Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Lembergs un Landmanis publiski konfliktē par Ventspils bērnu hokeja likteni

Lembergs un Landmanis publiski konfliktē par Ventspils bērnu hokeja likteni
Aivars Lembergs. Foto: F64

Jaunizveidotā organizācija "Ventspils Hokeja savienība" (VHS) netika uzņemta Latvijas Hokeja federācijas biedra kandidātu vidū, līdz ar to palika bez iespējas piedalīties Latvijas jaunatnes čempionātā. Ventspilnieki šo šķērsli plāno apiet ar "Mārupes Hokeja savienības" (MHS) palīdzību, bet bijušais HK "Venta 2002" valdes loceklis Aivis Landmanis, kurš ir arī Ventspils pilsētas domes deputāts, atklātā vēstulē aicina šādu gājienu ar zirdziņu nepieļaut.

Lembergs: "Visādi landmaņi un sprukstiņi neiznīdēs hokeju Ventspilī"

Jūlija pēdējā dienā tradicionālajā preses konferencē Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs komentēja situāciju Ventspils hokejā, norādot, ka VHS nav iespējas pieteikt savas bērnu komandas jauniešu čempionātam un ka tas ir Landmaņa dēļ, kurš, citējot Lembergu, kongresā uzstājās ar aktīvu un naidīgu runu, pēc kuras vairākums biedru izlēma nobalsot pret VHS. Klubs lūdza arī īpašu atļauju startēt sacensībās izņēmuma kārtā, taču Latvijas Hokeja federācijas valde pagājušajā nedēļā lūgumu noraidīja.

"Bērni ir, komandas ir, domes finansējums ir – nekas nav mainījies, tikai nosaukums, bet startēt nedrīkst," sacīja Lembergs. "Latvijas bērniem, Ventspils bērniem tiek liegta iespēja, kamēr Lietuvas komandas jaunatnes grupās startē, lai arī tās nav nedz Latvijas Hokeja federācijas biedri, nedz biedru kandidātes. Lietuviešu bērni ir svarīgāki un tuvāki federācijai nekā latviešu bērni. Vai varat iedomāties, ka tāds lēmums tiktu pieņemts Lietuvā, Igaunijā vai ASV? Diezin vai. Lietuviešiem pašapziņa ir lielāka."

"Šajā sakarā aicinu novērtēt – cik lielai cūkai jābūt, es atvainojos, lai pastrādātu šitādu cūcību, ka Landmaņa puika ir beidzis spēlēt hokeju, viņam tā lieta vispār vairs neinteresē, un pēc manis lai kaut ūdens plūdi un bērni vispār nedabū spēlēt hokeju, lai hokejs Ventspilī nomirst. Bet viņa plāns izgāzīsies, un tā ir labā ziņa," turpināja Lembergs, kurš atklāja, ka VHS visdrīzāk čempionātā piedalīsies ar MHS licenci, taču pilnībā izmantos savu sastāvu un pat savus formastērpus ar Ventspils simboliku. "Naudu esam piešķīruši, un nauda budžeta projektā ir rezervēta visai sezonai. Ventspils hokejisti droši var paļauties uz Ventspils domi – nekādi landmaņi un visādi sprukstiņi, kuri ir piesmērējušies pie hokeja un kuriem hokejs neinteresē, bet interesē savas ambīcijas, nespēs iznīdēt hokeju Ventspilī."

Landmanis norāda uz Lemberga sankcijām un slēptu sadarbību ar Edgaru Jansonu

Ventspils domes deputāts un bijušais HK "Venta 2002" valdes loceklis Aivis Landmanis atbildējis ar atklātu vēstuli, kuru nosūtījis arī LHF ģenerālsekretāram Viesturam Koziolam, Saeimas sporta apakškomisijas priekšsēdētājam Sandim Riekstiņam, IZM parlamentārajam sekretāram Reinim Znotiņam, IZM sporta departamenta direktoram Edgaram Severam, biedrības "Mārupes Hokeja savienība" pārstāvim Jurim Opuļskim, "Mārupes Ledus hallei" un HK "Venta 2002" valdes priekšsedētājam Uldim Kristiņam.

"ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankcionētā un tiesiski ierobežotā Aivara Lemberga pretlikumīgi vadītās Ventspils pilsētas domes un tās struktūru pieņemtie lēmumi un rīcības, viņa 31. jūlija publiskie izteikumi, komentējot notikumus Ventspils hokejā, apstiprina Aivara Lemberga izšķirošo lomu LHF diskreditēšanā, uzbrukumiem HK "Venta 2002", centieniem apstādināt Ventspils bērnu un jauniešu hokeja attīstību, pielietojot hokeja sabiedrības maldināšanas, šķelšanas un diskreditēšanas paņēmienus.

Pēdējā mēneša notikumi ir vairāk kā apstiprinājuši 2020. gada 30. jūnija LHF kongresa lēmuma tālredzību un nozīmīgumu, neapstiprinot LHF biedra kandidāta statusam biedrību "Ventspils Hokeja savienība", kas pat pēc kongresa lēmuma turpina ignorēt LHF statūtus un normatīvos aktus, izrāda klaju necieņu LHF, tās kongresam, valdei, atrodoties, kā izrādījās, slēpto lēmumu pieņēmēju Aivara Lemberga un Edgara Jansona neapstrīdamā ietekmē.

Ir noprotams, ka pašreiz tiek mēģināts LHF diskreditācijas procesā iesaistīt arī tās tiesiso subjektu biedrību MHS, kas esot noslēgusi sadarbības līgumu ar VHS un pašreiz mēģina palīdzēt VHS apiet LHF kongresa un valdes lēmumus. Proti, MHS de jure mēģināšot pārņemt HK "Venta 2002" spēlētājus, lai de facto tos nodotu VHS rīcībā. Šīs darbības ir Lemberga akceptētas, un tās Lemberga uzdevumā, visticamāk, koordinē visiem zināma Lembergas uzticamības persona un bijušais LHF valdes loceklis Edgars Jansons, kuram esot būtiska ietekme pār MHS un VHS, un to amatpersonām. Tātad, arī 2020. gada 30. jūnija LHF kongresa lēmums nepārapstiprināt Edgaru Jansonu par LHF valdes locekli ir izrādījies apbrīnojami tālredzīgs, proti, LHF kongress ir novērsis ASV sankcionētā Lemberga mēģinājumus vistiešākajā veidā ietekmēt LHF darbību un lēmumus," sacīts vēstulē.

Landmanis uzsver, ka VHS un MHS teorētiskā apvienošanās būtu uzskatāms par pārkāpumu dažādos aspektos, sākot ar LHF statūtiem. Viņš aicina LHF tiesiskos subjektus atteikties no jebkādas sadarbības ar ASV sankcionēto Lembergu un tā ietekmē atrodošos VHS, bet Ventspils domei viņš norāda, ka tai ir visas tiesības, instrumenti un tiesiskais pamats mainīt savus lēmumus, Ventspils bērnu un jauniešu hokeju nekavējoties iekļaut Ventspils pašvaldības sporta skolas "Spars" sastāvā un/vai vienoties ar HK "Venta 2002" par jēgpilnu tālāko sadarbību. Pilna atklātā vēstule un Landmaņa uzruna kongresā ir pievienota raksta failiem.


