Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Birziņš pievienojas "Kurbadam", Liepāja atgriež arī Plānicu

Ints Megnis
Ints Megnis

Birziņš pievienojas "Kurbadam", Liepāja atgriež arī Plānicu
Klāvs Plānics. Foto: HK "Liepāja"

Latvijas vicečempioni hokejā "Kurbads" papildinājuši sastāvu ar pieredzējušo aizsargu Ričardu Birziņu, kamēr "Liepāja", turpinot sastāvam piesaistīt savas pilsētas audzēkņus, parakstījuši līgumu ar uzbrucēju Klāvu Plānicu, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Norvēģijā.

Divkārtējie Latvijas čempioni "Kurbads" papildinājuši sastāvu ar Birziņu, nosaucot viņu par spēli veidojošu aizsargu, kurš var lieliski ievadīt uzbrukumus un veiksmīgi darboties skaitliskajā vairākumā, kā arī ir prasmīgs tiešo pienākumu pildītājs. Iepriekšējās divas sezonas Birziņš aizvadīja Lielbritānijas Elites hokeja līgas (EIHL) komandā Faifas "Flyers", pagājušajā sezonā 58 spēlēs sakrājot 20 (3+17) punktus, bet gadu iepriekš 56 mačos 30 (7+23) punktus.

“Pēdējos gadus esmu pavadījis dažādās ārzemju komandās gan Eiropā, gan ASV, un ir pienācis brīdis, kad gribu atgriezties mājās. Tāpēc esmu priecīgs, ka izdevās vienoties ar "Kurbadu", kura sastāvā zinu daudzus spēlētājus. Ticu, ka kopā esam spējīgi cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem. Ar nepacietību gaidu jaunās sezonas sākumu," saka Birziņš.

Tikmēr "Liepājas" klubs uzbrucēju rindas nostiprinājis ar Plānicu. "Atgriežoties Liepājā, viennozīmīgi mani pārņem īpašas sajūtas, jo šeit apguvu hokeja pamatus un absolvēju vidusskolu. Sekojot līdzi Latvijas Virslīgai, redzams, ka spēles kvalitāte uzlabojas, jo ar katru nākamo sezonu, Latvijā atgriežas meistarīgi spēlētāji, kā rezultātā ceļas arī līgas līmenis. Tāpēc prognozēju visai sīvu un interesantu sezonu, jo cīņā par titulu, iesaistīsimies arī mēs," izteicies kurzemnieks.

"Komandas sastāvs ir konkurētspējīgs, lai izcīnītu čempionu kausu. Visi čaļi ir labākajos gados, ar vēlmi uzvarēt katru spēli un esmu pārliecināts, ka mums izdosies izpildīt uzstādītos mērķus," teica Plānics, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Norvēģijas otrās līgas vienībā "Gjøvik", 32 spēlēs iekrājot 44 (5+39) punktus, vēl sezonu pirms tam spēlēja līmeni zemāk, bet pirms tam viņš ilgi spēlēja tieši Liepājas komandās. Kopā ar Plānicu "Gjøvik" rindās spēlēja arī Māris Diļevka, par kura piesaistīšanu "Liepāja" paziņoja dienu iepriekš. Kurzemes komanda sastāvā atgriezusi jau vairākus spēlētājus, kas savulaik izauguši tieši Liepājā.

     [+] [-]

, 2019-07-05 17:51, pirms 5 gadiem
Ļoti labi!
Vel Kārli Ozoliņu un vel pāris Liepājas hokeja audzēkņus atpakaļ, un HKL būs pat ļoti konkurēt spējïga hokeja komanda LHV.
Lai Rīgas komandas saturas.

     [+] [-]

, 2019-07-06 07:42, pirms 5 gadiem
Es tikai ceru, ka bez Liepājas un Kurbada spēlēs vēl kāda komanda, un nebūs kā kādreiz VDR čempionāts, kuru izspēlēja Berlīnes Dinamo pret Drēzdenes Dinamo.