai nav vajadzīgs starptautiskās federācijas aspekts.
Nejauc divas lietas - valsts atļauju pārstāvēt valsti un federācijas atzišanu starptautiskajā līmenī.

Latvijā, pirms iet pie startautiskās federācijas ar lūgumu uzņemt lokālos sporta veida pārstāvjus starptautiskā apritē, ir jāsaņem visi LSFP, LOK utt., kas tur ir nepieciešami, atzinumi. Isumā - no sākuma federāciju ir jāatzīst valstī, tikai tad viņi var pretendēt uz atzīšanu starptautiskā līmenī. NEVIS OTRĀDI!
, 2016-10-05 16:09, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nestāsti brīnumus.
Valsti var pārstāvēt tikai tas, kas ir dabūjis starptautiskās federācijas akceptu, un valstij tajā ir salīdzinoši maza loma..
Ja tāds nav, tad šāds veidojums var pārstāvēt tikai sevi kādā komerclīgā (NHL), vai amatieru pasākumā, kurai nav vajadzīgs starptautiskās federācijas aspekts.
Tā vien liekas, ja arī notiktu brīnums un pēkšņi uzrastos reāls, spēcīgs kadidāts ar reālu plānu un finansiālajiem risinājumiem un ar spēcīgu "aizmuguri'', arī tad Kiram būtu plāns un pēdējais salmiņš pie kā ķerties, gan jau būtu zobārsts. Visticamāk ir tā, kā Tu teici jau iepriekš, zivs pūst no galvas. LHF vienkārši ir lielākas "impērijas" struktūrvienība un Lipmans ir izredzēto klubiņa biedrs.
, 2016-10-05 16:10, pirms 8 gadiem


Par visu ir padomāts (Samaksāts)
Šeit neveins neiespringst ko fani, sportisti saka, te viss ir pieļaujams.
Sportistiem un treneriem jau skatuvi, kurā sevi parādīt vienmēr vajadzēs, tad nu, kas spēlē un diriģē atradīs vienmēr...
, 2016-10-05 16:10, pirms 8 gadiem
Pfff, Jānis Lauris pats ir Valmieras hokeja diktators. Atradies pārmaiņu ieviesējs
, 2016-10-05 16:13, pirms 8 gadiem
...parastā situācija Latvijā - paràdnieki nav apmierināti ar Kirovu...laikam cer, ka gāžot šo, nebūs jāmaksā...un no kā pārtiks Koziols? ...viņam nevajadzēs biedru naudas?
, 2016-10-05 16:22, pirms 8 gadiem
Arī esmu izbrīnīts, ka HK Madona ir vispār pazudis no biedru vidus. Iepriekšējā reizē, kad Koziols gribēja gāzt Kiru balsojām par Koziolu. Laikam par sodu Kira mūs ir izmetis, tikai mūs painformēt aizmirsa. Labi, pēc tiem laikiem arī biedru naudu neesam maksājuši, bet ja jau izslēdza, tad vajadzēja painformēt. Kaut gan jocīgi-Concept man liekas bija ar Koziolu saistīts klubs, tie arī nav maksājuši, bet biedru vidū ir. Bardaks pilnīgs.
, 2016-10-05 16:37, pirms 8 gadiem
Kādreiz tam Kirova kungam tak pašam vajadzētu saprast ,ka hokejs iet uz grunti un ir vajadzīgas pārmaiņas!!
, 2016-10-05 16:40, pirms 8 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: laikam dažem gribās Kiras naudu izlūgties !
pelniet paši, utes !
Interesanti, ja kāds aizietu uz darba interviju un runātu kā Kira, stostoties kā aizrijies suns, viņu paņemtu darbā? Vispār nesaprotu kā tāds cilvēks, bez krutas izglītības ar valodas problēmām var tikt pie krēsla tīri uz melošanu un solīšanu, nav skaidrs.
, 2016-10-05 16:44, pirms 8 gadiem
Ja arī nekas nemainīsies, iesaku hokejistiem vnk boikotēt PČ nākamo, visiem, tas būs vislabākais ceļš uz pārmaiņām, un nākamgad es pat neko neteikšu ja būs atteikumi, tagad mēs zinām, kas bijis par iemeslu visu šo laiku, ne jau tas, kad nav patriotisma un vēlmes sisties pa izlasi, kā arī traumas ne vienmēr ir iemesli, bet Kira diemžēl.
, 2016-10-05 16:49, pirms 8 gadiem
Ko viņi tur sūdzas?! Statūtus vajag lasīt, tad nebūs jautājumu. Ja jautātu, vai šie apdalītie kādreiz ir ierosinājuši grozīt "nejaukos" statūtus, tad droši vien atbilde būtu noliedzoša.
, 2016-10-05 16:55, pirms 8 gadiem
arch122 rakstīja: Tā vien liekas, ja arī notiktu brīnums un pēkšņi uzrastos reāls, spēcīgs kadidāts ar reālu plānu un finansiālajiem risinājumiem un ar spēcīgu "aizmuguri'', arī tad Kiram būtu plāns un pēdējais salmiņš pie kā ķerties, gan jau būtu zobārsts. Visticamāk ir tā, kā Tu teici jau iepriekš, zivs pūst no galvas. LHF vienkārši ir lielākas "impērijas" struktūrvienība un Lipmans ir izredzēto klubiņa biedrs.
Man nez kāpēc šķiet, ka pat Fazels nevarētu glābt Lipmanu, ja vien LHF balsstiesīgie biedri sasparotos un Lipmanu novāktu no skatuves. Lai arī Fazelam IIHF ir liela ietekme, tomēr viņš nav viss IIHF, tādā izpratnē kā mēs esam pieņēmuši Lipmanu uzskatīt LHF kontekstā.
, 2016-10-05 17:02, pirms 8 gadiem
joka121 rakstīja: Kādreiz tam Kirova kungam tak pašam vajadzētu saprast ,ka hokejs iet uz grunti un ir vajadzīgas pārmaiņas!!
Neesi ievērojis, šādu argumentu neviens oponents nemin? Kāpēc?
Jo nav nekāda pamata runāt par iešanu uz grunti, ja tieši šobrīd, (otro reizi kopš neatkarības atjaunošanas,) mums visas izlases ir elitē, pašmāju čempim, otro gadu līmenis aug.
Kira vienkārši z-b visus ar savu tiršanu, cirku ar izlašu treneriem.
, 2016-10-05 17:10, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka grāmatvede atgriezusies no atvaļinājuma, kārtīgi noplosījusies, savilkti gali par rēķinu apmaksu vairāku gadu garumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.