, 2020-08-04 11:11, pirms 4 gadiem
Sliktākais kas var notikt - dēļ kāda onkuļu kašķa cieš bērni
, 2020-08-04 11:18, pirms 4 gadiem
Nu re! LHF izrādās pie kājas Latvijas hokejs.
, 2020-08-04 11:21, pirms 4 gadiem
Landmanis atklāti un skaļi melo vai pasaka tikai to, kas pašam izdevīgi. Ja nekļūdos, šiem kaut kādi parādi pret domi vai kaut kādiem tēriņiem nav atskaites, bet taisa no sevis cietējus. Tā jau vairāku gadu garumā šitā raudāšana, ka pa maz dod naudu, lai gan vislabāk atbalstītais privātais klubs pilsētā. Jau pagājušajā gadā teica, ka vairs nevar ar bērnu hokeju ņemties, lai to dara citi, bet laikam jau neticēja, ka kāds tiešam uzņemsies Tā runa kongresā vispār ir murgs. Paši saka, ka met mieru, bet tagad raud, ka citi kaut ko dara
, 2020-08-04 11:23, pirms 4 gadiem
To kangaru, abus ar brāli, tak neslikti "baro" meroni uzņēmumi
Slēpts komentārs: RealT
, 2020-08-04 11:30, pirms 4 gadiem
Tas Landmanis pēc konkēta kropļa izklausās Lembergs nepatīk,ok. Kāpēc bērniem jācieš? Maz citu nozaru,kur plēsties. Un tas- ASv sankcionētai ,katrā otrajā teikumā, vispār kaitina. Kāds tur vispār sakars???
, 2020-08-04 11:43, pirms 4 gadiem
Neko nesaprotu, ja Ventspils neapvienosies ar MHS, tad vispār netiks spēlēt? Kādi tad ir citi varianti? Kur tad Ventspilniekiem spēlēt? Man jau liekas, ka Lembergs ar vecajiem cīņu biedriem - Kalvīti un Koziolu vienosies, visādiem Landmaņiem tur nav variantu.
, 2020-08-04 11:50, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Neko nesaprotu, ja Ventspils neapvienosies ar MHS, tad vispār netiks spēlēt? Kādi tad ir citi varianti? Kur tad Ventspilniekiem spēlēt? Man jau liekas, ka Lembergs ar vecajiem cīņu biedriem - Kalvīti un Koziolu vienosies, visādiem Landmaņiem tur nav variantu.
vecie cīņu biedri jau uzmeta jauno veidojumu, nepaņemot lhf biedros. putra tur ir liela, bet skaidrs, ka ventai šitādā stilā tāpat nekas nespīd.
, 2020-08-04 11:54, pirms 4 gadiem
Kolhozs
, 2020-08-04 11:55, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kolhozs
Ventspils!
, 2020-08-04 12:08, pirms 4 gadiem
Kurš, lūdzu, man īsi var uzrakstīt, kas par zvēru ir-biedrība "Mārupes Hokeja savienība"?
, 2020-08-04 12:13, pirms 4 gadiem
No bērnu sporta var lielu piķi izcelt, tāpēc Jau visādi Landmaņi un Jansoni turas ar nagiem un zobiem! Cieš protams bērni un vecāki, kas par to visu arī maksā!
, 2020-08-04 13:00, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kurš, lūdzu, man īsi var uzrakstīt, kas par zvēru ir-biedrība "Mārupes Hokeja savienība"?
Drīkst es tevi iepriecināšu?
Viņiem ir sadarbība ar ''aklajām zarnām'' https://www.delfi.lv/sports/news/ri...
, 2020-08-04 13:10, pirms 4 gadiem
Lembergs un hokejs nav savienojamas lietas.
Lembi, hoķī varbūtība kaut ko ieraut nāsīs ir ļoti minimāla, pievērsies stiprāk futenei.
, 2020-08-04 14:26, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: No bērnu sporta var lielu piķi izcelt, tāpēc Jau visādi Landmaņi un Jansoni turas ar nagiem un zobiem! Cieš protams bērni un vecāki, kas par to visu arī maksā!
Ventas princips vienmēr bijis - aiziet tavi bērni no kluba, aizej arī tu. Bet nez kādēļ šie vīri iekrampējušies un nekur netaisās iet. Nu tad pareizi vien ir ka jātaisa kas jauns.
, 2020-08-04 14:41, pirms 4 gadiem
Kas i tas par cigan,tani bilde-pec acim,nu taisni ist zirgzaglis=tukspauris...
, 2020-08-04 15:29, pirms 4 gadiem
KANDESA rakstīja: To kangaru, abus ar brāli, tak neslikti "baro" meroni uzņēmumi
Faktus studijā.
, 2020-08-04 16:55, pirms 4 gadiem
Daudzi bija neapmierinati ar Lipmanu izskatas,ka Koziols ar slaido Kalviti ir vel lielaki labdari neka Kira!
, 2020-08-04 17:50, pirms 4 gadiem
Man žēl Venspils bērnus, kas trenējas hokejā:
Bērnu skaits pietiekams, bet visās vecuma grupās rezultāti nekādi. Pirms vairākiem gadiem sanāca ''Ventas Balsī'' lasīt neapmierinātu jauno hokejistu vecāku vēstuli, kur lūdz lielāku palīdzību no pilsētas un pilnīgi nošokējos, par atbildi - naudas summu, kura tiek tērēta uz vienu bērnu, precīzi aizmirsu, bet tā noteikti bija vismaz 3X lielāka kā es mēnesī iztērēju uz savu sīko trenējoties galvaspilsētā.
Tad rodas jautājums, kur tā nauda paliek? katrā ziņā līdz mazajiem censoņiem, kas savās vecuma grupās cīnās par turnīra tabulas lejasgalu diez vai tā nonāk...
, 2020-08-04 18:56, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Faktus studijā.
Kādus faktus klaun. Atver amatpersonu deklarācijas vidā un ieraksti meklētājā vārdu un uzvārdu. 2019. gadā 40k+ no Ventbunkera un 17k+ no BATL.
Zinu tādus. Tevveidīgajiem jau atbalstīt kangarus ir lielākā laime
, 2020-08-04 19:11, pirms 4 gadiem
KANDESA rakstīja: Kādus faktus klaun. Atver amatpersonu deklarācijas vidā un ieraksti meklētājā vārdu un uzvārdu. 2019. gadā 40k+ no Ventbunkera un 17k+ no BATL.
Zinu tādus. Tevveidīgajiem jau atbalstīt kangarus ir lielākā laime
Meroni nepieder Ventbunkers, nevajag muldēt. Lielākie uzņēmuma akcionāri: uzņēmumi Yelverton Investments B.V., Yelverton Investment B.V. (kopā pieder 58% akciju), SIA Kement (pieder 13,37%), a/s Topmar Baltic Investment (13,38%), uzņēmumu IAG grupa (pieder 13,24%), ka arī a/s Optima Management un a/s Investment Activity. Avots: BNN
, 2020-08-04 19:33, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Meroni nepieder Ventbunkers, nevajag muldēt. Lielākie uzņēmuma akcionāri: uzņēmumi Yelverton Investments B.V., Yelverton Investment B.V. (kopā pieder 58% akciju), SIA Kement (pieder 13,37%), a/s Topmar Baltic Investment (13,38%), uzņēmumu IAG grupa (pieder 13,24%), ka arī a/s Optima Management un a/s Investment Activity. Avots: BNN
Padomes priekšsēdētajs viņš tur ir tāpat joka pēc. BNN kontrolē meroni
, 2020-08-04 19:36, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Meroni nepieder Ventbunkers, nevajag muldēt. Lielākie uzņēmuma akcionāri: uzņēmumi Yelverton Investments B.V., Yelverton Investment B.V. (kopā pieder 58% akciju), SIA Kement (pieder 13,37%), a/s Topmar Baltic Investment (13,38%), uzņēmumu IAG grupa (pieder 13,24%), ka arī a/s Optima Management un a/s Investment Activity. Avots: BNN
Patiesā labuma guvējs viņš tur arī ir joka pēc
, 2020-08-04 19:42, pirms 4 gadiem
Zaglis.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.